Nekromanti Speltesta Mord-a-palozza för glory & recognition!

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,511
Så här är det, jag har gjort det här PVP-rollspelet, Mord-a-palozza. Det är nu i fasen där det är dags att speltesta det. Jag har gjort en första speltestning och har nästa på gång men eftersom jag vet hur jag tänkt mig att spelandet ska gå till är jag den värsta tänkbara speltestaren. Jag behöver oavsett vilket mer feeback än jag kan skapa med mig själv som den enda som testkör spelet.

Så jag behöver folk som kan testa att GM:a spelet för sina grupper och sedan skriva i den här tråden om hur det gick. Vad får ni för det då? Jag har inte möjligheter att betala er och spelet kommer att ges bort gratis när det är färdigt så jag kan inte ens ge er gratis kopior av spelet som belöning. Vad jag kan göra är att ge er ära och berömelse! Om du lägger en speltest rapport, oavsett hur lång, i den här tråden så kommer du att listas i spelet som Speltestare. Om jag använder någonting du skrivit eller använder något av dina tips rakt av? Då kommer du stå som medförfattare.

Om någon är masochistisk nog att rättstava speltests dokumentet kommer jag lista dig som vad du än önskar, du mästare av ord och bokstäver. Det samma gäller om någon ritar en bild som de sjänker till spelet.

Tack på förhand :gremsmile:

Reglerna till speltestet kommer här:

Mord-a-palozza (speltest version)

Ett våldsförhärligande PVP rollspel

Författare: God45

Medförfattare: Cassius och Laowai

Stavfelen och särskrivningarna är antagligen God45:s fel.

Bakgrund

Det är någon gång i framtiden. Männskligheten har spridit sig överallt och det har visat sig att allting du kan tänka dig finns någonstans där ute.

Men just nu skiter du i det. Du är dömd till döden för brott du kanske eller kanske inte har begått. Men du har en chans att klara dig från avrättning! Delta i Mord-a-palozza spelen och vinn tre tävlingar så blir du släppt fri. Att ingen har vunnit tre tävlingar hittils är anningen nedslående men hej, det är bättre än att bara avrättas.


Regler:

Du har 2 stats:

Döda folk.

Allt annat.


Du har 3 poäng att fördela mellan de två olika statsen. När du rullar en d6 mot de statsen lägger du till de poäng du har i staten.

När du vill göra någonting som inte går ut på att döda någon rulla en d6:a. Rullar du 5 eller högre så lyckas du.

När du vill försöka döda någon rulla en d6:a. Rullar du 5 eller högre rullar du på den aktuella träff listan (obeväpnat, närstridsvapen eller skjutvapen) och ser vad som händer.

Den som säger att de gör någonting först gör det. Säger två spelare någonting sammtidigt rulla en tärning eller något? Jag vet väll inte?! Ligger någon i bakhåll eller så börjar de automatiskt.


Klasser:

Du har också en klass. Din klass har 3 special förmågor. Du börjar med en av dem och för varje spel du överlever/ vinner (överlever du har du vunnit) får du en till.


Revolverman

Du är en kirurg med ditt valda vapen som du för övrigt pratar med som om det var din flickvänn. Spela den här klassen om du vill skjuta först och sist.

Han shot first: Du vinner alltid initativ.

Längden spelar roll: Du kan skjuta någon om du ser dem, oavsett hur långt bort de är.

Back-up piece: Du har alltid en till pistol på dig.


Psycho

Du är en ful, lustmördande, hårt knarkande, hårt slående galen, galen jävel.

Crazy eyes: Galenskap, riktig galenskap kan driva en näve genom en planka. Om någon försöker gömma sig bakom någonting kan du slå, springa eller kasta dig rakt genom det. Oavsett om det är trä eller betong.

Omöjlig att stoppa: Du kan forstätta en runda efter att du tagit en dödande skada.

Omöjlig att sakta ner: Skador som inte dödar dig saktar inte ner eller hindrar dig.


Cyborg:

Du är en blandning av mänskligt kött och bionisk maskin skapad bara för att döda.

Värme ögon: Du kan se värme signaturer genom föremål med dina robot ögon. Du vet var alla är utan att behöva se dem direkt.

Inbyggda självförsvars system: Om någon kommer nära nog att anfalla dig med ett närstridsvapen eller obeväpnat så slår dina försvarssystem till och du får en gratis rullning för att se om du kan träffa dem med en obeväpnad attack.

Robot styrka: Du kan lyfta enorma tyngder med din metalfyllda kropp.


Proffset:

Du är artig, proffesionel och har en plan för att döda alla du träffar. Du dricker dina martinis skakade inte rörda.

Du är en skugga: Du rullar automatiskt en 6:a när det gäller att gömma sig.

Judo träning: Dina obeväpnade attacker gälls som beväpnade med närstridsvapen och dina närstridsvapen attacker gälls som skjutvapen attacker.

Sammarbete: Om du sammarbetar med någon behöver bara den bästa medlemen i gruppen rulla för saker som inte gäller att döda folk.


Prisjägaren:

Du jagar ner folk som andra betalar för att få tag i. Du är ibland lite vårdslös när det kommer till levande eller död biten.

Gun turret: Du bär med dig ett mobilt vapen torn som skjuter på alla som går förbi det efter att du lagt ner det.

Thermal detonator: Du bär med dig sprängladningar som du kan kasta och spränga hela områden. Alla innom sprängzonen tar skada som från skjutvapen.

Jetpack: Du kan flyga wohoooo!!!!!


Rymdmonster:

Du är en enorm dreglande best med en smak för människokött!


Exo-skelett: Du har hård hud eller skelettet utanpå som en sköld. Detta har gör dig immun mot närstrids vapen och obeväpnade attacker.

Tunnlande: Du kan gräva dig ner i tunnlar under marken lika fort som du kan gå.

Klor och tänder och fler klor: Om du träffar någon med en närstrids attack lägger du till +50 på resulatet på träfflistan.


Telepat-munk:

Du är med i en uråldrig order av munkar som har telepatiska krafter de får från små parasiter i sitt blod.


Störningar i kraften: Du känner störningar i den telepatiska kraften i universum som hjälper dig. Du kan alttså använda utanför karaktären kunskap i spelet utan att fuska!

Kraft strypa någon: Du kan göra närstrids attacker på folk som du ser utan att röra dem. Detta funkar även genom videokameror och över skype.

Plasma sabel: Du bär runt på ett uråldrigt och livsfarligt vapen du bara kan använda på grund av dina telepatiska krafter. Du är så skicklig med det att du kan slå ner kulor ur luften 1 gång per strid om du lyckas rulla ett lyckat allting annat slag.


Läkare:

Du vet hur man lappar ihop folk som fått en kniv i buken. Det är inte säkert att du har ett diplom från någon läkarskola men du kan absolut ha det. Annars kanske du är en veterinär eller till och med en extraknäckande slaktare. Det viktigaste är att du har färdigheterna som kommer göra dig till allas bästa vän.

Med-kit: Du har utrustningen så att du kan ge folk läkarvård så att de inte dör av skador de ådragit sig och som sakta dödar dem.

Bra nog för nu: Du kan återställa funktionen som gått förlorad från en skada på varje spelare.

Droger: Du kan lite saker om kemikalier som påverkar den männskliga kroppen. Du bär med dig en låda med sådana medel. Du kan stoppa saker som dödar någon omedelbart i mat eller en vattenkälla och döda folk utan att ens vara i närheten.


Gladiator:

Du är en speciallist på att döda folk spektakulärt framför en publik. Du kan ha varit en faktiskt gladiator, en snuff films dominatrix eller kanske personen en kriminell organisation skickar ut för att sända ett medelande.

Splatter zone: När du dödar någon gör du det så fruktansvärt och blodigt att alla som ser det blir paralyserade för en runda.

Attention whore: För varje person du har som ser dig mörda någon i person lägg till +10 till din att träffa rullning.

Masochism: Att fortsätta slåss med skador är spektakulärt och driver dig till att bli mer effektiv. Varje gång du blir träffad utan att dö lägg till +1 till din Döda saker stat för resten av matchen.


Den oskyldiga

Du har hamnat här pga otur, eller för att någon på företaget ville ha din partner och kände folk i adminstrationen. Det finns någon där hemma som väntar på dig, dina barn, din mormor och din hund.

Hen är inget hot: Du är den sista tänkbara måltavlan. Ifall det finns något annat mål i närheten så måste dina motståndare skjut på de först.

Jag gick i skolan: Du har +1 på alla dina slag "I något annat".

Jag slåss för någon: Du kan en gång under en spelomgång välja att träffa automatiskt och få 30+ på ditt skadeslag.


Företagssoldat

Du är inte här för att du är skyldig till något. Du är här för att få någon att inte vinna. Någon som är ett problem för Angel Inc. Du har inga känslor, förutom att du hatar ditt jobb men älskar din lön. Du gillar duvor också, de är fina och harmoniska och skiter i allt.

Min andra bil är en företagsbil: Du har en farkost med dig, den är bestyckad med ett vapen.

Jag har gjort det här tusen gånger: Du får slå om två slag per spelomgång.

Detta är mina arbetskläder: Varje gång du blir träffad av ett skjutvapen så minskar du skadetabellen med 20.


Formbytare

Du kanske har fått ditt medvetande flyttat till en replikant kropp baserad på nano-machiner eller så är du infekterad av ett virus som har gjort din fysiska form instabill. Du är hur som helst inte bunden av en statisk kropp längre och efter du är klar med dem kommer dina fiender inte vara bundna till sina kroppar överhuvud taget.

Mystik: Du kan forma om ditt utseende så att du ser ut som någon annan.

T-1000: Du kan forma om din kropp till att innehålla vilka verktyg eller vapen du kan tänka dig. Klor, grävskopor, nycklar, tentakler, enorma svärd eller maskingevär.

Mercer: Du kan absorvera biomassan från en fallen fiende och använda den till att läka en skada du ådragit dig. Detta lämnar heller inga spår av kroppen.


Magikern

De andra är kanske skickliga på vad de gör, men du? Du är magi! Du är en lurendrejare, en bluffmakare och en mentalist. Korten i rockärmarna är så lätta att byta ut mot knivar och du har alltid spader ess på hand.

Kaninin ur hatten: Du kan 3 gånger per spel dra ut vilket föremål som helst mindre än en brödlåda ur en hatt eller ett hatt liknande föremål.

Rök och speglar: Du kan en gång per spel välja att inte ha blivit träffad av en attack. Istället träffade motståndaren en spegelbild, eller annan illusion du förberett.

Hudinin: Du kan inte bli utelåst, innelåst, fångad eller fasthållen. Du är automatiskt på andra sidan av vad som hindrar dig som igenom magi.


Rockstar

Du är en musiker på en militär nivå. När du spelar spränger du organ, när du sjunger exploderar glas och metal runt dig. Varför bära ett gevär när du har en sonisk borr gjord för att skära genom berg i form av en gitarr? Varför kan du göra det här? Vem fan bryr sig?! Kanske byggde du in högtalare i ryggraden eller kanske blev du given krafter av alien halvguden av rock? Du var hög när du gjorde det efter att ha snortat Ozzys askor så hur som helst minns du inte.

Stranglehold: Din musik förvandlar allt syre runt dig till ljudvågor. Om du lyckas spela för 2 rundor utan att dö eller bli avbryten (genom att få dina händer kapade eller något, att bara bli träffad stör dig inte tillräckligt) så dör alla individer innom en 50 meters radie från dig av kvävning.

Fire of Unknown Origin: Du kan skapa ett ljud så kraftigt att alla föremål av metall eller glas exploderar i brinnande infernon innom en 50 meters radie.

God gave rock and roll to you: Du kan resa en död spelare per spel som en odöd rock zombie under din kontroll. Spelaren fortsätter spela sin karaktär för resten av matchen men måste lyda dina order.


Fantasy flykting

En dimensionell portal har dragit dig från ditt universum fyllt av griga drakar, våldsamma dvärgar och sociopatiska magiker. Du har istället landat i mord-a-palozza universumet som är fyllt av giriga rymdmonster, våldsamma mutanter och sociopatiska byråkrater. Du är inte så där jätteoroad över hela tävlingen där alla dör. Det är inte som om det kan vara värre än Tomb of horrors.

Krigare: Du kan svinga ett närstridsvapen två gånger per runda.

Tjuv: Varje gång du skadat någon stjäl du också ett föremål de bär på.

Magiker: Du är så fruktansvärt obalanserad att om du hittar på en anledning till att du kan göra det genom magi så kan du använda din döda folk stat till saker som inte går ut på att döda folk.


Monster tränare

Du är en monster tränare. Du kanske kommer från en djungel planet där du tämjde djur för att jaga med. Eller så deltog du i tävlingar på en planet med turneringar och ligor för att avgöra vem som var den bästa monster tränaren. Eller så var du en del av gruppen som skötte de muterade trupperna via telepatiska implant i militären. Oavsett varför är du nu med i Mord-a-palozza och du är beredd att fånga alla de andra innan de fångar dig.


Jag väljer dig: Monster tränare måste börja med den här förmågan. Monster tränare har ett mosnter som lyder dem. Monstret har naturliga förmågor som gör skada som närstrids attacker. Tränaren kan styra monstret så väll som sig själv varje runda och är i konstant kontakt med monstret som dock inte kan färdas längre än 50 meter från tränaren. Dör monstret får monster tränaren ett nytt till nästa match. Monstret dör om tränaren dör.

Det är dynamit!: Monstret gör skada som skjutvapen.

Det starkaste monstret!: Monstret är osårbart men avlider om monster tränaren dör.


Exempel på tävlingsformer:

Lönmord: Gruppen av spelare släpps ner på en planet mitt i en större stad med målet att döda en utvald person. Ofta en mycket skyddad sådan så som en maffia boss eller en högt uppsat politiker.

Fältslag: Gruppen släpps på en planet med målet att döda en annan grupp innan den gruppen dödar dem.

Capture the flag: Spelarna släpps ner på en planet med målet att skaffa ett visst föremål. Bara den som får tag i föremålet först vinner och de andra avrättas med hjälp av exploderande halsband alla spelare bär. Hur länge vill du hålla de andra vid liv så att de kan hjälpa dig nå målet?

Murder-extravagansa!: Spelarna slåss med varandra tills bara en vinnare återstår!

Multi-kill: Spelarna släpps ner på en planer som av någon annledning blivit utestängd från den galaktiska federationen. Målet är att döda 100 civila innan man blir stoppad av de lokala myndigheterna. Att finna sätt att snabba upp dödandet på så som att spränga byggnader premieras.

Champion: Spelarna samarbetar för att försöka döda en mäktig varelse eller maskin innan den dödar dem. Exempel på Champions att tävla mot är en genmodifierad cyborg t-rex på en djungel planet, ett armerat stridståg på en industriel öde planet eller en attack hellikopter i öknen.

Bug-hunt: Spelarna skickas in för att neutralisera fientliga utomjordingar i olika klaustrofobiska miljöer så som övergivna rymdskepp eller bio-tekniska kupor.

Death race: Alla får en bil och först runt banan tre varv är vinnaren. Inga andra regler! (Om någon spelar en yrkes soldat och har en farkost därifrån får han istället ett flygande fordon)

Kaninjakt: En person är kaninen, om han överlever 10 timmar vinner han och är en fri man. De andra är rävar. Om kaninen överlever i 10 timmar exploderar halsbanden de har fastspända på sig och de dör. Varje timme skickas kaninens position och status ut till alla rävarna. Rävarnas position skickas dock inte till kaninen. Det är alla mot en och det är kanin säsong!

King of the hill!: En spelare utrustas med tunga vapen, rustning, ammo och allt hen kan tänkas vilja ha. Hens uppdrag är att döda alla de andra. De andra skall överleva henom. Om någon av de andra lyckas sänka "Kungen" pausas spelet och den som dödade kungen får fem minuter på sig att ta så mycket av den förra kungens utrustning han/hon kan innan spelet fortsätter. Sista personen som lever vinner spelet.


Träfflistor:

Har du redan träffat ett ställe hoppar du ner till det ett steg under.

Obeväpnat:

1-10: Du sliter ut din motståndares tunga.

11-20: Du petar ut ett av din motståndares ögon.

21-30: Du bryter din motståndares huvud arm och sänker hans mord stat med 2 tillfälligt.

31-45: Du bryter din motståndares ben och gör så att han inte kan förfölja dig om du flyr.

46- 65: Du slår din motståndare medvetslös.

66-75: Du krossar din motståndares revben och skadar hans lunga. Han behöver läkarvård innom 12 timmar eller så dör han.

76- 85: Du bryter din motståndares nacke och dödar honom omedelbart.

86-95: Du krossar din motståndares skalle och dödar honom omedelbart.

96-100: Du övermannar din motståndare utan att döda eller skada honom allvarligt.



Närstridsvapen:

1-10: Du träffar din motståndare i en arm och gör bara ytliga skador.

11-20: Du skär av din motståndares öra.

21-30: Du sticker din motståndare i ögat och förstör det för honom.

31-40: Du sticker din motståndare i magen och skadar hans tarmar. Han behöver läkarvård innom 6 timmar annars dör han.

41-55: Du sticker din motståndare i halsen, han dör om en runda, han kan göra 1 handling till innan han dör.

56-64: Du skär din motståndare i ansiktet och kapar hans tunga.

65-75: Du sticker din motsståndare i hjärtat och dödar honom omedelbart.

76- 85: Du sticker vapnet i din motståndares lår och kapar hans artär.

86-95: Du slår vapnet genom din motståndares skalle och dödar honom.

96-100: Du avväpnar din motståndare och tar hans vapen.


Skjutvapen:

1-5: Du träffar en fot och skjuter av 3 tår.

6-10: Du träffar motståndarens av hand och förstör den permanent.

11-15: Du skjuter av ett av motståndarens öron.

16-20: Du träffar ett knä och förstör det. Motståndaren är permanent halt.

21-25: Du träffar motståndaren i tarmarna. Motståndaren dör inte nu men behöver läkavård inom 24 timmar eller så dör han.

26-30: Kulan skrapar skallen och slår din motståndare medvetslös utan att döda honom.

31-35: Du träffar fiendens öga från en vinkel och förstör det.

36-40: Skottet träffar motståndarens käke och tänder, tänderna på ena sidan krossas, käken skadas och köttet slits bort.

41-45: Skottet krossar armbågen på vapen armen. Armen är permanent skadad och motståndarens mord poäng sänks permanent med 2 till minst 1.

46-50: Skottet kollapsar motståndarens ena lunga. Motståndaren kan utföra en handling till innan han dör av kvävning.

51-55: Du skjuter vapnet ur motståndarens hand och lämnar honom obeväpnad, det tar en runda fför honom att plocka upp den igen.

56-60: Skottet förstör motståndarens vapenhand. Avhandens mord stat är 3 lägre än vapen handens, minst 1.

61-65: Skottet träffar motståndaren i halsen och förstör motståndens stämband. Motståndaren behöver läkarvård innom 5 minuter eller så dör han.

66-75: Skottet träffar motståndaren i bröstet och exploderar hans hjärta. Döden är omedelbar.

76-80: Skottet genomborrar motståndarens skalle och skadar hans hjärna. Han överlever om han får direkt läkarvård men hans list poäng minskas till 1.

81-85: Skottet träffar motståndaren i huvudet och förstör hans hjärna. Döden är omedelbar.

86-90: Skottet träffar en större artär. Döden tar upp till 5 hjälplösa, smärtsamma minuter.

91-95: Skottet träffar skrevet. Döden är alldeles för långsam. Omdelbar läkarvård kan rädda personens liv men inte utrustning.

96-100: Du skjuter så snabbt att du inte bara dödar din motståndare med ett skott rakt i hjärtat men får en gratis träff på en en av hans kompanjoner.


Påkörd av en farkost träff tabell:

1-10: Du träffar din motståndare med sidan av kofångaren och knuffarn honnom ur vägen utan några större skador.

11-20: Du träffar motstånarens knän med kofångaren och bryter båda hans ben.

21-30: Din motstånade försöker ducka under bilen men misslyckas. Du krossar hans revben vid kollisonen. Han behöver läkarvård innom 1 timme annnars komemr han att dö.

31-40: Du får in din motståndares arm under ett däck och pressar ut ben, kött och blod ur den som ur en tandkrämstub.

41-50: Du bredsidar din motståndare med bilen och skickar honom flygande. Han är chockad och kan inte röra sig på en runda.

51-60: Din motstånade fastnar under din bil när du kör över honnom och du släppar med honnom under bilen med ansiktet mot marken. När din motståndare lossnar har han förlorat både synen på båda ögonen och alla sina tänder.

61-70: Du får till ett litet hopp med bilen precis innan du träffar din motstånader och lyckas kapa hans huvud från hans axlar.

71-80: Du träffar din motståndare och fastnar temporärt med ett däck i hans tarmar. Du ger gas och skickar hans innsidor flygande över bilen, området och resten av honom. Han är helt hjälplös och oförmögen att göra någonting men kommer dö långsamt och i omännskliga smärtor över de kommande 10 minuterna.

81-90: Din motstånader flyger upp på din motorhuv och kör in sitt huvud genom vindrutan och fastnar. Han bryter nacken och blir förlamad från nacken och nedåt.

91-99: Du träffar din motståndare och trycker in hans bröstkorg ända till hans ryggrad. Döden är omedelbar.

100: Du träffar din motståndare med sådan kradt att han exploderar!


Andra skador:

Händer någonting som inte kan gå in under en av de andra träfflistorna men som du tycker borde orsaka en skada rulla här och hitta på en bra beskrivning:

1. Offret får sig en smäll som orsakar blåmärken/skrapsår men inte gör några större skador.
2. Offret chokas av skadan och kan inte agera nästa runda.
3. Offret får en arm skadad så illa att han inte längre kan använda den.
4.Offret får ett ben skadat så illa att han inte längre kan använda det.
5. Offret ådrar sig en fruktansvärd/vidrig/förudmjukande skada.
6. Offret dör.
 

Pilzefrau

hon/henne
Joined
12 Sep 2005
Messages
2,082
Location
Göteborg
Han överlever om han får direkt läkarvård men hans list poäng minskas till 1.
Vad innebär det? -1 på alla Allt annat-slag som innefattar list?

Och är det meningen att en förlorad arm eller hand ger olika mycket minus på olika ställen? En förstörd vapenarm ger -2 på två ställen, en förlorad vapenhand ger -3, och att köra över någons arm och förstöra den helt har ingen kommentar om avdrag.
 

Pilzefrau

hon/henne
Joined
12 Sep 2005
Messages
2,082
Location
Göteborg
Okej, jag har kollat över språket (jag tror inte jag kommer vilja spela det här, men kan man hjälpa någon så är det trevligt).

Här finns den nu.

Jag har gjort kommentarer som bara säger "?" här och var, till exempel mina två frågor förut. Jag rättar gärna till det när jag vet vad det ska stå, och ni har rätt att kommentera i dokumentet (någon meny någonstans).
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,511
Pilzeman said:
Okej, jag har kollat över språket (jag tror inte jag kommer vilja spela det här, men kan man hjälpa någon så är det trevligt).

Här finns den nu.

Jag har gjort kommentarer som bara säger "?" här och var, till exempel mina två frågor förut. Jag rättar gärna till det när jag vet vad det ska stå, och ni har rätt att kommentera i dokumentet (någon meny någonstans).
Tack så mycket för att du rättstavade det :gremsmile: Jag skriver in dig som redaktör om du inte vill ha en annan titel.
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,511
Pilzeman said:
Han överlever om han får direkt läkarvård men hans list poäng minskas till 1.
Vad innebär det? -1 på alla Allt annat-slag som innefattar list?

Och är det meningen att en förlorad arm eller hand ger olika mycket minus på olika ställen? En förstörd vapenarm ger -2 på två ställen, en förlorad vapenhand ger -3, och att köra över någons arm och förstöra den helt har ingen kommentar om avdrag.
Jag ska ändra så att det står 1 på allt annat atributen. Att man får olika mycket minus beroende på var du blir träffad är meningen. Det tillför till den kaotiska känslan.

Tack igen för att du rättstavade och fick dokumentet att se snyggt ut :gremsmile:
 
Top