Hjälp mig ta tag i min tyska

Conan

Swashbuckler
Joined
15 Aug 2000
Messages
2,083
Mitt stalltips är som sagt att göra det man tycker är roligt. Men allt annat lika skulle jag ändå tipsa om att göra följande.

1) En grammatik/språkkurs - antingen IRL eller på nätet eller med nåt förinspelat som man tragglar sig igenom. Någon grammatik och/eller kurs/övningsbok funkar lika bra.

2) Ett flashcardprogram där du matar in alla nya ord - te.x. Anki

På det kan du lägga på duolingo som göra typ 1 och 2 i ett, men inte lika bra som någotdera, men däremot på ett betydligt roligare sätt. Så när du inte orkar med 1 och 2 går du loss i duolingo.

När du väl kommer upp (eller om du redan är) på en hyfsad nivå bör du lägga till 3) olika typer av content, te x att läsa nyheterna varje dag i val tidning/app (först rubriker, sen artiklar) och olika former av poddar, serier etc, böcker, noveller etc. Där ska man verklige satsa på det man tycker är kul.

Vill du lära dig att prata behöver så behöver du göra det. Men det kan man ta när man kommer dithän, när behovet uppstår eller andan eller på. Desto mer av 1-3 du gjort desto snabbare kommer du lära dig prata.
 

Skarpskytten

D&D-smurf
Joined
18 May 2007
Messages
5,988
Location
Ett häxkräl
Tack för alla tips. Jag har samlat ihop de som jag tycker är bäst i en fil och ska försöka ta mig samman och göra något av dem här framöver.
 
Top