Nekromanti Kontinalplator...

Martin Eriksson

Veteran
Joined
13 Jan 2002
Messages
128
Location
Karlskoga
Bergskedjorna markerar gränserna på kontinentalplattorna....

.....men vem faán bryr sig om det.....

Föresten så verkar Neogames inte ha brytt sig särskilt mycket om kontinentalplattor när dom ritade Mundana heller för den delen.
 

Freelancer

Warrior
Joined
22 Dec 2001
Messages
221
Location
Örebro
Kanske är så att happypuppie vill göra ett äventyr där kontinental plattorna håller på o braka åt helvete o RP:erna ska rädda världen. Därför bryr han sig om vart dom är...
Kör så det ryker happy... låt inte naturare tracka ner dig....
(hoppas att du inte är naturare happy/images/icons/laugh.gif )
 

Martin Eriksson

Veteran
Joined
13 Jan 2002
Messages
128
Location
Karlskoga
Om du sk ändra kontinentalplattors gång så klara inte alla mundanas magiker av det så lägg ner....

Och lyssna för faán mer på en naturare än på den där Freelancer....den stackars pojken gick ju inte ens sam /images/icons/laugh.gif/images/icons/laugh.gif/images/icons/laugh.gif
 

avatarex

Helmgast
Joined
18 Dec 2000
Messages
4,217
Location
Göteborg
Kontinentalplattor

Om du nu var rätt person till att stava 'kontinentalplattor', så sär skriv ej.
 

Darkly Noom

Veteran
Joined
28 Jan 2002
Messages
147
Location
Karlskoga
När man skapade Eon så tänkte man sig en värld som skulle kunna ses som jorden på 8000-talet före kristus...
Så tänk dig då...
 

Ensis

Veteran
Joined
20 Dec 2000
Messages
54
Location
Nässjö
skärp er!

Tror ni håller på att komma bort från ämnet här. Självklart kan inte mundanas magiker ändra på kontinentalplattornas läge i alla fall inte de nuvarande. Men ni glömmer en punkt.

När nu mundanas alternativa eoner, eller åldrar om man hellre vill säga det, skall ha sett så olika ut, ska ni väl inte döda lite kreavitet och utesluta det bara för att det är omöjligt här och nu.

Använd er fantasi det är den enda egentliga lyx man har.
 

WolmerX

Warrior
Joined
22 Jun 2000
Messages
365
Location
Göteborg
Tror inte att det är kontinentalplattor på mundana.. Snarare borde hela systemet bestå av ett till synes planlöst men sinnrikt system bestående av mestadels geotropiska filament men även mängder av pyro, termo och skototropiska sådana och kanske nåt enstaka biotropiskt.
Typ min bild av en värld uppbyggd av magi.
 

Man Mountainman

Storsvagåret
Joined
17 May 2000
Messages
7,906
Location
Barcelona
Lite plattektonik

Ett bra sätt att lista ut var en kontinentalplatta ligger brukar vara att kolla hur bergskedjorna går. En bergskejda är nämligen spåret efter två kontinetalplattor som brakar samman. Även en riftdal, ett vidsträckt lågland, markerar väl gränsen mellan två plattor, denna gång två som glider isär. Vulkaniska bergskedjor som ligger vid kusterna utgör gränsen mellan en kontinental och en oceanisk platta. Till havs finner man gränserna mellan plattorna antingen som öbågar (där de kolliderar), eller oceanska mittryggar (där de glider isär).
 

Ghorax

Veteran
Joined
17 Oct 2001
Messages
185
Location
Märsta, Stockholm
Re: skärp er!

Läste en fantasybok för ett par år sedan om just det här, kommer inte riktigt ihåg vad den heter, men det var om en akademi som ställde sig frågan om hur berg och sånt uppkommit och efter mycket arbete kom de på att det måste röra sig om att skorpan består av flera plattor som ligger och flyter omkring på manteln, och där de krockar så kommer bergen upp, men ett par tusen år senare när flygmaskiner börjar flyga i luften görs en upptäkt att jorden där de bor är i själva verket kärnan av en planet, och luften runt omkring är magman, och himmlen är skorpan, molnen som driver omkring är plattorna, så hela deras världsbild omskakades, men de hade ju delvis rätt, men hur skapades bergskedjorna där de bodde, men det framgår tyvärr ej av boken.
 
Top