Brukar ni fundera över vilka grundegenskaper och färdighetsvärlden ni har?

Conan

Swashbuckler
Joined
15 Aug 2000
Messages
2,078
Brukar ni fundera över detta i rollspelsterminologi, och isåfall enligt vilka regler? Är det några egenskaper eller färdigheter ni är särskilt nöja med och vad skulle ni vilja höja eller omfördela? Vilka rollspelsaktiga egenskaper eller färdigheter tro ni att ni skulle vara bra i även om ni har fått chans att förvärva eller utveckla dem irl? Vilka vapenfärdigheter hade ni satsat på, eller hade ni kanske föredragit yrkeskategorin lärd man?
 

Franz

Things aren't different. Things are things.
Joined
4 Dec 2010
Messages
5,893
Kul fråga! Vad jag än har för egenskaper så är jag nöjd med hur de fördelats! När sommaren är slut och man inte kan ägna dagarna åt att äta gott och dricka gott längre blir det nog till att höja de fysiska färdigheterna med lite löpning och lyft av hantlar men nu njuter jag av slappheten 😁

Vilja egenskaper och färdigheter som skulle vara bra? Ingen aning, jag klarar ofta mycket på ren jäkelskap, inte för att jag är särskilt jätteduktig, så jag kanske samlar hjältepoäng och spenderar dem istället för att höja färdigheter 😄

Jag är extremt social och extremt extrovert, älskar att umgås med folk, så ett socialt yrke typ bard skulle nog passa mig om vi talar fantasyrollspel. Så jag hade nog satsat på de sociala färdigheterna och försökt prata mig ur situationer istället för att använda våld.
 

Dr_Dängrot

Myrmidon
Joined
1 Mar 2017
Messages
4,326
Jag gjorde detta mer när jag var yngre .

Jag skulle väll vilka höja min fysik och styrka då alltför mycket stillasittande och en kärlek till mat och dryck gjort mig rund om kaggen

Förmågor som kan vara bra att ha, jag skulle nog höja min iakttagelseförmåga (ser riktigt dåligt utan glasögon).

Skulle jag satsat på vapenfärdigheter så skulle det nog bli nån form av kampsport eller boxning så att jag kan försvara mig utan att behöva ta till eldhandvapen eller stick/hugg/krossvapen

Dock så är jag extremt extrovert och social och lite av en partyts pajas så jag skulle nog precis som @Franz satsa på mer sociala färdigheter som gjorde att jag kunde tala/charma mig ur obehagliga situationer.
 

dancodan

Swordsman
Joined
14 Aug 2017
Messages
574
Vi gör ofta det i vår familj (som alla spelar rollspel).
T.ex i helgen när jag var ute och campade med min dotter så försökte hon lyfta ett stort vedträ (kanske 3kg). Hon stönade och stånkade och sade leende: Så går det när man har styrka 3. (Vi spelar ett spel med attributvärden mellan 3-7).
Sambon brukar briljera med sin koordinationsförmåga 3 :love:

Som ett svar på frågan gällande mina egna värden:
Gällande mina färdighetsvärden så skulle jag vilja lägga mest poäng på elektronik, teknik, vetenskap, kampsport, konditionsträning. Det är väl det jag ägnat mest tid åt i livet.

Som en rolig notis så skapade vi en kampanj där vi spelade oss själva i en zombieapokalyps (Utspelad i Sverige 2020).
Vi körde lite olika fysiska tester som att lyfta tungt, plankan, gå på lina, hjula, sudoku, pricksäkerhet (luftpistol) samt gick igenom vilka utbildningar vi hade examen i. Detta för att återskapa så realistiska rollpersoner som möjligt. Men det slog tyvärr tillbaka lite på spelglädjen.
Jag som man låg 400% över i styrka jämfört med sambon och någonstans 10000% över dottern. Dottern och sambon låg 150% över i smidighet, jämfört med mig.
Sen blev det tyvärr jag som hade all relevant utbildning, mest allmänkunskap, allt tekniskt kunnande, all närstridserfarenhet, all vildmarkskunskap, all matlagninslära, den enda "militära" kunskapen (lumpen) osv. Sambons stats i spa- och hudvård, mode och design var inte så aktuellt för äventyret. Det blev så skevt att vi var tvungna att tumma lite på tjejernas stats.
Dottern är ju väldigt bra i skolan så hon fick högst intelligens/allmänbildning och tillhörande färdigheter. Sambon dansade mycket som ung så hon fick maxad smidighet/parkour osv.
Sen under äventyrets gång så resonerade vi som så att eftersom det var en hård värld som karaktärerna levde i så ökade tjejernas styrka, uthållighet, stridsvana med mera i väldigt rask takt de första äventyren. (Var lite tvunget eftersom de dog så enkelt annars och det tyckte vi inte var så roligt).

Det öppnade dock ögonen i familjen lite och skapade en medvetenhet (T.ex. så läser min sambo mycket mer nyheter efter det ;) ).
 

Jocke

Bäst i rollspel
Joined
19 May 2000
Messages
4,022
Location
Sthlm
Jag har stattat ut mig sjäv i nWoD någon gång. Men minns inte hur bra jag var på saker och ting, fick ingen supernatural template i alla fall.
 
Top