DoD 6 reviderad skapa karaktär

Andarh

Veteran
Joined
13 Feb 2017
Messages
2
Hej på er!

Sitter och försöker göra en karaktär till DoD 6 reviderad. Någon som fortfarande kan detta systemet? Det är ju ganska gammalt.

När man sätter ut FV i färdigheter får det alltså sättas ut max 5 från start och man har nästan inga poäng att använda sig av. Jag har nu satt ut poäng i mina fem kärnfärdigheter (0,4,3,5,5), vilket ger mig 16 poäng kvar till yrkesfärdigheter, det ger mig inte ens en chans att få FV 1 i alla, allmänna färdigheter verkar man ju kunna glömma. Lösningen kan ju vara att starta med en mer erfaren karaktär men det verkar ändå lite skumt att man startar med så låga fv. I DoD -91 hade man ju ändå en grund i alla färdigheter som man utgick ifrån.

Missar jag något eller är det meningen att ens karaktär ska vara i princip som en bebis från start? Köpte det av nostalgiska själ men verkar ha förträngt just allt detta.
 

ceruleanfive

Bläckfisk
Joined
23 Feb 2017
Messages
2,720
Location
Eskilstuna
Hmm, minns inte helt och har inte spelet här, men fick man inte någon slags startvärde i alla ens färdigheter baserat på hur framgångsrik bakgrund man hade? Typ 1T6 i alla färdigheter, eller något sånt.
 

APM

Bläckfisk
Joined
9 Jul 2015
Messages
482
Jag har kikat nu. Jag har inte spelat spelet på år och dar men såhär tolkar jag det.

Man slår fram sina egenskaper 9 ST. Genomsnitt 10-11. I tabell 4-1 ser man hur många färsighetspoäng det genererar. I genomsnitt runt 50. Sen kan man spela en äldre person och då få gångra sin fp-pott med ett antal (tabell 3-11 och 4-2).

Sen ska du ju köpa färdighetpoäng och det är som sagt det som är det kluriga. Det står inte tydligt men som jag förstår det finns det två multiplar. Varje fv kostar 1 fp mellan fv 1-7 om du har det som kärnfärdighet. Om du har det som yrkesfärdighet kostar det 2 och allmän färdighet kostar 4. Men sen när du kommer upp över 7 gångras allt med två (osv, enligt tabell 4-3).

Så ja eftersom yrkena har 3-5 kärnfärdigheter och du vill höja dem över 7 så är det inte orimligt att dina poäng tar slut. Men sen kan du ju köra med mer erfarna rollpersoner som sagt. Det känns lönlöst att spela som "amatör"
 
Top