Varulv Varulvarnas kyrkogård - runda 3

Empiricus

Hero
Joined
10 Jul 2014
Messages
1,099
Röststatus:
KrilleW (4):
Empiricus, Xyas, Halo9000, Vimes
Halo9000 (3): Stövelkatten, Genesis, Tant Ragnar
Empiricus (2): Hellzon, KrilleW
Jag får alltid en dålig magkänsla av ett stort och tydligt tåg utan många utanför det. Oavsett hur det förlöper är det svårt att analysera röstdata när folk helt enkelt kan säga "Men det var ju uppenbart att hen var skum, alla röstade där ju" se exempelvis Basses hädangång.
Här finns potential till röstdataanalys vid röstkaos, btw.
 

Vimes

Lenny Kravitz
Joined
15 Jun 2000
Messages
11,329
Över ett dygn tills rundan är slut och krille verkar ha gett upp (och är ju helt säkert ulv också).
Nu har det hänt grejer sedan sist du postade, xyas. Sugen på att tycka till igen?
 

Tant Ragnar

Gamle usling
Joined
23 Jun 2016
Messages
2,097
Äh, jag ska inte hålla på och lajja runt med urtöntiga tillkämpade metaforer. Såhär:

Hellzon har gjort en stor grej av att några tyckt att han varit grön för att han spelat bra (vilket ju stämmer, Hellzon hör till de som har känts ganska gröna). I den här rundan är det ett tema som återkommer i inlägg efter inlägg (känns det som). Det är nästan som om Hellzon har agendan att "etablera sig själv som grön i bybodiskursen" snarare än att "jaga ulvar". Att han vill springa parhäst med Genesis kan ha att göra med att de är onda ihop eller att han bara vill gnugga av sig lite mot någon annan. Ska man ifrågasätta berättelsen om "Hellzon och Genesis ovedersägliga grönhet" behöver man också gå på Genesis (och kanske få mothugg därifrån, också). Jag hade gillat Hellzons poster mycket mer om hans resonemang utgick från "jag vet att jag är grön" snarare än "ni tycker ju alla att jag är grön" - det känns som en medveten manipulation av vårt samtal här.

Röst: KrilleW

Jag tror att KrilleW och Halo9000 är ulvar ihop. Är KrilleW ulv tror jag inte Empiricus kan vara det. Är Krille däremot grön kan Empi vara ulv.

Zombies tror jag vi hittar bland Hellzon, Tant Ragnar och Stövelkatten. Jag tror det är betydligt lättare som zombie att göra en bra bybocharad (som t.ex. Hellzon lyckats med, han har varit rätt bra). Det ligger ju både i byns och zombie-fraktionens intresse att ha ihjäl ulvar - alltså kan zombierna tillfälligtvis glömma att de är scum och hänge sig åt ulvjakten.
Jag låg med en röst på KrilleW tidigare ikväll. Jag trodde, precis som du skriver att du gör, på att KrilleW och Halo9000 är ulvpar. Men sedan ändrade Halo9000 sin röst från Katten till KrilleW - istället för att rösta på emp. Båda har vid det läget tre röster (om jag räknat rätt).

Det känns lite udda för en ulv att göra så, när hen lika gärna kan tippa över drevet på den andre?

Jag tror mer på emp+halo9000 som ulv nu än att krille skulle vara med i den konstellationen.
 

Hellzon

Långsamma Vargen
Joined
22 Jan 2002
Messages
2,440
Location
Köping
Röst: Halo9000

Jag vill lyfta Halotåget eftersom det ligger efter Krilletåget just nu. Mindre håriga passagerare än på Krilletåget också.
 

Stövelkatten

Mästerkatt
Joined
13 May 2005
Messages
801
Location
STHLMKRTLLSTHLMKRTLLSTHLMKRTLLSTHLMKRTLLSTHLM!!!!!
Dags att utveckla, Stövlo!
Yes!

Jag har inte orkat gå igenom röstmönster eller nåt sånt, och har väl inte något jätteutvecklat opus magnus till analys. Gick mest igång på att han envetet ska angripa min fina beslutsstödsmodell hela tiden. Får också känslan av att han försöker upparbeta ett nytt spår mot mig genom att gripa efter halmstrån. Hans rödlista i slutet av förra rundan innehöll liksom två gröna och en redan dömd ulv.

Jag är okej med att lyncha KrilleW också.

Rörande trackerförmågan så vette fasen vem jag ska skjuta den på riktigt. Jag håller ju Hellzon för grön, men skadar ju inte att få mer info antar jag.
Om det anses kanon att Korpa var väktaren, så torde ju en ping där vara rödande. Tar emellertid emot andra kandidater att utsätta för min förmåga!
 

Vimes

Lenny Kravitz
Joined
15 Jun 2000
Messages
11,329
Använd din förmåga på någon DU tror är zombie, Stövelkatten. Så får du förklara hur du tänkt nästa runda.
 

Vimes

Lenny Kravitz
Joined
15 Jun 2000
Messages
11,329
Röststatus:
KrilleW (4): Empiricus, Xyas, Halo9000, Vimes
Halo9000 (4): Stövelkatten, Genesis, Tant Ragnar, Hellzon
Empiricus (1): KrilleW

Spexigt att Krille har avgörandet i sin hand/tass.
 

Tant Ragnar

Gamle usling
Joined
23 Jun 2016
Messages
2,097
Det enda jag klurar på just nu är om jag ska hoppa över till Halo eller ligga kvar på Empi med min röst för det sitter fan svansar på båda två.

@Tant Ragnar, kan inte du nattmörda den av dem som inte blir hängd så vi blir klara nån gång?
Inte ikväll älskling, jag har huvudvärk. Men kanske du kan nattmörda någon istället? Du har ju missat två gånger, så tredje gången gilt.
 

Hellzon

Långsamma Vargen
Joined
22 Jan 2002
Messages
2,440
Location
Köping
Jag hade gillat Hellzons poster mycket mer om hans resonemang utgick från "jag vet att jag är grön" snarare än "ni tycker ju alla att jag är grön" - det känns som en medveten manipulation av vårt samtal här.
Klart jag vet att jag är grön, det har jag utgått från hela tiden. Jag har märkt av lite dragkamp där jag lägger fram scenarier med Genesis som potentiell femte scum och han lägger fram samma scenario fast med mig.

Gällande Genesis grönhet så är det ju du som drivit den. Istället för att spamma tråden med citat så:
Runda 1: 124 162 170 283
Runda 2: 135 136
Runda 3: 15
Allt detta länkar till inlägg där Vimes förklarat Genesis grön.
 

KrilleW

First mate
Joined
27 Sep 2020
Messages
128
Location
Järfälla
Har alldeles för lite tid på mig att läsa igenom och analysera just nu, särskilt när nuvarande störningsmoment får mig att tänka febrilt.

Hittade inte så mycket frågor att svara på, så försöker göra ett sista andetag då jag troligtvis blir lynchad eller uppäten ikväll.

Stövelkatten säger att trackern inte gav utslag på Empiricus och därför vore det ju extraordinärt att testa trackerns claim genom att faktiskt rösta ut Empiricus när vi ändå höll på.
Personligen tror jag inte Emp är röd, men jag har ofta fel, så om jag blir uttröstad eller uppäten av ulvarna så får ni kanske tänka tvärtom.

Hellzon, Xyas lite tveksam till katten i runda 2. Har kanske ändrat sitt uppfattning nu?

Tror för övrigt att det finns en grupp som håller hårt om varandra. Vimes, Xyas och Hellzon efter spökbeviset som jag fortfarande inte förstår trots förklaringar i tusentals, kanske för att jag inte fick så mycket speciellt i mitt pm.. Men är isåfall gröna i min bok.

Halo9000, Stövelkatten, Empi, Genesis, Tant Ragnar verkar helt självgående och anpassar sig efter situation. Nån av dem zombier, eller bara kloka att inte gå med strömmen?

Verkar också som om vi kan ha en Alfahane bland ulvarna som styr röstordningen lite, men det är något som ni själva får lista ut.

Måste hjälpa till med ungarna här nu, får se om jag hinner till klockslaget... Annars lycka till.

Och eftersom ni verkar ha ändrat er angående Halo9000, så går jag tillbaka dit för att kanske återfår lite mer tid, såvida inte ulvarna tänker annat förstås....

Röst: Halo9000
Samma motivering som förut, om jag hade någon, hinner inte kolla upp det nu.
 

Empiricus

Hero
Joined
10 Jul 2014
Messages
1,099
Röststatus:
Halo9000 (5):
Stövelkatten, Genesis, Tant Ragnar, Hellzon, KrilleW
KrilleW (4): Empiricus (tidigast lagda rösten), Xyas, Halo9000, Vimes
 

Hellzon

Långsamma Vargen
Joined
22 Jan 2002
Messages
2,440
Location
Köping
Rörande trackerförmågan så vette fasen vem jag ska skjuta den på riktigt. Jag håller ju Hellzon för grön, men skadar ju inte att få mer info antar jag.
Om det anses kanon att Korpa var väktaren, så torde ju en ping där vara rödande. Tar emellertid emot andra kandidater att utsätta för min förmåga!
@Stövelkatten PINGA NÅN ANNAN JAG ÄR VÄKTAREN!

...och förmodligen en idiot. Vi kan väl avhandla det i R5.

Genesis är ju ett hett tips så kan vi gröna honom.
 

Empiricus

Hero
Joined
10 Jul 2014
Messages
1,099
Absolut inte. Nu har vi ju bekräftat att den ska pinga. Och om jag ryker så... ja, då skjuter ni er i foten ändå.
Om du ryker? Ulvarna lär inte nacka dig om du är bybo och jagar en zombie som lär pinga i så fall? Så enda sättet du ryker är om du blir nackad av zombies, och det går bara om du är ulv.

Röst: Stövelkatten
 
Top