KH Lite platser söder om Dors damm och norr om Lysos

Illern

koppariller
Joined
22 May 2000
Messages
2,056
Location
Linköping
En av mina två kopparhavsspelgrupper har bestämt sig för att karva ut ett eget område i någon oorganiserad trakt som behöver centralstyre. Man behöver ju ära åt familjen och något att leva på när Landsfursten och amiralen Xassar hela tiden drar i tråden du-är-ju-felikisk-adel och får en att resa på alla möjliga äventyrligheter. Dessutom kanske det är bra med redundans till familjens lilla handelshus i Sidon.

Därför behövde jag spotta ur mig lite platser i trakten de siktat in sig på. Då tog jag fram min Deck of Worlds igen för att få lite inspiration.
 

Attachments

Mogger

Hipsteranka
Joined
12 Nov 2001
Messages
17,010
Location
Ereb Altor
Mycket trevligt!

Trasimo är en cool trakt och flodhandel där kan vara oerhört lukrativ.

Fin liten kortlek. Vad är det för nått?
 

zonk

muterad
Joined
10 Jan 2016
Messages
3,121
Ja deck of world verkar snajsigt! Annars är jag mest avis på handstilen. Det är ju både läsligt och rentav rätt snyggt...
 

Illern

koppariller
Joined
22 May 2000
Messages
2,056
Location
Linköping
Deck of Worlds består av sex (eller sju med tillägg) korttyper som man drar ett i taget och kombinerar ihop dessa.

Först drar man ett kort för region och sedan ett landmärke. Därefter drar man ett fyra olika kort som har med namngivning, ursprung och liknande att göra som kopplas till något av de två första. Dessa kort har inte bilder utan enbart text. Det finns en kort genomgång på hemsidan. Tycker den är mycket hjälpsam när man behöver komma igång att hitta på ställen, behöver inte vara bebodda platser.


Det finns även en för att skapa personer som jag inte använt särskilt mycket eftersom det oftare är platser jag behöver en inspirationsspark för.
 

Illern

koppariller
Joined
22 May 2000
Messages
2,056
Location
Linköping
Deck of Worlds består av sex (eller sju med tillägg) korttyper som man drar ett i taget och kombinerar ihop dessa.

--

Ska även tillägga att det finns klimat- och geografibaserade tilläggslekar man kan blanda in. Jag har nästan alltid med kust- och havtillägget medan torrt- och ökentillägget bara är med ibland. Det finns även ett norr och kallttillägg som jag inte använt och kanske ytterligare något som jag inte köpt.
 

Illern

koppariller
Joined
22 May 2000
Messages
2,056
Location
Linköping
Konstigt, det verkar finnas flera upplagor av äventyrshäftet om Dimmornas dal i drakar och demonerboxen. Vad står det om i era? I min står det om Beloth och hans profet Sextus från Grivela innan Grivela blev centralstad för ett stort imperium. Sextus lyckades nästan släppa in Beloth till Athos yta men lyckades endast skapa en ovanligt rak kanal mellan de dödligas riken och Beloths värld. Sextus stoppades av en solriddare. Detta var innan de sammanfallit i hård konkurrans mellan de olika solgudarnas följare. Solriddaren Solundia höll aspekten Sholak högst men det var endast just en aspekt av Sol den oövervinnerlige och alla solriddare var i princip överens om dyrkan av denne men följde olika aspekter. Solundia kunde dock inte avsluta Sextus liv, hans själ var fylld av Beloths kraft. I stället spärrades han in i en krypta vid eller under en sjö i en dal kallad i Accinbergen. Solsvärdet Solundia bar var fyllt av Sols strålar och glans och kanske hade det även druckit lite av Beloths och andras kraft. När Solundia skulle läggas till vila vågade de solvise och ceremonimästarna inte låta svärdet gå i arv utan gömde det. De fruktade att ingen skulle kunna föra svärdet som Solundia och kanske uppfyllas av dess kraft på ett olämpligt vis och drabbas av hybris. Kryptan förseglades med ett lås som endast kan öppnas med en styett av Solundia själv. Statyetten delades i en del för varje väderstreck och gämdes även de. Allt föll i glömska även om det sägs att ceremonimästare åt Sol vandrade ut i världen med kunskapen utifall den skulle behövas igen. Det sägs att i flera solriddarordnar finns små sekter och kulter som förvisso lämnat den gemensamma Sol och dyrkar någon av aspekterna som en egen gudom, särskilt efter Xinons uppenbarelse och den definitiva splittringen av Kopparhavets soldyrkan. Det sägs att en riddare på uppdrag en sådan sekt i Utus solriddarorden nu, på uppdrag av Heliga Utima själv, söker efter Dimmornas dal och svärdet. Han har goda indicier att den ska ligga vid en av de två källorna för Trasimofloden, i Accinbergen. Bland annat general Jehenna diPyxos och AdarBeloths förehavanden visar att bergen har någon koppling till Beloth och itne kan det väl finnas två vägar för Beloth till Athos yta? Kanske är det dags att återfinna svärdet och än en gång rädda världen från Beloth som växer i styrka när offer återigen utförs till hans ära väster om bergen?
 
Top