Tjugofemårsjubileum på ingång!

Johan K

Konventspaparazzi
Joined
May 22, 2000
Messages
12,375
Location
Lund
På nått sätt så måste vi ju uppmärksamam det här, tycker ja.. =)
Borde ta & läsa den här igen, var ett bra tag sedan jag plöjde igenom den här boken.
 

Khan

Kondottiär
Joined
Apr 23, 2014
Messages
1,890
Jag tycker vi kickstartar ett rollspel baserat på bokens verklighetsbild.
Du, det här låter som en plan. Satanic Panic, fast svenskt.

Att bygga rollspel via WRNU har ju visat sig vara ett vinnande koncept förr - Cyber M/77 fick ju till och med en nominering till årets spel. Finns det intresse är jag helt klart för att hoppa på projektet.
 

Rymdhamster

ɹǝʇsɯɐɥpɯʎɹ
Joined
Oct 11, 2009
Messages
8,397
Location
Ludvika
Jag tycker vi borde göra en sammanställning på hur rollspel exploderat som hobby sen B&Ds tid som vi sen skickar till dem. Grafer som visar hur det blivit mer socialt accepterat, försäljningssiffror, vilken spridning av spel det finns.
 

Dr_Dängrot

Jag är iaf bra på att dricka öl
Joined
Mar 1, 2017
Messages
642
Jag skall välta en gravsten ,tända eld på en kattunge , dricka mina fienders blod ur en dödskalle och frammana en demon medans jag tillber Hitler och lyssnar på ondskefull blackmetal för det är sånt som rollspelare gör, det vet ju alla. .
 

Gurgeh

The Player of Games
Staff member
Joined
Feb 23, 2001
Messages
7,820
Location
Linköping
Jag läste boken någon gång på 90-talet. Den är verkligen dålig -- inte bara för att den har helt fel, utan till och med som debattbok för de redan frälsta känns den spekulativ och misslyckad. Eftersom författarna inte kan hitta några riktiga faror och hot med rollspel och rollspelare är de tvungna att hitta på några, och de gör egentligen ingen hemlighet av det. Farorna med rollspel är alltså inte att de leder till si och så, utan att de skulle kunna leda till si och så. När man tar det resonemangssteget så kan man påstå vad som helst: "Ishockeyspelare skulle kunna ta av sig skridskorna och använda dem för att skära halsen av oskyldiga barn."

Om författarna varit rollspelare hade de kanske haft nog fantasi att hitta på spännande eller trovärdiga fantasiscenarion. Nu har de inte ens det. Så tyvärr skulle nog ett rollspel baserat på spelet bli rätt tråkigt.
 
Joined
Nov 15, 2004
Messages
1,629
Location
K-town
Det känns som att ett rollspel om detta kan skrivas i den pågående utmaningen då det inte känns som att det behövs mer än två blad för att få ihop det. Gört! :devilish:
 

bortom12e

Warrior
Joined
Jun 20, 2018
Messages
224
Jag är väldigt säker på att det fanns ett scenario baserat på detta på sveroks hemsida, eller någon annan gammal scenariobank. Samma tid som burk krig låg uppe.
 

Lukas

Husmusen största fanboy
Joined
Jan 25, 2010
Messages
2,546
Location
Huddinge
Jag skulle vilja se en offentlig debatt mellan vår kulturminister Amanda Lind och Didi Örnstedt på Jubileumsdagen.
 

zonk

muterad
Joined
Jan 10, 2016
Messages
1,927
Alltså jag bara kan inte riktigt greppa slumpmässigheten i omslaget. Om man pysslar med rollspel så riskerar man att anamma gelefrisyr-goth-frack-looken? Jag förstår att en bild på tre koncentrerade personer av relativt alldagligt utseende som är böjda över ett bord som dignar av papper och tärningar kanske inte kändes så hotfullt men.. det känns så random.
 
Top