Konvent Konventsrapport Gothcon 2022

krank

Går ondskans ärenden
Joined
28 Dec 2002
Messages
35,535
Location
Rissne
Jo, så att jag såg ingen tråd för det här, så jag startade en. Jag kommer inte att klara av att skriva något i efterhand så i år får det bli en löpande rapport.

TORSDAG: Jag och två kamrater norrifrån anlände till Götebort vid 15-tiden, gick hem till personen jag ska sova hos. Vi skapade rollpersoner till det vi ska spela under konventet (med varandra allts, inte som ett arrangemang).

FREDAG: Vaknade, gick till koncentet. Massa folk. Reggade mig i cafeterian, gick runt och tittade i butiker. Sedan åt vi gott på Masala Kitchen, och sedan gick vi och köpte saker.

Under fredagen lyckades jag bara genom att tomta runt ett par timmar hejja på @Krille , @NilsK , Kosta, @TomasFriaLigan , Mattias Dristig, @ceruleanfive , @GnomviD , @Dante , @gabrielledebourg , @Max Raven , @chrull , @pappa , @JohanL , Xhakhal, Ronja Melin, @DeBracy , Tina, Cissi, @Genesis , Axel Widén och @Lukas . Eller ja, jag hejjade på några till också, men det är de jag hade på min lista över folk jag på förhand tänkt hejja på.

Med förbehåll för att jag kan ha blandat ihop folk etc – mitt minne för folk och namn av grejer är som vanligt rätt… undermåligt.

Kvar på den listan är nu Åsa Roos, @VildKatt , @Ulfgeir , @Magnus Seter , Björn Flintberg, Robert Jonsson och @Caligo . Jag såg såklart Caligo, men han var upptagen och jag behövde hasta vidare. Gör nytt försök i morgon.

Jag hade på förhand bestämt mig för att jag inte skulle köpa något detta Gothcon och definitivt inte redan på fredagen. Resultatet hittills:'
Jag har också frestats att boka ett ex av Alien: Fate of Nostromo som jag ska hämta ut hos Alphaspel i morgon.

Jag passade också på att dubbelkolla så att det fanns Kutulugrejer i makarrummet. Som vanligt är det ju himla trevligt när andra människor sköter sånt där åt en…
 
Last edited:

Magnus Seter

Ansvarig utgivare
Staff member
Joined
24 Nov 2000
Messages
12,445
Location
Stockholm
Kan inte säga annat än:
Hur fantastiskt känns det att GothCon är på banan igen!

och tack till Robert, Magnus & Micke för en vansinig men kul bergochdalbana idag!
Det var superkul! Och så visade det sig ju att det blev som du och jag snackade om när vi gick därifrån! (inga spoilers nu!) :D

TORSDAG: Gothcon-puben. Delade ut Rollspelsdraken till Carl Johan Ström. Träffade jättemånga fina människor och hälsade på så många jag kunde. Letade Kartellen efteråt, hittade dem i nån källare som spelade 90-talsgrunge och tunga gitarrer, insåg att min röst redan hade tagit för mycket stryk, gick hem 0100.

FREDAG: Sov dåligt, upp vid 0800, gick till konventet 0900, irrade runt och försökte känna in var allt och alla var. Hälsade på samma personer igen och på flera "nya". Spelade in ett avsnitt av Altors Vidder med Robert Jonsson (SL) och Micael Fryksäter och Lightshy som medspelare. Troligen min mest enerverande rollperson någonsin (SL:s skapelse vill jag nog ändå säga) men också en känslomässig berg- och dalbana, om man endast räknar delen när man störtar ner i förtvivlan och skräck!

Spelade sedan Silverklipporna med Henke och hans gäng. Mycket bra input ur ett speltestarperspektiv, de sa att de hade roligt och jag hade väldigt roligt. Gick till hotellet, skulle bara vila fötterna och sedan ut och leta efter Kartellen igen. Somnade. Vaknade och bokad in tre spelpass imorrn. Somnade igen.
 

Magnus Seter

Ansvarig utgivare
Staff member
Joined
24 Nov 2000
Messages
12,445
Location
Stockholm
Just fan hämtade Dunder&Drakar och fick en väldigt stabil och fin sån där hopvikningsbar tärningsbytta! Toppen!
 

krank

Går ondskans ärenden
Joined
28 Dec 2002
Messages
35,535
Location
Rissne
FREDAG (forts): Mer av en traditionell spelrapport… För när jag skrivit klart föregående inlägg så satte vi oss och spelade rollspel – en ny och ovan upplevelse =) SL och tre spelare på plats, ytterligare en var med via fjärrnärvaro. Det funkade faktiskt riktigt bra, tack vare Discords välfungerande videochattfunktion och en väldigt imponerande mini-bluetoothhögtalare som lät fjärrkamraten höras lika bra som oss andra.

Nå, vi spelade Midnatt, aka Agents of Midnight, aka Ödesväktarna RYMD. Våra rollpersoner var besättningsmän på ett stort rymdskepp – och samtidigt hemliga agenter med superkrafter som arbetade åt draken Ugestrasa, från vilket vi fått våra krafter. Eftersom "ugge" är en jord-drake så är alla krafter kopplade till urkraften Jord. Rollpersonerna var:
  • Ellen Bishop (jag). Cynisk och sur före detta vikrymdsinjenjör som förlorat jobbet och nu måste jobba som IT-tekniker. 40-årsåldern, glasögon, klär sig som en bibliotekarie. Krafter: Kamouflage (typ predator-liknande), naturliga vapen (klor, horn, sylvassa tänder) som kan fällas in vid behov.
  • Merry. Kock ombord. Tjock och fryntlig. Krafter: gift och "primal", som man användas för att påverka känslotillstånd och allmän djuriskhet och sådär. Eufori, skräck, etc etc. Jord är den urkraft som är kopplad till det "naturliga" – blodet och köttet och jorden och växterna.
  • Ned. Mekaniker, före detta misslyckat supersoldatexperiment. Krafter: Läkning (wolverine-aktigt), superstyrka.
  • Amir. 80-talsactionhjälte-fager vegan som är helt otroligt korkad. Krafter: Slem. Utsöndrar, alstrar och styr.
Vi fick i uppdrag av Ugge att vi skulle se till att få permission samtidigt på rymdstationen Stardust Open Market, och där söka rätt på Ugges agent på plats. Han skulle sedan vägleda oss vidare, och se till så att vi fick vår nya gemensamma kraft: Stjäla Skepnad, som skulle låta oss anta formen av folk vi typ… dödat och ätit. Vi fick ingen övrig info om kontakten, utom att en del av vårt "test" var att hitta honom.

Vi kom till stationen, men fick på halsen den tonåriga dottern till en av piloterna, som smitit ut. Så vi behövde vara extra hemliga och behövbde ta hand om henne samtidigt som vi genomförde våra undersökningar. Men det gick ganska bra – jag agerade lite barnvakt och gav henne lite livsläxor om hur dumt det är att supa sig full med främlingar på en piratrymdstation samtidigt som jag lyssnade in rykten, övriga undersökte ställets marknadsplatser och hydroponiska odlingar. I slutänden har vi början till en ganska hyfsad bild: stationen går rätt dåligt. En av stationens styrande rådsmedlemmar har blivit kidnappad vilket handlingsförlamat rådet, det är något slags myteri på G på skeppet vars reaktor ger energi till hela stationen, diverse sekter och ungdomsgäng löper amok. Det verkar också som att ett ungdomsgäng gjort sig ett namn i de hydroponiska odlingarna genom att kunna odla väldigt speciella och häftiga löksorter, vilket vi bestämt oss måste tyda på att vår kontakt finns i det gänget.

På söndag blir det fortsättning, och då hoppas vi kunna spela hela dagen. Överhuvudtaget var det roligt, framför allt var det trevligt att spela ihop igen för första gången på 3 år – eller i vissa fall flera, eftersom det här gänget ursprungligen splittrades för typ 15 år sedan. Det var en schysst blandning av utredande, diplomati och en trams. Vi är rätt olika som spelare – jag är ganska drivande och vill Klara Uppdraget och Ha Allvar, Amirs spelare vill kläcka ur sig plågsamt korkade saker och mest ställa till det, Neds spelare vill framför allt vara handlingskraftig och ball, och Merrys spelare vill mest slippa ha den roll jag nu tog, och i övrigt mest spela sin godmodiga kock. Det borde inte funka, för det är spretiga kreativa agendor som hela tiden krockar. Men det funkar – bättre nu än förr i tiden, för numera är vi nog lite mer mogna och klarar av att anpassa oss mer till varandra.
 

Gabrielle de Bourg

Gör nördiga grejer
Joined
5 Feb 2018
Messages
1,279
GothCon var ett väldigt kärt återseende och jag har saknat det så enormt. Speciellt folket, där jag fick träffa väldigt många härliga människor.

Tyvärr blev mitt GothCon kortare än räknat, då The Octopus stal min röst (i sanningens namn troligtvis en lätt förkylning men min röst lade av helt), så blev att åka hem på lördag. Det var lite tråkigt men hade så fint när jag var där så det känns helt OK ändå!

TORSDAG: Anlände vid 15:30, checkade in på Rubinen, tog en liten nap och mötte upp Micke och Gunilla när de anlände lite senare. Vi käkade trevliga burgare och spånade idéer innan det bar av till puben. Där träffade jag massor med folk och hade väldigt trevligt. Fick dessutom berömma Krille och Ronja för hur otroligt Troubleshooters blev. Sedan dök Eloso-folket upp och planer smiddes ihop med mig, Micke och Gunilla. Sedan till Rubinen för sömn!

FREDAG: Checkade in och drog igång The Troubleshooters som jag arrade. Det var tillräckligt med SL på morgonpasset så spenderade förmiddagen med att glida runt och hälsa på alla. Då menar jag alla, från WRNUare, spelskapare, förlag, staben och massor med andra människor jag träffat i den här makalösa hobbyn. Fick dessutom signera lite böcker folk köpt. Åt lunch på GG Bar med Björn Flintberg och fortsatte sedan glidandet.

Mot eftermiddagen började jag bli rastlös men 16:00 var det dags att SLa The Troubleshooters (och mitt äventyr Fabulous), där jag fick spelleda en väldigt kul grupp. De kom på kreativa och knäppa lösningar, som att surfa en vespa rakt in i fienderna, svinga sig från ett klocktorn och massor med annat knäppt och galet som hör The Troubleshooters till.

Efter spelet mötte jag upp kartellen för mat och öl, sedan läggdags.

LÖRDAG: Vaknade tidigt och märkte att rösten klappat ihop totalt. Bokade om tågbiljett, fixade frukost och hörde av mig till staben innan hemfärd.

Det får bli revansch GothCon 2023 helt enkelt!
 
Last edited:

Henke

Avdankad Konventsarkeolog
Joined
8 Mar 2009
Messages
4,297
Location
Kullavik
Jag skulle tippa på att mitt GothCon är över för i år då jag lovat bort resten av helgen till familjen.

Checkade in igår fredag, vinkade på @Bifur (vet inte om du såg att det var jag :) ). Visste redan på förhand att spelpasset mitt spelgäng bokat (Portföljen till KULT DL) sannolikt var fullsatt så det blev ofrivillig luft i schemat (men jag fick istället heja på @gabrielledebourg vilket var trevligt). Mötte sedan upp spelgänget och gjorde spontanbesök i indierummet där vi pratade med @Lukas samt blev spelledda i Utpost av @Genesis . Supertrevligt att träffas och väldigt kul att få prova på Utpost efter att ha hört mycket om det. Av de i mitt spelgäng som var med så var det bara jag som besökt indierummet tidigare så jag var osäker på vad de andra skulle tycka. Alla verkar dock haft jättekul så nu hoppas jag att indierummet blir en naturlig del i våra kommande GothCon-besök. Gjorde också den goda gärningen att lämna tillbaka ett Coriolisäventyr till @TomasFriaLigan som jag råkat få hemskickat dubbelt av.

På eftermiddagen hade vi det stora nöjet att bli spelledda av @Magnus Seter i ännu outgivna Svärdets Sång-scenariot Silverklipporna. Ett helt underbart spelpass med mycket skratt och jag hoppas att vi får möjlighet att spela tillsammans fler gånger.

Så tack ännu en gång till @Genesis och @Magnus Seter för att ni tog hand om oss!

Jag var faktiskt inne en sväng imorse också för att hälsa på Martin Svärd (som arrangerade Portföljen), säga hej till Eva Örndahl (som jag missade igår) och för att hämta mer material till Alexandria (som Björn Westling grävt fram). På väg tillbaka till bilen så tog jag även mod till mig att gå fram och hälsa på Gunilla Jonsson & Michael Petersén, så nu kan jag kryssa av det på rollspels-bucketlist:an :D .

Glad påsk på er allihop!
 

Genesis

Ni dés ni maître
Joined
17 Aug 2000
Messages
14,693
Location
Göteborg
Supertrevligt att träffas och väldigt kul att få prova på Utpost efter att ha hört mycket om det. Av de i mitt spelgäng som var med så var det bara jag som besökt indierummet tidigare så jag var osäker på vad de andra skulle tycka. Alla verkar dock haft jättekul så nu hoppas jag att indierummet blir en naturlig del i våra kommande GothCon-besök.
Det hoppas jag också! Kul spelomgång!
 

Bifur

Veteran
Joined
28 Dec 2015
Messages
5,210
Gothcon slut för min del. Tre ordentliga pass i år. Först på fredagen Nattläger med @luddwig och tre icke-forumiter (?). Mycket trevligt. Sedan ett pass Münster av och med @Kim Nolemo + @Bunny, @Nässe, @Glosoppa (tror jag) och en trevlig spelare som inte finns här. Riktigt roligt att prova - maktkamp bland galna anabaptister i Westfalen på på 1530-talet.

På lördagen spelade samma grupp som körde Nattläger på fredagen Good Society. Efter en del förvecklingar segrade kärleken som sig bör (för de flesta karaktärerna i alla fall). Kul att testa även om det nog inte blir någon favorit. Fast det vore lite roligt att köra igen ju när man har koll på processen. Sen hanns det inte med så mycket mer men jag är ändå nöjd så.
 
Last edited:

Henke

Avdankad Konventsarkeolog
Joined
8 Mar 2009
Messages
4,297
Location
Kullavik
Gick nog förbi ert gäng en sväng när ni spelade.
Det där är såklart nackdelen med när någon sitter i spelpass att man inte riktigt vill bryta av och hälsa. Till nästa år hoppas jag vi får möjligheten mellan spelpassen. :)
 

Ulfgeir

Swashbuckler
Joined
6 Feb 2001
Messages
3,181
Location
Borås, Sverige
Besökte konventet bara idag.

Lyssnade på föredrag om H.P. Lovecraft, gick runt och snackade med massa folk jag kände.

Köpte på mig följande: 1 ex av Mio Brädspelet (som jag korrläst), 1 ex av basic-varianten av regelboken till The Troubleshooters (hade bara delux-varianten från kickstartern sedan innan) + 2 extra set med Gear-cards till The Troubleshooters.

Spelade 1 parti Fluxx: Wonderland.
 

luddwig

Lawful evil
Joined
30 Jan 2013
Messages
5,548
Hittills har jag spelat blandade spel samt hälsat på oväntat många forumiter. Skriver en mer utförlig konventsrapport vid tillfälle.

Imorgon har mitt lag en eller möjligtvis två platser över till Chock - Willboms vilja klockan 10-15. Den som är sugen på att hänga på kan skicka mig ett PM.
 
Top