Nekromanti Att välja en magikrat [[Megaspoiler: JoelLycan]]

Ymir

Liten kantbaron
Joined
18 May 2000
Messages
11,207
Location
Malmö/Lund Metropolitan Axis
Så, nu är det min tur att kampanjbabbla igen. Men jag behöver faktiskt lite hjälp här. Jag ska försöka undvika att babbla om hela plotten, lest we'll have a mastodont on our hands, utan koncentrerar mig på den viktigaste biten:

Rollpersonerna är Saevan Suyanir Barsal, en dekadent pyaralvisk magiker och konstnär som tidigare varit insyltad i episka händelser i Rhung-Alari, samt Deheric Shadal, en lätt psykopatisk hamnskiftare från Colonan som egentligen är
drakväktare åt Khakra.
.

Dessa snubbar arbetar för tillfället åt Alean Ninarian och dennes tribunal, som har gått ihop med Im-Berefel Ra'Drach do Kampa, mutad med en conjungit, för att sätta Shirvan Cartika, yngst av den framlidne Sanguis fyra döttrar och påläggskalvar, på Ivani-tribunalens magikrattron.

Detta är mer komplicerat än det låter, för Sanguis plötsliga död lämnade ett maktvakuum inte bara i själva tribunalen, utan också i det triumvirat av honom, Reubin Xirhamir Jesbin och Shangi thal Dubaral som hittils lett det framgångsrika kriget mot Consaber (och byggt vidare på gamle magikrat Hyraspes onda masterplans). Krigets spektakulära framgångar gav tidigt Jesbin och Shangi nytt stöd inom Thalamur, men nu efter ett år verkar kriget ha gått i stå genom belägringen av Uriens, skärsmytslingar i Tokon och en misslyckad attack mot Danbréann, courtesy of Im-Berefels excentriciteter (han arrangerade hela projektet för att få tag i två conjungiter), och den impopulära Alean ser sin chans att agera - om han inte gör det nu kommer Jesbin växa sig alltför stark på bekostnad av allt Alean själv vill uppnå.

Därför är valet av ny Ivani-magikrat oerhört viktigt. Det finns i praktiken fyra (eller tre?) sidor i frågan:

Jesbin-Shangi vill ha någon på tronen som kan stötta deras fortsatta ambitioner och plots, vilket kan eller inte kan vara kopplat till:

Rakhori vill ha Ximor på tronen, eller åtminstone vill han själv det.

De konservativa inom Ivani-tribunalen, och riket i stort, vill ha någon väl respekterad av förnämnlig börd på tronen, eftersom status quo är viktigast, medan Jesbins och Shangis inflytande gärna kan minska lite.

Alean och Im-Berefel, och i hemlighet, Khakra, vill ha en pacifist på tronen; dels någon som hade stöttat dem och stått i tacksamhetsskuld till dem, men framförallt någon som motbalanserat Jesbin-Shangi, och försökt avstyra kriget inför det som komma skall. Eller, för att vara petiga, till vilken grad knäppot Im-Berefel bryr sig är lite oklart, men han fick en conjungit, och han vill se Ximor död, och kommer jobba för att så sker - mer om detta snart.

Nu har det plottats för fullt ett tag, och Ivani-tribunalens elektorer ska utse en magikratkandidat under Sagonatten i Kasmodiah. (Denna magikrat måste sedan godkännas av magikraterna, vilket är ett senare problem). Skiten håller med andra ord på att träffa fläkten, speciellt som flera andra agendor också ligger i luften i Kasmodiah. Rollpersonerna har rest dit ihop med Alean Ninarians dotter och ett antal av Im-Berefels bisarra goons, däribland en talos, för att utföra två komplicerade uppgifter:

- Få elektorerna att välja Shirvan
- Se till att Ximor försvinner från världen.

Det här kan tyckas omöjligt, speciellt som Ximor är omgiven av tolv ultorer och horder av rakhorimän, och Jesbin har teleporterat in sig med en halv armé från Colonan för att stötta honom; de kommer lätt ha fler soldater än borgherren har. Rollpersonerna har dock hjälp av drakväktarna Inalea och Orastro, samt faktiskt, Xinu. Inalea har infiltrerat Kasmodiah i förklädnad av en piga, något Deheric är väl medveten om, och hon kommer göra allt hon kan för att hjälpa honom. Orastro, däremot, är Khakras tredje och sista drakväktare, och sitter i Rakhoris inre råd; både Deheric och Inalea, för att inte tala om resten av världen, är omedvetna om hans existens. Han kommer i Kasmodiah göra vad han kan för att vända Rakhorimän mot Ximor utan att resten av rådet får nys om det. L'meas vill också bli av med Ximor, eftersom Rakhori är unto her, men just därför kan hon inte angripa allt för direkt - hon har via Silverskäran, som både Deheric och Saevan är medlemmar i, därför bett Deheric döda Ximor åt henne, en absurd begäran kan tyckas, men det bör påpekas att hennes och Deherics relation utmärks av ett lekfullt hemlighållande av det faktum att bägge vet att den andre är någon sorts supervarelse. Likfullt har L'Meas skickat en Helmgast till Kasmodiah för att vara säker på att Ximor dör, men detta är i sig problematiskt, för Inalea och Helmgasten har upptäckt varandra, och en uppskrämd/upphetsad Inalea berättade om Helmgasten för Deheric, och de har ingendera någon aning om att den vill samma sak som dem i just denna fråga. Rollpersonerna har också fått en viss furst Zadhaz att lova att stötta dem mot Ximor, i utbyte mot hemlighållande av det faktum att han helt rått försökte kidnappa magikrat Aleans dotter på vägen mot Kasmodiah.

Men jag går saker och ting i förväg. Faktorerna för intrigerna i den isolerade borgen bör påpekas:

Kasmodiah i min kampanj är -inte- ett ställe där alla ätter samlas, mycket eftersom jag inte kör på att ätterna = tribunalerna, utan istället en borg där ett antal specifika släkter årligen samlas och plottar till åminnelse av en historisk allians mot raunerna dem emellan. Detta innebär att Jesbin och Aleans folk (rollisarna) inte tvunget har rätt att vara där, lite beroende på perspektiv - de har använt sina respektive klientfamiljer Saladar och Sulanga som inbjudningskort. Ximor, i sin tur, bryr sig inte ens om sådana ursäkter - han tänker helt sonika våldgästa stället så han kan stake:a sitt claim. Ätten Cartika, liksom flera andra som är viktiga i Ivani-tribunalen, är däremot bland hörnstenarna i den gamla alliansen, och därför var det naturligt att träffas för att välja sin magikrat just här.

Den enda magikrat utöver Jesbin som är på plats är Jualla Bizar Alaya, vad hen vill åstadkomma är oklart at the moment, men hen har hursomhelst ingen röst i valet av magikrat.

Vilka är då kandidaterna till posten?
Dels har vi Sanguis fyra döttrar; Shara, Zimri, Zia, och Shirvan. Zia är ute ur bilden efter att rollpersonerna orkestrerade en situation som kulminerade i att hon offrades till Xinu av Silkerskäran, i en egentligen rätt horribel scen. Deras allians med Shirvan hänger pretty much på att Shirvan inte får veta detta, men det är å andra sidan bara Deheric bland rollpersonerna som vet.

Zimri stöttar Shara, sin äldsta syster. Shara har gott rykte, är en framstående magiker och byråkrat, och flera av elektorerna lär rösta på henne.

Shirvan sparkar bakut och vägrar, och insisterar på att hennes syster är full av skit. Hon har bara själv en elektor på sin sida dock, en gammal magister som hon legat med (tror hon, hon har Khakra med). Lilla Shirvan har inte några karriärmässiga bedrifter going för sig, allt hon har är en desperat ambition och bisarra men måhända effektiva allierade, vilket lugnt gör henne till underdogen i rivaliteten om magikratposten.

Lashtor Chagidal do Valash är en krigshjälte och magiker med massor av rykte och stöd inom armén, men bara en elektor på sin sida vad det verkar. Likfullt tycks Shirvan i synnerhet betrakta honom som en svår fiende, så möjligen har han ett ess i rockärmen på något vis?

Ximor, slutligen, har via Rakhori skit på alla, vilket inte är att underskatta. Han har också Jesbins stöd, vad det verkar för närvarande, och därmed Saladar-elektorns.

Här är en sammanfattning av elektorerna, med kort om deras intressen och vem de tros stödja:

* Prefekt Arganthor Olbes, hyser fetischistisk kärlek till armén, tros därför stötta Lashtor Chagidal
* Prefekt Guada Hillorn, hatar mänskligheten, tros därför stötta Ximor
* Primas Jehan Ra'Hamak Cartika, nepotist, tros sålunda stötta Shara Cartika
* Primas Taxilan av Svrox, traditionalist, tros stötta Shara Cartika
* Prefekt Khakra, enigmatisk figur, oklart vem han stöttar
* Primas Kheran Vurgir Saladar, Jesbin-lojalist, stöttar den Jesbin stöttar, alltså Ximor
* Prefekt Beyuni Ilhiva, opportunist, tros vända kappan efter vinden, stöttar den starkaste
* Prefekt Gaedas Bartharum, magister och gammalt ex åt Shirvan Catika, stöttar definitivt henne
* Primas Ashaldar Bakhor, konservativ och konspiratorisk, tros stötta Shara Cartika men möjligtvis Ximor

Samtliga kandidater är beredda att gå oerhört långt för att vinna, inkluderat mörda de andra (utom Shirvan, som är beredd att göra vad som helst utom mörda sina systrar. Shara kommer så försöka döda henne dock. I gengäld kan påpekas att Shirvan är beredd att förnedra sig själv, något Shara inte är). Alla hatar Ximor, så det kommer basically vara skottpengar på honom, men han är också extremt paranoid och konstant omgiven av tolv mini-terminators, och hans agenter kommer svärma runt fästet som flugor, endast återhållna av den interna splittringen orkestrerad av Orastro.

Det bör påpekas här att det verkar som att rollpersonerna siktar på att vänta på rätt tillfälle att slå till mot Ximor, vilket tycks innebära att tribunalens val kommer gå av stapeln innan han är död. Shirvan och rollpersonerna tycks sikta på att få första omgången oavgjord (=ingen kandidat får mer än tre röster), isåfall måste en ny röstning hållas efter Sagonatten, och de svagaste kandidaterna kommer antagligen bli eliminerade.

Rollpersonernas försöker för närvarande:
- Misskreditera Shara, framförallt genom sina Silverskäran-vänner, de firade konkubinerna Vashin Agathal och Ziana Avo.
- Vinna över elektorer
- Låta Lilean, Aleans dotter, förföra Lashtor för att kunna övertyga honom att lägga ned sitt anspråk.
- Spela ut folk mot varandra.

Några sista aktörer värda att nämna kan vara borgherren Igditer Valomir och hans marskal Ribeas Hashon; dessa två vill mest till varje pris undvika ett blodbad i Kasmodiah, eftersom det skulle dra enorm vanära över dem, deras ätter, och hela deras antika förbund.

Några lösa idéer jag leker med:
- Ximors magikratanspråk är kanske att försök att göra sig fri från Rådet och gå i öppen schism med dem? Jesbins stöttande är såfall ett försök från Jesbins sida att skaffa sig ännu tajtare inflytande över Rakhori.
- Eller så är det tvärtom; Ximor är fortfarande bara Rådets nickedocka?
- Shara kommer så försöka få Shirvan mördad om hon märker att Shirvan (med rollisarnas hjälp) börjar sno hennes elektorer. Jag tänker mig en dramatisk scen där en blodig och desperat Shirvan med nöd och näppe lyckas fly in på rollisarnas rum, sedan hennes livvakter blivit nedhuggna.
- Shara försöker få rollisarna och Lilean på sin sida; hon har bland annat (detta har redan hänt) visat dem (fabricerade) Rakhori-dokument som visade att Shirvan låg bakom ett mordförsök på Lilean vid Ridskolan i Turina.
- Helmgasten håller låg profil om den inte ser en mycket god chans att knäcka Ximors nacke, men om Ximor väl dör kommer den gå in i sitt second priority-mål; döda drakväktare, och därmed omedelbart ge sig på Deheric och Inalea.
- Om folk börjar dödas inom borgen kommer borgherren göra vad han kan för att bestraffa eller slänga ut dem ansvariga; skulle rollisarna ge sig på Ximor i en head on assault (vilket är långt ifrån omöjligt), kommer de få inte bara Rakhori och Jesbins soldater (?, se nedan) utan också borgens garde emot sig, och måste antagligen ta till dramatisk flykt.
- Dör Ximor kommer Jesbin stötta Lashtor och som tredje alternativ Shara, men aldrig i livet Shirvan, om inte någon erbjöd honom något oemotståndligt för det...
- Det är etablerat att Alean har ett dokument med ett giftermålslöfte ang. Kheran Saladars dotter (se plotten med 'Harims krigsplaner' i Thalamurboken). Han har yttrat att han funderat på att gifta bort Saevan med denna, så att Saevan och Deheric kan snylta i Jesbins planer. Men...Kheran Saladar är ju en elektor också? Kanske kunde detta dokument användas för att utpressa honom? Sesto bättre blir detta kanske om Kherans dotter också är i Kasmodiah och är allmänt skitsnygg, och Seavan blir helt betagen av henne (inte svårt att åstadkomma tvunget, han är en romantisk man-whore).


Några obesvarade frågor:
- Hur kommer Khakra lägga sin röst? Till skillnad från de andra elektorerna är han inte på plats.
- Hur reagerar borgherren på Sharas mordförsök på Shirvan? Kan det härledas till Shara? Om så; har han överhuvudtaget kapacitet att straffa henne, eller är hon för mäktig?
- Vem är egentligen Zimri? Hade hon kunnat vinnas över till Shirvans sida, och vad hade hon isåfall bidragit med?
- Vad f-n är egentligen Jesbins syfte med sitt besök? Kan det vara någon plott med Bakhor, gamla magikrat Hyraspes ätt?
- Kommer magikrat Jualla och de andra mer neutrala aktörerna blanda sig i på något sätt? Hur och varför?
- Vad f-n vill egentligen Im-Berefel? Har han skickat mer stöd än det verkar? En talos, två mystiska mûhadiner och två mumier verkar lite...underwhelming.


Så vad hoppas jag på av er? Idéer, tankar, kommentarer; allt. Jag vill helt enkelt ha hjälp att göra söndagens spelmöte extra awesome. Ge mig intriger! drama! ond bråd död! Hur övertygar man egentligen en elektor?

Ska Shirvan lyckas eller ej? Jag kan lika gärna tänka mig att hon vinner magikratanspråket med rollisarnas hjälp, som att hon i deras sällskap måste fly hals över huvud genom bergen, jagade av Rakhorimän, Cartika-soldater och/eller Jesbins legionärer.
 
Top