Den mest nostalgiska film ni vet?

Rymdhamster

ɹǝʇsɯɐɥpɯʎɹ
Joined
11 Oct 2009
Messages
11,630
Location
Ludvika
Jurasic Park. Sure, den står sig rätt bra även med dagens mått mätt. Men när den kom var den en fantastisk spektakelfilm! Vi hade typ aldrig sett något liknande. Den var upphypad redan innan man sett den, och trots det levererade den allt den lovade och mer därtill när man såg den på bio.

Jämfört med senare spektakelfilmer står sig Jurasic Park rätt slätt, men trots det upplever jag det där suget i magen varje gång jag ser scenen där Grant ser en levande dinosaurie för första gången. Tar mig direkt tillbaka till biosalongen där i början av 90-talet.
 

Äventyr

Världsbyggare
Joined
9 Jun 2000
Messages
977
Location
Bureå
Stjärnornas Krig för mig med. En kompis hade den på VHS, med ganska dålig och mörk bild. När jag flera år senare såg den med bättre bild, kunde jag inte fatta hur ohäftig cantina-scenen var. I den kopierade versionen var det så mörkt så man såg inte hur fåniga många av rymdvarelserna såg ut. Så om jag får välja en version, så är det den fulkopierade, brusiga Stjärnornas krig på min kompis VHS.
 

Henke

Konventsarkeolog @ www.alexandria.dk
Joined
8 Mar 2009
Messages
4,073
Location
Kullavik
Har sett alldeles för mycket film för att kunna ge ett rakt svar, men här är några axplock:

Jakten på den försvunna skatten (på en urusel VHS-kopia)
Nyckeln till framgång
Can´t by me love
Tempelmysteriet
Goonies
Sällskapsresan
Göta kanal
Rymdimperiet slår tillbaka
Summerschool
Spanarna
Willow
Tillbaka till framtiden
Labyrinth
Midnight run
Fira med Ferris
Crocodile Dundee
Some Kind of Wonderful
Big Trouble in Little China
Biltjuvarna - snodd på 29 sekunder
Trassel i Tropikerna
Noll att förlora
Dirty Dancing
Älskade Spion
Youngblood
Drömtjejen
Stjärnornas Krig
Den oändliga historien
Ur dödlig synvinkel
Gremlins
Snuten i Hollywood 2
Polisskolan
Ombytta Roller
 

Minimoni

Homelander
Joined
6 Mar 2003
Messages
3,206
Location
Karlstad Sverige/Hiroshima Japan
Stjärnornas krig*. Kanske ett "enkelt" svar men den var så definierande för mig som barn, den öppnade så många andra dörrar till andra saker och fyllde mitt huvud med fantasi och viljan att uppleva de äventyren som visades på duken och senare skärmen.

*Ni ungdomar känner den som "Star Wars".
Samma här, såg filmerna innan jag ens förstod helt va de handlade om och långt innan jag förstod engelska. Har sett alla Star Wars-filmer hur många gånger som helst(med undantag av episod 7,8 och 9 som jag bara sett några gånger).
 

Franz

Things aren't different. Things are things.
Joined
4 Dec 2010
Messages
4,842
Kom på att jag glömde säga min mest nostalgiska film. Det finns ju jättemycket att välja mellan, men jag måste nog säga Terminator 2. Jag var åtta år och var den första ”vuxna” actionfilm mina föräldrar tillät mig se. Det går nog inte att beskriva hur hänförda jag och mina vänner var av den filmen! Vi såg den så många gånger att vi kunde alla replikerna utantill. Jag klippte mig som John Connor i typ två år efteråt 😄 Samt att det finns med en massa annat populärkulturellt i filmen som får mig att tänka på den tiden, typ arkadhallar, hockeyfrillor, jeansvästsr och Guns n Roses 🙂
 
Top