Nekromanti Axe of Random Kindness

Sapient

Swashbuckler
Joined
26 Mar 2011
Messages
2,492
Location
Stockholm
En "Axe of Random Kindness" är ett magiskt föremål med en bieffekt. Förutom att fungera som en ordinär stridsyxa (motsv, beroende på regelsystem) med +1 (eller motsvarande magisk bonus), ger den också för varje lyckad attack ett slag på denna tabell: (effekten påverkar alltså den som attackeras)

1D12
1: Presdigitation (den träffade snyggas till, all smuts försvinner, mindre skavanker i kläder eller rustning lagas etc.)
2: En dagsranson mat dyker upp i den träffades ryggsäck eller motsvarande. (Om denne saknar bärutrustning, hamnar maten helt enkelt nära varelsen.)
3: Antalet mynt den träffade bär på fördubblas.
4: Om den träffade bär en vattenflaska eller liknande, fylls den på magiskt. Den träffade blir omedelbart otörstig.
6: Den träffade begåvas magiskt med ett föremål som har någon slags koppling till denne (tex en tjuv kan få "thieves tools" eller motsvarande, improvisera mht regelsystem... Monster får mat.)
7: Ett föremål som den träffade bär på blir magiskt förbättrat. (Välj ett föremål slumpmässigt. Om det finns regler för "masterwork items", så blir föremålet ett sådant - annars improvisera effekt.)
8: Om den träffade försöker med en skill check (eller motsvarande, beroende på regelsystem) den närmaste timmen, lyckas det första försöket automatiskt.
9: Attacken gör ingen skada.
10: Den träffade får motsvarande Bless (typ +1 eller liknande bonus på attacker, saves etc beroende på system).
11: Motsvarande Cure Light Wounds (anpassa efter regelsystem), attacken gör ingen skada.
12: Motsvarande Cure Serious Wounds (anpassa efter regelsystem), attacken gör ingen skada.
 

Sapient

Swashbuckler
Joined
26 Mar 2011
Messages
2,492
Location
Stockholm
Vintrastorm;n218429 said:
Kul idé. Berätta gärna om den används i spel och hur det gick. :)
Det vore kul - jag hittade på den i morse, efter att ha sett en skämtteckning på det temat (men utan rollspelskoppling). Har därför av förklarliga aldrig använt det, men om någon gör det vore det kul att höra berättas.
 
Top