Recent content by Tant Ragnar

 1. Tant Ragnar

  Konstiga /sjuka avskyvärda spel du hört talas om ?

  (kanske) en intressant fråga. Ett spel kan: Ha ett avskyvärt tema Vara skrivet av en person med avskyvärda åsikter Ha en avskyvärd design Om du tvingas köpa och spela ett spel som uppfyller två av tre villkor ovan, vilka två väljer du då? Typ, spelar du hellre ett generiskt fantasyspel med...
 2. Tant Ragnar

  NYHET Dokumentären "Mot Andra Världar", om det svenska rollspelsundret, på SVT Play 6 september

  Den här WRNU tråden från 2005 verkar handla om ungefär samma sak - vissa upplever att rollspelshobbyn i någon mån är inne i en svacka, andra säger att den inte är det. @Magnus Seter skrev en sak (i tråden jag länkade ovan) som låter märkligt relevant för diskussionen i den här tråden (som vi...
 3. Tant Ragnar

  Legacy/Kampanjbrädspel för 2?

  Har inte spelat något sådant själv, men följande sökning på BGG (spel med legacy-mekanik, minst två deltagare, max två timmar, sortera efter rank) ger följande svar. Gloomhaven Pandemic season 1 Pandemic season 2 Maracaibo Clank! Legacy Gloomhaven: jaws of the lion Carterstone Hela sökningen
 4. Tant Ragnar

  Speltimmen v35–36 2020

  Jag köpte också A short hike. Som ett gulligt Breath of the wild utan fiender, vapen eller pussel. Rätt trevligt, och sjukt skönt med ett spel som går att spela klart på cirka två timmar. Betyg 90, men levde kanske inte helt upp till hypen.
 5. Tant Ragnar

  Speltimmen v35–36 2020

  Jag köpte, glad i hågen, manifold garden och spelade typ en timme. Jag blev åksjuk, och besviken på det jag hann att se av nivån på pussel. 75 på krankskalan. Kanske går att öka på något snäpp med åksjuketabletter?
 6. Tant Ragnar

  Rollspelen av idag har helt enkelt för få färdigheter!

  Min rollperson härleder Maxwells ekvationer, uppfinner elektromagnetismen och säljer kunskapen till en kung för halva kungariket och en häst.
 7. Tant Ragnar

  Rollspelen av idag har helt enkelt för få färdigheter!

  Ni som är 100% team player skill, vad tycker ni om att låta rollpersonen använda kunskaper som spelaren har (om man nu är läkare, låssmed, kemist eller något liknande som skulle vara gångbart i spel)?
 8. Tant Ragnar

  Ipad rollspel

  Legend of grimrock om du gillar grottkräl. Slay the spire om du gillar kortspel.
 9. Tant Ragnar

  Ipad rollspel

  Beroende på hur du definierar rpg så kanske några cyoa skulle falla på läppen? Sourcery! är att rekommendera i så fall.
 10. Tant Ragnar

  Vilka forumiter gör vilka poddar?

  Å jösses vilken starkt nostalgisk reaktion jag fick där! Jag kunde inte låta bli att leta efter genvägen till ICQ, eller att börja leta efter min editerade autoexec.bat med de extra rader som lät mig spela dune 2 med musik.
 11. Tant Ragnar

  Media sprunget ur rollspel .

  Jag kom på en till, kunskapens pris: balladen om den vilsne vandraren. Kanske, kanske tales from the loop? Men där är det snarare så att både rollspel och tvserie (och kommande film) är inspirerade av konstböckerna...
 12. Tant Ragnar

  LaTeX + drivethrurpg?

  Kanske ett sidospår, men är det någon som använder någon markdown-smak istället för LaTex?
 13. Tant Ragnar

  Media sprunget ur rollspel .

  På en mer meta-nivå så handlar serien "die" av Kireon Gillen om en rollspelskampanj som slukar sina spelare.
 14. Tant Ragnar

  Media sprunget ur rollspel .

  Samt metalbandet "Svavelvinter", med låtar som "glasmannen", "vanderland" och "döds ände"
 15. Tant Ragnar

  Vilka forumiter gör vilka poddar?

  Axel widen (både riktigt namn och forumsnamn, men jag kan av någon anledning inte få länkning via @ att fungera) står bakom långköraren https://vispelarrollspel.se/ Osäker på om andra medverkande hänger på forumet, men jag vet att de haft både @krank och @Robert Jonsson som gäst.
Top