Konvent Konventsrapport Gothcon 2022

krank

Går ondskans ärenden
Joined
28 Dec 2002
Messages
35,478
Location
Rissne
Nu när jag tänker efter kanske den här tråden borde ligga under "Krönikor och spelrapporter"? Eller den kanske ligger bra här, jag vet inte. Moderatorerna får göra en bedömning.

LÖRDAG: Vi vaknade och tog först en promenad ute i den del av Götebort som inte är Gothcon. Det köptes lakrits och ost och sedan fikade vi på Science Fiction Bokhandeln där jag köpte Under Dark Waves till Arkham Horror.

Sedan konventade vi en stund, och jag passade på att hälsa på några av de jag missade på fredagen – Åsa Roos, Tove, @Ulfgeir och @Caligo . Jag upptäckte att någon annan (såklart) plockat på sig den där slipcasen med Masks of Nyarlathotep jag sett för 995 spänn i en av butikerna, vilket både kändes bra och dåligt. Dåligt för att jag var ganska säker på att jag ville ha den, bra för att jag inte vet om det riktigt är rimligt för mig att köpa den. Givet att jag saknar både spelgrupp och ork, och dessutom fått intrycket av att den kampanjen nog kanske inte riktigt är min sorts CoC. Vi får se. Kanske köper jag de svindyra PDF:erna vad det lider. Eller så kör jag bara den mer kortfattade versionen jag redan äger…

Vi splittrade oss eftersom bara jag och min kamrat Olof skulle vara med och spela Kutulu; resten av gänget avvek och gjorde något annat. Men vi gick och köpte sushi med @VildKatt som skulle spelleda samma scenario, och sedan skyndade vi till N208 där vi sammanstrålade med @Max Raven som vi skulle spela med.

Jag hade redan på förhand bett Johanna som skrivit scenariot att få henne som SL, och det fick vi. Så vi spelade Allt är mycket osäkert, och det är just det som lugnar mig. Det var helmysigt och lagom obehagligt, och att Johanna var nervös för att spela med spelets skapare märktes överhuvudtaget inte. Jag är himla sugen på att ta det här scenariet, göra lite justeringar i strukturen, och köpa lite illustrationer… Det kanske bara är jag som är skadad av åratal av att produktifiera min kreativitet dock, så vi får se…

Sedan tittade vi förbi i butikerna en sista gång, jag hejjade på @Oldtimer och hämtade ut mitt beställda ex av Alien: Fate of the Nostromo. Jag köpte också en present till vår fjärrspelare, som han ska få i sommar.

Och sedan gick jag hem till kamraten som jag bor hos, och lät Google Maps leda mig. Det gick OK; jag tror att det totalt sett gick långsammare och var jobbigare än om jag bara följt den väg jag halvt kommer ihåg, men jag kom fram iaf.

Nu är konventet slut för min del, om inget drastiskt inträffar. Idag planerar vi nämligen bara att spela med oss själva – köra vidare på det påbörjade rymdgrejset. Tidigt imorgon åker jag sedan hem.
 

Hellzon

Långsamma Vargen
Joined
22 Jan 2002
Messages
2,440
Location
Köping
Den som eventuellt blivit falskeligen benämnd "oforumit" nedan får gärna rätta till denna skymf i tråden.

Jag kom ganska sent på torsdagen, så jag hoppade över allt vad pub hette och gick och la mig som nån slags vuxen. Tror det betalade sig resten av helgen.

På fredagen planterade jag mig i Indierummet som jag brukar. Vi roddade ihop en grupp till det superseriösa splatterspelet Final Girl med mig, @Swedish Chef, och två till. Vi var på ett scoutläger där en varelse betade av ledare och scouter i tur och ordning med yxor, knivar och bensin. Hästtjejen Linda (fullständig rollbeskrivning) blev den enda överlevaren efter en sista panikjakt i kanot.

Jag och en trio ungdomar som vi lurade in i indieflumträsket på Lincon 2021 spelade Se och göra i Aliatra. Bästa vännerna Sonja och Fredrik ville fly verkligheten och reste till Aliatra nära Tibet. De var med om en del udda händelser i staden innan resan kulminerade i att de kunde tala ut inför varandra om det som egentligen störde dem. Sedan hade de ju hyrt en lägenhet för ett halvår framåt så de fick väl leva lyckligt i Aliatra.

Kvällen avrundades med ett parti Gastkammaren med @Murmelgnu och Bläckfiskarna @APM och Amos. Mitt första parti med författaren!

Fyra "vänner" åkte till en fjällstuga och bråkade om tidigare kärleksförhållanden, att de dömde varandra, droger och gud vet vad. Och det vara bara första dagen. Vi bröt vid midnatt men stämningen var i botten bland rollerna. Bättre stämning bland spelarna.

På lördagen var det fullt ös i det kombinerade indie/OSR-rummet. Vi började med Wilding Tales, med mig, @Kim Nolemo, liten oforumit och vuxen oforumit.

Cory, Crow, Moss och Black mötte en främling och kom i bråk med någon/något som kallades Mästaren och besatte folk. När vi klippte (när korten var slut) såg det ändå ut som om gruppen skulle lyckas jaga bort Mästaren.

Efter ett tag fick vi ihop en grupp på fem till Lovecraftesque. En fransk immigrant fick ett brev från sin kusin på engelska landsbygden. När han kom dit var kusinen till synes mördad, men efterhand som vår hjälte undersökte huset visade det sig att han blivit förvandlad till en förvriden varelse av en kult i tunnelsystemet under huset. I slutet blev stackaren nedhållen på ett altare och ihälld en dryck som skulle göra samma sak med honom.

Lördagkvällen avrundades med två pass Final Girl.
I det första spelade jag och tre oforumiter nattsuddande brädspelare och andra konventsbesökare på Gothcon som en efter en plockades bort av ett växt/insekts/tentakeltemat naturväsen. Sist kvar blev stackars tioåriga Klara som fick se sin mamma dödas, och sedan fylldes upp av varelsen i rökform och lugnt vände om och gick tillbaka till konventet.

I sista partiet Final Girl till spelade jag med två oforumiter. Lite mer utdraget eftersom bara ett offer kunde splattras per scen. Eleverna och lärarna som var kvar på skolan första veckan på sommarlovet blev allihop mördade av inte en utan två slasherskurkar.

På söndagen spelades det ganska lite överlag. Några besökare spelade Dream Askew medan vi arrangörer, spelledare, bulvaner snackade skit och drog igenom citattavlan. En utmärkt idé som vi började med på Lincon 2021 så vi får en recap på allt sjukt som hänt under helgen.

Och nu är Gohcon slut. Men det kommer ju ett Lincon! Och ett BSK! De saknar förstås en del av de trevliga människorna från Gothcon men jag är pepp ändå.
20220417_120759.jpg
 
Last edited:

nano

Diehard, death or glory Toad
Joined
25 Apr 2019
Messages
500
Sådär det var gothcon igen. Väldigt kul. Och underbart väder också. Sitter vid en fotän i solskenet och gassar.

Gick på min första pub och snackade med vildpersonen och genesis och nalor. Skulle ha spelat nåt med simon i Indierummet, men jag var så trött alla kvällarna så det gick bort.
Träffade också en gammal räv som hette Vidje, kanske, och snackade med Gabrielle och Jonssons.
Bor på hotell de senaste årens gothcon så jag drog mig hem rätt tidigt för lugn och ro.

Troubleshooters på morgonen. Bra grupp, trevligt äventyr, jag var lite ringrostig så det blev lite mycket tärningar. Hittade sen ett par italienare som just flyttat hit med en dröm om att leva som konstnärer.. och spelade Mysterium med dem i några timmar. Sen köpte jag Troubleshooters av krille och hälsade på Karro och Alex vid deras tärningsbutik. Hoppas de får tummen ur och skapar ett delforum här för deras nya rollspel Korsväg. Sen fryspizza på hotellet och tidig däckning.

Nästa morgon Kult. Hade ratat Martin Svärds tidigare scenario pga en obligatorisk gruppsexscen men det är kanske bara jag som är lite överkänslig. Nu var det finansvalpar som torpeder istället. Pratig och rolig ad hoc sammansatt grupp, en far och dotter och någon jag spelat förut. Bra pass. Sen blev det VSR-live och sen en kväll med dem och andra groupies på GoGo. Awesome!

Nu på morrn tog jag Khans Eonäventyr och fick spelleda Martin och de andra Kult-spelledarna plus Erik Melin sådet var asballt. Väldigt roligt och smidigt scenario ock.

Mycket att stuva på. Kram på er alla.
 

luddwig

Lawful evil
Joined
30 Jan 2013
Messages
5,512
Så... en lite utförligare konventsrapport.

Torsdag: Flög till Göteborg. Mötte upp @Ape of Wrath och åt utmärkt schnitzel till middag. Men en andra Andreas som sällskap besökte vi sedan GothCon-puben. Inledde oväntat pubbesöket med att diskutera små orter i Norrland med @avatarex . Senare under kvällen hann jag även med att registrera mig på konventet.

Fredag: Spelade Call of Cthulhu - Nattläget tillsammans med @Bifur , Patric, Otto och Marco. Det blev lyckat för oss spelare men inte fullt så lyckat för rollpersonerna. Därefter hängde jag med @DeBracy , Ronja och en tredje Andreas. Vi såg på när @VildKatt lekte med båtar samt åt sushi till middag. Efter det traskade jag runt och pratade med folk, bland andra @Lightshy , @ceruleanfive , @APM , @Robert Jonsson och säkert några flera som jag glömt. Lämnade även ett recensionsex av De fördömda till @TopknotSwe.

Lördag: Spelade Good Society tillsammans med @Bifur , Otto och Marco. Inte den typ av rollspel jag spelar vanligtvis men det var trevligt och samtidigt lite som en historielektion. Därefter spelade vi en snabb och skruvad omgång Wilding Tales i indiereummet. Jag hann även skaka tass med @Magnus Seter . Sedan blev det blev indiskt till middag, då i sällskap med bland andra @DeBracy , @GnomviD , Ronja och @Murmelgnu . Därefter spelledde jag Expendable Assets för Otto, Marco och @DeBracy . Där tog dock tröttheten ut sin rätt och jag tror inte att det går att hitta fnissigare rymdaction.

Söndag: Skulle spela Chock - Willboms vilja men fick ingen spelledare så jag plockade fram De fördömda och spelledde för Patric, Otto och Marco. Det blev ett spännande pass och ingen av de andra verkade besviken över spelbytet. Därefter gick jag en sista runda i södra byggnaden som vid det laget nästan tömts helt på butiker. Pratade med @Oldtimer , @Caligo och @Khan .

Summa summarum ett mycket trevligt konvent. Hoppas jag har möjlighet att besöka GothCon även nästa år. Kanske borde jag då även testa att arrangera något på riktigt och inte bara kasta in mina spel när det dyker upp en lucka. Den som lever får se.
 

Max Raven

T12-kultist
Joined
20 Oct 2009
Messages
4,333
Location
Malmö
Torsdag
Spelade Elden Ring alldeles för sent. Efter packning, städning och matning av katterna drog jag till Lund och åkte till Göteborg med två bekanta och deras rumskamrat.

Checkade in på hotell, sov en 35 minuter, drog till puben där jag träffade ett gäng forumiter jag kände. Trevligt att träffa folk, men volymen var kanske egentligen för hög för min smak. Efter elvatiden hade jag gjort slut på både energi och röst och drog till konventet precis i tid för att checka in, fem minuter innan midnatt.

Gick hem, somnade lite sent.

Fredag
Vaknade med ont i halsen, vilket dröjde sig kvar en del av dagen - resonerade (rimligt) att det var på grund av överanvändning på puben under gårdagen.

Upptäckte att jag glömt packa lite grejer, så efter frukost och trekvarts försök att sova en stund till (drick inte kaffe till frukosten om ni vill försöka det här) så svängde jag in på konsum och därefter till GothCon. Frågade om mugg - de var slut. Gled runt bland butikerna och tittade lite, införskaffade neonrosa tovor till mina robotskelett.

Besökte spelmakarrummet, pratade lite med Bläckfiskförlag och @ceruleanfive, hängde med @Krille en stund, som ståndaktigt höll igång Helmgasts butik och hade alldeles för få ex av Troubleshooters-grundboken.

Träffade på @krank och hans droogsvänner och hakade på dem och snackade när de gick igenom butikerna. Föreslog Combat Cars-inpirerat spel på Robot Jox-licensen. Hängde med på indisk mat, vilket definitivt rensade mina sinusar. Beundrade kort som genererar monster och fick veta att det var sista som fanns. Fick via kranks kamrater veta att gamla muggarna funkade för kaffet, införskaffade egen från ett tidigare år då jag inte besökte GothCon. Applicerade klistermärken som brukligt.

Handlade lite Troubleshooters-material jag saknade, och en tub för tärningar.

Hakade på Xhakhal en stund.

Innan jag drog hem för kvällen tittade jag in i butik och hittade ex av demongeneratorkortlek, som jag snappade upp (sorry Stockholms Kartell, som jag redan nämnt leken för och också att det inte skulle finnas flet).

Lördag
Drev runt lite bland butikerna igen, kollade hur det stod till med Krille - han verkade upptagen så jag efter en lite stund drog jag vidare.

Tittade in i Rost & Röta-rummet och pratade med arrangören (och lite med vikinga-figurspelsfolket). Tittade till lite andra figurspel och F28, som verkade trevligt.

Pratade en del Mörk Borg m m (bland annat Night Satan) med Stockholms Kartell.

Spelade lite Wingspan med Ronja och @VildKatt. Efter det hakade jag på Krille och åt pizza precis innan 16. Vid 16 blev det Kutulu med krank och O. (som jag inte tror är forumit) plus en som tillkom. Jag spelade Korpralen Sven med judiskt påbrå och viss attraktion till den fantastiske Herr Stare som inte förstod varför kvinnorna i gruppen blev frustrerade av hans överbeskyddande sätt.

Införskaffade lite Mörk- och Cy_Borg-prylar plus Travellers on a Red Road och Ytttersta Domen-böcker. Tackade ja till att delta i att spela Montsegur-inspirerat spel och efter regelgenomgång slog det mig att fråga om spellängd... Vilket ledde till att vi bara körde en(bra) akt av tre, och slutade innan midnatt - sorry. :(


Söndag
Stötte på några från Stockholms Kartell och snackade medan de väntade på övriga resande. Tog sista tur runt butiker men hittade inget mer som tilldrog mitt intresse. Tittade till Helmgast och hjälpte till med hoppackning. Vandrade över till F28-rummet och sammanstrålade med bekanta som precis avslutade sista omgången.

Åt lunch på Tintin innan hemfärd.

Kontrollerade mitt bankkonto... Det blir nog inga restaurangbesök nästa vecka.
 
Last edited:

Genesis

Ni dés ni maître
Joined
17 Aug 2000
Messages
14,613
Location
Göteborg
Åkej, jag är fortfarande inte riktigt återhämtad, men jag ska göra ett försök. Jag räknar det till nio spelpass på två dagar (blev inget spel på söndagen, även om jag faciliterade ett). Ett klart godkänt resultat. Dock har jag nog sällan sovit såpass lite på konvent, då det blev två riktigt sena långpass och tre riktigt tidiga morgnar.

Jag hängde lite på pubben och snackade med diverse forumiter om lite allt möjligt. Vet inte om jag lyckas tagga alla, men tjôtade väl i alla fall en del med @nano, @Luna Lovegood, @Murmelgnu, @GnomviD, @APM, @ceruleanfive, @Magnus Seter, @Swedish Chef, @VildKatt, @Max Raven

Indierummet hade fullt ös. Andra sade att konventet var mindre än normalt, men jävlar vad vi hade tryck. Det såg väl extra packat ut i och med att OSR-hörnan lirade i samma rum, men ändå. Blev ju tyvärr väldigt hög ljudnivå ibland, men som tur är hade vi också tillgång till källaren som utöver att behövas på grund av platsbrist även tjänade som tillflyktsort för spel som behövde lite tystnad. @Lukas och Kim gjorde ett toppenjobb som arrangörer, även om vi såklart led av att @Vicotnik inte var närvarande med sin Godlike-nivå på faciliterande. Jag drog mitt strå till stacken i spelledandet och ledde många grupper, men det är ju en lättare börda än att behöva sitta och hålla stälningarna, ta emot folk och liknande och därmed inte spela.

Spelpassen nedan är lite oklara i kornologin, och jag kan absolut missa att tagga forumiter, så påminn mig i så fall.

Utpost med @Henke och vänkrets
Kul att träffa och spela med Henke, och ett trevlig spelpass Utpost. Det blev en ganska klassisk och solid omgång med en terraformningsstation på en planet vars lokala djurliv, en sorts präriehundar, gick från att vara skygga till aggressiva, samtidigt som maskiner började strula och utposten slets sönder inifrån. Kommer länge att minnas den stackars Tullia som hade fått den nedrigaste setup jag sett i spelet, tror jag. Hatar sitt jobb, är i ett kärlekslöst förhållande med en och i ett förhållande med en annan, som behandlar henne illa, samt att en tredje tvivlar på hennes kompetens. I slutet knäcktes hon också och däckade sina mobbare med en brandsläckare. När präriehundarna anföll var halva utposten redan utslagen och friktionen låg på 6. De hade aldrig en chans.
Det tar timmar innan slutet kommer. Var och en instängd i sin egen stålkokong, medan hundarna skalar bort plåt efter plåt.

Midnatt, för alltid med @GnomviD, @Svarte Faraonen, @Man Mountainman och @Swedish Chef
Vi spelade förberedelsen R█████. En förvirrande omgång, som sig bör, och som bjöd på en del bizarra scener. En specifik dialog med en grupp av radikaler av en eller annan sort, som inte riktigt verkade kunna bestämma sig för vad de kämpar för, är minnesvärd. Midnatt, för alltid var ju spelet jag ville visa upp på årets GothCon och det var superkul att spela det med den här gruppen. B█████departementet tog hem segern.
– Men om vi inte har kärnvapen, då har ju bara Skymningsländerna det.
– Det är ingen fara. Vi har radiumvapen.
– Är inte det samma sak?
– Nejdå.


Lasers & Feelings med två nybörjare
Klassisk "Spela indiespel med personer som aldrig gjort detta förut och se glöden tändas i deras ögon"-omgång. Vi tog L&F eftersom de bara hade kort tid på sig och behövde vara klara innan klockan 18, men när jag påminde dem om att klockan började närma sig sade de att nej, de ville hellre fortsätta med spelet. Vi spelade till en bit över 19, har jag för mig. Det var en jättehärlig omgång.
Och sedan vänder det, och suger in en hel del av moderskeppet, en hel del infekterade, och suger in kapten Darcy i vilken gudsförgäten dimension portalen nu vändes mot.

Den yttersta domen med @GnomviD, @Lukas, @ceruleanfive och en till
Spelade nya scenariot Mellan Skylla och Charybdis. DYD är såklart alltid bra, och med det här gänget var det ju en lågoddsare att vi skulle få till en riktigt fet omgång. Jag spelade Darius som en hårdför, intensiv och orubblig man, och hans sanningar bröts ned en efter en tills endast hatet mot klan Hamiscora fanns kvar. Det slutade i ett mindre blodbad och fördrivningen av alla balianister från Charybdis. Riktigt tajt scenario, och helt klart en av mina favoritomgångar på konventet (som DYD alltid är). Jag har spelat det två gånger nu, en gång som Yazhu och en gång som Darius. Nästa gång vill jag spela Jastiss!
En gäll röst skär genom tisslet och tasslet. Den ropar endast ett ord: "AVFÄLLING!"

Daughters of Verona med en rejäl grupp ickeforumiter (tror jag)
En sak som är skönt med DoV är att man kan spela det på en såpass stor grupp, så när Indierummet blir överbelastat kan man avlasta det rejält med bara ett spelpass. Tror att vi var … sju pers? Åtta? Dock blir det svårare att hålla det tajt, speciellt när man har spelare som itne är så vana historievävare, och berättelsen blev ganska spretig, även om den såklart var hysteriskt rolig vid många tillfällen (såsom reglerna säger att den ska vara).
Om jag får Orsino att förälska sig i mig, kanske han blir villig att ge mig sin dotters hand.

Midnatt, för alltid med ickeforumiter (tror jag)
Andra gången MFA, med samma scenario. En bra omgång med duktiga spelare och en förvirrad spelare. Det är intressant att se hur spelarnas beteende beror på pitchen. Jag presenterade de olika deltagarnas mål på ett lite annorlunda sätt jämfört med det första passet, och jag tror att det hade en stor påverkan på hur de spelade det. Departementen var betydlig försiktigare än i första omgången. Jag behöver hitta en bra modell här, känner jag. Tyvärr fick jag avsluta lite abrupt och inte vara med på eftersnacket, då vi hade lovat ut ett pass Verona klockan 18 utan att riktigt bestämma vem som skulle hålla i det. S█████departementet tog hem spelet.
Brevet är manipulerat, men Mina finns någonstans i det.

Daughters of Verona med folk jag kände igen från tidigare år, men som jag inte tror är forumiter
Den här omgången var på fyra spelare och med spelare som var mer vana vid att bygga ihop en snygg dramaturgi, och den blev betydligt tajtare och snyggare. Vi lyckades med konststycket att dra igenom i princip hela akt tre i en enda lång springa-i-dörrarna-scen.
Säg till Isabella att jag inte varit otrogen. Den jag kysste var min bror i kvinnokläder

Motel Dragonly med @Bunny, @Man Mountainman, Amos och Alicia
Det knarkiga franska spelet. Riktigt fin surrealistisk omgång, med den där känslan av att man förstår en del av vad det handlade om, men långt ifrån allt. Min och Alicias rollpersoner visade sig efter halva spelet vara samma person (fast i olika ålder). Vi var alla på något sätt fast i limbo, kanske i helvetet, och Kalles rollperson var eventuellt den som hade målat hela den här platsen vi var fast på, som en tavla. Bunnys rollperson tog farväl av sin fru som han mördat. Amos rollperson var kanske inte ens där. Och hela tiden, genom hela spelet, undrade vi vad det var som luktade. I slutet fick vi reda på det.
– Vad är det som luktar?
– Det ligger ju ett bränt lik här. Det är det som luktar.


Toi qui, comme un coup de couteau, dans mon cœur plaintif es entrée med @GnomviD, Ronja, John, @Lukas och @Murmelgnu.
(Alltså franska Svart av kval.) Sista spelomgången, en sen sådan, och lång, och vi blev ganska trötta mot slutet. Den hade en ganska lugn och beskedlig upptakt, men avslutades i traditionell stil med blod och eld. Flera riktigt minnesvärda scener, och jag gillade verkligen dialogerna mellan två vampyrer som spelar mäktiga och högstatus, medan Djävulen står bakom dem båda och viskar i deras öron, och man får verkligen känslan att de dansar efter hans pipa. Den starkaste scenen var dock när Edgard, den unge mänsklige konstnären vars konst hänryckt så många ("Monet gör snytpapper i jämförelse!") gav upp konsten för alltid för att tillägna sig det lidande som definierar en vampyrjägare.
Hon ser ut som en tulpan i slutskedet av att vissna.
 

Bunny

Crazy like a fool
Joined
15 Oct 2002
Messages
2,952
Location
Knivsta
Bäst med årets GothCon var människorna. Så kul att träffa er alla för ni har varit saknade. Hög tid för ett fysiskt konvent igen.

Själv får jag typ aldrig till rapporter. Direkt efter konvent är ju då min instinkt att fly alla sociala sammanhang och gömma mig ensam i en grotta i skogen är som starkast. Kanske att jag kan tid till en kort punktlista:
  • Jag har fått testa Midnatt för alltid två gånger! Första gången fick jag placera en bomb i Tottes nalle. Andra gången kunde jag, med lite hjälp, driva medborgaren till sådan hopplöshet att denne avgjorde att allt, hela spelsessionen, blott varit en illusion.
  • Jag fick testa Dragonfly Motel! Berättelsen som växte fram var riktigt gripande. Vad var det som luktade? Jag var vagabonden som inbillade sig vara i kontroll över sitt eget öde. Steg för steg fick jag sedan konfrontera mitt förflutna. Till sist visade sig källan till stanken vara mitt stora brott. Min hustrus vidbrända lik.
  • Jag spelade Münster! Där stod jag nog för den snabbaste sol-till-pannkaka-resa jag upplevt. Min predikant gör entré i slutet av akt I, då han driver stadens folk till att äta jord som blivit indränkt i en syndares blod. Mer resonliga röster ser till att jag blir inspärrad. Mellan akt I och II så ändar profeten sitt liv och spelaren utropar "den där inspärrade predikanten som äter blod" till hans efterträdare. Mycket klokt. Jag griper möjligheten att proklamera att mord numera är sanktionerat i staden. I första scenen i akt II släpps jag ur min cell och dräper sånär en liten flicka inför mina följare. Vissa inbillar sig nu att profeten, trots sin outgrundliga visdom, begått ett misstag i att utse mig. Jag blir oceremoniellt nedstucken i min säng. Vi har då inte hunnit nå halvvägs av akt II. Nästan så att vi lyckades uppnå den nivå av tokeri som faktiskt utspelade sig under det verkliga anabaptistiska upproret i Münster.
 

Henke

Avdankad Konventsarkeolog
Joined
8 Mar 2009
Messages
4,258
Location
Kullavik
Utpost med @Henke och vänkrets
Kommer länge att minnas den stackars Tullia som hade fått den nedrigaste setup jag sett i spelet, tror jag. Hatar sitt jobb, är i ett kärlekslöst förhållande med en och i ett förhållande med en annan, som behandlar henne illa, samt att en tredje tvivlar på hennes kompetens. I slutet knäcktes hon också och däckade sina mobbare med en brandsläckare. När präriehundarna anföll var halva utposten redan utslagen och friktionen låg på 6. De hade aldrig en chans.
Underbart sorgligt med Tullia och hur hon växte fram som en tydlig huvudperson."Death by präriehund" blev nästan en befrielse :)
 

krank

Går ondskans ärenden
Joined
28 Dec 2002
Messages
35,478
Location
Rissne
SÖNDAG: Nu blir det här tekniskt sett inte konventsrapport alls utan bara en kortfattad krönika över vårt egna spelande igår. Men så får det bli; jag började ju skriva om det här i den här tråden så då kan jag lika gärna fortsätta.

Så. Vi hade ett antal trådar att dra i – en möjlig lead på vår kontaktperson på stationen, en kidnappning av en rådsmedlem, ett myteri ombord på Dreadsword, skeppet som förser stationen med ström från sin reaktor. Vi börjar på hotellet vi bokade rum på precis i slutet av föregående möte.

Vi började med att leta efter vår kontaktperson, i tron att vederbörande skulle vara en kompetent person som skulle kunna peka med hela handen och säga till oss vad vi skulle göra. Så vi letade rätt på reptid-ungdomsgänget som odlade schyssta lökar. Efter att ha gett dem tips om hur man bäst gör lökchips samt berättat för dem om popcorn-majs (de försökte göra… lökpopcorn? Det hade inte gått så bra) så köpte vi lökar av dem och fick tips om att personen som hjälpt dem göra så fina lökar, Micke, blivit slängd i finkan efter att ha nosat lite kring fel saker.

Så vi begav oss ner till fängelsenivån, där Micke mycket riktigt satt. På stationen finns ett slags pseudoslaverisystem där man kan köpa loss fångar och ha som arbetare/tjänare/etc. Av någon anledning fanns det inget pris specat för Micke, så vi angav ett eget (en spottstyver) och fick loss honom. Därefter gick vi till vårt hotellrum, där det framkom att Micke var en rätt inkompetent typ. Eller ja, "impulsstyrd" kanske man ska säga.

Han ville först och främst lära oss att stjäla folks skepnad, vilket innefattade att mörda dem. Vi tyckte att vi nog skulle komma att stöta på någon som gott kunde förtjäna att bli uppäten under vår operation mot kidnappare och/eller myterister, men han tyckte att det var en bättre idé att locka in hotellets vaktmästare i vårt rum och slå honom hårt i huvudet med ett askfat. Och sedan få dåligt samvete. Där någonstans tröttnade jag och tog över ledarrollen. Vi styrde upp så vaktmästaren fick läkarvård, och sedan gjorde vi en plan gör att hitta kidnapparna – steg 1 är att kocken, teknikern och städaren (hädanefter "Team A") snackar med reptidgänget och se om de vet något, medan jag och Micke letar info på intranätet och nyhetssajterna. Team A ska också kolla med reptiderna om de kan tänka sig ge skydd åt navigatören från Dreadsword, som vi ju mötte senast och som gömmer sig undan sin kapten.

Sammanfattningsvis går det lite blandat. Team A får tips om att gänget "headbutters" tagit över hela våning F vilket såklart är skumt, och beger sig dit. Där hittar de mycket riktigt ett gäng hårdföra kidnappare, som knappt får en syl i vädret innan huvuden börjar flyga… När slafset lagt sig befriar gänget den kidnappade rådsmedlemmen Majorie Anderson, som jag av någon anledning hört namnet fel på precis hela dagen (jag hörde "May Green Anderson" och tänkte inte mer på det). När de är på väg upp igen från våning F så blir det plötsligt strömavbrott på hela stationen, och den konstgjorda gravitationen släpper…

Under tiden har Team B gått till en "nyhetsbar". Typ som en sportbar, men istället för en stor TV med sport har de en stor TV med nyheter – och även privata nyhetsbås samt "nyhetskaraeoke" och nyhets-pubquiz. Fantastiskt. Anyways, när vi står där och ska kolla lite info kommer det en snubbe med pistol och tänker skjuta Micke för att bevisa att han är en formförändrare. Fullt rimligt beteende mitt inne på välbefolkad bar alltså. Han skjuter Micke och gör pyttelite skada. Jag tar tag i pistolen. Micke tycker att en annan bra grej att göra i en fullsatt bar är att börja slemma sig med sina övernaturliga växt-tentakler. Innan han hinner göra så mycket så får jag en snyting mitt i plytet så att jag blir helt utslagen. Värdelöst.

Men; Micke knockar snubben och får mig att äta upp hans hjärta (typ) och då får jag hans skepnad och han… finns inte längre, typ. Mina skador finns ju på min vanliga kropp, och den är ju typ "någon annanstans" medan jag är i den här formen. Så nu är jag fit for fight igen. Jag aktiverar mitt kamouflage och vi smiter ut från baren – inte så svårt, för även här har det ju blivit strömavbrott.

Vi sammanstrålar, tar med rådsmedlem Anderson till hennes kompis Conman (jo, han heter så, i efternamn) och får som belöning, citat, "en varsin bunt sedlar. Ni kan skriva upp det som 'en massa pengar'".

Därefter sammanstrålar vi på hotellet igen, och bestämmer oss för att nästa steg är att prata med vår kapten. Dels för att i allmänhet checka in, dels för att se om det går att göra en deal med stationen om att vårt skepp tillfälligt kan ta över från Dreadsword och ge stationen ström. Det verkar ju som att det här strömavbrottet är lite mer semipermanent än de tidigare. Vi använder våra nya rådskontakter för att styra upp det hela och lägger några timmar på att meka ihop systemen. Vi får också tips från Erika, tonårstjejen vi drogs med förra gången, som hört "en talande katt" och ett gäng ljusklädda typer prata om att de skulle "ordna strömavbrott" och "fejka ett upplopp". Det här passar rätt bra ihop med det vi också under äventyret hört om en krullhårig person som tidigare varit här och rekryterat en pyroman och nu nyligen kommit hit ombord på ett lyxskepp som nyss dockat.

Och där avslutade vi. Såhär långt rollspelande har jag inte gjort på mycket länge; vi drog igång vid lunch och avslutade vid 23-tiden, med korta pauser för lunch och middag. Like in the good old days.

Nu planerar vi att försöka avsluta det här via Discord, och spela lite mer digitalt. Det funkade ju trots allt väldigt bra nu med att ha en spelare på distans, då bör det ju kunna funka om alla är på distans också… Att få till lite mer spelande känns inte dåligt, och definitivt inte med det gamla gänget.
 

Oldtimer

Slava Ukraini!
Joined
5 Feb 2002
Messages
4,270
Location
Göteborg, Lindome
Min konventsrapport är ju ganska enformig. Jag stod där i södra aulan från fredag morgon till söndag eftermiddag ihop med @Caligo och pratade med folk, hejade på alla jag känner och sålde lite prylar. 25 av mina backare dök upp under de tre dagarna och fick sina Kickstarter-belöningar.

Sedan packade jag ihop, åkte hem och kollapsade. Och längtar redan till nästa GothCon.
 

Magnus Widqvist

Cap'n Coffee
Joined
13 Jun 2017
Messages
19
Location
Uppsala
Anlände på torsdagen tidigt. Rullade en critical success på hotellincheckning och fick tillgång till rummet redan kl 10 trots att incheckningen egentligen skulle vara först kl 15. Gick och handlade deo och allergimedicin som jag glömt packa ner, och promenadade runt i stan ett par timmar. Lunch och tupplur.

Hängde på låset till puben och träffade och snackade med nya och gamla kompisar @Dante, Mikael och Gunilla, @Magnus Seter @Krille @gabrielledebourg och ett antal vars namn jag inte kommer ihåg pga teflonminne när det gäller namn.

Fredag: Gabrielle hade uppviglat mig till att spelleda Troubleshooters så jag ägnade förmiddagen dels åt att spankulera omkring och snacka med folk, dels åt att läsa in mig på Troubleshooters, både scenario och regler. Jag var även tvungen att sitta och jobba en stund lite oförhappandes p.g.a. akutproblem på jobbet som i princip bara jag kunde lösa. Detta gjorde tyvärr att jag missade Mickes och Gunillas workshop om att skriva skräck.

Spelledde ett blandat gäng i Troubleshooter, med stor framgång och och mycket trivsamhet och nöje. Lämnade in ett gäng gamla hyllvärmare till auktionen.

Lördag: Förmiddagen gick mest åt till att gå omkring och kolla på spel och bevista auktionsvisningen. Hann se första 40 minuterna av auktionen. Någon gjorde ett klipp på en av mina inlämnade grejer, en mycket begränsad utgåva som gick för en Selma.
Spelade CoC med Gunilla som Keeper och det blev på många sätt en mycket minnesvärd (absurd, rolig, äcklig) session. Vi (oforumiterna Isabelle, Fredrik, Björn, jag) gick därefter till Flying Barrel för mat och öl varefter jag och Björn H gick tvärs över gatan till Tre små rum. Efter en stund så anslöt @Dante, Petra S, *bortglömt namn, Kartellen* och Mörk Borg-Pelle. Efter tre små rum blev det en stund på Tullen också innan sängens lockrop blev övermäktiga.
Söndagen blev mest att driva runt ett par timmar, säga på återseende till folk och kolla om det fanns något man var tvungen att köpa innan man åkte hem. Fick plötsligt mess från en gammal kompis och bokade en snabbt påkommen lunch innan tåget gick.
Åkte tåg hem.
Vi ses nästa år

/Widde
 
Last edited:

kloptok

Pensionerad astrolog
Joined
14 Dec 2008
Messages
1,220
Location
Stockholm
Enormt kul med konvent igen efter två års torka. Detta GothCon var både välbekant och väldigt olikt tidigare konvent. För min del kändes det inte direkt mindre än tidigare, även om jag hört att så var fallet, och på många sätt kändes det ungefär som vanligt. Däremot stor skillnad jämfört med tidigare att nu driva butik och stå och sälja saker nästan hela konventet. Roligast var att snacka med de som kom fram och berättar hur de spelar och läser våra spel! Också väldigt kul att spelleda lite Death in Space. Två riktigt kul spelpass blev det av Memory Heist, mitt lilla hack på intro-äventyret i grundboken.

... varefter jag och Björn H gick tvärs över gatan till Tre små rum. Efter en stund så anslöt @Dante, Petra S, *bortglömt namn, Kartellen* och Mörk Borg-Pelle. Efter tre små rum blev det en stund på Tullen också innan sängens lockrop blev övermäktiga.
Det var jag som var den okände kartellisten! Rymd-kloptok med mugglarnamn Calle.
 

Dimfrost

Special Circumstances
Joined
29 Dec 2000
Messages
8,523
Location
Fallen Umber
Jag kom till Göteborg på torsdagen men missade puben eftersom jag i stället spelade en magicturnering på Skansen Kronan (förlorade i kvartsfinalen vilket var okej). Det var trevligt. Sedan missade jag som alltid fredagen eftersom jag spelar årets viktigaste magicturnering n00bcon (turneringen där man bara får spela med kort från 1993-1994 och medelåldern är kanske 42) på Rotary pub (förlorade i kvartsfinalen vilket inte var okej alls). Däremot lyckades jag titta förbi konventet på lördagen och inom loppet av ett par timmar hälsa på ett gäng kartellfolk (samt Pelle som jag inte träffat irl tidigare), Eons inre cirkel samt Fria Ligan-Tomas som jag dessutom hann prata lite jobb med; därutöver köpte jag några blandade kartellprodukter samt spelade konventspamflettäventyret till Cy_Borg med chrull som spelledare (edit: samt för första gången spelande tillsammans med DeBracy), hälsade på Man Mountainman och Bunny som jag inte sett på evigheter irl fast på en skärm varannan vecka, samt bytte enstaka ord med Krille och Genesis och såg några andra forumiter på avstånd. Mycket trevligt! För att ha varit på konventet i typ fyra timmar måste det räknas som godkänt. Resten av lördagen ägnades åt öl med varierande magicspelare, och söndagen bjöd på evighetslång lunch i solen i Slottsskogen och sedan Sarah Klang på Pustervik.

Det är så synd att allt händer samtidigt. Önskar verkligen att jag kunde varit med på puben och pratat mer med alla. Får hoppas på något annat arrangemang framöver vid tillfälle.
 
Last edited:

Xhakhal

Reseledare i Awesomeland
Joined
22 Dec 2003
Messages
903
Location
Exil
Jag jobbade ganska mycket…. Med base of operations hemma hos Krille blev det ett väldigt bekvämt konvent på det sättet. Dyka upp, explodera en väska över schäslongen, titta på konstig anime som konventsprep är en fin tradition!

Nå, konventet.
Först jobbade jag med magic the gathering torsdag och fredag. Litet i foxshoppen ehhhh jag menar Helmgast lördag em, och av misstag litet i kassan på Mindstage medan jag egentligen bara letade fina kartongbitar för eget bruk. Sorry William!

… jag hade i alla fall fyllt mitt funktionärspass fredag eftermiddag, men lyckades aldrig vara i cafet när de hade mat jag inte var allergisk mot. Så jag far hem nu med mycket tuttifrutti och delicatobollar till tåget.

Söndag hängde jag med Almond och GnomviD medan mina Planer glömde berätta för mig att de planerar om från 15 till 17, och därefter var det stor besvikelse! Ingen glass på jonsborgs! Men åtminstone middag med magicpersonalen på Tintin och därefter den årliga filmkvällen med @Rembane och @Tufva. I år blev det Poirot, den nya orientexpressen, och den fick högt betyg. Mycket fin postgothconfilm.

men! På lördag! På lördag spelade jag spel på gothcon! Det händer så sällan att det är värt att nämna bara för det. Vi spelade Toi qui, comme un coup de couteau, dans mon cœur plaintif es entrée, som Genesis beskriver ovan. Det var la Belle epoque, Paris vid sekelskiftet, och tunnelbanan hade börjat röra om i det underjordiska samhället - väckt gamla sovande maktfaktorer, och rubbade de nuvarande. Det var väldigt intressant med en plot som började med att gräva upp den gamla Agrippa från underjorden, som satte skräcken i den (inte riktigt lika) gamla Constantín som styrde från sitt torn/sin operationsteater typ, och prövade styrkan i de grundvalarna. Anyway i slutet eldade vi upp allting.

Även om jag var väldigt trött och orkade ha mer inlevelse i berättelse än i rollperson så var det väldigt trevligt och jag kanske får omvärdera min ”vara hemma vid 23”-policy för spelkonvent i framtiden.

Åh, och vi hade också en fest som alla utom en blev inbjuden till. Skillnaden mellan mean girls/sådana high school-filmer och Anne Rice-vampyrer är bara tiden på dygnet.



Tack alla för ett gott con <3
 

Khan

Kondottiär
Joined
23 Apr 2014
Messages
4,219
Här kommer min konventsrapport från årets Gothcon, ett konvent som till överraskande stor del utspelade sig på GG Bar.

1650361504485.png

Torsdag
Umgås med gamla vänner på GG bar bredvid konventet, och till slut var vi sex pers som hade skoj. Jag gled vidare mot GothCon-puben efter ett tag, och minglade runt med andra. Jag hann prata med rätt många, även om tiden alltid är för kort för att hinna prata med alla. Jag fick också en present av @svartefaraonen, som jag helt glömt bort att jag blivit utlovad. Det var trevligt. Sedan långsam promenad till hotell Lorensberg och sömn.

Fredag
Förmiddagspasset blev en omgång av årets scenario Troubleshooters, signerat @gabrielledebourg, och dessutom spellett av självaste @Man Mountainman. Kul och bra scenario. Bra exempel på hur Troubleshooters är tänkt att spelas, där rollpersonerna är ganska sekundära och fokus ligger hårt på äventyret. Varför är journalisten Tintin kompis med just vetenskaparen Kalkyl och kapten Haddock? Irrelevant, det roliga är vad de gör tillsammans. Tror jag tycker bäst om det här av vad jag spelat av Gabbis grejer hittills. Kan ju i och för sig hjälpas av att vi satt och lyssnade på the Who (mitt absoluta favoritband) som bakgrundsmusik hela scenariot. Sånt kan lyfta ett bra scenario till att bli ett lysande.

1650361035076.png

Eftermiddagspasset spelledde jag mitt eget scenario till Eon. Det blev lite obekvämt när det var elva (!) anmälda lag och bara två spelledare… Folk var inte så glada. Men de allra flesta fick ett scenario och kunde spelleda själva, och övriga fick pengarna tillbaka. Av de jag pratade med efteråt blev det positiva åsikter om scenariot i sig, så det känns ju bra. I vilket fall blev det ett kul spelledande med en veteran och resten av gruppen på max 20 år. Oväntat engagerade ungdomar, och mycket skratt. Pengar fixades, strejkande hantverkare hanterades, ett oväntat frieri chockerade, demonregissören sparkades, och teatern räddades. Gruppen var glad vid avslutat spelpass.

teater.jpg

Därefter blev det lite mer GG Bar med gamla gänget, och en oväntat jämn runda 7 Wonders. Sedan sömn.

Lördag
Förmiddagspasset blev Good Society! Årets roligaste spel. Oväntat, men fascinerande fnissframkallande. Den stenhårda sociala rigiditeten är ruskigt rolig att manövrera runt, och att försöka förolämpa eller flörta med sina medspelare samtidigt som man håller sig till artighet och formalitet fick oss att ofta skratta högt. Hade jag sett ett Good Society att köpa i någon butik hade jag nog brutit mitt köpstopp. Jag hade inte gissat att vi skulle ha så skoj i just detta spel, men för oss som gillar att spela med karaktärernas relationer i fokus och pilarna inåt var det helt rätt val. Hoppas det kommer mer nästa konvent.

1650361345423.png

Eftermiddagen blev allmänt vinglande runt i butiker och heja på andra vänner. Dessutom test av brädspel. Spirit Island var riktigt bra. Lite för komplicerat för min del, men det har löst problemet med alfaspelare bättre än något annat samarbetsspel jag kört hittills. Klart för. Dessutom körde vi Sheriff of Nottingham, som jag inte spelat innan. Bland de bättre bluff- och pokerface-spel jag kört. En helt annan sorts roligt än system mastery-känslan jag brukar gilla i rollspel. Klart för även detta.

img_0233-1.jpg

Söndag
Tröttheten är skarp tredje dagen på konvent, men det blev ändå till att spelleda Eon igen. Mycket väsen för någonting, mer teater och kaos och galenskap. Den av två olika lag sammanslagna gruppen var rätt slut när vi började, men det märktes hur de taggade till steg för steg för steg ju mer scenariot gick. Den lätt absurda stämningen och scenariots farsaktiga fokus gjorde mycket för att folk skulle våga ta för sig. Det var extra kul att de levde sig in i de många hypersmala sociala färdigheterna och använde dem till sin fördel på precis det sätt som var tänkt. Färdigheter som Se Menlös Ut, Hederligt intryck, Anekdoter, Komponera musik, och allt möjligt annat. Favoriten var nog följande tillfälle.

SL: ”Regissören går ner på knä, plockar fram en ring ur fickan och sträcker fram den mot dig med vädjande ögon.”
Spelare: ”Jag slår för Undvika ansvar.”

Mycket skratt blev det.

Sedan knalla runt och säga hejdå till folk, och resa hem.

Tror jag pratade loss med rätt mycket folk, men hann som vanligt inte mer än heja på alldeles för många som man ville båda prata loss med och lära känna bättre. Det var lite extra kul att vinka till alla poddarna, även om jag inte lyckades komma in i Poddrummet en enda gång.

Slutrecension
Jag tror det här var ett av de bättre konventen. Det var rätt skönt att det inte var lika ärkepackat med folk som det brukar vara. Jag hade gärna haft några extra GothCondagar så jag haft möjlighet att spela mer rollspel, och träffa fler folk och allt annat som man gärna vill. Hoppas att många av arrangemangen går i repris på andra konvent runt i landet under året.

Vi ses på nästa GothCon om inte förr!
 
Last edited:

Magnus Seter

Ansvarig utgivare
Staff member
Joined
24 Nov 2000
Messages
12,370
Location
Stockholm
LÖRDAG: Spelledde tre pass med Silverklipporna. Bra feedback på spelttest, konvent är superbra att använda som speltest-miljö. Många grupper, mycket handfast information, och mycket på en gång. Samtidigt kan jag justera lite allteftersom jag ser vad som funkar bäst.

Gick sen ut och pratade med Andreas Lundström, Joel Blom och Robby Andersson till klockan två typ.

SÖNDAG: Packade, tappade jordgubbssylt på telefonen, checkade ut och gick till konventet. Hängde med vänner och bekanta tills det var dags att ta tåget hem.

SAMMANFATTNING: Superkul, åker igen nästa år. Det där att bo på hotell är ett måste för mig nuförtiden. Måste dock lista ut hur jag ska spara på rösten mer nästa år. :D Är hes som en kråka idag.
 

Magnus Seter

Ansvarig utgivare
Staff member
Joined
24 Nov 2000
Messages
12,370
Location
Stockholm
Just ja, försökte säga hej till så många forumiter jag kunde, missade jag någon vad det inte med flit! Peta på mig nästa gång vi ses!

EDIT: En jag vet att jag missade men letade efter var @krank.
 
Last edited:

Lukas

Smutsig hippie
Joined
25 Jan 2010
Messages
3,595
Location
Huddinge
Eftermiddagspasset spelledde jag mitt eget scenario till Eon. Det blev lite obekvämt när det var elva (!) anmälda lag och bara två spelledare… Folk var inte så glada. Men de allra flesta fick ett scenario och kunde spelleda själva, och övriga fick pengarna tillbaka. Av de jag pratade med efteråt blev det positiva åsikter om scenariot i sig, så det känns ju bra. I vilket fall blev det ett kul spelledande med en veteran och i gruppen som max 20. Oväntat engagerade ungdomar, och mycket skratt. Pengar fixades, strejkande hantverkare hanterades, ett oväntat frieri chockerade, demonregissören sparkades, och teatern räddades. Gruppen var glad vid avslutat spelpass.
Någon av alla hundratals människor jag pratade under konventet (jag önskar jag mindes vem) med hade bra saker att säga om ditt scenario.
Finns det att få tag någonstans?
Är nyfiken på att läsa det.
 
Top