Konfluxens FATE

Deodanders

Syntaldicus Nomenclatus
Joined
24 Nov 2005
Messages
600
Kampanjen har tröskat vidare!

Vid Kmordatemplet betedde sig Percibus Dunge-Muränum så illa åt att Perrima resolut vägrade ha något mer med sällskapet att göra. Ensamma vandrade de molokna iväg norrut mot Järntornet.

Efter diverse manövrer tog de sig in, och mötte en något överraskad shagulitisk prior,
som visade sig vara av segare virke än utseendet gav vid handen. Percibus gjorde en kringgående manöver för att på närmare håll kunna bekanta sig med shagulitens märkliga dävna odör, men föll i en hastigt öppnad fallgrop. Vargkvinnan Vorun kastade sig över marmorpodiets bord och lyckades knuffa priorn ned i samma hål, varvid denne dock drog med sig den vilt kämpande Percibus i fallet. När gruppen nedgjort de i rummet kvarvarande odöda upptäckte de att såväl Percibus som prior var försvunna ur den fångcell fällan ledde till...

Några utdrag ur kampanjdagboken:

Rupert Tengilion Ofta:
"Marjura har visat sig vara ett dofternas rike. Sophögar, svavel, carsonfett, is-orcher. Alla med sin egen speciella boucuet. Resan till järntornet var lättare än väntat. En promenad i mild bris genom sköna omgivningar. Vi klättrade dock över kraterkanten helt i onödan, då vaktposterna ändå skulle komma att mördas (under ett inomhusfyrverkeri magnifikt nog för Kronolabens invigning). Överraskningsmomentet åt skogen och Shaguliter små skyndar ur torn. Lyckligtvis är jag van vid rep och hake. Men bergets klang och malmernas toner gäckar oss än.

R. T. O"

Percibus Dunge-Muränum:
"Byta sida t. Shagulit?

Förd.:
- stark trollkarl (inte bli dödad)
- lära mer om naturvidr. experiment
- lära mer om ond magi
- bra känsla
- Vorun luktar illa

Nackd.:
- interpers. band (affektionsvärde)"
Det här låter ju juvligt (autocorrect - skrev jävligt) bra! Kul med dagboksanteckningarna och karaktärsintrycken.
 

folketsfiende

drömvändare
Joined
5 Nov 2021
Messages
90
Location
Stockholm
Med mars ankomst har vi hamnat två spelmöten in i Oraklets fyra ögon! Efter upplösningen i Svavelvinter har aspekter slipats, manövrer nyformulerats och karaktärerna badar i pengar de inte riktigt vet om de vågar använda. Efter ett dramatiskt möte med ranzinerordens ledare, flydde gruppen söderut över Bralorges slättland, med minnet av synen av röken som steg från den nedbrända byn och templet på andra sidan Malossisjön. Eftersökta av kejserliga soldater lät de sig skeppas över till Saphyna i jakten på exotiska matingredienser (och kanske Oraklets gröna öga). Fler dagboksanteckningar kommer!
 

folketsfiende

drömvändare
Joined
5 Nov 2021
Messages
90
Location
Stockholm
Och där kom den första dagboksanteckningen. Vår amoraliske avantgardekock Percibus Muränum-Dunge tänker som vanligt på förfinade och nydanande recept:

"IDÉ: malen örloska i grymlesås???! Örloskas syrligh. balanserad mot G-sås sötma - REVOLUTIONERANDE
Not.: misslyck. Örloskas smak för svag. Kan ej öka mängd, förstör såsens lenhet.
Idé: frömjöl av mispel - irrit. gom, öka känsl. för smak av örloska?? UNDERSÖK!
Minnesant.: mispel = “blom. barn till blodet biter” (profetia)?
Minnesant.: 1 kvintin örloska/2 korn mispel. LOVANDE. För dämp. sötma. Mindre vinäger?"
 
Top