NeoTech Neotech gänget söker namn förslag

Gamiel

Swashbuckler
Joined
22 Dec 2013
Messages
1,836
Location
Stockholm
Från detta Facebook inlägg:

"En chans att bidra till Neotech Edge!

Några medlemmar av teamet har vid sidan av de större projekten jobbat på att utveckla sfärerna med egna bakgrundstabeller, likt den i AN0N-modulen. Först på tur är nomo: Ni vet, [de enda som kämpar för att rädda Monde och mänskligheten från undergång | reaktionärerna som hotar vår strävan efter singulariteten | ekoterroristerna som inte tvekar att offra oskyldiga trots att klimatmedvetenheten i världen aldrig varit större | de där jävla hippiesarna].

Eftersom händelsetabellerna använder sig av en hel massa förslag på namn kände vi att det är en utmärkt chans att låta er i communityt lämna ett avtryck i Neotechhistorien, genom att komma med namn på [individer | organisationer | produkter | lager | mikrokorpar | alla tänkbara saker som kan passa in]!

Lämna era förslag i kommentarsfältet eller i tråden på vår Discord (https://discord.com/.../78092217968361.../780940312028905472) - alla förslag oavsett sfär eller inriktning kan komma med, även om namn med nomokoppling har en större chans att komma ut tidigare!

Ett par saker att tänka på:
- Referenser till personer eller annat från era egna kampanjer är högst välkomna, även om vi vill undvika populärkulturella referenser om de inte uppenbart passar in i Neotechs setting, förslag kan komma att redigeras för att passa in bättre.
- Bidrag på alla språk är välkomna, men namn på andra språk än svenska och engelska ger bonuspoäng - kreativa språkblandningar ger dubbla bonuspoäng.
- Om det inte är uppenbart om namnet avser en person/organisation/annat, eller om ni vill se att namnet används för en specifik typ av sak, ange gärna detta i parenteser. Om namnet är [en referens till något specifikt | en extra slug ordvits | på ett språk vi inte behärskar] berätta gärna om detta också, särskilt om det är något från era egna spelkampanjer.
- Det är fritt fram att bidra med hur många namn ni vill, allt kan komma att dyka upp någon gång när ni minst anar!

Som inspiration, ett par exempelhändelser från de nya tabellerna:
Rewilder - Du och resten i [Reclaim the Streets ∞ | Première Graine | ditt förslag här] arbetade hårt med att ta tillvara övergivna stadsdelar i [PRD | Megadishu | Berlin] och städa bort föroreningar, släppa fram jorden under betongen, sprida frön och annat för att hjälpa Moder Jord återta vad hon förlorat. Börja med +1 i #Offgrid och #SprawlCrawl.

My pet terror cell - Du använde dina hyggliga ekonomiska muskler för att outsourca din klimataktivism och bankrollade en egensponsrad nomocell. Du börjar med nomogruppen [Nov’ Vero | Hajimari | ditt förslag här] (Handlingens propaganda) som ett nätverk level 2. Tyvärr har din kontakt, gruppens ledare [Hans Leiter | La Gatita | Mambakwedza | ditt förslag här], på sista tiden visat en allt större självständighet, och dessutom en förkärlek för att rädda planeten genom att [tvångsutföra aborter | bomba köpcenter | förgifta maten på finare restauranger], men det är möjligt att ändamålen helgar medlen?"
 

Gamiel

Swashbuckler
Joined
22 Dec 2013
Messages
1,836
Location
Stockholm
@Minimoni kan du fråga frugan om det finns en japanglish version av engelskans "locust"?

Funderade nämligen på namnet Locust Lolitas men kom på att om det fanns en japanglish version av "locust" så skulle det nog vara mer passande.
 

Gamiel

Swashbuckler
Joined
22 Dec 2013
Messages
1,836
Location
Stockholm
Jahiliya 2.0 - Jahiliya (eller jahiliyyah, den senare verkar vara anglo standard), på arabiska جاهلية, är ett uttryck som används om tiden före islam och före Koranens uppenbarelse som även beskrivs som ”okunnighetens tid”. Perfekt namn för en primal grupp/lager/liknande som rör sig i den muslimska världen eller lutar sig mot de för-islamska kulturerna/traditionerna (eller iallafall man tror de kunde vara).

Några företagsnamn:
- Ericssony - möjlig framtida sammanslagning (igen) av Ericsson o Sony, eller någon som vill låta som man har något med någon (e. båda) av dem. Eller något helt annat.
- Green Globe - Ett bra namn, o ett företag i Marvels 2099 serier - Green Globe (Earth-928) - men till skillnad från ex. Alchemax är jag väldigt säker på att Marvel inte bryr sig ett dugg om någon annan använder det. Namnet känns nomo-sympatiskt, eller något ett företag m en massa gröntvätt har.
- Pierce Cybernetics - Blinkning till X-Men skurken Donald Pierce, som är en cyborg. Antigen en cyber tillverkare eller en återförsäljare.
- Spiral Bodyshop - Blinkning till "the Body Shop" som drivs av X-Men skurken Spiral. Föreslår att man använder en dansande sexarmad kvinna (där de extra fyra armarna är synligt cybernetiska) som symbol/maskot. Tänkte mig det som en kedja av cyberdoc-lab o återförsäljare av cybernetik.
 

Gamiel

Swashbuckler
Joined
22 Dec 2013
Messages
1,836
Location
Stockholm
Ursprungligen skrivna om i den här tråden: Färgstarka händelser i cyberpunkmiljö | rollspel.nu

Feyfam - ett Megadisho alter-gäng tillhörande Wanyabe stilen. Wanyabes följer o försöker kopiera den PRD baserade anon-infulenser Wanya Fei [beskrivs i PRD] men är inte egentliga anons (grejen är också att det finns anon Wanyabes, som hatar sina alter motsvarigheter eftersom de senare bara bryr sig om det ytliga med Wanya Fei och inte det djupare egentliga anon grejerna, iallafall enligt anon Wanyabena). Feyfamerna är av alla kön men uppträder alla femmiga o arbetar på att bli Wanya Fei kopior, som första steg har de alla plastikopererat ögonen så de är mandelformade som Wanyas. De går kläda i toppar, byxor, minikjolar, korta klänningar, och/eller overaller, alla vita o tighta, de flesta dock gjorda för att man ska kunna röra sig i dem (de har #Salop o #Monokrom, några har #Athleisure). Många har prylbälten eller väskor fulla med användbara teknik prylar, alla medlemmarna är femmiga i uppträdandet (oavsett kön, biologiskt eller identitetsmässigt). Flera av dem har opererat sig för att få GMO-finnlökar, o i alla fall några av de som föddes med kuk o pung har inte tagit bort dem (än?), vilket man kan se i de fallen de har byxor eller overall.

Om avatarerna inte tillhör anon sfärer borde de missta Feyfam för anons, så länge de inte gör den aktiv sökning på deras lager historia eller går igenom deras flöde. Om de är medlemmar av Wanya Feis officiela fanklubb, eller inofficiella på shaper-lagren, så kommer de bli pingade att alla Feyfamen också är det, samtidigt som gänget blir pingade om att avataren ett syskon i Wanya Fei fandom. Om någon av avarterna kan flytande basic eller kantonesiska kommer de bli ombädda att hänga runt lite o hjälpa Wanyabena med språket, även om de inte gör det så kommer de att bli bättre bemöta än annars, det senare gäller också om de är från PRD o på något sätt visar upp det. Om de är medlemmar av Wanya Feis officiela fanklubb så kommer de bli pingade att alla i Fei's också är det o Wanyabena kommer att vilja hänga ett tag o nörda ner sig tillsammans över Wanya Fei i goda vänners lag över kinesiskt/somaliskt fika.

Gänget driver Fei's (skrivit med både latinska o kinesiska bokstäver) en kombinerad teksupport / horhus / boende för vissa av medlemmarna / verkstad för reparation o moddning av equip samt reclo av trasiga grejer. Fei's visar alla tecken på att tillhöra anon-sfären, med en massa vita rena ytor där det går (andra ytor är täckta med elektronik o reparations/fabbnings utrustning), det finns en hel del Kina grejer också, o folket där kryddar sin somaliska med en hel del basic o PRD slang. Här kan avatarerna få sina equip reparerade och/eller givna taggen #monokrom, de kan köpa billigare reparerade/bättre begagnade equip (o dyrare grejer från ICD-F dotterbolag, Wanya Feis ström är ju ägd av dem så hon gör reklam för flera av deras produkter, alla som Wanyabena har - bortsätt från det allra senaste), sälja sina egna (eller andras man har stulit) equip, eller ta sig en betald sväng om i sänghalmen. Gänget köper också equip om folk vill sälja o allmänt skadade equip o elektronikskrot (ger inte så mycket för det men om du ändå skulle kasta det...). De delar också ut information om Wanya Fei o hennes flöde, var man kan få kurser i basic o kantonesiska, erbjudanden för plastikoperation o liknande.
 
Top