Varulv Varulvarnas kyrkogård - runda 1

Xyas

Swashbuckler
Joined
22 Aug 2009
Messages
3,198
Location
Malmö
Problemet är att det inte är farligt för fiendelagen att ljuga vid en massoutning. Rollerna är avslöjade så man kan inte peta till en zulv på formuleringar heller och ingen BEHÖVER claima en power roll. Det är därför de tjänar på det men inte vi. Hade vi vetat ett maxantal på "vanliga bybor" så hade det varit en annan sak för då hade det blivit för många, men nu finns det inget tak på den siffran.
Fast det finns ju mer eller mindre rimliga scenarion som vi får jämföra mot. Ulvarna har svårt att gömma sig vid en vanlig massoutning, och nu har vi MER info än normalt. Och att ingen behöver claima en powerroll gör det ju faktiskt värre för ulvarna att ljuga om det.
 

Tant Ragnar

Gamle usling
Joined
23 Jun 2016
Messages
2,108
Okej, @Konrad Konvalj . Jag får backa lite på min läsning av dig. Min magkänsla för din ulvighet är nog inte tillräckligt underbyggd.

@Basenanji verkar rödare och rödare efter argument från @Vimes och @Halo9000 (med flera). MEN! Jag måste nog säga att det kan vara personlighet/spelstil som lyser igenom snarare än ulvighet. Har inte spelat ulvspel innan, men jag har spelat en diplomacy-klon (subetrfuge) med, bland annat, @Basenanji. "All over the place" som någon beskrev det kanske helt enkelt är att Basse är Basse, men inte ulv?

Jag skulle vilja höra @Sidd prata lite mer: du är osäker på Vimes - varför? Vilka andra är du osäker på?

Jag flyttar med tvekan min röst till den jag upplever som rödast just nu, och med rationalen "jag är mer rädd för en erfaren spelare än för en nybörjare" till basse.

Röst: Basenanji
 

Korpa

Umenörd
Joined
7 Nov 2010
Messages
948
Location
Umeå
Fast det finns ju mer eller mindre rimliga scenarion som vi får jämföra mot. Ulvarna har svårt att gömma sig vid en vanlig massoutning, och nu har vi MER info än normalt. Och att ingen behöver claima en powerroll gör det ju faktiskt värre för ulvarna att ljuga om det.
Jag håller inte med. Om vi kör en massoutning så får vi bara mer misstänksamhet mot alla. Siaren och väktaren vill kanske inte avslöja sig, då kommer vi fundera massor på om de ens är i spel. Det finns heller ingen poäng för spöken att avslöja sig, mer än om de vill sitta säkert till förlust för ev. siare/väktare. Alla kommer claima bybo av något slag. Vem ljuger? Vem ljuger inte? Osv, osv. Det kommer att bli kaos, men det kommer inte att bli svettigt för zulvarna. De kommer inte att ljuga om att de är en powerroll om det inte är absolut nödvändigt. Det är därför jag är emot det och det är därför jag inte begriper att du är för. Ja, jag vet att vi har (kanske!) en tracker, men det påverkar inte utgången av en massoutning nämnvärt.
 

Vimes

Lenny Kravitz
Joined
15 Jun 2000
Messages
11,368
Jag måste nog säga att det kan vara personlighet/spelstil som lyser igenom snarare än ulvighet. Har inte spelat ulvspel innan, men jag har spelat en diplomacy-klon (subetrfuge) med, bland annat, @Basenanji. "All over the place" som någon beskrev det kanske helt enkelt är att Basse är Basse, men inte ulv?
Jag tycker inte Basse har spelat "all over the place" och följt sin vanliga spelstil. Tvärt om har han varit väldigt mycket på samma place och mest gafflat om spöken och spökkoden. Jag har läst honom som en ulv som gömmer sig i en trygg och oknostruktiv diskussion.

---

I nuläget har vi ett drev igång. Om jag räknar rätt (inte alls säkert, för jag har faktiskt inte gått tillbaka och räknat!) har vi 4 eller 5 röster på Basse nu. Han behöver svara upp mot det här (efter eget huvud!).

Jag tror det vore fint med ett alternativt drev också.

I nuläget gillar jag Genesis, Korpa, KK och Tant Ragnar.
Jag är skeptisk till Halo, Empiricus, Stövelkatten och Hellzon.
Några spelare vet jag för lite om för att läsa: xyas, KrilleW och Sidd.

Har jag glömt någon? I så fall är den helt säkert en lågflygande ulv.
 

Halo9000

Swordsman
Joined
9 Jun 2020
Messages
575
Ja massoutning kommer bara leda till att zombier och ulvar claimar bybo och sen inte trovärdigt kan claima powerroll om de riskerar att drevas. Är det verkligen värt det att byns powerroller antingen visas upp för ulvarna eller om de vägrar outa får svårare att bli betrodda?
 

Empiricus

Hero
Joined
10 Jul 2014
Messages
1,099
Lite morgonkviststankar då, kommer fler under dagen i takt verksamheten tillåter:
Basse - Bra poäng från Korpa om den tidiga posten om att fokusera på de inaktiva sisådär 07.52 en arbetsmåndag. Sedan det hela med spökkoden och angripandet av KK där Konvaljen anklagas för att spökkodsgrejen bara är en grej för att verka konstruktiv - Basse är ju en stor anledning till att den får mer utrymme i tråden än vad som annars hade varit.

Vimes - Poster om spelet och dess uppbyggnad, lite medhäng i diskussionen kring spökkod och sedan all out på Basse. Basse är lätt att bygga case på och jag tycker det känns opportunistiskt att Vimes ger sig på där efter att innan dess hållit sig ifrån att beröra annat än sådant som är lätt för Ulvar att hälla text på.

Massoutningar? Nej tack, risk/benefit där enligt mig starkt övervikt mot risk för liten benefit.

Halo9000 har ju postat igång en del med ställningstaganden till andra spelare, men lyckas att inte beskriva färg/grad av misstanke på Hellzon. Missade du det medvetet eller omedvetet? Och som enda av alla listade samtidigt som han lyfter Hellzon som en gammal veteran som borde vara kvar i byn. Utveckla gärna mer om Hellzon och varför hen är så pålitlig kvar i byn.

Sidd har verkligen inte gjort mycket väsen av sig. Två korta poster, bara. Under xyasnivå till och med.
@Sidd - Vad gör Basenanji misstänkt i dina ögon, mer än Vimes röst? Vilka andra är misstänkta eller känns bra? Kom in i spel och skriv lite så vi kan ta ställning till dig med.

Håller kvar min röst på Halo tills vidare, men Vimes är en stark tvåa
 

Hellzon

Långsamma Vargen
Joined
22 Jan 2002
Messages
2,451
Location
Köping
Det kommer att bli kaos, men det kommer inte att bli svettigt för zulvarna. De kommer inte att ljuga om att de är en powerroll om det inte är absolut nödvändigt.
Precis. Jag ser bara en risk att vi kör fast i resonemang om massoutning när vad som händer vid en sådan är att alla scum claimar bybo och i bästa fall ger siare och trackers en kortare lista än "alla" att gå igenom, mot att vi outar alla powerroller. Dåligt.

Vi är på dag 2 av 3. Börjar bli dags att dra åt snöret lite. Jag känner mig lost, min magkänsla pekar på:

Basse verkar mysko, men jag vet också att han brukar snärja in sig i konstiga argument oavsett roll. Skulle jag vara tvingad att lägga en röst skulle den hamna här.

Vimes har gått hårt ut i den här rundan. Det kan han göra som ulv men det känns inte konstruktivt som scum att sticka ut hakan så långt. Fast i det här liret kan han ju vara ena scumfraktionen och ha fått vädring på någon ur den andra. (Optat isf att försöka dreva mot zombies som ulv, väl? Zombies vill väl vara coola och låta ulvarna ta några bybor ur spel först innan de dödar de försvagade levande lagen. En eventuell zombie vill inte sticka ut hakan heller, de är max 2.)

Xyas pushar envist för massoutning. Som scumtell känns det lite väl uppenbart, kan vara så att analytikern bara vill ha något att analysera.

Konrad är nog snäll innerst inne som jag nämnt förut.

Jag trodde faktiskt Tant Ragnar var veteran men det var bara sen Subterfuge då, som jag också var med på.

Övriga har jag dåligt grepp på.
 

Genesis

Ni dés ni maître
Joined
17 Aug 2000
Messages
14,708
Location
Göteborg
Gällande massoutning vill jag också påpeka detta: Om byn har en tracker så kommer denne att pinga på siare. Siare vill inte röja sig, claimar bybo. Tracker kollar, pingar på siaren. Känns obra.

Sedan kan jag tänka mig att byn kanske inte har en tracker. Känns lite som att Larsson har viktat spelet lite mot byn (”Byn är stark på rollspel.nu”). Vet att byn vann Mesterulv. Hur har det gått i andra spel? Brukar byn vinna? Kan man tolka ”byn är stark”-kommentaren som att Larsson har viktat lite mot byn i det här spelet? Tankar från veteranerna?
 

Korpa

Umenörd
Joined
7 Nov 2010
Messages
948
Location
Umeå
Mitt förstahandsalternativ är Basenanji, men då det redan är ett drev där så kan jag göra såhär istället.

Röst: Xyas

Jag är nyfiken på vad du anser att vi skulle tjäna på en massoutning.
 

Empiricus

Hero
Joined
10 Jul 2014
Messages
1,099
Röststatus:
Basenanji: Vimes, Halo9000, Sidd, Genesis, Tant Ragnar
Genesis: Konrad Konvalj (tidigaste lagda rösten)
Halo9000: Empiricus
Stövelkatten: Basenanji
Xyas: KrilleW, Korpa
Ej röstat: Hellzon, Stövelkatten, Xyas
 

KrilleW

First mate
Joined
27 Sep 2020
Messages
128
Location
Järfälla
Det börjar bli väldigt många intressanta resonemang här. Jag skummar igenom under dagen, noterar och kommer med en sammanfattning senare under kvällen.
 

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
8,588
Ny dag, nya tag! :D

Några tankar i nuläget. Jag portionerar ut dem i olika inlägg för läsbarhetens skull.

Vimes drev mot mig är också ett varulvsrum att befinna sig i
Jag blir mer och mer osäker på Vimes och tycker att han själv gör det svårt för sig när han så envetet driver bandvagnen mot mig. Hur konstruktiv är han själv? Han har gjort en lista på eventuella upplägg, men handen på hjärtat vad leder den till? Vad får vi ut av att det kan vara upplägg E eller F? Vad vill Vimes bidra med? Eller är det ett sätt att visa sig aktiv, utan att tillföra något? @Vimes, vilka slutsatser skulle du dra av dina eventuella scenarios?

Ett lågvattenmärke tycker jag hans kritik av min lista var: jag postar en lista och följer upp med att rösta på den kandidat jag vill se bidra mer. Det är inte ulvigt. Ändå vill Vimes rikta kritik mot mig för att jag inte är tillräckligt konsekvent? Det ÄR svårt att driva konstruktiva diskussioner i runda ett, det vet alla. Att placera andra spelare i en lista är något. Dessutom: Jag har faktiskt tagit ställning i mer än bara frågor kring spökkoden. Jag har tex sagt att jag tror att en potentiell väktar+siarkombo är mer värdefull än i andra spel. Varför ägnar sig Vimes åt cherry-picking?

Jag blir också besvärad av att Vimes spelar så här. En rutinerad bybo-Vimes borde fatta att drevet mot mig är svagt. Nä, bättre kan du Vimes.

Ska vi begrava spökkoden en gång för alla?
Tjatigt ämne, ledsen för det, men jag tycker ju att det är viktigt att ni får se vad som ligger bakom att jag borrar ner mig i den här spökkoden. Betrakta det som ett bevis på att jag är en engagerad bybo som vill hjälpa byn att förstå mig. Det finns också gott om tid att göra mer än att bara prata spökkod.

Jag kan inte se hur KKs spökkod är mer än en rolig take på spökrollen, tyvärr. Jag ser inga som helst tecken på att spöket kan sia. I LJS presentation av rollerna står det ju explicit att Trackern kan befinna sig på olika lag. Om siaren kan vara ett spöke borde det också stå explicit utskrivet. Det gör det inte. Det är inte ens säkert att vi har väktare eller siare! Nu var det faktiskt inte KK som gissade på att spöken kunde sia, utan andra så KK blir lite grönare där. Men jag ser det som att någon/några vill "hjälpa" KK genom att se hur en eventuell kombo spöke och powerroll "grönar" KK. Varför är det så viktigt? Varför får man inte dreva mot KK eller åtminstone kritiskt diskutera spökkodens användbarhet?

Kanske drog KK iväg, hög på sin egen idé och sedan blir jag helt obstinat kring det här som om det vore scum-taktik att få snacket att handla om potentiellt känsliga frågor. För att förklara varför jag var kritisk: jag tycker inte att det känns bra om ulvar och zombiesar förstår vem som är ett spöke.

Rollbeskrivningen för siare och spöken skiljer sig åt märkbart:

LJS said:
LJS said:
Varje runda kan du sia en annan spelare, genom att skicka meddelande till spelledaren, och får då reda på om den är varulv eller ej. Detta är det enda du får reda på; du ser inte ifall spelaren är bybo eller något annat läskigt.
jämfört med

LJS said:
LJS said:
Du är en före detta bybo som för länge sedan dog för att hjälpa byn, och du har nu väckts från de döda för att än en gång göra din plikt.

Om du åker ut ur spel håller sig din ande kvar i nästa runda och får fortfarande rösta. Du får rösta fem gånger den rundan med en post som enbart innehåller ”Röst: [X]”; du får alltså inte skriva något i den runda du håller dig kvar i. (Det är som vanligt den sista lagda rösten som gäller)

Även om du hänger kvar och röstar påverkar inte din närvaro andra lags vinstmål. Har till exempel ulvarna paritet vinner de, även om spökröster i teorin hade kunnat förhindra att de tar över röstningen.
För mig är det helt uppenbart att man antingen är en siare eller ett spöke.

Och! Spökkoden är inte så cool som den skulle kunna vara eftersom vi inte kan veta om spöket använder sig av den eller inte. Vi kan inte säkert veta att spöket följer koden bara genom att se hur rösterna tar sig uttryck. Och tänk om spelet tar någon märklig vändning som gör spökkoden obsolet? Nä, jag tycker nog att spökkoden tvingar in spöket att bete sig på ett sätt som denne kanske inte spontant själv vill följa. Sedan det allra viktigaste (och som ingen har bemött sakligt):

Det finns inget som talar för att ett spöke efter sin död skulle se spelet klarare än andra bybor. Spöket "blir" inte automatiskt bättre på att analysera spelet efter sin död. Däremot är det säkert så att KK, som ofta blir utröstad tidigt pga skillz, gärna vill kunna bidra efter sin död. Så OM han vore spöke vore spökkoden ett jätteroligt sätt att få vara med lite extra. Han läser helt enkelt spökkoden utifrån sitt sätt att spela på.

I nuläget tycker jag inte att KK är lika röd som jag först uppfattade honom. Jag tror nog att KK bara drog iväg, hög på sin idé, sitt filter. Samtidigt är jag bekymrad över att ulvar och zombiesar nu kan börja dra slutsatser kring vem som kanske är ett spöke.

Men nu släpper jag det här och går vidare. Om någon vill ställa frågor om min syn på spökkoden mm. får de läsa ovanstående.
 

Stövelkatten

Mästerkatt
Joined
13 May 2005
Messages
801
Location
STHLMKRTLLSTHLMKRTLLSTHLMKRTLLSTHLMKRTLLSTHLM!!!!!
God förmiddag!

Några tillägg och kommentarer på vad som hänt sen mitt senaste inlägg:
  • Håller med Vimes i inlägg #107. Basenanjis röst på mig efter den där listan över misstankar är ju kanske inte den mest byboiga, iaf om man följer devisen att man ska rösta på den som är mest misstänkt. Halo9000:s bedömning av Basse i inlägg #113 är också stabilt.
  • Massoutning är helt bonkers. I alla fall i detta läge. Så som upplägget ser ut så har vi nog ett långt spel framför oss. Xyas är ju ofta lågflygande så här i början så jag vill inte slå på stora ulvtrumman pga enbart detta, men lite fiskdoftande är det.
  • Zombiefraktionens bästa play i min mening borde vara att gosa upp sig mot byn ordentligt och sen rikta sin nattmord mot de personer som hamnar högst i dreven. Eftersom "byn är stark på rollspel.nu" så borde ju det här rendera i att man kan knipa åtminstone en ulv.
Gröngul-till-grönish:
  • Hellzon - Supersolitt bybospel.
  • Vimes - Solid bybo. Men är det någon som borde kunna maskera sig bland vår korsfarande skara bybor i dödsriket så är det Vimes. Farligast.
  • Empiricus - Vill sätta honom här men något säger mig att det inte är helt rätt. Kanske pga hans analys av andra spelare som jag inte riktigt köper. Zombie?
  • Korpa
Rödish:
  • Basenanji - Har egentligen inget nytt att tillägga på Basenanji mot vad andra har sagt.
  • KrilleW - Hans spelstil ger mig ulvavibes. Det är lite "touch and go" över den. Det är det förvisso över min också skulle jag tro, men hans inlägg är ju mest luft.
  • Genesis - Mest en magkänsla. Röstmotiveringar och spelstil.

Ni andra är i det gula landet.

Min starkaste misstanke är mot Basenanji så jag lägger min röst där.

Röst: Basenanji
Hur ser du på zombies vs varulvar avseende spelstil? Finns det några i spelet som du tycker sticker ut vad gäller typ röstmönster eller analyser?
 

Vimes

Lenny Kravitz
Joined
15 Jun 2000
Messages
11,368
Jag blir mer och mer osäker på Vimes och tycker att han själv gör det svårt för sig när han så envetet driver bandvagnen mot mig. Hur konstruktiv är han själv? Han har gjort en lista på eventuella upplägg, men handen på hjärtat vad leder den till? Vad får vi ut av att det kan vara upplägg E eller F? Vad vill Vimes bidra med? Eller är det ett sätt att visa sig aktiv, utan att tillföra något? @Vimes, vilka slutsatser skulle du dra av dina eventuella scenarios?

Ett lågvattenmärke tycker jag hans kritik av min lista var: jag postar en lista och följer upp med att rösta på den kandidat jag vill se bidra mer. Det är inte ulvigt. Ändå vill Vimes rikta kritik mot mig för att jag inte är tillräckligt konsekvent? Det ÄR svårt att driva konstruktiva diskussioner i runda ett, det vet alla. Att placera andra spelare i en lista är något. Dessutom: Jag har faktiskt tagit ställning i mer än bara frågor kring spökkoden. Jag har tex sagt att jag tror att en potentiell väktar+siarkombo är mer värdefull än i andra spel. Varför ägnar sig Vimes åt cherry-picking?
Utöver att jag lägger till "ah men du då!"-försvar till listan på potentiella ulvbeteenden vill jag kommentera några grejer här:

  1. Vi behöver ha drev. Jag tycker mig ha sniff på dig. Jag väljer att dreva dig. Inga konstigheter.
  2. Jag håller med om att "hugga en spelare och hålla fast vid det" är en potentiell ulvtaktik. Empiricus lyfte det först och han har rätt. Jag har avvaktat med att svara för att jag ville se hur andra resonerade om det.
  3. Jag tycker jag varit konstruktiv på sedvanligt sätt: tagit ställning till hur jag tycker att vi ska spela spelet och vad jag tror om det som händer i tråden. Granskningen av möjliga spelupplägg säger förstås inte så mycket i runda 1, men det tror jag väl inte att någon förväntar sig heller. (Vilka slutsatser jag drar om spelupplägget tycker jag att jag varit tydlig med. Vad det innebär för oss i runda 1 är jag ytterst osäker på.) Det här är en svag punkt, Basse!
  4. Det är ulvigt att inte vara konsekvent. Du gör en lista där du har fyra stycken spelare som mer misstänkta än Stövelkatten som du röstar på. Det är inte konsekvent och det är inte att ta ställning. Alltså ulvigt. Det här är varulvsspel 101.
  5. Utöver spökkoden har du alltså sagt att powerroller kanske är mer viktiga i det här spelet än i tidigare. Jaha. Jag är ledsen, men det är väl inget att hänga i julgranen?
  6. Cherry-picking är ett påhitt. Mitt case mot dig handlar huvudsakligen om ditt spel som helhet hittills. Och vad gäller det står min bedömning fast.
  7. Du behöver nog göra mer än såhär för att undkomma drevet.
 

Korpa

Umenörd
Joined
7 Nov 2010
Messages
948
Location
Umeå
Har jag redan gått igenom.
Du menar det du skrev här?

Alltså de som står på byns sida ska ju inte ljuga vid en outning. Det blir inge bra.

Men desto mer jag tänker på det desto mer övertygad blir jag om att vi borde massouta. Så som upplägget är med (ungefär) känt antal roller ställer till det extra för ulvar och zombies som måste ljuga, och vi har två byfientliga grupper som inte kan koordinera sitt ljugande med varandra = mer lögnkaos = bra för byn, samt att outande kan potentiellt exponera varulvarna för zombierna också = fler döda ulvar = bra för byn.

(nu tänker du kanske "men Xyas, vi vet ju inte om det finns zombies!", och då frågar jag hur troligt är det att Larsson skulle hitta på det här coola upplägget, och sen ha karaktärsstyrkan inte använda det till mer än en rökridå på så här många spelare?)
Ok, jag ska ställa mer konkreta frågor isf för jag vill förstå ditt resonemang. Varför ställer upplägget till det för zulvarna och deras lögner? Är det inte så enkelt att de bara claimar vanlig bybo och sen håller tummarna för att siare/väktare ska outa sig själva?

En massoutning i andra spel är farligt för skurkar, men inte i det här spelet just på grund av upplägget.
 

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
8,588
Vem tycker jag är mest misstänkt just nu?

Genesis

(TL;DR) Jag tycker sammanfattningsvis att han beter sig som en nervös ulv som vill rädda sitt ulvaskinn genom att föreställa bybo.

I post #5 visar Genesis att han bara kan vara md då och då. Lite som att en ulv vill ha alibi för sin eventuella frånvaro.

Mitt schema: Jag kommer att vara mest aktiv på eftermiddag-kväll. På dagen jobbar jag och jag lägger mig ganska tidigt. Jag kan hänga med lite via mobil under dagen, men kommer inte att kunna skriva så mycket

Resonemanget kring zombiesar i post #10 tycker jag låter som hämtat ur en ulvdiskussion. Det är inget "riktigt" byboperspektiv här:

Zombier: Så länge ulvarna lever är de byns allierade. Vi får inte glömma bort dem, men de känns som att ulvarna är farligare, eller? Upp till trackers att nosa rätt på dessa. Byn tjänar också på att de kan sabba för ulvarnas tracker och göra det svårare att hitta siare och väktare.

När Genesis skriver så här i post #18 tycker jag att det låter fejkat. Det ska liksom utmåla Genesis som en präktig bybo, mer än som en genomtänkt idé om de olika fraktionerna:

Jag hoppades på att ulvarna och zombierna skulle ha ihjäl varandra.

I post#48 resonerar Genesis om spelupplägget och vinstvillkor för de olika fraktionerna. Inlägget är lite trevande med frågetecken som avslutning. En sak som är klar är att ulvar och zombiesar har stenkoll på sina vinstvillkor. Jag får därför intrycket att Genesis vill framstå som en osäker och velande bybo.

Frågan är: om vi hittar och dödar alla ulvar, men det finns zombier kvar, kommer SL att berätta det för oss? Eller får vi bara reda på att vi plockat en ulv? Min gissning är det senare, vilket innebär att vi måste utgå ifrån att om vi inte plockat fyra ulvar så finns det ulvar kvar. Det känns som en rätt jobbig sits att det bara fanns två, vi plockade dem, men vi letar fortfarande ulvar.

Å andra sidan, om ulvarna är döda så blir väl zombierna funktionellt mer eller mindre ulvar, så det kanske inte spelar så stor roll?


Det hör gör mig mycket misstänksam (#62):

Är på bussen nu. Återkommer med mer analys när jag har en dator. Anledningen till att jag röstar på Halo är för att visa att jag kan hoppa på drevet tidigt, för att döda misstankar om att vi är på lag. Följer @Vimes tips om att jobba för att gröna mig själv för byns bästa. Och om att drev är ett sätt att sätta press på folk.

Osjälvständigt att följa Vimes sådär. Lite som att Genesis letar anledningar till att verka byboig. Sedan blir jag skeptisk till att Genesis så snabbt vill visa att han minsann inte är på lag med Halo9000. Varför är det så viktigt? Är räv-gate känsligt?

I post #98 gräver Genesis duktigt och spårar varifrån kopplingen siare+spöke kommer. Det måste ju kräva väldigt hög sinnesnärvaro och skciklighet. Så Genesis har koll på vad som skrivs och av vem,. Det rimmar i min värld dåligt med den mer anspråkslösa figur han annars antar.

Grejen om stackade roller kommer från Stövelkatten här: https://www.rollspel.nu/threads/varulvarnas-kyrkogård-runda-1.75921/post-1031122
Därefter utvecklar Katten koden till att kunna användas för att signalera att man var siare/tracker. Detta kommer INTE från KK och har inget att göra med hans utvecklande av koden. Bara så vi inte är på det klara med hans bidrag. KK skrev en kod för att spöken ska kunna använda sina röster för att tala om vem de ser som grön. Tror inte att han alls pratat om siare, men jag kan ha fel om det. Men om han gör det är det för att Stövelkatten förde in det i diskussionen och utökade koden.

Jag röstar på Genesis av ovanstående anledningar.

Röst: Genesis

Jag skulle bli glad för att du Genesis förde ett resonemang om vilka som är rödast i spelet. Skit i dem som är gröna:

  • Vilka tycker du är mest scumma?

  • Hur tror du att zombiesarna och ulvarna har resonerat om hur de ska vinna? Vad har de för strategier så att säga?

  • Finns det en tracker på antingen ulv- eller bybolaget? vad talar för att det skulle vara så?

  • Hur många av ulvar och zombiesar tror du att det finns?
 

Genesis

Ni dés ni maître
Joined
17 Aug 2000
Messages
14,708
Location
Göteborg
Asbra frågor, Basse. Jag ska försöka svara på allt detta rakt av. Jag ska också återkomma till mitt case mot dig, men det måste nog vänta tills jag är hemma och har dator.
 
Top