Gå med i ett ordenssällskap?

Jocke

Bäst i rollspel
Joined
19 May 2000
Messages
4,023
Location
Sthlm
Jag känner nån frimurare och nån Odd Fellow MEN jag bor med perfekt insyn hos det mycket hemliga Coldinu-ordern. Den senare ägnar sig åt att bära frack, ibland sjunger de och de har en förgylld tron man ibland kan se när nån drar upp gardinerna i tronrummet. Men mest har de frack.
 

Jim Profit

Veteran
Joined
24 Jun 2000
Messages
113
Location
Stockholm
Jag är medlem i en orden, och kan vittna om att det är väldigt givande. Man träffar mycket folk man inte skulle göra annars.
 

Björn den gode

Swashbuckler
Joined
5 Jun 2001
Messages
3,311
Location
Göteborg
Den stora fördelen är att man träffar människor som man nog inte skulle träffa annars från olika åldrar med vitt spridda yrken och bakgrunder. Jätteintressant.
Det här tycker jag låter spännande, för min fördom hade sagt mig att det var precis tvärtom, att man bara träffade män, typ 40+ men en medelålder kring 60, och bara från övre medelklass och uppåt i klasserna, kanske med en del som har mer kulturellt kapital men som passar i samma kretsar.

Men det är inte så alltså?
 

NisseJ

Veteran
Joined
6 Jul 2009
Messages
80
Location
Boden
Men det är inte så alltså?
Det finns olika sorters inriktningar, men i exempelvis Frimurarna, W6, Odd Fellows eller Druidordern så är åldersspannet från typ 20ish-till 100. Lägg därtill yrken från studenter till präster, affärsbiträden, lokförare, officerare och allt däremellan.

Verksamheten får nya medlemmar genom att bli rekommenderad av befintliga dito och man kollar ju bland sina bekanta, kollegor, grannar etc efter personer som man tror skulle passa in. Man vill ju få dit människor som tillför något och dessutom passar in så därför känns det som man klickar med alla.

Med det sagt så kan ju rekryteringen bli fel, det är ett tvärsnitt av samhället som är med verksamheten och det kan ju finnas personer som har en tveksam moralisk kompass, men i de flesta fall är det mysiga människor. Å gillar man inte någon så hälsar man på denne och umgås med de man gillar.

Det man också kan tänka på är att mycket av ordnarna kom till innan sociala skyddsnätet uppfunnits och har funnits i några hundra år så atvara rollspelare till mixen, det gör allt ännu bättre. :)

Logeverksamheten är en trevlig hobby helt enkelt.
 
Top