Rapporter från GothCon

Gabrielle de Bourg

Gör nördiga grejer
Joined
5 Feb 2018
Messages
1,314
Jag är väldigt självkritisk här och tycker absolut att jag misslyckades kapitalt. Jag hoppas Elosofolket inte är alltför irriterade på hur jag fumlade bort den grejen. Det jag tar med mig till nästa gång är 1) att oavsett hur trevligt det är att prata med @Max Raven så måste jag bli bättre på att fokusera utåt och kanske boka in möte och snack senare. Och 2) att det kanske varit en bra idé att ha nån liten namnskylt eller liknande som tydliggjorde vem fan jag var och vad fan jag satt där och gjorde.
Om det är någon tröst var intresset väldigt svalt även när jag, Micke och Gunilla signerade. Saknade som du en namnskylt och tror nog att något utrop i salen hade kunnat hjälpa. Så du ska verkligen inte skylla på sig själv.
 

Svarte Faraonen

Oenofil oikofob
Joined
12 Oct 2000
Messages
10,713
Location
Värnhem, Malmö
Vad har jag då gjort?
Fredagens spelande inleddes med To Serve Her Wintry Hunger. Jag var en hånfull och bitchig facilitator och betraktade med grymt öga förfärdigandet av snöflingorna.
Jag spelade sedan Anatman. Tyvärr deltog jag inte vid upplösningen, ty jag kutade iväg för att optimistiskt delta vid utdelningen av Fenix Awards, men det gick ju lika illa för Eon-böcker som det alltid har gjort.
Därefter: diverse brädspel.
Idag inledde vi med Nostalgi, där vi berättade en redig piratskröna. Därefter blev det Barkhäxan, den hemliga bron mellan Kartellhörnan och Indierummet. Jag spelade sedan figurpelet Rost och röta, där mitt lag efter en dramatisk självmordsbombning undkom med en mops och det andra laget försökte fly med två döda Ulf Kristerssonkloner i en skrotbil.
Aftonen kom sedan att inkludera en viss mån av dryckjom. Potentiell skraltighet och felande stavning skylles därmed å en prisbelönt layoutare som av artighetsskäl får förbli namnlös.
 

Vitulv

Årets spelledare 2011 och 2013
Joined
23 Dec 2000
Messages
6,937
Det här är första året jag är på Gothcon sedan typ 2008 eller något sånt. Det var trevligt och roligt. Jag har inte spelat något, utan mest spenderat tid med att hänga med Dante och OSR-gänget och morsat på vänner, bekanta och forumsbekanta. Trevliga kvällar med god mat och dryck. Jag har också ätit lunch på världens sämsta indiska restaurang - det var en upplevelse i sig.

Så här i efterhand ångrar jag lite att jag inte hade planerat lite mer. Jag borde signat upp mig för något spelpass. Jag borde haft med mig lite rollformulär och något äventyr för att köra något spontant. Jag har också blivit lite sugen på att arrangera något event själv, typ en kartritarworkshop eller liknande. Får fundera lite på det till nästa gång.

Hur som helst har det varit en trevlig helg och det har varit obeskrivligt skönt med lite efterlängtat solsken!
 

Hellzon

Långsamma Vargen
Joined
22 Jan 2002
Messages
2,462
Location
Köping
Förutom några turer till butikerna bodde jag i Indierummet som vanligt.

Fredag

1 parti Drakar och Bananer. Citat "Peruken slits itu."

1 parti In This World, tema AI. Citat "AI har känslor. Mycket känslor."

1 parti Final Girl, tema Dracula kommer till England och slaktar en fin familj. Citat "I Madrid" (sagt till den italienske ädlingen)

1 parti Follow. Pseudoösterrikarnas koloni i pseudoamerika gick åt fanders. Citat "Man kan inte äta heder."

Lördag

1 parti Lovecraftesque. En "investor" (inte investigator) skulle bygga fabrik i en gammal fiskeby men fick istället ansiktet avslitet av en kult ledd av en varelse med flera ansikten. Citat "Med detta offer ska jag och ni bli hela"

1 till parti Lovecraftesque. Meteorologen Glenn skulle utreda varför det regnade varje kväll 20.17. Han fastnade i en kult till en växtslemvarelse som skulle förbereda varelsens återkomst och reste via interdimensionella tunnelbanestationer. Citat "Jag sa väl aldrig hur jag kom hem? Jag tog tåget från Afrika till Göteborg."

1 parti Zombie Cinema. Vi pirater hade stulit en skatt och blev anfallna av zombier. Kaptenen ville lämna tillbaka guldet för att bryta zombieförbannelsen. Det blev myteri, den nye kaptenen överkom sin girighet och vräkte guldet och sig själv i havet. Kvar blev skeppsläkaren och några få i sjukstugan. Citat "Jag vet inte varför vi försökte när vi hade hört vad som händer om man tar en aztekskatt. Stereotypen fanns tydligen där av en anledning."

1 parti Gastkammaren, på en lunchrestaurang i Venedig. Jag lämnade landet för att fly maffian, min syster lämnade landet för att Socialstyrelsen utredde hennes licens. Jag fick skrika åt någon. 5/5. Citat "Nu har du stått och vikt samma servett i tio minuter." "Den måste vikas ordentligt!"

Söndag

Faktiskt 1 parti Lasers and Feelings. Kia Niro och Fuse Harley offrade sina liv för att hindra cyber-stackminnet från att aktivera den planetära matrisen. I nästa avsnitt kommer riktiga Enterprise att slutgiltigt lösa problemet.

Alltid lika mysigt att hänga i Indierummet* och snacka skit och spela flumspel. Nästa år i Göteborg.

Vi skrev en citatvägg som brukligt de senaste åren.
20230409_020543.jpg

*) Fast det verkade heta Indiehörnan enligt ett tidigt schema, och i verkligheten var det Indiekorridoren? Jaja.
 

DeBracy

Eventuellt helt fantastisk
Joined
21 May 2003
Messages
5,742
Ett gott con! Värmde upp med att göra SF Bokhandeln med @Korpa på torsdag förmiddag. Gjorde senare nypremiär på puben för att hälsa lite extra på folk i år (skippade den ifjol och ett par av åren före 2020 tror jag?).

På själva GothCon blev det tre omgångar spel (To serve her wintry hunger på fredag, Dungeon Crawl Classics och Zombie Cinema på lördag), en hel del dräll och mer shopping än planerat.

Stort tack för trevligt spelande, tjötande, ätande och allt annat under helgen!
 

Gabrielle de Bourg

Gör nördiga grejer
Joined
5 Feb 2018
Messages
1,314
Rapport från GothCon följer här!

Jag var redan i Göteborg sedan i måndags, där jag först stod på Läromedelsmässan med Sverok-hatten på.

DAG 0 (torsdag)
Dagen började med lite ledig sovmorgon där jag tog det lugnt och väntade in att snöfallet skulle passera. När det gjort det masade jag mig iväg från hotellet till ett tryckeri för att hämta diplomen till Fenix Awards. Efter det stack jag till SF Bokhandeln för att fika, hälsa på folk som jobbar där och GothCon-staben som satt och fikade… och lägga diplomen i kuvert och märka upp dem. Det tog sin tid, med sisådär 64 diplom att sortera.

Efter det mellanlandade jag på hotellet och dumpade dem, åt lite mat och stack sedan till puben där jag kom kort efter öppning.

Puben var i vanlig ordning mycket trevlig. Jag blev också glad att höra från @avatarex att jag tydligen varit duktig på att tipsa och få dit folk. Det är kul att höra, det är alltid roligt med nya på en sådan tradition. Jag pratade en hel del med Micke och Gunilla, plus Daniel Granér, som skrivit research-texter för Lundboken till Call of Cthulhu Sverige, iaf först. Men fick tid och utrymme att mingla efter det, där jag träffade många forumiter och annat rollspelsfolk. Jag hade utomordentligt trevligt i vanlig ordning. Orkar inte tagga alla här, delvis då jag inte minns allas nick.

Jag lättade efter 22 ungefär och slog följe med @Khan, där vi tänkte gå förbi GothCon och checka in. Hade en väldigt trevlig diskussion på vägen.

Anlände till incheckningen och fick det gjort. Sedan till hotellet och dags för sömn.

DAG 1 (fredag)
I år arrangerade jag Call of Cthulhu Sverige ihop med Micke och Gunilla, där vi knåpat ihop äventyret ”En urspårad inspark”. Ett Lund-äventyr där studentikosa spex möter Lovecraft (och vi kan ha hittat den sak som folk faktiskt tycker är värre än mythosen). Många lag anmälda men alla fick spela!

Jag spelade med ett väldigt kul lag som bestod av gamla vänner, men som jag inte spelat med förr. Också en grupp med bra åldersfördelning, med två unga spelare. Vi satt i det legendariska fågelrummet och hade utomordentligt kul. Bra start på konventet!

Efter det vandrade jag runt, främst till butikerna för att kika på saker och för att morsa på folk. Sprang in i @krank och vi pratade roliga saker, roligast var att få se japanske Kutulu-utgåvan!

Sedan startades eftermiddagspasset igång och återigen fick alla spela, fast vi hade ännu fler grupper nu!

Återvände till att shoppa och vände på min trend att inte köpa så mycket på GothCon och blev med Traffic Lights från Bläckfisk och ett tärningshalsband från Lindorm Dice.
Efter att ha vandrat runt ett tag var det dags för Fenix Awards. Jag hade roddat det mesta, från anmälan till diplom och agerade konferencier. Hade hjälp av väldigt bra personer att dela ut priser. Jag blev väldigt nöjd med galan, den blev väldigt fin tyckte jag. Också glad att flera saker jag jobbat med tog hem priser, inte minst Mardrömmar från Amerika som blev framröstad till Bästa gratisprodukt. Det var kul att arrangera galan och hade väldigt fin diskussion med Anders efter.

När allt var över drog Adrian på Eloso med mig på middag. Ola Larsson var där, Micke och Gunilla, Daniel Granér och @kwarnberg dök också upp. Det blev mycket Cthulhu-snack, men det var kul att höra Kristoffer prata om Palmemordet med Ola och Daniel i periferin. Efter det var jag slut och lättade vid 23.

DAG 2 (lördag)
Anlände lagom till att starta igång förmiddagens spelpass. Ännu fler anmälda, men trots det hände något sjukt: vi hade för många spelledare! Det gick bra däremot, då fick en SL vila rösten och vi lyckades få några sista minuten-grupper.

Jag spelade med en grupp som var ett kärt återseende, då jag spelat med dem sedan mitt första GothCon 2017. Vi hade i vanlig ordning väldigt kul ihop.

Efter jag var klar fick jag i mig lite mat och återvände för strosande. Sedan var det signering med Micke och Gunilla i Elosos monter. Intresset där var dock rätt svalt hos folk, men de som kom fram hade vi kul diskussioner med. Anders Muammar dök upp och vi tjötade om roliga saker. På slutet dök Anders Jansson upp och bjöd på skratt.

Vi fyra, Adrian på Eloso och Daniel G och nu den andre hsitorieskribenten Daniel Pettersson begav oss till Norra där vi pratade om Lundboken. Vi var fler personer att prata om det än de som lyssnade, men det blev ett roligt samtal där vi sväva ut rätt mycket om vad vi hade tänkt. Både @Vitulv och @Dante var där och ställde väldigt bra frågor.

Efter det gick jag, Micke, Gunilla och Danielrna ut och åt på Sjöbaren Lorensberg för att fira arbetet med Lundboken. Det var väldigt gott och minst sagt lika trevligt. Bra avslut på lördagkvällen, som slutade vid 23.

DAG 3 (söndag)
För första gången besökte jag GothCon på söndagen och det är en lugnare, men mysig dag. Levererade diplom till de som inte fått med sig (bland annat @Robert Jonsson) och sade hej då till folk för i år. Köpte på mig CY_BORG också.
Sist så sökte jag upp medlemmar i staben och vi fortsatte vår tradition att spela ihop på GothCon. I vanlig ordning var det väldigt kul – och fick spela med några nya spelare! Ett mycket bra avslut på ett mycket bra konvent.

Sedan var det att hämta packning, säga hej då och bege mig hemåt.

SUMMERING
För de som minns tappade jag rösten förra året och fick åka hem redan till lördagen. Då sa jag att det fick bli revansch på GothCon 2023. Det blev det, med råge. Jag spelade mycket, pratade massor om spel och hade fantastiskt kul! Längtar redan till nästa GothCon. Då kommer jag nog ge mig själv lite break från att arrangera spel (vilket är kul, men kräver en hel del jobb) och bara köra Fenix Awards. Mest så jag kan fokusera på att träffa och hänga med folk. Och få sovmorgon!

Hur som haver, tack som fan för ett hysteriskt gott GothCon i år!
 

Mekanurg

I'd rather be different than indifferent.
Joined
17 May 2000
Messages
7,912
Location
Port Kad, The Rim
Efter sju resor och åtta bedrövelser klarade jag av att besöka Gothcon och delta (halv)ordenligt. Senast det skedde var nog för 20 år sedan när Åke Rosenius och jag var inbjudna som hedersgäster.

Jag snackade med en massa trevligt folk, träffade @Oldtimer för första gången sedan "gubbarna kunde inte ens minnas när", satt och signerade spel i Eloso-butiken. En rejäl energiboost i en mörk tid.

Jag blev rörd över mina Fenix-priser: bästa spelkonstruktör under gångna året; bästa Fenix-skribent under gångna året; Basker Blå som bästa kampanj/miljö (BB är mitt labour-of-love.) Jag har varit hängiven vår hobby sedan 1977 och det känns underbart ha kvar talangen 46 år senare.

1681066694113.png
 
Last edited:
Joined
22 Sep 2011
Messages
1,424
Location
Malmö
Jag anlände Torsdag och gick på Pub. Det var trevligt som vanligt.

På Fredagen spelade jag först To serve her wintry hunger, med bland annat @Svarte Faraonen, @DeBracy. Var en helt ok omgång, hade gärna provat spelet igen, som vanligt var jag inte riktigt uppvärmd på första passet.Sedan fick @Lukas mig att spelleda Final Girl vilket blev en lyckad omgång. Fyllde ut dagen med lite brädspel.

På Lördag spelade jag Nostalgi och Barkhäxan med @Svarte Faraonen och min kompis A. Var bra omgångar även om jag nog hade behövt ha lite mer pepp för spelleda Barkhäxan. Spelade lite 7 wonders Architects.

Hade det bra som vanligt, alltid kul med Indierummet.
 
Top