Nekromanti Apropå gurkor!

Yreburre

Veteran
Joined
23 Sep 2008
Messages
37
Location
Nynäshamn, fast stolt Gute
För er som har haft det tvetydliga nöjet att läsa "den hemliga kocken", så har jag hittat en blogg som tar upp lite mer vad gäller smakämnen, tillsatser och dess kemiska uppbyggnad. Kul läsning, lite som när man fick reda på att vanillini(smakämnet i vaniljglass bl a) egentligen är rutten gran.

http://matmolekyler.taffel.se/

Gillade speciellt, inlägget om gurka vatten. Hade en hetsig diskussion igår om just detta ämne med spelgruppen. :gremtongue: Vad smakar egentligen gurka ?
Håller dock inte med att den smakar kartong eller gamla människor. :gremtongue:
 
Gurka kanske inte smakar så mycket, men knappast kartong, och det har definitivt smak. Gurkvatten smakar dessutom annorlunda än motsvarande vatten utan gurka. Iofs drar väl gurkan åt sig saker (som tex alkohol), så det finns väl en möjlighet att orenheter i vattnet försvinner.
 
Författaren verkar också gilla Umami. Denna avskyvärda smak som borde utrotas och raderas från verkligheten. Så man ska inte lita så mycket på nånting som skrivs.
 
Något måste ju gurka smaka, annars skulle mina marsvin inte bli så till sig när de får det :gremsmile:

/xyas
 
Back
Top