Varulv Varulvarnas kyrkogård - runda 1

Tant Ragnar

Gamle usling
Joined
23 Jun 2016
Messages
2,108
Uppläggmässigt så misstänker jag att vi har alla de där rollerna som finns i startinlägget, så inga nollor. Men chansen att det skulle kunna finnas nollor gör det ännu svårare för ulvarna att claima powerroller (zombierna gör det såklart inte för att riskera göra sig till måltavlor för ulvarnas nattmord i onödan) då de om de claimar en sådan både riskerar att antingen krocka med sitt outande eller skapa ett totalupplägg som för att vara balanserat inte har plats för powerrollen.

Spökkoden, framförallt biten om hur en spöksiare skulle kommunicera, känns som ett rätt flagrant åsidosättande av reglerna. Vore jag ett spöke hade jag inte följt den
En liten spaning, men det innebär alltså att du outar att du inte har en roll "vanlig bybo"?
 

Sidd

”Bybo”
Joined
13 Dec 2016
Messages
3,565
Location
Oktoberlandet
Om det nu är ett så starkt verktyg med spökkoden så den tvekar reglerna är det ju genialt om den används rätt.
Spelledaren får väl gå in och stoppa det om det nu är så farligt att KK hittat ett kryphål...
Hejja KK!
 

Stövelkatten

Mästerkatt
Joined
13 May 2005
Messages
802
Location
STHLMKRTLLSTHLMKRTLLSTHLMKRTLLSTHLMKRTLLSTHLM!!!!!
Satte mig och gick igenom alla inlägg hos ett par deltagare, men nu orkar jag fan inte mer. Skulle gärna ha hunnit med Konrad Konvalj och Vimes också, men det får bli imorgon.

Genesis
Tycker att han spelade lite för tryggt och gosigt mot Vimes guide i början, kändes lite påklistrat sådär. Motivationen om att rösta på Halo9000 likaså, "för att gröna mig själv". Men tycker att han ryckt upp sig senare i rundan. Inlägg #129 ger mig förvisso lite vibbar av att fiska efter power roller, men det gör ju nästan allt prat om roller haha. Överlag så har jag en grönare bild av Genesis efter hans bedömning av Basenanji samt hans tankar om hur ulvarna och zombierna borde tänka.

Empiricus
Även om varken Rävgate eller relationen Basenanji - Vimes stämmer så tycker jag att resonemangen känns väldigt byboiga. Grön som gräset i min bok.

Korpa och Hellzon
Känns stabila. Förväntar mig inte många men däremot skarpa inlägg från Hellzon och tycker att Korpa bidragit med konstruktiva inlägg. Oroväckande, eller tryggt, att alla är gröna i Korpas bok bara! :p

Basenanji
Blev ännu mer röd efter den här genomläsningen. Några av grejerna som fick mig att kissa i byxan av tankar på ulv var t.ex. hur han kritiserar Vimes lista över möjliga upplägg och undrar vad det fyller för syfte. Syftet är ju naturligtvis att resonemang kring spelupplägg kan läcka info från fiendelaget/en.

Genomgången av Genesis som ulv känns inte köttig alls, och jag tycker att många av argumenten verkligen är halmstrån (Inlägg #139). Likaså när Basenanji ska försvaras sig mot Vimes så är det i princip bara ett försvarstal kring att folk spelar det här spelet olika och den där guiden du skrev är sååå 2010 - dvs. det är inte så mycket kring själva sakfrågan för tillfället; Vem är scum och vem är inte? Utan mer en generell diskussion för att visa på aktivitet.

Röst: Basenanji
 

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
8,588
Röst: Vimes

Jag ger upp.

Nu är det för många som röstar på mig. Jag kan inte skylla på någon utan är väl egentligen mest arg på mig själv för dåligt spel.

Jag har försökt visa på vad jag tror om spelet. Jag har försökt skriva saker om de jag misstänker (säkert felaktigt). Jag har försökt visa mig byboig. Vimes har skickligt brunsmetat mig och nu finns det lite jag kan göra utan att det väcker ännu mer misstankar.

Och så kan det vara ibland. För att inte dra till mig mer uppmärksamhet stannar jag här. Som bybo gör jag ingen mer nytta.

Men det gör ni andra i byn! Fortsätt kämpa och sätt dit scummet! 🙂👍💪

I morgon har jag fullt upp på jobb från 08.00-15.00 med egentligen få raster. Sedan måste jag ta tag i min historiatenta (Vem var Martin Guerre? eller Zemon Davis vs Finlay) som ska in senast 23.59.

Lycka till!

/B
 

Konrad Konvalj

Myrmidon
Joined
6 Jan 2010
Messages
6,035
Location
Norrland
Jag råkade köpa Torchlight III, men ska skriva min första lista innan jag testar det. Det är för många för att jag ska orka med ordentliga analyser så det blir baserat på intryck och hur jag uppfattat saker mer än konkreta inlägg och citat. Jag kan förstås hitta igen exempel på sånt jag menar om något är otydligt.

Basenanji: Magkänslepinget från i början av rundan känns bättre nu. Basse är aktiv och konstruktiv. Typ gul, arbetar sig mot grön.
Xyas: Min röst ligger kvar här. Jag är inte övertygad om Xyas grönhet ännu och har inte fått svar på mina funderingar än.
Empiricus: Jag har inte reagerat på något Empiricus skrivit, så grönish för stunden.
Genesis: Är väldigt angelägen om att bidra och gör det i min mening också. Jag lutar åt grönish här.
Halo9000: Inga konstigheter här. Jag får uppfattningen att Halo aktivt försöker analysera, bidra och driva diskussion. Grön.
Hellzon: Känns stabilt, konstruktivt och byboigt. Grön i mina ögon.
Konrad Konvalj: Myyyyycket fokus på spöken i början och en del repetitioner av sånt andra sagt, men det känns överlag okej. Grönish.
KrilleW: Känns som en förvirrad nybörjare, men på ett konsekvent sätt. Jag får inga riktigt röda vibbar härifrån. Grönish.
Sidd: Vem vet?! Inte jag. Röd tills motsatsen bevisas då jag har typ ingenting att bygga en grön känsla på. Få inlägg och mycket lite substans.
Stövelkatten: Inga konstigheter här heller, bidrar med sina tankar och ger ett byboigt intryck. Grön.
Tant Ragnar: Jaa... jag vet inte riktigt. Det här är en av de som gjort ett intetsägande intryck hittills för mig. Gul?
Vimes: Superaktiv på alla sätt och vis. Det är endera byboigt till tusen eller ett kaxigt ulvspel. Jag lutar åt det förstnämnda, så grön.
Vilka är dina topp 2 ulvar? Vore najs med lite bajs och brunsmet på någon.

Det ser ut som alla är grön eller grönish just nu..
 

Hellzon

Långsamma Vargen
Joined
22 Jan 2002
Messages
2,451
Location
Köping
@Hellzon - Jag förstår nästan inget av vem du misstänker och varför. Du listar Basse, xyas, mig, Sidd, och Tant Ragnar. Kan du gå igenom dessa och förklara vad du misstänker och varför du väljer just Basse?
Sidd och Tant Ragnar: Vad är det du inte är med på @Vimes? Vi har alldeles för lite från båda dessa. Båda följer strömmen i sitt enda inlägg med något som liknar substans. Kan vara att de är nya och ovana, men kan vara textbook medglidande av ulvar också. Sidd har ju postat en del nu på kvällen och lyft sig.

Xyas har bara harvat massoutningsspåret. Kört fast i ett spår plus att han har lobbat för något som sannolikt är direkt dåligt för byn. Vid eftertanke kanske en scum skulle släppa det när det visar sig att alla andra är emot, men jag fick konstiga vibbar.

Vimes, jag hag inte sagt att jag misstänker dig, jag sa att jag är förvånad att du inte har röster på dig, från de du antagoniserat. Hjärnan säger att en scum inte skulle sticka ut så som du gör fast magen är orolig för att du tar kommandot. Minns du att du sa efter Subterfuge-partiet att du är bra på att få folk utröstade?

Basse då. Han har varit Basse. För många inlägg för att gå igenom 22 på natten men ingen substans. Hfjar lite på andra att komma igång. En analys av Genesis som blev bra när han kom till det som alla har på honom - att Genesis uttryckligen röstade på Halo för att gröna sig. (Rävgate ger jag inget för.) Reaktionerna nu senast när Basse bedyrar sin byboighet och ger upp med ett dygn kvar till deadline känns inte grönande heller.
Det är inget vattentätt case men det är det bästa jag har just nu.

Och seriöst, halva tråden handlar om att Basse är Satan och du Vimes är 90% skyldig till det. Lite drygt att peta på folk för att de går med på dina resonemang.
 

Konrad Konvalj

Myrmidon
Joined
6 Jan 2010
Messages
6,035
Location
Norrland
When in doubt vote xyas funkar ju inte
i denna omgång så från nu är det when in doubt vote Sidd.

Jag själv är bedrövlig på att läsa startinlägg och lägga en massa krut på speluppbyggnaden. Skiter lite i det och freebajsar så långt jag kan. Däremot om det visar sig att jag är fel ute och inte har någon aning om vad som ligger på fatet då tar jag mig i kragen och läser.

Sidd, jag kan inte läsa dig som annat än en nybörjar-bybo men kom in i matchen. Vill få reda på mer ur din synvinkel. Visa lite tydligare vart du står, vilka misstänker du och varför? Och..läs startinlägget hur det kan funka.
 

Korpa

Umenörd
Joined
7 Nov 2010
Messages
948
Location
Umeå
Oroväckande, eller tryggt, att alla är gröna i Korpas bok bara! :p
Jag hade använt orden orealistiskt eller för försiktigt. ;)

Som Vimes påpekade så är det orimligt att de flesta är gröna för så ser inte vår verklighet ut. Om jag ska vara lite mer "jazzig" och dra till med ordentligare ställningstaganden så kan jag göra det nu innan sovdags.

Jag tror personligen att det finns 4-5 zulvar och att det inte är jätterelevant att särskilja de åt riktigt ännu (men jag gissar på 3 ulvar och 1-2 zombies). Det är relevant när man vill analysera vilka som är kompis med vilka, förstås.

Mina topp 4 just nu:

Xyas, Sidd (tror inte att det är nybörjarbybo utan snarare skraj nybörjarzulv), Basenanji och Tant Ragnar (baserat på lågflygeri och noll intryck trots inlägg).

Den femte och ev. sjätte zulven skulle kunna återfinnas bland mina grönish-spelare, så K.K, Genesis eller KrilleW.
 

Empiricus

Hero
Joined
10 Jul 2014
Messages
1,099
Tar en kik från en annan vinkel för att se om något trillar ner i giftbägaren.
Allmänt verkar det vara, ganska långt in i runda 1, ett flertal som har missuppfattningar om spelupplägget och de olika rollerna. Såklart går det att läsa snabbt eller inte tänka efter innan man skriver. Eller för den delen försöka att verka oinsatt i hur en roll funkar. Så jag försökte hitta reda på tydliga rollmissförstånd i tråden. Det kändes rimligt.

  • Genesis #10 – ”Zombierna är byns allierade”
  • Genesis #18 – Vet inte att zombierna ej går att mörda – Hellzon är skum som säger att det kan de!
  • (Räknar inte med Basses inlägg #25 eftersom han rättar sig själv i #26)
  • Korpa #33 – Trackers märker bara aktiva förmågor (allt som inte är ”vanliga” bybor eller varulvar =/= aktiva förmågor)
  • Genesis #48 – ”om vi hittar och dödar alla ulvar, men det finns zombier kvar, kommer SL att berätta det för oss?” – Annars vore ju spelet slut då.
  • KrilleW #67 – ”vet spöken om att de är spöken?” – Om det finns beskrivet som en roll är det rimligt att anta att det är ett sådant roll-PM man fått? Som Vimes påpekar i nästa inlägg
  • Genesis #104 – ”Den som trackats "ovanlig" kan vara siare, väktare eller spöke.” Näe, Zombies och andra trackers är också med, finns till och med som exempel
  • Basses spelanalys #141 – Mycket där. Ulvar vet vilka som är zombies vid misslyckade nattmord, men det finns en väktare i spel i hans förslag. Bygger zombiemotivering på det snarare än på zombies vinstvillkor i startinlägget. Missar att zombies inte kan nattmörda bybor innan ulvarna är döda 24 timmar in i spel efter mycket rollsnack i tråden.
    • Efter att det här med misstagen i spelanalysen bemöts kommer Basse inte med något nytt, utan i inlägg #161 så är ställningstagandet ”Jag har också försökt ge min syn på spelet, fraktionerna och deras strategier. Jag har vid två tillfällen läst startinlägget dåligt och missförstått läget.” @Basenanji - kan du utveckla varför ditt spelupplägg som grundades på felaktiga antaganden inte följdes upp av dig något därefter?
  • Sidd #173 – ”Zombier:2-3 troligast” - 0-2 i spel enligt Larsson.
    • Also, hur har ALLA inlägg om spelets upplägg varit vettiga även om du inte håller med dem i detalj? Kognitiv dissonans eller? Vilka detaljer i vilka inlägg om upplägget håller du inte med om? Sedan skall du inte outa någon förmåga, om du sitter på någon. Eller tycker du xyas har rätt? @Sidd?
Efter den långköraren så har jag med mig följande tankar:
  • Genesis har en historia av poster som missförstår eller ignorerar zombies i rollekvationen. För många för att vara en hel slump enligt mig. Zombievarning i min radar
  • Basse känns som att han kastar fram först tanken på en spelanalys utan att leverera den och sedan långt senare levererar en felaktig analys på falska premisser som han sedan inte uppdaterar eller fortgår från utan bara släpper som att det ändå skulle vara något grönande.
  • Sidd har ju inte kommit med några ställningstaganden eller tankar mer än vaga svar på frågor. Jag vill se mer och tydligare poster med ställningstaganden.
 

Empiricus

Hero
Joined
10 Jul 2014
Messages
1,099
Röststatus:
Basenanji (6):
Vimes, Sidd, Genesis, Tant Ragnar, Stövelkatten, Hellzon
Xyas (4): KrilleW, Korpa, Halo9000, Basenanji
Genesis (2): Konrad Konvalj (tidigaste lagda rösten), Empiricus
Ej röstat (1): Xyas

Alltså, nu gör min röst ingen nytta på Genesis mer än att flagga för att G-dawg är Z-dawg i min bok. Men, Xyas, du har ju inte röstat alls. Utöver det så har du inte i något av dina inlägg ens nämnt en annan spelare i mer än att du citerat dem.
Jag vill jättegärna se en lista med tankar om olika spelare so far från dig.

Röst: Xyas
 

Empiricus

Hero
Joined
10 Jul 2014
Messages
1,099
Röststatus:
Basenanji (6):
Vimes, Sidd, Genesis, Tant Ragnar, Stövelkatten, Hellzon
Xyas (5): KrilleW, Korpa, Halo9000, Basenanji, Empiricus
Genesis (1): Konrad Konvalj (tidigaste lagda rösten)
Ej röstat (1): Xyas
 

Genesis

Ni dés ni maître
Joined
17 Aug 2000
Messages
14,716
Location
Göteborg
Jag ger upp.

Nu är det för många som röstar på mig. Jag kan inte skylla på någon utan är väl egentligen mest arg på mig själv för dåligt spel.
Basse: Om du nu är grön:

1. Sorry! Och skit också.
2. Allt du skriver idag kommer att läsas imorgon med vetskapen om att du är grön.
3. Du har bara idag på dig (om vi antar att du kommer att bli utröstad).

Det innebär att du borde fördubbla din ansträngning att analysera. Lägg din sista dag på att kamma igenom tråden och ge oss dina ärliga tankar, som likt en konstnärs verk blir värdefullare efter din död.

Detta vet du ju redan, vilket gör att din uppgivna ton, efter dina tidigare ”jag vinner med byn”-uttalanden, rödar din än mer.
 

Konrad Konvalj

Myrmidon
Joined
6 Jan 2010
Messages
6,035
Location
Norrland
Röststatus:
Basenanji (6):
Vimes, Sidd, Genesis, Tant Ragnar, Stövelkatten, Hellzon
Xyas (5): KrilleW, Korpa, Halo9000, Basenanji, Empiricus
Genesis (1): Konrad Konvalj (tidigaste lagda rösten)
Ej röstat (1): Xyas
When in doubt vote xyas. Funkar det verkligen?

xyas har åsikter och sticker ut näsan men är den luden? Om vi läser i K.K´s ulvmanual så fortsätter du lågflyga när du inte har någon spotlight alls på dig. Du myser ner dig och låter byn göra kaos. Du kliver inte rakt in i tråden och slaskar fram: "Nu kör vi massoutning!".

Basses röst förstår jag ju. Övriga är väl intressant att grotta i redan nu.
 

Konrad Konvalj

Myrmidon
Joined
6 Jan 2010
Messages
6,035
Location
Norrland
KrilleW.
Röstar xyas pågrund av inaktivitet.
Är alltså både för och emot massoutning som är xyas grej.
Ser xyas lite gulröd.
Rösten ligger kvar på xyas.

Röst: Xyas
Motivering: Den som inte är nämnd här ovan är självklart mest misstänkt... så kom igen nu@Xyas...
KrilleW said:
Jag kan hålla med om att massoutning kan hjälpa ulvarna, men om alla bybor drar till med ett siar- eller trackerkort så kan vi åtminstone förvirra dem om det nu skulle krävas av oss.
Är alltså både för- och emot.
KrilleW said:
Xyas! Bra att du har en talan som får mig på andra tankar om massoutning, men din envishet att ändå massouta får mig att fundera. Jag hade gärna skyddat vår siare, genom att påstå att vara detsamma, såvida jag inte är det själv redan, eller tracker heller för den delen.
Lite mer åt gulröd-hållet.
 

KrilleW

First mate
Joined
27 Sep 2020
Messages
128
Location
Järfälla
Det enda jag nog hinner tillägga idag pga. kvällsarbete är att Sidd ligger som nummer två på min misstänktlista som röd, med motiveringen att en av tre nybörjare torde slumpas som ulv och Tant Ragnar känns mer reko och aktiv.
Angående KK så är nog hans spökkod det mest omtalade i denna tråd och verkar mer grön än röd.
Tyckte den var cool tills jag insåg att jag inte kunde vara ett spöke. Instämmer med många att det är skönt att ha det överstökat.

Ska försöka klämma in nåt på rasterna också.
 

Sidd

”Bybo”
Joined
13 Dec 2016
Messages
3,565
Location
Oktoberlandet
Godmorgon
Lite mer respons:
Basananji har som alla sett har ju målat in sig i eget hörn utan att övertyga om sin grönhet, hoppar vilt med röstningar betyder väl nåt problem iaf...

Vimes verkar styra spelet vilket borde göra att jag flyttar min röst, får se Om den hamnar på nån av våra andra röda...

Hellz och Korpa börjar peka på mig för att jag inte dragit igång nån ovidkommande diskussion, ja förstår på ett sett men ändå lite konstigt då jag ger svar på konkreta påståenden.

Empi har rätt om antal Zombier att jag inte kom ihåg startinfo rätt så jag gissar väl på 2 Zombier då!

Genesis försöker liera sig med byn med Zombier enligt andra?

KrilleW så KK är grön för att hen dragit igång nåt som alla tycker är ointressant annars inget mer av substans: verkar ju rödande för mig av båda.
 

Sidd

”Bybo”
Joined
13 Dec 2016
Messages
3,565
Location
Oktoberlandet
Vad tror ni om KK som Ulv eller Zombie: drog igång koddiskussion för att se ut som att vara aktiv och hitta på nåt som övriga ändå inte verkar tycka ge nåt...?
 

KrilleW

First mate
Joined
27 Sep 2020
Messages
128
Location
Järfälla
KrilleW.
Röstar xyas pågrund av inaktivitet.
Är alltså både för och emot massoutning som är xyas grej.
Ser xyas lite gulröd.
Rösten ligger kvar på xyas.
Angående detta så är jag mer EMOT massoutning och följer Genesis och Korpas spår där.
Jag var nog lite otydlig i den bemärkelsen.
 
Top