Willow - Tv-serien

Franz

Things aren't different. Things are things.
Joined
4 Dec 2010
Messages
5,880
Kan man se serien utan att ha sett filmen?
 

Bifur

Veteran
Joined
28 Dec 2015
Messages
5,210
Men varför skulle man vilja göra det? Se filmen! (Om du står ut med 80-talsäventyrsfantasy och allt vad det innebär.)
Verkligen. Vill man ha en underhållande upplevelse här och nu är filmen ett bättre val. Blir man inte avskräckt så titta vidare på serien. Allt ligger dessutom på samma tjänst (Disney).
 

abe

Veteran
Joined
8 May 2014
Messages
125
Att pigan inte är en riktig piga kan man ju fatta då hon är ödesbestämd att bli kejsarinna. Jag köper storyn och karaktärerna. Klart att det ska vara unga riddare som räddar våpet till prins stör mig inte det minsta. Men vill att det ska vara skitigare. Är det för rent blir det medeltidslajv
...men det vet ju inte alla på slottet. Ingen reagerar. Alla beter sig som att det är på låtsas. Ingen är piga på riktigt. Eller adlig. Utan egentligen ett lajv i USA 2022. Inte en feodal monarki. De får vara hur unga de vill. Däremot inte amerikanska senkapitalistiska ungdomar...
 

Franz

Things aren't different. Things are things.
Joined
4 Dec 2010
Messages
5,880
Men varför skulle man vilja göra det? Se filmen! (Om du står ut med 80-talsäventyrsfantasy och allt vad det innebär.)
Jag har sett filmen, men vill se serien med min fru och hon vill inte se filmen då den enligt henne är för gammal 😂
 

Rangertheman

Swashbuckler
Joined
15 Dec 2015
Messages
3,128
Usch, det låter som att Willow lider av samma sjuka som t.ex. Shannara. Det är få serier som jag blivit så besviken på som den. Som ett lajv anordnat av MTV, ungefär.
 

Conan

Swashbuckler
Joined
15 Aug 2000
Messages
2,075
Satirer, roliga rants och humoristiska recensioner duggar återigen tätt i mitt flöde. Precis när Rings of Power tagit slut.

Disney och Amazon är för galghumorn vad Trump och Fox News var för några år sen.
 

Mundo

Myrmidon
Joined
7 Jan 2010
Messages
3,671
Location
Eslöv
Nu har jag sett två avsnitt. Som andra redan påpekat så är det här väldigt amerikansk fantasy, med allt vad det innebär. Karaktärer interagerar på ett väldigt modernt vis och använder både uttryck och kroppsspråk som känns onaturligt i en fantasy-miljö för de som är vana vid säg typ, Game of Thrones snarare än Galavant. I brist på bättre ord känns det väldigt Marvel - utan att nödvändigtvis göra Marvel till ett värdeord. Det betyder bara att saker och ting är väldigt städade, lite plastiga och så vidare. Om MCU skulle innehålla en karaktär som reser i tiden till 1400-talets Europa så skulle jag anta att det skulle se ut och fungera ungefär såhär.

Det brister mot källmaterialet som hade en skitigare värld, med generellt värre individer boende i världen.

Med det sagt är inte serien usel, det är såklart det vanliga tugget från grifters på youtube som försöker livnära sig på extrema känslor av impotent ilska - man får mer tittare om något är AVSKYVÄRT HEMSKT än om det bara är "okey". För mig var Willow (1988) en 3/5 och än så länge får jag ge denna serie samma betyg.

Jag kommer förmodligen se färdigt serien, men jag kommer inte jaga nya avsnitt som jag gjorde med Andor och House of the Dragon. Det finns gott om möjligheter för denna serie att bli bättre, men också gott om fallgropar för den att bli sämre.

Det är med stor sorg som jag säger att en av seriens absolut sämre delar är Warwick Davis, som är otroligt platt i sitt skådespel. The Guardian skrev en lite grym men i min mening korrekt rubrik när de skrev Warwick Davis’s fantasy reboot is lots of fun … until he appears.

Humorn är generellt bra. Ups and downs, precis som originalfilmen, men även där drar Warwick ned på betyget.

Favoriter: Boorman, Jade, Airk.

Bästa: De små skrikisarna är inte med, humorscenen med hästen som fick mig att gapflabba högt i soffan.

Sämsta: Willow :(

-------------------------------------------------------

Slutsats: Lite besvikande, med tanke på hur mycket av originalfolket som är med i produktionen. Inte bara som skådespelare, utan Warwick själv var tydligen med i hela processen från när de började skriva de första bitarna av manus enligt intervjuer jag sett med honom. Han är uppenbart mycket passionerad och brinner för Willow. Jag tror om det inte varit lika plastligt och med mindre modernt lingo/kroppsspråk/beteende så hade det här varit en 4/5 serie för mig.
 

Bifur

Veteran
Joined
28 Dec 2015
Messages
5,210
Usch, det låter som att Willow lider av samma sjuka som t.ex. Shannara. Det är få serier som jag blivit så besviken på som den. Som ett lajv anordnat av MTV, ungefär.
Kanske det, de är nog lite lika, det är sant. Spontant skulle jag nog säga att Shannara var lite plattare i gestaltningen. Men jag minns inte så noga.
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,465
Jag gillar att fantasyn bara kommer hårt med inget världsbygge. Man bara nämner fantasy namn på platser som The Dragons Spine, etablerar saker som den enorma fantasy barriären, skurkarna har inga ansikten samt piskor gjorda av ryggrader och huvudpersoner har namn som: Kit Tanthalos, Jade Claymore, Graydon Hastur (säg det tre gånger snabbt) och Thraxus Boorman! Jag är så sjukt trött på att alla grejer behöver världsbygge, mer fantasy utan att jag behöver lära mig något! Karaktärerna är ett kul äventyrar party på en quest.
 

Bifur

Veteran
Joined
28 Dec 2015
Messages
5,210
Jaha, avsnitt 3 blev inget fall framåt som jag hoppades. Snarare tvärtom. Ett tag tyckte jag det flöt på bra men sedan rycktes allt sönder av tre väldigt hackigt etableringar/vändningar.
  1. Den första striden där de kommer ikapp kidnapparna, slåss och sedan kastar Willow något - och så är de borta igen! Otroligt hackigt. Har de klippt bort en stor del?
  2. Skogshuggarkvinnorna som Elora kommer till i skogen. Dels är den otroligt apart, inte alls i linje med världsbygget eller stilen i övrigt, dels helt avvikande i ton - närmast drömsk - utan att det begripliggörs. Det är liksom inte Alice i underlandet vi talar om här. Och sen försvinner de ur handlingen närmast direkt. Jag förstår inte vad de har där att göra till att börja med.
  3. Att Boorman leder (?) sällskapet till en plats där han kan leta efter någon relik som har med harnesket att göra som han gav sig ut och letade efter med Madmartigan för flera år sedan. För att...? Serien har ju fantastiska möjligheter att kontexualisera detta eftersom den trots allt lägger flera scener på att prata om bakgrunden - varför inte visa en flashback till hans sökande då för flera år sedan för att ge en förklaring varför han tror att han kan hitta något nu som han inte gjorde då?
Tyvärr blir jag lite orolig för att denna serien kanske inte riktigt har potentialen jag ändå hoppats på (trots dess visuella brister). Tyckte även försöken till humor föll mer platt. Trist :(.
 
Last edited:

afUttermark

Swashbuckler
Joined
17 Oct 2011
Messages
2,004
Men var det inte en portal inne i skogen till ett australiskt skogshuggarläger. Varråttorna var ju ohyggliga bestar
 

Mundo

Myrmidon
Joined
7 Jan 2010
Messages
3,671
Location
Eslöv
Att Boorman leder (?) sällskapet till en plats där han kan leta efter någon relik som har med harnesket att göra som han gav sig ut och letade efter med Madmartigan för flera år sedan. För att...? Serien har ju fantastiska möjligheter att kontexualisera detta eftersom den trots allt lägger flera scener på att prata om bakgrunden - varför inte visa en flashback till hans sökande då för flera år sedan för att ge en förklaring varför han tror att han kan hitta något nu som han inte gjorde då?
Jag tolkar Boorman som att han är mycket liberal med sina sanningar som han delar med sig, och att ge flashbacks vore att låta tittarna få se vad som egentligen hände. Han var uppenbarligen inte där för att hitta harnesket, han påstod sig inte hitta någonting alls fastän han hittade någon form av läder/metalltub vars innehåll vi inte känner till. Gissningsvis är det något annat av värde som han väldigt gärna vill komma åt.

Och ja, våra två cottagecore lesbians var verkligen out of place. Mitt inne i en kuslig skog så blir det plötsligt en amerikansk frontier. Hon hade tom. jeans på sig. Lite frustrerande att de använde Hannah Waddingham på det viset också, som jag tycker är en riktigt bra skådis. Jag tyckte det var så konstigt att hon är med och omedelbart dör att jag googlade runt och hittade det här citatet.

" And when we were searching out who to play that part, Hannah was another person who sort of raised her hand and said, ‘I love this stuff. Put me in there, give me anything I can. As long as I get to fight, I’m down.’”

Så hon var tydligen taggad på att göra en liten gästroll någonstans, helt enkelt. Jag gillade faktiskt deras energi. Men ja, sämre episod än starten. En spänningsfaktor som lever kvar iallafall är att nu har jag faktiskt ingen aning om vart storyn vill gå någonstans - jag antog att kidnapparna skulle vara kvar minst i några avsnitt till. Nu är hela gänget samlat och de är i närheten av den elaka drottningens gamla slott från filmen. Förhoppningsvis gör man bättre ifrån sig i nästa avsnitt...
 
Top