Nekromanti Tokonsk brottning

Mundo

Myrmidon
Joined
7 Jan 2010
Messages
3,678
Location
Eslöv
Så, det ska bli tokon-kampanj utav helsike här och jag märkte till min förfärelse att det behövs en motsvarighet till Gaelic Wrestling/Elbow-and-knuckle/Coraíocht.

Coraíocht är vad jag tänker kalla stridskonsten för men frågan är vilka moment som ska ingå?

Jag tänker bred stridskonst med tanke på hur varje klan ser på hur man slåss obeväpnat bäst etc. Den ger en väldans massa moment men jag är inte riktigt säker på vad mer man slänger in här? Stav? Klubba? Nä. Här kör vi på med kroppen enbart. Såvida inte slag, spark, skallning och grepp räknas som moment?

Det ger
• 4T6: Obligatorisk A (Greppa)
• 4T6+2: Valfri A
• 5T6: Valfri A eller B
• 5T6+2: Valfri A eller B
• 6T6: Valfri A, B eller C

En obligatorisk teknik samt;
• på A nivå 3 tekniker att välja bland
• på B nivå 2 tekniker att välja bland
• på C nivå 2 tekniker att välja bland

A-tekniker: Greppa(ny), Rapt utfall, Fällning(ny), Tungt anfall
B-Tekniker: Kast(ny), Målpunkter
C-tekniker: Momentspecialisering, Mästarutfall

Nya tekniker

Greppa: Innan en attack görs för anfall deklarerar utövaren att de vill Greppa. Lyckas de med följande attack-slag så räknas motståndaren nu som hjälplöst fastgreppad tills de kan orma sig ur greppet. Motståndsslag där grepparen använder Kroppsbyggnad eller Slagsmål mot försvararens LÄGSTA av Kroppsbyggnad eller Slagsmål. Utövaren kan ej utföra andra handlingar tills att de släpper greppet men kan om de önskar lägga sig ned med försvararen så att båda [Faller] (dock med bibehållet grepp).
Fälla: Innan en attack görs för anfall deklarerar utövaren att de vill Fälla. Lyckas de med följande attack-slag så räknas motståndaren nu som liggande [Faller].
Kast: Fälla gör nu, om utövaren så önskar, deras grundskada utöver dess normala effekter. Kräver Fälla för att användas. Kan nu även använda Fälla på någon som de har Greppad, om de fortfarande står upp.

Tankar? För bra? För dålig? Passar lagom men var är Brecram-ryckning?

Alternativ om det finns moment för obeväpnad strid:
1. Greppa samt Fällningar/Kast, Slag, Sparkar (Standard)
2. Greppa samt Fällningar/Kast, Skallning, Sparkar (Kombineras ofta med beväpnad stridskonst)
3. Greppa samt Fällningar/Kast, Bett, Slag (Ful strid)

Eller skapa egen:
Greppa samt Fällningar/Kast, Slag, Sparkar, Skallning, Bett
 

metuzalem

Veteran
Joined
7 Aug 2015
Messages
39
Nu kan jag ingenting om Gaelic wrestling, men namnet får mig att tro att det är en kampsport (stridskonst) utformad för att användas mot andra som använder den, så om ingen av momenten är ett vapen, varför skulle man då lära sig att avväpna någon? vad gäller moment så kanske man kan lägga in saker som; öppna händer, knutna händer, grepp , slagsmål, fällningar/kast.

Med tanke på att det ska vara en obeväpnad stridskonst så kanske man skulle göra den just balanserad, även om de olika klanerna slåss på olika sätt så kanske det finns ett par tekniker som är någon sorts grundstomme och att variationen kommer från att olika klaner föredrar olika moment, så en klan kanske slåss mer med benen medans en annan slåss med öppna handflator och fällningar.

detta är bara mina "two cents" om saken men då jag inte vet egentligen något om det så framför jag dem med minimal auktoritet.
Hoppas det hjälper!
 

Mundo

Myrmidon
Joined
7 Jan 2010
Messages
3,678
Location
Eslöv
Min tanke med avväppning är att det blir den "naturliga utvecklingen" för ett krigarfolk som leker kampsport. Tillsist kommer du ha nytta av det här på ett slagfält och då lär man sig, tänker jag, att avväpna folk. Men det du säger stämmer rätt så väl. Varför lära sig att avväpna om man aldrig tränar mot någon med dolk?

Den får jag ändra.
Anledning nummer två till att göra den Bred snarare än Balanserad är för att Balanserade och Fokuserade stridskonster får tillgång till väldigt kraftfulla tekniker och jag vet inte hur många kraftfulla tekniker som jag skulle vilja lägga in i en brottningslek. Min oro är att den blir lite overpowered, typ som alvisk brottning i Vapenmästaren. Det är liksom inga elit-träna-i-tempel-i-fjorton år vi pratar om hur, utan bar överkropp och kilt på medan man slår och kastar varandra och gula och blåa, förmodligen medan man är lite full.
 

metuzalem

Veteran
Joined
7 Aug 2015
Messages
39
Åh, nu när du tog upp alkohol så kom jag på att det kanske kan vara en teknik eller kanske rent ut ett moment, att slåss när man är dyngfull. hur detta skulle se ut regelmässigt kan jag inte riktigt komma på dock.
 

PalMer

Warrior
Joined
30 May 2000
Messages
280
Location
Halland
Om den är obeväpnad och enbart det så borde den vara fokuserad. Tycker du C-val är för"bra" så ta en B-teknik istället.
 
Top