Nekromanti Min första dunge [Megaärkespoiler: Mina spelare]

Ymir

Liten kantbaron
Joined
18 May 2000
Messages
11,207
Location
Malmö/Lund Metropolitan Axis
Jag har filat klart på min första lilla dunge. Eller ja, den är nog ganska stor, och ganska maffig, den borde ha nog med encounters för att ta rollisarna halvvägs till level 3 iallafall. Hursomhelst är jag nyfiken på alla former av input. Jag har tyvärr inte fixat några golvplaner än, jag vet inte hur jag ska göra det, men jag har idéer för varje encounter-rum, som jag ska redogöra för. Jag har fyra spelare, varav en leader, en defender, en striker, och en obestämd.

Here goes:

Le Plotte:

Settingen är spelgruppens improviserade kampanjvärld Whimsicalia, vilket innebär att fjantraser som dragonborn, eladrin med flera utgår. Däremot får man gräddkola om man spelar hobgoblin eller goblin, får se om nån nappar på det.

Anyhow, för länge sedan levde en mäktig nekromantiker, vi kan tills vidare kalla honom Sarkofagoman, i det pseudo-vediska Karrhya, där han orsakade allmänt episkt mayhem. Det här var den långt svunna legendtiden, så det bör minst ha varit värdigt ett Mahabaratta-epos. I vilket fall så var han jävligt badass, och lyckades trotsa även döden genom att göra sig till lisch. Karrhyas furstar lyckades tillslut dräpa honom, men erfor då till sin förskräckelse lischens otäcka förmåga att trotsa döden och återvända, om och om igen. Nånstans vid tiden för de mäktiga antika civilisationernas sammanbrott, emellertid, lyckades klipska magiker i Vätteriket (that's hobgoblins 'n' stuff) få tag i hans fylakteri (ni vet, lischars själakärl) och gömma undan detta. När Sarkofagoman nästa gång dräptes kunde hans medvetande inte komma åt fylakteriet, som vättekungarnas Ogre Mages låst in bak en magisk sköld, och han föll så i en dvala som skulle vara i nästan tusen år. Ungefär tills de klantiga rollpersonerna återuppväcker honom, närmare bestämt.

(De förmådde inte på rak arm att förstöra fylakteriet, jag återkommer till detta senare).

Uzuldin är en hobgobbo, en god och klipsk sådan, en enkel rådman i den lilla stadsstaten Urr, en rest av det fornstora pseudosassanidiska Vätteriket. Denne enkle rådman brinner av lust att frälsa sin lilla Point of Light från alla monster och vildsinta stammar som hemsöker de ödelagda grannländerna, så han söker medel att på bästa sätt bistå sin herre, Urrs så kallade Storhachr, i detta.

Genom forskning i arkaiska skrifter och torra kilskriftsfragment har Uzuldin tagit reda på var Sarkofagomans fylakteri finns, och ämnar komma över detta. Han har goda skäl att tro att den som förfogar över fylakteriet med tiden kommer öka enormt i kraft, uppfylld av den mäktighetsgrad Sarkofagoman en gång besatt. Tänk basically härskarringen här.

Problemet är då givetvis att Sauron, dvs Sarkofagoman, fortfarande finns kvar i världen, vilket Uzuldin inte har en aning om, så han kommer verkligen få mer än han eftersträvade här. 'The phylactery has no other master, bla bla'. Uzuldin kommer få en artefakt som dels sakta korrumperar honom till en ny dark lård, och dels åtrås enormt av en supermäktig lisch bland Karrhyas övervuxna ruiner.

Och där har vi basically stuff för en hel kampanj.

Men det finns ytterligare en fin hake: fylakteriet är levande. Det tar formen av en ung människokvinna, Shahru kallas hon, som i någon mån har en egen vilja, och inte nödvändigtvis är ond per se, men i grund och botten är produkten av Sarkofagomans illvilja, maktlystnad och värdenihilism. Hon är hans själ, vilket för henne manifesterar sig mest i en snudd på gränslös och villkorslös kärlek för Sarkofagoman. Men kanske är hon också hans samvete, som gick hans medvetande förlorat när han band sin själ till fylakteriet. I dunno. Det kan bli hur freudianskt som helst, vi får se.

Shahru kan inte dödas, utom när Sarkofagoman förlorat sin ordinarie kropp och tillfälligt tar över hennes i sökande efter en ny värdekropp. I övrigt reggar hon praktiskt taget allt; åtminstone allt Vättekungarnas Ogre Mages kunde uppbringa i forntiden, och det var en del...kanske om man slänger henne i Domedagsklyftan eller motsvarande, men eftersom hon är levande kommer hon gråta och skrika och sprattla om man försöker göra det, och det hade nog fått iaf Frodo på andra tankar...

när rollpersonerna omsider hittar Shahru är hon förvirrad, bortkommen, lite rädd, tämligen traumatiserad; hon har varit ensam och instängd med bara sina tankar som sällskap i typ 900 år. Det kommer inte vara lätt att få något koherent ur henne, fast det kan förstås gå, we'll see (hon lär bara kunna uråldriga språk, så det hänger på att rollisarna kan nåt sånt, också). I vilket fall är Uzuldin medveten om att det är en levande varelse han söker, och har vidtagit mått och steg för att lura Shahru att han är Sarkofagoman, i hopp om att knyta henne till sig.

Enter rollisarna. De är karavanvakter på väg mot Urr med en karavan bland annat Uzuldin och hans hobgobbo-vakter färdas med, och på vägen har Uzuldin arrangerat så att de passerar de ödsliga ruinerna av en väldig ziggurat, en rest av det fornstora Artaxiad-imperiet som tronade här långt innan även Vätteriket. Zigguraten är dessutom byggd på ännu äldre katakomber, från det ärkeforntida riket Kaherne, och djupt nere i dessa katakomber vet Uzuldin att vättarna lät stuva undan Shahru, bevakad av besvärjelser och fällor som i stort säkert har förfallit idag. Men Uzuldin vet också att ett band gobbo-rövare har tagit zigguratens högre kammare som sin bas, och att det kan bli svårt att komma åt Shahru utan att ta sig förbi dessa. Nå, rövarna är ju smutsiga kriminella som förpestar Urr, uzuldins fagra land, så lawful som han är ser han inget problem med att rensa ut dem i samma veva.

Han drar såldes en historia för rollpersonerna som gör gällande att elaka gobbos har kidnappat hans favoritkonkubin och gömt undan henne i zigguraten, och lovar dem guld och gröna skogar om de straffar gobbosen och befriar konkubinen ifråga. Rollpersonerna accepterar givetvis, annars blir det ingen dunge.


La Dungeonne

Bataljen börjar redan på zigguratens mäktiga exteriör, som ser ut nåt sånt här, med följande encounter (level inom parentes):

Ziggurat Stairs (Lvl 2)
3 Goblin sharpshooters (lvl 1 artillery)
1 Goblin blackblade (lvl 1 lurker)
4 Goblin cutters (lvl 1 minion)
=500 xp

Skarpskyttarna har basically positionerat sig strategiskt och i cover och beskjuter inkräktarna, that's rollisarna, medan de klättrar upp för de episka trapporna. Minionsen köper bågskyttarna tid att retirera om så behövs, medan svartbladet försöker smyga runt och gutta en lämplig rollperson. Rollpersonerna lär antingen få turtla för att kunna ta sig upp för trappan utan att fyllas av pilar, eller ta ut bågskyttarna på något smart sätt. Krisar det kan Uzuldins tre lvl 3 hobgoblin-livvakter hjälpa dem, eftersom han ändå väntar med karavanen bara en bit bort. (Eller så gör jag en episk strid av det genom att beskriva hur Uzuldins vakter tar sig an andra gobbos i de övriga trapporna).

När rollpersonerna väl nått tempelrummet på taket, som ser ut typ såhär, måste de dock stå på egna ben. Här finner de en gobbo och ett par eldskalbaggar som tycks stå och...tillbe...ett perpetuellt brinnande kranium som vilar på ett altare. Det är menat att vara lite bisarrt, sådär:

Temple Room (Lvl 1)
1 goblin warrior (lvl 1 skirmisher)
3 fire beetles (lvl 1 brute)
= 400 xp
Treasure: a strange burning skull

När rollpersonerna vunnit den här striden finns två svartblad kvar i tempelsalen, som smugit in från zigguratens baksida och försöker sig på ett lömskt anfall:

Temple Room Ambush (Lvl 0,5)
2 goblin blackblades (lvl 1 lurker)
= 200 xp

Sedan följer en ostörd färd ned längst vittrade stentrappor och genom ödsliga hallar, här och där har goblinerna kanske lämnat lite skräp i nåt hörn eller kanske hängt upp en väggbonad, men det mesta har inte sett action sedan Artaxiaderna föll; utöver en och annan plundrare, då. Då och då siktar rollpersonerna nån liten grupp gobbos som snabbt springer undan, kanske tjattrande nåt läskigt och psyko som "åh, det kommer kött där borta, fnitter fnitter!", tänk den generella stämningen i 'Aguirre - Guds Vrede', typ (eller psykokannibalerna i Peter Jacksons 'King Kong', om du är en kulturbarbar och inte vet vad Aguirre är).

Tillslut kommer rollisarna till ett avlångt rum med en lång, smal bro över nån form av stup, kanske är det ett golv som rasat samman som gobbosarna byggt en bro över. På andra sidan är några eldar iaf, några tjattrande gobbos ("kött! jag luktar mat på väg hitåt!"), som strax skickar fram två buggbjörnar att hålla bron medan de övriga beskjuter rollisarna med spjut och pilar:

Bridge Room (Lvl 2)
1 goblin sharpshooter (lvl 1 artillery)
1 goblin warrior (lvl 1 skirmisher)
2 goblin cutters (lvl 1 minion)
2 bugbear warriors (lvl 2 brute)
= 500 xp

När rollpersonerna klarat av detta fortsätter färden nedåt genom dystra hallar, till zigguratens stora galleri, där rövarhövdinginnans egen champion gillrat ett bakhåll för dem:

Grand Gallery Ambush (Lvl 2)
Gurg, Goblin Skullcleaver (lvl 2 Elite brute)
1 goblin blackblade (lvl 1 lurker)
1 grey wolf (lvl 1 skirmisher)
1 goblin cutter (lvl 1 minion)
= 500 xp

Här kan rollisarna vinna sig en Battleaxe of Frost, som Gurg förfogar över. (Den är +1, men det är redundant eftersom jag inte tänker köra med de reglerna).

Härefter, eller kanske redan dessförinnan, finns möjlighet att komma åt hövdinginnan själv, i en stor sal som kallades "Drottningkammaren" av artaxiaderna. Det här är ett väääldigt stort encounter dock, så vill rollpersonerna ta sig an det, gör de klokt i att försöka splittra fiendegruppen somehow. Det går också bra att bara skippa det, då kan Gnash, som hövdingen heter, återkomma senare, det finns nämnligen en liten plott angående henne med. Rövarnas skatt finns dock i det här rummet, och kanske lite gobbobarn och andra icke-stridande:

Queen’s Chamber (Lvl 6)
Gnash, Goblin Hexer (lvl 3 Elite controller)
5 goblin cutters (lvl 1 minion)
1 bugbear warrior (lvl 2 brute)
2 goblin warriors (lvl 1 skirmishers)
2 gray wolfs (lvl 2 skirmisher)
= 1000 xp
Treasure: ~200 sheleks, 3 artaxian gold coins, 2 potions of healing, Magic Orb (Lvl 1)

Utöver detta har Gnash på sig en Ring of Vigor +1, och en shitload med ritualer skrivna med kahernisk kilskrift på gamla lertavlor som hon har hittat djupt nere i katakomberna. Ni förstår, Gnash har börjat ana vad som döljer sig där nere, och har till skillnad från Uzuldin insett hur farligt det är; hon vill att Shahru aldrig ska se dagens ljus igen. Idén här är att hon ska misslyckas med att kommunicera detta till rollpersonerna, så att de senare, om många levlar, när Uzuldin gjort en Saruman och måste dödas, inser hur fel det var av dem att bara slå ihjäl Gnash utan misskund. (Eller vad de nu gjorde).

En sidoquest kan ta en till "Kungakammaren", där en gelékub ligger och jäser med några goblinskelett i sig. Gnashs rövarband skyr den här kammaren som pesten, men här finns lite loot:

King’s Chamber (Lvl 1)
Gelatinous cube (Lvl 5 Elite Brute)
= 400 xp
Treasure: Crown of Authority (Lvl 7, +2 Diplomacy & Intimidate), a few jewels and ancient coins.

Omsider måste rollisarna anyhow söka sig ner under zigguraten, till nivåer som var övergivna redan då zigguraten restes ovanpå dem. Nu börjar kanske rollisarna misstänka att nåt med Uzuldins uppdrag luktar skumt - vad faen gör tösabiten nere i fucking -katakomberna-?

Än skummare blir det förstås när skrämmande, uråldriga, odöda ting anfaller ur mörkret, efter att ha psykat rollpersonerna en stund:

Great Maze (Lvl 3)
2 spectres (lvl 4 lurker)
1 mad wraith (lvl 6 controller)
= 600 xp

Jag funderar på hur svår jag ska göra själva labyrinten här nere. Ska det vara en riktig labyrint, eller bara en något förvirrande och spöklik katakomb, bemängd med vittrade skelett i torra nischer? Spökangreppet är menat att vara läskigt och lite svårt, iallafall.

Hur det nu än är, någonstans i labyrinten finns en trappa ned till kammaren där Shahru väntar, kanske i dvala, jag är inte säker. Här väntar också labyrintens herre, en våldnad från forntiden som sysselsatt sig med att återuppväcka såväl människoskeletten i katakomberna som enstaka döda gobbos, allt för att få till en schysst posse. Shahru är givetvis dess käraste ägodel, så den vill inte gärna låta henne gå, och blir våldsamt vredgad när rollpersonerna försöker lägga beslag på henne. (Den kanske tillochmed är hennes Nazgûl, hihi fnitter). Det här kan bli en tuff fajt, eller?:

Deep Chamber (Lvl 4)
1 deathmaster wraith (lvl 4 elite lurker)
2 kahernian skeletons (lvl 2 soldier)
8 decrepit goblin skeletons (lvl 1 minion)
= 700 xp
Treasure: Shahru!!!


La Sortie

Vad som händer sedan kan varieras beroende på hur resten av dungen gått. Jag har basically tre modeller, varav två inte är ömsesidigt uteslutande.

Den första går ut på att Gnash överlevde, och väntar utanför katakomberna med en stor gobboposse för att stoppa rollpersonerna och Shahru. Här finns möjlighet till mer informativ dialog, hints om vad Shahru egentligen är, etc, men också ond, bråd död:

Entrance to Great Maze (Lvl 4)
Gnash, Goblin Hexer (lvl 3 Elite controller)
1 bugbear warrior (lvl 2 brute)
2 goblin warriors (lvl 1 skirmisher)
3 goblin cutters (lvl 1 minion)
= 700 xp

Om Dödsmästarvåldnaden överlevde kommer den gå totalt bananas eftersom något stulit dess fina, söta sak (Shahru). Den börjar med att summona minions i katakomberna, och flyger sedan upp genom golv och tak till högre nivåer där den ressar de gobbos rollisarna nyss dödat. Som avslutning uppbådar den en helveeetisk skara som hinner upp rollisarna nånstans bortom bro-rummet, och fullständigt tokgibbar dem om de inte har förstånd nog att fly mot dagsljuset, som Dödsmästarvåldnaden och dess minions skyr. När rollpersonerna väl nått ut i dagsljuset med Shahru kan zigguratvåldnaden inget mer göra:

Great Maze (Lvl 3)
1 kahernian skeleton (lvl 3 soldier)
2 kahernian skeleton (lvl 2 soldier)
1 blazing skeleton (lvl 5 artillery)
= 600 xp
Treasure: Strange, glowing gem (some kind of bound fire spell)

Queen’s Chamber (Lvl 2)
1 gravewolf (lvl 3 brute)
2 goblin zombies (lvl 2 brute)
3 goblin zombie rotters (lvl 3 minion)
= 514 xp

Bridge Room (Lvl 2)
2 goblin zombies (lvl 2 brute)
2 bugbear zombies (lvl 2 brute)
= 500 xp

Great Hall (Lvl 7)
1 deathmaster wraith (Lvl 4 elite lurker)
1 goblin wraith (Lvl 3 lurker)
2 kahernian skeletons (lvl 3 soldier)
4 decrepit artaxiad skeletons (lvl 1 minion)
7 goblin zombie rotters (lvl 3 minion)
= ~1200 xp


En tredje möjlighet jag tänkt mig, om rollisarna är alltför köttade eller spelarna verkar ha tappat sugen på dungen, är att Shahru lite luddigt minns en hemlig gång ut via katakomberna. Jag har inga encounters uttänkta här, jag skulle vilja ha med en shedu somehow dock, det står på wikipedia att det ska finnas stats på dem i D&D, men jag vet inte var, och sfinxen i Monstermanualen är aaalldeles för mäktig.

Men det är kanske lika bra att shedus får vänta till en ännu häftigare dungeon.

När rollisarna väl nåt utsidan återstår bara att överlämna den förvirrade Shahru till Uzuldin. Hela situationen kommer givetvis framstå som skum, och det finns risk att rollisarna går i strid med Uzuldin och hans minions, antar jag. Jag skulle inte rekommendera det, dock:

Uzuldin’s men (Lvl 4)
Uzuldin, hobgoblin councillor (lvl 6 leader)
2 hobgoblin warriors (lvl 3 soldiers)
1 hobgoblin archer (lvl 3 artillery)
= 700 xp

Oavsett vad som händer här finns gott om godis att bygga vidare på för senare äventyr.

(Ang. stats så är Uzuldin en cleric med krafter jag wordat om och gjort till psychic damage istället för radiant, Gnash är goblin hexer med en demagogue-template, och Gurg en goblin skullcleaver med den här första templaten i boken, utvald warriör nånting. Dödsmästarwräjjten är självfallet en wräjjt med en Deathmaster Template. Jag kan givetvis posta deras specifika stats, om nån vill. jag har också gett goblin sharpshooters bågar istället för armborst, gör det nån större skillnad? Observera att jag sänkt dem allihop en level).

Så...jag vet att det blev långt, men jag uppskattar alla former av input och idéer, det är ju min allra första lilla dunge, även om den nu blev stor, häftig och ambitiös.

- Ymir, pömsig
 

Dante

Bäst i Sverige på rollspel
Staff member
Joined
17 May 2000
Messages
9,874
Location
Stockholm
:gremooo:

(Och vad gäller shedu/lammasu så finns mig veterligen ännu inga D&D4-stats. Men om du vill konvertera den själv finns 3.5-statsen här.)
 

Ram

Skev
Joined
11 May 2004
Messages
5,542
Location
Slätta
Not: Jag har aldrig spelat D&D4, så jag kan säkert ha fel i mina "analyser".

Först och främst; Skitbra upplägg! Jag gilla verkligen twisten med Shahru och de komplikationer som det ger. Jag antar att hon kommer att spelas som vilsen och förvirrad och med stora drag åt det goda och halvsympatiska och med ett sådant där sätt som gör att man bara måste beskydda och hjälpa henne på alla sätt?

I övrigt så gillar jag encountersarna, men jag reagerar lite på att det är ganska mycket ranged i de tidigare encountrarna. Det kan bli besvärligt om RP:s är lite halvtaskigt designade.*

Sedan reagerar jag lite över hur svårigheten och/eller stridernas natur förändras när man går ned i katakomberna. *

Men allt som allt tycker jag det ser skitbra ut.

* Se min inledande reservation.
 

Dante

Bäst i Sverige på rollspel
Staff member
Joined
17 May 2000
Messages
9,874
Location
Stockholm
Nu ska vi se …

Om rollisarna tar sig an både Queen’s Chamber och King’s Chamber kommer de att dinga level 2 efter Great Maze.

Dock finns en påtaglig risk för TPK i Queen’s Chamber. I synnerhet om de inte kunnat ta en extended rest innan.

Jag skulle försöka dela upp den encountern i två »vågor« så att gruppen inte behöver ta sig an alla fiender på en gång.
 

Andy

Vila i frid
Joined
4 May 2001
Messages
1,403
Location
Ågesta, Stockholm
Nu ska vi se …

Om rollisarna tar sig an både Queen’s Chamber och King’s Chamber kommer de att dinga level 2 efter Great Maze.

Dock finns en påtaglig risk för TPK i Queen’s Chamber. I synnerhet om de inte kunnat ta en extended rest innan.

Jag skulle försöka dela upp den encountern i två »vågor« så att gruppen inte behöver ta sig an alla fiender på en gång.
Så skönt! Jag önskar att jag vore så påläst på D&D4 som du är. Det är så coolt. SMILE
 

Ram

Skev
Joined
11 May 2004
Messages
5,542
Location
Slätta
Dante said:
Om rollisarna tar sig an både Queen’s Chamber och King’s Chamber kommer de att dinga level 2 efter Great Maze.
Men om de inte gör det då? Det är 1400XP "åt skogen"...
 

Dante

Bäst i Sverige på rollspel
Staff member
Joined
17 May 2000
Messages
9,874
Location
Stockholm
Ja då kommer de inte att dinga 2 förrän de fajtat sig ut ur katakomberna.

Om inte Ymir ger dem quest-XP för att befria Shahru förstås.
 

Ram

Skev
Joined
11 May 2004
Messages
5,542
Location
Slätta
Och hur står de sig mot Great maze och Deep chamber då...? Kanske borde nedgången till Great maze ligga bakom Queens chamber (dvs. de måste skörda den)...?
 

CapnZapp

Myrmidon
Joined
3 Apr 2008
Messages
4,007
Jag tror det blir bra. Ser hur proffsigt ut som helst.

Vad gäller de två höglevelfajterna; så länge du lyckas flagga upp "här stundar svårt röj" - så de inte ramlar in halvt ihjälblödda från en tidigare strid - ska det nog gå bra.

Nu till kartorna. Var inte rädd för att skapa rymliga kammare; gärna med lite lajprylar (som balkonger; passager etc) att hoppa och studsa på. 4E är uppbyggt kring sånt - du kommer märka att dina spelarkaraktärer kan dra nytta av sånt.
 

Ymir

Liten kantbaron
Joined
18 May 2000
Messages
11,207
Location
Malmö/Lund Metropolitan Axis
Tja, idén är ju lite att ge spelarna god förvarning om vad som väntar i Queen's Chamber, så att de inte springer rakt in i det. Jag ämnar designa kartan så att det är möjligt att undvika den kammaren helt genom att smyga sig förbi goblinerna. Om de absolut -vill- ta sig an den, får de försöka splittra motståndarna somehow för att ha en chans. I.e; just de två vågor du talar om.

Så har jag tänkt, iaf.

- Ymir, redogör
 

Ymir

Liten kantbaron
Joined
18 May 2000
Messages
11,207
Location
Malmö/Lund Metropolitan Axis
Det vore nog onekligen bra, tror jag, om rollisarna nått lvl 2 lagom till Deep Chamber. Men de kan ju alltid, som någon påpekade, få quest-xp för Shahru därnere...

det vore lite trist, rent dramaturgiskt, att inte nå lvl 2 förrän zombieslakten på vägen ut iaf.

Gobbosen i Queen's Chamber kan alltid agera mer aktivt, och forma en grupp som går på rollpersons-jakt medan en grupp stannar för att vakta skatter och barngobbos. Det kunde funka.

- Ymir, spånar
 

Ymir

Liten kantbaron
Joined
18 May 2000
Messages
11,207
Location
Malmö/Lund Metropolitan Axis
Vad gäller de två höglevelfajterna; så länge du lyckas flagga upp "här stundar svårt röj" - så de inte ramlar in halvt ihjälblödda från en tidigare strid - ska det nog gå bra.
Vilka syftar du på? Om du menar fajjterna i Queen's Chamber och superfajten mot dödsmästarwräjjtens vandöda hord; ja, absolut.

Wräjjtattacken nere i labyrinten är mer tänkt att överraska rollisarna, dock.

Karttipsen är väldigt bra. Jag ska nog skriva ut papper rutat i lagom storlek och klottra lite...den som bara hade en fungerande skrivare och kunde teckna nu, också... :-/

- Ymir, glad ändå
 

Ymir

Liten kantbaron
Joined
18 May 2000
Messages
11,207
Location
Malmö/Lund Metropolitan Axis
:gremlaugh:

Jag antar att hon kommer att spelas som vilsen och förvirrad och med stora drag åt det goda och halvsympatiska och med ett sådant där sätt som gör att man bara måste beskydda och hjälpa henne på alla sätt?
Ja, självfallet. Hon är nog pretty much ett våp, åtminstone under den här questen. Jag har lekt med tanken på att ge henne möjlighet att bidra somehow, nån helningsspell eller nåt...men naeh. Hon gör sig nog bättre hopkrupen och rädd bakom en staty medan goblinerna öser pilar över possen.

Shahru har ett mörkt inflytande på folk, härskarringen-style. Men det är inte riktigt hennes fel, hon är inte själv ond per se, snarare relativt sympatisk, om än med en märklig moraluppfattning kraftigt influerad av Sarkofagoman. Det är tänkt att på sikt kunna bli rätt tragiskt. Hon är Sarkofagomans själ, och hur mycket hon än försöker vara en egen person med en egen vilja så bara går det inte i slutändan. Hans ondska vinner alltid.

- Ymir, förtydligar
 

Dante

Bäst i Sverige på rollspel
Staff member
Joined
17 May 2000
Messages
9,874
Location
Stockholm
Graemlinförtydligande …

Jag kanske bör förtydliga min inledande graemlin.

:gremooo: betyder alltså i detta fall: »Åfyfanvacoolt!«
 

Ymir

Liten kantbaron
Joined
18 May 2000
Messages
11,207
Location
Malmö/Lund Metropolitan Axis
Re: Graemlinförtydligande …

Wow! Forumets D&D-guru gillar min dunge, så glad jag blir :gremlaugh:

Bra att du förtydligade, jag var faktiskt lite osäker :gremsmirk:

Ett stort tack ska ges till Xhakhal dock, som hjälpte mig att spåna fram mågra av de bästa bitarna.

- Ymir, est jocundum
 

Sodivra

Champion
Joined
15 Sep 2000
Messages
12,406
Location
Göteborg
Härlig plott!

Jag ser att på de flesta encounters kan jag bara läsa hälften av ditt encounter: Den andra halvan är terrängen.

Jag vet inte hur mycket du har tänkt på den här biten, men det är terrängen som gör dina strider intressanta, något mer än folk som slår på varandra. Dungeon Masters Guide har en guide till den här biten, och det finns säkert artiklar att hitta på nätet (Och i Dragon)

Åh, och känn dig inte tvungen att matcha XP med encounters. Vår SL levlar upp oss när det passar, vilket är väldigt bekvämt för oss, så vi slipper hålla ordning på XP alls. Men gillar man XP så är det ju bara att köra på det, förstås.

Det är en stor dungeon. DMG har som riktlinje att varje encounter (=scen) tar en timma, plus en timma att komma igång och avsluta, vilket stämmer ganska bra. Det kan bli två (mastiga) till tre möten om ni rollspelar också.

Lycka till, ser kul ut!
 
Top