DoD Är du trött på nya Drakar och Demoner?

EvilSpook

Tämligen dålig överlag.
Joined
15 Oct 2008
Messages
1,831
Location
Off grid
Vi har ju haft massor av superintressanta trådar, inte minst alla fantastiska trådar om Tistelriddare (heter de va?).
Har ni? Jag vet inte vad tistelriddare är?
Är det nåt oseriöst barnspel du pratar om? Indieflum? :cool:

//EvilSpook
 

krank

Går ondskans ärenden
Joined
28 Dec 2002
Messages
35,535
Location
Rissne
Inte speciellt. Jag menar, jag är ju inte målgruppen men det är ju kul att de får hålla på och sådär.

Sen känner jag att jag tack och lov lyckats lämna den där ryggradsreaktionen av att hata saker bara för att de är populära bakom mig. Jag hade helt klart en släng av det i gymnasiet, men i vuxen ålder känner jag inget riktigt behov av att gå i trotsålder bara för att något under en period "finns överallt". Inte ens när jag inte tillhör målgruppen.
 
Last edited:

Lupus Maximus

Tekniker
Joined
13 Jan 2012
Messages
2,746
Location
Stockholm
Nä. Jag är inte målgruppen (till vissas förvåning, tydligen) och sedan jag insåg att den inte är för mig ganska enkelt undvikit diskussioner om den. Jag tycker det är kul att det går bra.

Sedan har jag råkat ut för fans som skall försöka sälja på mig den efter att jag sagt att jag inte är intresserad, eller frågat varför jag inte är intresserad och tydligen haft lite svårt att acceptera att jag inte tycker FLs designval passar mig. Det har jag hunnit bli trött på.
 

wilper

Gubevars en rätt produktiv människa.
Joined
19 May 2000
Messages
7,881
Location
Nordnordost
Fast det är väl snarare så att när det inte finns de här "snackisarna", så är det ju mer att det inte händer någonting? Alternativet till DoD-trådar är inte "kvalitetstrådar" utan halvdött forum. Av min erfarenhet ialf.
Ligger nog en del i det.
Sitter ganska ofta och önskar att det kunde vara någon kul tråd på forumet att diskutera i igen, som det var på den gamla goda tiden.

Men jag har ingen aning om vad det skulle vara för tråd, för isf hade jag startat den själv för länge sedan. :)
 

Conan

Swashbuckler
Joined
15 Aug 2000
Messages
2,075
Nej och ja

Tycker inte det är såå mycket snack om spelet.

Men ändå ja då jag själv tappat intresset lite grann då jag inte tycker det känns som Drakar och Demoner utan mer som ett generiskt nybörjarspel riktad mot en yngre målgrupp.
 

luddwig

Lawful evil
Joined
30 Jan 2013
Messages
5,548
Har ni några likartade känslor?
Jag kan känna att det blir lite för mycket. Det är DoD här på forumet. DoD på Facebook. DoD i nästan alla rollspelspoddar jag lyssnar på. Till och med DoD i vanlig media. Men att jag känner så beror nog mest på att jag inte är så peppad på spelet. Det ser jättefint ut och kommer säkert att göra sin grej bra, men jag är inte direkt intresserad av den grejen. Kanske blir jag mer intresserad längre fram, när boxen är ute och det börjar komma recensioner och spelrapporter som säger något konkret om äventyren. Just äventyren känns nämligen väldigt viktiga för mig. Samtidigt tycker jag inte att all uppståndelse kring DoD är särskilt störande. Det är inte svårt att fokusera på annat och tids nog blir läget normalt igen, med ändlösa diskussioner om definitioner här på forumet och matlagningstips i Nordnordost.
 

wilper

Gubevars en rätt produktiv människa.
Joined
19 May 2000
Messages
7,881
Location
Nordnordost
DoD i nästan alla rollspelspoddar jag lyssnar på. ... och matlagningstips i Nordnordost.
Jag går som bäst runt och funderar på om NNO skall försöka hänga med i DoD-sfären ett tag, recensera produkter, prata alternativa regler och så.

(Med "DoD" som en rätt generös begränsning, mtp Theseus ankor osv.)
 

Organ

Out of time, out of mind
Joined
6 Jun 2001
Messages
5,489
Location
En mälarö
Men ändå ja då jag själv tappat intresset lite grann då jag inte tycker det känns som Drakar och Demoner utan mer som ett generiskt nybörjarspel riktad mot en yngre målgrupp.
Vilket Drakar och Demoner är det du menar den nya utgåvan inte känns som?
 

Genesis

Ni dés ni maître
Joined
17 Aug 2000
Messages
14,693
Location
Göteborg
Lite, kanske. Det enda stället där det pratas om DoD är här på forumet. Ingen jag umgås med till vardags har nämnt det, och jag har inte sett det nämnas någon annanstans. Här på forumet tjatas det ju väldigt mycket om det, men folk är ju ordentliga med att tagga trådarna, så det är bara att låta bli att läsa dem. Dock skulle jag gärna ha möjligheten att blocka vissa taggar som inte intresserar mig, men det känns som en detalj i sammanhanget.

Än så länge är det enda jag hört om DoD att vissa är pepp och andra är trötta på det, för det är de enda trådar jag läst. :gremtongue:
 

Rangertheman

Swashbuckler
Joined
15 Dec 2015
Messages
3,131
Det enda jag är lite trött på är att DoD dyker upp så mycket i FB-flödet, ibland 2-3 annonser på rad. Men det är nog FB:s algoritmer som är kajko. Det blir så för ganska många rollspel som jag intresserat mig för.
 

Lemur

Chatbot som låtsas vara en lemur
Joined
7 Sep 2015
Messages
2,288
Jag är fortfarande pepp på spelet! Inte lika pepp på alla långa trådar om spelet längre dock :)
 

Henke

Avdankad Konventsarkeolog
Joined
8 Mar 2009
Messages
4,297
Location
Kullavik
Jag känner nog mer att jag börjar bli trött på rollspel i största allmänhet. Nu har jag iofs nyligen backat DoD och köpte så sent som igår lite sporadiska PDF:er på drivethrurpg. Någonstans ser jag också att de fysiska och digitala högarna här hemma växa samtidigt som jag inte riktigt orkar läsa (just nu är det något enstaka uppslag i ToR-startkit:et per kväll).

Mitt Facebookflöde vimlar av rollspelsannonser, rollspels re-poster och massa återkommande bilder på gamla produkter från Äventyrsspel.

Ironiskt nog sitter jag själv och pyntar folks Facebook-flöden med rollspelsarkeologi från Alexandria, men det blir nästan mest på rutin.

Är det kanske dags att lägga av?
 

hakanlo

Hero
Joined
25 Oct 2008
Messages
976
Location
Södra stockholm
Jag är inte trött på det. Kul med vital diskussion med många åsikter!

En av de roligaste sakerna med nya DoD är all buzz och engagemang runt det hela.
 
Top