Tärningstorn system

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,500
Man behöver minst tre spelare, max fem spelare och en spelledare. Alla tärningar är identiska T6:or (storleken på tärningarna modifierar spelets svårighetsgrad. Man kan ha olika stora T6:or om man vill men det är svårare). I mitten av bordet har man ett tärningstorn. Varje spelare har också ett tärningstorn framför sig. Vid början av en spelsession finns det inga tärningar i något tärningstorn. När något farligt händer en karaktär eller en karaktär behöver göra något farligt måste den karaktärens spelare lägga en tärning på tornet i mitten eller på tornet framför spelaren till höger om sig.

Om tornet i mitten faller misslyckas uppdraget alla karaktärerna är på, deras gemensamma agenda misslyckas eller så händer något som drabbar dem alla hårt.

Om tornet framför en spelare faller dör den spelarens karaktär.

Om tornet i mitten står upp vid slutet av spelsessionen har karaktärerna lyckats med sitt uppdrag, sin agenda eller saken de försöker göra. Om tornet framför en spelare står upp vid slutet av spelsessionen har karaktären överlevt.

Spelledaren ska aldrig röra ett tärningstorn eller lägga tärningar i ett. Om spelledaren (eller någon/något annat än en spelare) välter ett tärningstorn så gills det inte. Bygg bara upp det till samma nivå igen

Fluff
Du kan ha vilket fluff du vill. Men det bästa är något där karaktärerna försöker klara av ett farligt uppdrag tillsammans.

Karaktärsroller
Varje karaktär har en roll som påverkar hur deras spelare får spela spelet.

Veteranen: Alla kan lägga tärningar på veteranens torn, oavsett var de sitter runt bordet.

Cynikern: Om en annan spelares torn välter får cynikern ta bort två tärningar från sitt.

Taktikern: Får även lägga tärningar i tornet framför spelaren till vänster om dem.

Hjälten: Om tornet i mitten välte kan de istället välta sitt eget torn varpå deras karaktär dör. Bygg upp tornet i mitten med samma antal tärningar som innan tärningen som välte tornet.

Nybörjaren: Kan även lägga tärningar i tornet framför sig själv.

Skämtaren: Kan en gång per spelsession ta bort 3 tärningar från vilket torn som helst.
 

Genesis

Ni dés ni maître
Joined
17 Aug 2000
Messages
14,747
Location
Göteborg
Dread utan Jenga! Fint. Tog mig en stund att inse att du inte pratade om ett sån’t här:

1713679980985.jpeg
 
Top