Vad vill ni få till bordet?

Rangertheman

Swashbuckler
Joined
15 Dec 2015
Messages
3,149
Vilket är nästa rollspel/äventyr/kampanj/annat ni vill få till spelbordet? Eller är ni helt nöjda med att bara få spela något?

För egen del vill jag dra igång med Fantasy AGE 2nd Edition så snart vi är klara med "Räddaren i Nöden". Jag vill gärna köra ett äventyr som jag utformar utifrån rollpersonerna och spelpass noll, men inte lika improviserat som när vi spelat Fantasy World. Om kampanjen "The Lost Isle of the Pirate Queen" hinner komma ut innan vi drar igång kommer jag förmodligen att ta inspiration från den. Jag har även tankar på att bygga en historia till kampanjen med Microscope RPG.
 

Anthrox

Tunnelseende bybo av oanade proportioner.
Joined
8 Jun 2017
Messages
3,235
Egentligen vill jag väl mest få spelat något. Men jag har ganska länge nu suktat efter att få kasta mig in i en rejäl Dune-kampanj.
 

Skarpskytten

D&D-smurf
Joined
18 May 2007
Messages
5,993
Location
Ett häxkräl
Jag är lite den evige spelledaren just nu - vilket jag är nöjd med! - så jag har ju bollen här. Det lutar åt att jag kommer att påbörja The Wild Beyond the Witchlight (DnD5) inom ett år. Jag är i lite valet och kvalet om jag ska vänta in de nya 5e-regelböckerna eller inte. Om jag väljer att göra det så ligger antingen Mutant-84 eller Mutant År Noll bra till som ett mellanspel. (Efter ett missat räddningskast mot kickstarters köpte jag Avatar den sista luftböjaren-rollspelet; det är sjuk snyggt och sexigt, men jag tror det går bort för jag tror inte att det passar vare sig mig eller mina spelare).
 

Bifur

Veteran
Joined
28 Dec 2015
Messages
5,224
Inte så mycket nytt är på g i mina grupper men:
  • Jag vill klämma in Fiery Angels till Blade Runner i gruppen som nu spelar The One Ring. Kanske i en paus. Det måste bara landa in i fysisk form först.
  • Efter Härjat Hemland behöver jag ett uppehåll från att SLa Törntronen. Det är dock inte supernära i tid men kanske i höst. Antingen att någon annan är SL för valfritt spel några månader eller om jag ska vara det, något kravlöst. Cy_Borg kanske?
 

krank

Går ondskans ärenden
Joined
28 Dec 2002
Messages
35,564
Location
Rissne
Jag har ingen spelgrupp just nu, men om jag hade en så skulle jag erbjuda mig att köra Tatters of the King igen – det är ju min go-to-kampanj och känns som något jag skulle kunna klara av utan att bränna ut mig eller så.

Sedan skulle jag gärna köra Gradient Descent. Jag skulle också gärna speltesta Luna City Blues några gånger. Sen grips jag också då och då av lusten att köra Rotsystem eller någon spelvärld till Agency.

Jag skulle också gärna få vara spelare mer. Helst i Kutulu/Rotysystem/Agency/Gumshoespel/etc, eller i en spelvärld jag gillar (t.ex. Coriolis) men egentligen nästan vad som helst som inte bara är en massa strid och plast och matte hela tiden.
 

Anarchclown

Swashbuckler
Joined
24 Apr 2010
Messages
2,341
Location
Stockholm
Fler spelare. Mina spelgrupper börjar se lite anemiska ut. Det är inte synd om mig men en till spelare per spelgrupp skulle hjälpa. Annars väntar jag mest på en uppdaterad 5e men rollspel är ingen materialsport för mig.
 

Lanina

Oneironaut
Joined
3 Jan 2022
Messages
122
Location
Stockholm
Jag har i-landsproblemet att jag är involverad i mer rollspel än vad jag egentligen har tid för. Alla kampanjer jag spelar i är dessutom så himla bra, så jag vill inte hoppa av något av dem.

Men med folk från jobbet finns det en plan att testa The Witch is Dead som en AW-oneshot. Det ser jag fram emot!

Jag har några mysterier till Nordiska Väsen i min pipeline som SL som jag ser fram emot. Det svåra är att hitta tid.
 

robinsuu

Veteran
Joined
22 Aug 2020
Messages
79
The One Ring har varit min stora vita val att få till bordet sedan den nya utgåvan släpptes. Körde äventyren från startboxen för ett par år sedan för att få ett litet smakprov. De är ju dock väldigt förenklade, så I sommar bär det av till Moria om allt går som planerat!
 

EvilSpook

Tämligen dålig överlag.
Joined
15 Oct 2008
Messages
1,842
Location
Off grid
Vår ordinarie spelgrupp spelar ca en gång i månaden, men får ibland ställa in. Den är välfungerande och där har jag möjligheten att testa olika spel, speltesta konventsäventyr och beta av bucket-listan.

Men jag saknar mer och mer det mer regelbundna och seriösa questandet vi hade i början av 90- och 2000-talet.
Skulle vilja ha lite längre spelmöten (6+ timmar) och spela oftare (ca en gång i veckan). Och helst då en Rolemaster/Shadow world kampanj.

Men då jag vill träffas fysiskt så funkar det inte med tid/plats/personer för stunden.

:t6b-2: :t6b:
//EvilSpook
 

Celledor

Hero
Joined
29 Sep 2003
Messages
953
Location
Uppsala
Ska börja en kampanj till Eon som jag kört med en annan grupp tidigare. Men skapade ett litet snabbt uppstartsäventyr för att sedan komma in på den mer naturligt.

Men vi har hållit på 5 sessioner nu och är några kvar, så mycket för snabbt :D. Undrar hur lång tid kampanjen kommer ta.
 

Genesis

Ni dés ni maître
Joined
17 Aug 2000
Messages
14,719
Location
Göteborg
Jag har ett par spel jag skulle vilja köra, men som kräver översättningsjobb först. Bois dormant (typ grön positiv postapokalyps) och Pack horse library (ridande bibliotekarier i Kentucky på 1930-talet).
 

Zeedox

Hero
Joined
14 May 2021
Messages
1,035
Location
Stockholm
Jag skulle också gärna få vara spelare mer. Helst i Kutulu/Rotysystem/Agency/Gumshoespel/etc, eller i en spelvärld jag gillar (t.ex. Coriolis) men egentligen nästan vad som helst som inte bara är en massa strid och plast och matte hela tiden.
Du får hänga på när jag spelleder detektivrollspel nästa gång!
 

luddwig

Lawful evil
Joined
30 Jan 2013
Messages
5,564
Jag är jäkligt nöjd med att få spela Warhammer Fantasy Roleplay online samt att spelleda Warlock! för min lokala grupp. Samtidigt har jag några grejer jag är sugen på att spelleda framöver. Jag klurar dels på en ny kampanj till Världsrymdens vagabonder, dels på att damma av Mutant år noll eller Mutant Hindenburg som stått länge i min hylla. Jag skulle även vilja hitta tid och energi till att läsa in mig på Troika! och ta med det till framtida SchtaanCon.
 

Sömniga Isaac

Rollspelsinkvisitor
Joined
9 Feb 2008
Messages
1,951
Location
Örebro
Jag funderar. Jag är väldigt intresserad av antingen får Warhammer Fantasy Roleplay eller Flames of freedom till spelbordet. Kan inte riktigt sätta fingret på varför. Det ena hör dock till undantagen bland fantasy spel som fortfarande känns intressanta.
 

Robert Jonsson

Nothing is True. Everything is Permitted.
Joined
13 Mar 2000
Messages
5,263
Location
Örebro
Vilket är nästa rollspel/äventyr/kampanj/annat ni vill få till spelbordet? Eller är ni helt nöjda med att bara få spela något?
Nä, det är jag verkligen inte (jag spelar typ 3-5 gånger i veckan redan så jag kanske inte direkt behöver mer). Jag har nyss kickat igång en kampanj till något som jag faktiskt sett fram emot, nämligen Werewolf: the Apocalypse, så jag har redan klarat av det. Men jag har ju som målsättning att spela samtliga World of Darkness-spel jag köper på mig (samt att använda samtliga böcker på något sätt), så det finns mycket som jag ser fram emot. Just nu är det Orpheus och Hunter som kittlar mest.
 

Genesis

Ni dés ni maître
Joined
17 Aug 2000
Messages
14,719
Location
Göteborg
Helt fel tråd kanske, men vad handlar det här om? Det lät ju superintressant som koncept!
Det är ett hack på Dream Askew där man spelar i en stad som drabbats av en katastrof. Plötsligt en natt växer det upp en skog i staden och 90% av innevånarna somnar och kan inte väckas. Regeringen spärrar av staden i rädsla för att det ska sprida sig, så de kvarvarande försöker bilda små samhällen som tar hand om varandra för att överleva. Det är en postapokalyps som inte antar att alla går runt beväpnade och försöker skjuta varandra, utan som faktiskt tänker att folk kan vilja samarbeta. Det finns en färdig setup för Berlin och exempelsetupen i boken är för Kairo.
 
Top