Recent content by Monokel

 1. Monokel

  Western!

  En sak jag verkligen gillar med Western IV är hur blorbigt det är. Det finns en massa info om saker som man kan tänkas behöva veta, och som man kan kolla upp vid behov. Och regler för olika situationer, som man kan använda om man vill. Hur stor är sprängkraften för olika sprängämnen? Hur illa...
 2. Monokel

  Hur bygger man vanor?

  För mig har hemmaträning/yoga funkat enormt mycket bättre än träning på gym eller i en studio. Tröskeln är lägre - ingen som tittar, det är bara att köra igång och jag behöver inte ta mig iväg nånstans. Har jag börjat en yogavideo så har jag lurat mig själv att jag måste jag köra igenom hela...
 3. Monokel

  Hur bygger man vanor?

  Gör det! Jättebra för styrka, smidighet och att minska stress. Jag rekommenderar att börja med det här veckolånga nybörjarprogrammet: https://youtube.com/playlist?list=PLBfRLLhSBb-B9M_qxNnm3q-x5GTU2_a4f När ni gått igenom det kör ni sedan det här månadslånga programmet...
 4. Monokel

  Idag har jag spelat...

  Har precis spelat vidare i vår friforms-scifi-kampanj. Min mekaniker blev nersupen av vår märkliga unga fripassagerare medan resten av besättningen sålde det skeppsvrak med en mumie ombord som vi hittade under förra spelmötet. Nu är vi rika (och mekanikern bakfull)!
 5. Monokel

  Ny det varumärkesintrång?

  Kul ändå att tänka sig att nya utgåvan av Kult har "när spelreglerna ändras kan ingen skydda dig" som tagline. Ut med PbtA och in med regler som straffar rollpersonerna vad de än gör.
 6. Monokel

  Bra grejer!

  När jag hämtade sonen på fritids satt han ute i solen och spelade Sagospelet Äventyr med en fritidspedagog och några kompisar. Jag sa åt honom att inte gå hem förrän de spelat klart.
 7. Monokel

  NYHET Anders Gillbring fortsätter med Fenix

  Kul att höra! Var hittar man nyhetsbrevet för Western? Googlade runt utan framgång. (Antar att han skrev något om vad som händer med Western också, och är nyfiken.)
 8. Monokel

  NYHET Tove Gillbring har somnat in

  Tack för allt Tove! För att du stöttade och peppade mig när jag behövde det, för ICQ-chattandet, för Fenix, för Sverox, för Western, för alla konventsäventyr och figurspelssessioner.
 9. Monokel

  PROMOTION Beta av A fallen mind

  Teasern är intressant osv osv men det jag verkligen vill veta nu är ju hur Soot ska uttalas. Inte som boot med ett S?
 10. Monokel

  Söker tjänst för att bjuda in till spelkvällar etc./ersättare till Facebook "events"?

  En kalenderinbjudan från Outlook, Google Calendar eller liknande uppfyller det mesta av det här. Plus att det hamnar rätt i de inbjudnas kalender, vilket är bra.
 11. Monokel

  NYHET Boken om Drakar och Demoner kan förbeställas fr.o.m. idag.

  Hade halvt om halvt lovat mig själv att inte backa så många kickstarters i år. SÅ DET ÄR JU PERFEKT ATT DE KÖR FÖRBESTÄLLNING ISTÄLLET - JAG KAN BESTÄLLA BOKEN OCH ÄNDÅ HÅLLA MITT LÖFTE! :gremgrin:
 12. Monokel

  Presentation Nybörjare i livet och på rollspel

  Välkommen! Jag var 12 när jag gick med i forumet 1998, så du är inte yngst någonsin i alla fall :)
 13. Monokel

  DoD [Chronopia] Innehåller åtta sidor i färg om Ereb Altor!

  Ja, det spelade säkert in. Men jag är nyfiken på om det fanns några planer på att återlansera Ereb eller om var tanken bara att sälja några sista ex innan de la ner spelet. Ereb Altor levde ju förresten vidare på nätet under 90-talet - Soluna (@Robert Jonsson), Altoria och Ereb'98 (@Krille) var...
 14. Monokel

  Vad gör man i Åtvidaberg på en onsdagskväll?

  Såg trådtiteln och trodde att det var en krönika till ett Kufscenario. ...jag hoppas att din onsdagskväll inte blir som ett Kufscenario.
Top