Ronja

Quadrante

Grisbonde
Joined
14 Mar 2003
Messages
4,203
Location
Skellefteå,öjebyn,umeå
Har bara sett de första minuterna, så jag har inte så mycket att tycka än. Öppnar lite för mörkt. Alltså rent tekniskt. Inte story eller tema. Skulle uppskatta om de inte gör allt helt svart och grådassigt, utan har lite mer kontraster. Men det är en stil och bara första minuten.
 

Rymdhamster

ɹǝʇsɯɐɥpɯʎɹ
Joined
11 Oct 2009
Messages
11,916
Location
Ludvika
Jag är sjukt nyfiken på denna ska sägas. Älskar ju orginalet (och hade väldigt svårt för Ghiblis), men det lilla jag sett av denna ser definitivt intressant ut.
 

Franz

Things aren't different. Things are things.
Joined
4 Dec 2010
Messages
5,920
Jag är också nyfiken! Älskade boken när jag var liten! Har ingen jättenostalgi för originalfilmen. Såg den någon gång ibland när jag var liten, men det var aldrig någon favorit. Av någon anledning var det som fascinerade mig mest som barn Per Oscarssons insats som Borka.

Såg aldrig klart Ghibli-versionen men minns att jag gillade det jag såg, förutom Mattis’ design samt att det var lite synd att karaktärena var 3D-animerade.

Så då jag inte har någon väldig affektion för något av de tidigare adaptionerna men gillar boken tror jag att det finns goda möjligheter för mig att gilla detta 😊
 

Gutte

Warrior
Joined
15 Apr 2020
Messages
249
Har bara sett trailern men lite orolig för att den blir lite mörk och skrämmande för min 10åring. Historien är utmärkt familje film och instegs fantasy för mellanstadie barn.
 

Bifur

Veteran
Joined
28 Dec 2015
Messages
5,221
Gillar både boken, gamla filmen och den aninerade tv-serien, så det ska bli roligt att se denna. Hoppas få med hela familjen.
 

Genesis

Ni dés ni maître
Joined
17 Aug 2000
Messages
14,718
Location
Göteborg
Jag har inte Netflix, så kommer inte att se den, men det är kul att det görs! Är det samma berättelse som originalet, eller är det en annan?
 

TobiasEkwall

Swordsman
Joined
26 Aug 2007
Messages
516
Nu har man hunnit med två avsnitt. Och är i stort positiv!
Sidogidtorierna som läggs till känns inte super intressanta men sabbar inte upp något och tillför lite starka kvinnliga karaktärer så det är ju bra.

Väldigt snygg! Kul med fantasy som är lite färggladare utan att kännas CGI.

Sen är ju Mattias i gamla familjen kanske Sveriges bästa rollprestation genom tiderna så där ligger ju nya Mattis totalt i lä.

Men kan absolut rekomenderas, men kanske i läskigaste laget för barn

Och jag blir väldigt, väldigt lajvsugen. Bara äta ägg vi elden i smutsiga yllekläder!
 
Top