Spänning, slump och seg upplösning

Mogger

Hipsteranka
Joined
12 Nov 2001
Messages
17,009
Location
Ereb Altor
Igår hade vi ett fantastiskt kul spelmöte (kommer en liten rapport senare) i vår T2000-kampanj. Under en sekvens for två RP fram i en pickup med fiendesoldater runt omkring. Kulorna ven och så plötsligt kom det där tillfället vi fruktat hela striden. SL rullar en oerhört bra träff...

Hela bordet stannar upp. Tystnad, nervösa skratt. "Shit, vilken jävla träff..."

Nu, vi spelar alltså T2000 som inte är speciellt crunchigt men det återstår en hel del regelarbete innan vi vet exakt vad detta innebär.

Diegetiskt är det alltså nu våra RP stirrar döden i vitögat. Livet passerar i revy. Vi ser ljuset i slutet av tunneln eller vilken metafor du nu trivs bäst med.

Vi byter alltså inte från inlevelse till bokföring.

1. Rulla vad på bilen som träffas. Med en sådan träff är nästan alla utfall katastrofala, men vi har några som är safe. Vi skojar om att det bara är 10% att Driver eller Gunner blir träffade. Rätt bra odds ändå. Vi rullar...driver!
2. Vi vet alla att träffen är potentiellt dödlig. Men det återstår ändå en del jobb. Efter att subtraherat lite plåt och sånt är det dags för...
3. Rulla för kritisk skada. Spänning är olidlig. Det är ungefär samma odds här. 1/10 är stendöd. rullrull...2! Brutet revben! Hurra!
4. Nu återstår fortfarande en del regler. Att köra bil medan man tar en salva i sil flakjacket är såklart inte optimalt men vi lämnar våra RP här (allt gick bra, denna gång).

---

Det här var en fantastisk situation som gjorde oss alla svettiga och spänningen var direkt olidlig.

Det enda jag vill säga med detta är att spänning blir mer spännande om upplösningen dröjer. Det är ett psykologiskt inbyggt fenomen som är välkänt och välanvänt, och oerhört effektivt.

Och jag är oerhört glad att vi har spel som tar tillvara på detta!
 
Top