[Rotsystem] Namn på den gröna apokalypsen?

krank

Går ondskans ärenden
Joined
28 Dec 2002
Messages
35,479
Location
Rissne
Då och då tänker jag på att jag borde ta tag i den nya versionen av Rotsystem – den där jag ser över kapitelordningen, utökar spelledarkapitlet, patchar systemet och lägger in lite extra frivilliga regler och sånt. Version 1.75, eller vad man ska kalla't.

Idag började jag fundera på det igen. Snart kanske jag startar en arbetstråd, lite som jag hade med Universums Öde. Men idag har jag bara en fråga:

Vad kallar man den gröna apokalypsen?

Här är alltså vad som händer: Efter vår nutid tar sig civilisationen upp till ett ganska utopiskt tillstånd med tillgång till enorma mängder billig och miljövänlig energi. Kapitalismen avvecklar sig själv, vi når ett post-scarcity-samhälle där alla har sina behov täckta och är fria att spendera större delen av sin tid med kreativitet och socialiserande snarare än arbete för brödfödan. Sedan muterar några kudzuväxter nere i sydamerika och sprider sig snabbt över världen; de bildar det radiotelepatiska nätverket som kallas Grönskan. Nätverket är medvetet och världsomspännande och lär sig snabbt att hacka genetiska koder och mutera djur och sådär. Människan tvingas in i sina arkologier och stänger dörren om sig. Det mesta ser rätt brunt ut. Eller grönt, kanske. Budskap: naturen är fruktansvärd och äcklig.

Så.

Vad kallar man det där? I Terminator kallas händelsen som liksom satte punkt för det gamla och skapade det nya för Judgement Day. Vad kallas det i Rotsystem?

Green Day? =)

Nä men allvarligt. Vad? Man kan ju köra klassiker som Fallet, Undergången, Katastrofen. Och de används säkert av en del – men jag skulle vilja ha en eller flera termer som anspelar på det som faktiskt hände, och som blir liksom lite "eget" för just den här spelvärlden.


Om det är en referens till något mer eller mindre obskyrt, eller en del av en gammal låttext eller dikt, så är det en bonus. Absolut inte ett måste, dock.
 

Franz

Things aren't different. Things are things.
Joined
4 Dec 2010
Messages
5,815
Vill du att det ska heta något på svenska eller på engelska?
 

Troberg

Sinister eater
Joined
27 Jun 2001
Messages
17,562
Jag hade en liknande idé en gång i tiden, som gick under arbetsnamnet "Green and pleasant land".

Annars: Plantokalypsen, G-day, Vegokalypsen, Hårda våren, Problemet (har alltid gillat understatementet i "The Troubles"...), Evokalypsen, The Grow, Seed day, Harvest day, Reaper day?
 

krank

Går ondskans ärenden
Joined
28 Dec 2002
Messages
35,479
Location
Rissne
Vill du att det ska heta något på svenska eller på engelska?
Svenska, helst. Och ja, jag vet att det ökar svårighetsgraden =)

Spelet utspelar sig i (före detta) sverige och är skrivet på svenska, så jag tänkte försöka hålla mig till svenskan så gott jag kan. Det är en utmaning att skriva ball postapokalyptisk cyberpunk på svenska =)
 

Arrikir

Swordsman
Joined
14 Jan 2019
Messages
433
Location
Uppsala
Den tysta våren
Gröna döden
Blomningen
Den gröna marschen
Den gröna vågen
Den gröna vägen
Det blommande bakslaget
 

Poromaa

Veteran
Joined
3 Jul 2016
Messages
88
Jag tycker varianter av ordet Draksådd ges alldeles för få chanser i det svenska språket, men tyvärr antyder det ju mer pre-apokalyps. Drakskörden har inte riktigt samma klang.
 

Franz

Things aren't different. Things are things.
Joined
4 Dec 2010
Messages
5,815
PandeRama

Environgen

Gillar också Ekokalypsen!
 

Cybot

Mest spelbar
Joined
19 Oct 2001
Messages
4,318
Location
Helsingborg
Grönpesten
Kudzukalypsen
Greenout

P.S: Sista Våren (för efter det så är det evig helvetes-sommar).
 
Last edited:

Cybot

Mest spelbar
Joined
19 Oct 2001
Messages
4,318
Location
Helsingborg
Har suttit och funderat i ett tag nu. Inte kommit på några nya namn, men har däremot bestämt mig att något Rotsystemäventyr måste inkludera en Ljungel. En prärie-liknande slätt med gräs och buskar och endast enstaka träd som sticker ovanför den 3-4 meter höga grönskan.
 

Stareater

Får vissa att fatta vad rollspel kan vara.
Joined
6 Apr 2017
Messages
811
Location
Umeå
Hade det varit engelska hade jag sagt "Case Nightmare Green". =)

Känner mig lite smutsig att referera till honom, men ekofascisten Pentti Likola (vars handlingar och åsikter jag fördömer) pratar väldigt mycket om "Den gröna döden" och det har som fastnat när vi i vår spelgrupp.
 

Khan

Kondottiär
Joined
23 Apr 2014
Messages
4,221
Jag gillade absolut Blomningen eller Blomstertiden där uppe. Men om du vill ha något mer lättgooglat kanske Grönskans dag eller något sånt passar mer.

Om allt annat faller, rekommenderar jag att du knycker den här klassikern rakt av.
 
Top