Hjärdumpning: Jakten på ständig förbättring

dancodan

Swordsman
Joined
14 Aug 2017
Messages
574
Jag har en bokstavskombination i skallen som gör att jag aldrig kan vara nöjd. Sen jag var liten så har jag byggt om, byggt eget och förändrat rollspel. Det finns alltid något som kan göras bättre, mer detaljerat, mer simplifierat.

Se bara på det senaste projektet där jag tar två fullt fungerande titlar (Neotech: Edge och Kult: Divinity lost) och slår ihop dem till ett spelsystem med blandade regler. Insane.

kan... inte... sluta...
hjälp...
 

Dr_Dängrot

Myrmidon
Joined
1 Mar 2017
Messages
4,326
Vi lever idag i ett quickfix konsumptionssamhälle där vi jagar stil status finess vilket jag tror gör oss olyckligare .

Vi bombarderas ifrån alla håll med att ---- du skall ha en flådig bil , du ska ha designerkläder , du skall ha en stor villa fylld med lyxprylar , du skall åka på dyra lyxsemestrar , du ska dejta en fotomodell för då har du lyckats i livet . Vi får detta slängt i ansiktet hela tiden ifrån instagram modeller , youtubevloggare , musikartister , filmstjärnor .

Det blir en osund hetsjakt på status som leder till psykisk ohälsa när man inte kan leva upp till dessa krav .

Det leder också till att vi gör osunda saker med våra kroppar , kvinnor opererar in plast i läppar och rumpor och tuttar och svälter sig själv för att leva upp till samhällets ideal , män ligger på gym 7 dar i veckan och skjuter steroider i arschlet för att kunna se ut som he-man för att det är det vi blivit tillsagda att kvinnor vill ha .

Jag tror inte denna hetsjakt på status och ständig förbättring/förnyelse gör någon lycklig utan jag tror vi mår betydligt själsligt sämre idag än vad vi gjorde för x-antal år sedan .
 

Skarpskytten

D&D-smurf
Joined
18 May 2007
Messages
5,992
Location
Ett häxkräl
Jag tror att man inte ska underskatta det faktum att vi som är aktiva på detta forum har en sjukvård och levnadsstandar som 99% av de 100 miljarder människor som lever eller har levat sedan vår arts uppkomst bara har kunnat drömma om. Medelklassvenskar lever bättre än de flesta kungar. Det tror jag gör en hel del för lyckan. 99,99% av våra bäbisar överlever, tex, istället för 80%. Utan den moderna sjukvården skulle min fru varit död eller döende, etc. Risken att utsättas för våld, för man vanligt jävla våld och för kvinnor våldtäkter, är på historiskt sett rekordlåga nivåer. Vi styrs inte av maktgalna diktatorer som kan starta krig när de känner för det eller är av ren inkompetens drar in oss i krig som leder till enormt mänskligt lidande. Sånt gör rätt mycket för lyckan, eller borde göra det, för det är ju lätt att ta allt detta för givet.

Sen är det ju ett faktum att om vi talar om ungdomar så vet vi att deras lycka kraftig minskat sedan kombon smartphones och sociala medier uppfanns. Har dock inte hört så mycket om hur det påverkar vuxna, förutom diskussionen om fomo då.

Jag pallar inte vara så personlig här, men kan säga att något av det bästa jag gjort i mitt liv var att lämna FB.
 
Last edited:

Dr_Dängrot

Myrmidon
Joined
1 Mar 2017
Messages
4,326
Jag pallar inte vara så personlig, men kan säga att något av det bästa jag gjort i mitt liv var att lämna FB.
Jag applåderar dig ty jag önskar att jag hade styrkan att ta bort Facebook .

Dock så känns Facebook som ett nödvändigt ont idag då nästintill all kommunikation verkar ske via kommunikationsappar. Det är är rent anekdotiskt men ringer jag en kompis och hen inte svarar så ist för att hen ringer tillbaka så plingar det till på Messenger 5-10 minuter senare med ett du ringde vad ville du då ?

det känns som skulle man ringa nån idag eller komma hem och knacka på dörren så skulle folk skita på sig av nervositet .
 

Svarte Faraonen

Oenofil oikofob
Joined
12 Oct 2000
Messages
10,671
Location
Värnhem, Malmö
Faktum är att nästan allt är bättre idag. Det finns det forskning och statistik som bevisar. Men allt är inte bättre idag. Men rollspelen är iaf fler, och det finns fler spel som är riktigt bra idag än för 30 år sedan.
Just konsumtionshets, jämförande med andra och psykisk ohälsa hos unga hör väl till de saker som inte har blivit bättre, och det förstnämnda är ju dessutom tydligt kopplat till vår stigande levnadsstandard och ökade sammanbundenhet -- och i slutändan något som kan komma att ta död på oss. Vårt ekologiska fotavtryck blir ju inte mindre.
 

Gurgeh

The Player of Games
Staff member
Joined
23 Feb 2001
Messages
9,894
Location
The Culture
MODERERING

Hej, jag vill påminna om att det här är ett rollspelsforum, så försök se till att det finns någon rollspelskoppling i era inlägg. Vad ni tycker om Facebook eller livet i allmänhet är alltså Off Topic.

Ha en fortsatt bra dag!
 

Ram

Skev
Joined
11 May 2004
Messages
5,536
Location
Slätta
Jag tror det är läge att summera upp tråden lite. :)

I korthet så uppmuntrar jag alla att inte glömma att vara glada för de saker som man har kul med i rollspel. Man skall absolut vara utvecklande, i framkant, skapa/köpa nya spel/regler och alla de sakerna om man finner glädje i det, men det finns också en stor vinst i att njuta av där man är!
 

krank

Går ondskans ärenden
Joined
28 Dec 2002
Messages
35,559
Location
Rissne
Det är mina mystofflor och jag trivs så så bra i dem. Är det ingen annan som känner likadant?
Typ.

Men.

Mina mystofflor har alltid haft en sten framme vid tårna. Och med tiden har det gått hål i sulorna, och de är inte lika bekväma längre. Inte ens det som var roligt förut, är roligt numera.

Jag vill egentligen inte utmana mig, jag har bara en dröm om att någon dag hitta ett par mystofflor som faktiskt är mysiga. Jag vill bara utvecklas för att jag upplever mig otillräcklig, inte för sakens skull. Jag vill renodla och förenkla, hitta verktyg som maximerar det jag redan tycker är kul och minskar risken för att saker faller på ansiktet och inte blir kul.

Jag känner att jag liksom måste springa bara för att kunna hålla mig kvar där jag är. Jag säker inte utmaningar, jag är inte ute efter gräset på andra sidan. Jag vill bara ha gräs istället för grus…
 
Top