Varulv Varulvarnas kyrkogård - runda 3

KrilleW

First mate
Joined
27 Sep 2020
Messages
128
Location
Järfälla
KrilleW lägger sista rösten på Sidd R2. Den betyder inget, det är i princip så färdigt det kan vara då. Han har en röst på Sidd direkt i början av rundan, men byter till Stövelkatten. Stövelkatt-drevet innehåller i övrigt just Sidd och Halo9000. En inte helt orimlig läsning är att varulvs-Krille hoppas på lite fart där, men väljer att överge Stövelkatt-drevet när loppet ser kört ut. Om vi tänker oss KrilleW och Sidd i samma ulvlag kan vi tänka oss att de lite noobigt hamnar i samma drev (vilket nog är något rutinerade ulvar helst undviker).

Om vi ska prata grönande röster på Sidd är Hellzons (som nummer 2) tämligen grönande. Stövelkattens är också grönande, den bekräftar typ att Sidd-drevet verkligen ska bli av. Å andra sidan kommer den efter att jag grönats av Xyas och hela den grejen runnit ut i sanden. Tant Ragnars, Genesis och Xyas röster är inte alls grönande vill jag mena, här börjar det bli tydligt att 1) Vimes inte kommer röstas ut, det är ont om tid och 2) istället kommer antagligen Sidd att röstas ut. Rätt opportunt tillfälle för en ulv att lösa biljett till Sidd-tåget. Xyas är förstås grön, men för Tant Ragnars och Genesis del är det inte så grönande.

Kan @Genesis , @Tant Ragnar och @KrilleW gå igenom varför de röstar på just Sidd i slutet av förra rundan?
För min del var det pga. hans lilla minidrev mot mig. Men kände att det var så ynkligt så jag bestämde mig för att gå min egen väg och rösta på Stövelkatten som sedan outade han hen var tracker. Vilket nog kan visa sig stämma eftersom Sidd anklagade hen att vara tracker på ulvsidan. Så katten är nog grön nu iaf.
 

Hellzon

Långsamma Vargen
Joined
22 Jan 2002
Messages
2,440
Location
Köping
Absolut. Är KrilleW Sidds ulvpolare tror han förstås att det är lugnt och drevet inte kommer att vända. Jag vill ändå hävda att det är rätt iskallt av en nybörjar-ulv.
Tror vi sen att Empiricus är den tredje ulven (och coachar nybörjarna) så ligger de fint utfördelade på tre olika tåg i slutet av R1. Det är nästan för snyggt för att vara sant.
 

Vimes

Lenny Kravitz
Joined
15 Jun 2000
Messages
11,329
Äh. Nu kör vi röstbyte:

Röst: Empiricus

Empis röstbeteende har varit off hela spelet. I R1 är han helt utanför loopen och påverkar inte utröstningen av en bybo. I R2 försöker han starta ett altenrativ-drev till Sidd som vi nu vet var ulv. Han har aldrig röstat på Sidd under hela spelet. Därtill kommer att Sidd aldrig nämnt honom i sina inlägg. Empi är nyttig för byn med sina excel-ark. Att leverera data till byn är förstås något som gynnar byn, men det är också en uppgift som en ulv kan sköta lika bra som en bybo. När Empi väl tar ställning tappar han den smarta analytikerns nyansering. Jag skulle mycket gärna se @Empiricus resonera lite om hur han tänkt om Sidd under spelets gång.
 

Genesis

Ni dés ni maître
Joined
17 Aug 2000
Messages
14,617
Location
Göteborg
Kan @Genesis , @Tant Ragnar och @KrilleW gå igenom varför de röstar på just Sidd i slutet av förra rundan?
Jag drevade ju mot dig i stort sett hela rundan. Jag hade skuldkänslor för att jag potentiellt låtit en ulv dra med mig på korståget mot Basse och tänkte att om du var ulv så skulle jag banne mig ta reda på det. Jag läste igenom dina poster, kollade på vad Basse och KK skrivit om dig, och när du gjorde missen om Xyas så var det spiken i kistan. När Xyas så grönade dig gick lite tågan ur mig, ärligt talat. Och jag insåg att jag haft fel om både dig och Basse. Det fanns ett tåg mot Sidd på gång, jag gjorde en liten undersökning på hans historik (i detta inlägg) och hoppade på. Jag hade inte ork att starta ett nytt drev bara för att.

Den här gången är lite liknande, fast på annat sätt. Jag tror ju att både KrilleW och Empiricus är röda (och Halo och Ragnar också). Sidds totala beröringsskräck för Empi är klart rödande, och om han också undvikit att rösta på Sidd, som du säger, så är det också helt klart ulvigt. Och om både Krille och Empi är ulvar så är Empi den farligare av dem. Jag är på. Om inte annat är jag trött på ensidiga drev.

Röst: Empiricus
 

Hellzon

Långsamma Vargen
Joined
22 Jan 2002
Messages
2,440
Location
Köping
Låt oss prata siffror.
Worst case: Vi har fem badguys kvar - då är Genesis nån slags onding om vi tror på totalgröningarna hittills. Vi är nio totalt, fyra bybor.
Vi lynchar max en onding per runda, ulvarna klonkar max en bybo per runda tills ulvarna är utrotade och zombierna börjar klonka bybor. De kan aldrig överlappa så ulvarna och zombierna båda får nattmörda bybor samma natt.
I det här läget ligger vår seger i scumhänder. Zombierna måste hjälpa oss ta en ulv eller ulvarna måste missa, annars står vi i de snabbaste scenarierna två bybor mot tre ulvar (två döda zombies och bybor) eller en bybo mot två zombies (tre döda ulvar och bybor).
Och det lär ju vara ganska lätt för ulvarna att pricka rätt i nuläget, och zombierna vill då styra röstandet mot ulvarna och inte nattmörda.
Som tur är är det väl inte så här för då är det ju kört för byn fast vi började offa scum i R1.
Fyra ulvar/en zombie: Fyra badguys kvar, fem bybor kvar. Här har byborna paritet och behåller den så länge vi lynchar scum varje runda. Om Genesis är scum och någon av Di Rööhde är oskyldig kan vi råka hänga en bybo och hamna på fyra badguys/tre bybor i R4 (och så vidare) vilket tar oss tillbaka till worst case scenario.
Tre ulvar/två zombies: Fyra badguys, analogt med ovan.
Tre ulvar/en zombie: Tre badguys kvar, sex bybor kvar. Den minsta scumsidan vi tror på. Vi kan hänga en oskyldig till och fortfarande vara i paritet. Sen måste vi ta scum. Är Genesis scum och vi råkar ta två oskyldiga bland de röda så sitter vi i worst case scenario igen.

Har vi det minsta tvivel på Genesis så måste vi reda ut det, annars kan vi hamna i skiten.

Vad jag ville reda ut är ffa att det faktiskt är viktigt att vi plockar De Röda i rätt ordning. Tror vi att KrilleW kan vara god och Empi är ond ska vi förstås ta bort Empi först.
 

Tant Ragnar

Gamle usling
Joined
23 Jun 2016
Messages
2,097
Tror vi sen att Empiricus är den tredje ulven (och coachar nybörjarna) så ligger de fint utfördelade på tre olika tåg i slutet av R1. Det är nästan för snyggt för att vara sant.
Jag vet inte jag. Jag läser emps inlägg, och han har väl varit rätt konstant med att röda (och även rösta) på krille sedan emp läste på om Krille i R2?

Kan såklart vara ett sätt för en ulv att gröna sig själv, men det känns ju rackarns riskabelt?

Min tro är att om krille är röd så är emp grön.
 

Tant Ragnar

Gamle usling
Joined
23 Jun 2016
Messages
2,097
De kan såklart vara skummisar i olika lag, men jag tror inte på teorin att sidd+krille coachas av emp.
 

Empiricus

Hero
Joined
10 Jul 2014
Messages
1,099
Om nu KrilleW är Sidds ulvpolare är det lite märkligt att han mer eller mindre är den som startar Sidd-drevet i slutet av R1 (Sidd har en röst från Korpa sedan tidigare). Det är, menar jag, tydligt grönande. Vi kan tänka oss en ulv-Krille som chansar på att byn ändå inte kommer hänga hans ulvpolare och istället hänga Basse (som outat siare), men det kräver fan is i magen.
Som tidigare nämnts, så är det ju enbart en röst på Sidd när KrilleW röstar. Den rösten är också väldigt dåligt underbyggd " Lite svårt att tyda dig, du tycker att jag är mer åt det röda hållet, medan de som har rätt tycker att jag är grön. ".
Sidd är ju inte på tapeten att hängas i det läget, och KrilleW kan ju inte gärna kliva av tåget senare utan att verka mer suspekt.

Det vore också intressant att höra hur @Empiricus tänker runt att han inte har röstat på Sidd en enda gång under spelet!
Det tänker jag inte så mycket om. Det har för mig funnits bättre ställen att rösta med större misstankar, och när Sidd väl var på väg ut förra rundan så var det så enhälligt tåg att det
 

Empiricus

Hero
Joined
10 Jul 2014
Messages
1,099
Det tänker jag inte så mycket om. Det har för mig funnits bättre ställen att rösta med större misstankar, och när Sidd väl var på väg ut förra rundan så var det så enhälligt tåg att det
...blev en avbruten mening

Eller, att det inte kändes produktivt för byn med ännu en röst i ett dominerande tåg. Jag hade gärna hoppats på någon fler rörelse men icke.
 

Hellzon

Långsamma Vargen
Joined
22 Jan 2002
Messages
2,440
Location
Köping
Hörni, som sagt är det viktigt att vi knte sjabblar bort våra lynchningar, och jag har inte varit helt hundra på Xyas och Vimes gröningar så jag letade upp dem igen.
(Det finns citat i citaten om man klickar fram till orginalinläggen.)

Yes jag känner igen det exakt. Och den andra punkten där det skiljer sig var nog en ändring larsson gjorde i den officella posten när jag efter att ha fått min roll påpekade att det inte var supertydligt om jag hade 5 röster, eller fem röstgånger där den sista räknades.

Är inte alls ikappläst men ville snabbt svara på detta. Vimes är nu helt grön i min bok.
Xyas bekräftar den ANDRA avvikelsen i deras roll-PM, som vi alla också kan bekräfta i Larssons startinlägg. Därmed har Vimes ett spök-rollPM, för han kan knappast ha hittat på ledtråden utan ett sådant. Xyas bekräftar vad skillnaden består i och grönar därmed sig själv. De har inte hittat på det ihop för då hade det riktiga spöket protesterat.
För att det inte bara står "Spöke" som rubrik i mitt PM.
Vimes bekräftar den FÖRSTA avvikelsen i deras roll-PM. Det här känns dock lättare att gissa, men nu är Vimes redan grönad i första ordväxlingen.

Så OK, Vimes och Xyas är gröna på riktigt.
 

Empiricus

Hero
Joined
10 Jul 2014
Messages
1,099
Äh. Nu kör vi röstbyte:

Röst: Empiricus

Empis röstbeteende har varit off hela spelet. I R1 är han helt utanför loopen och påverkar inte utröstningen av en bybo. I R2 försöker han starta ett altenrativ-drev till Sidd som vi nu vet var ulv. Han har aldrig röstat på Sidd under hela spelet. Därtill kommer att Sidd aldrig nämnt honom i sina inlägg. Empi är nyttig för byn med sina excel-ark. Att leverera data till byn är förstås något som gynnar byn, men det är också en uppgift som en ulv kan sköta lika bra som en bybo. När Empi väl tar ställning tappar han den smarta analytikerns nyansering. Jag skulle mycket gärna se @Empiricus resonera lite om hur han tänkt om Sidd under spelets gång.
Jag har ärligt inte tänkt så mycket om Sidd under tidiga spelet, hen har ju gjort en hel del poster som känns lite udda men har efter vad jag tänkt under rundorna mest haft ett reaktivt spel där folk som angriper hen måste vara röda. Sidd har inte svarat upp på frågor och spelstilen gjorde att det inte kändes värt att försöka gräva där när mer suspekta folk fanns i sikte. Under slutet av förra rundan hade jag Sidd som en av två kandidater för utröstning på grund av oklart och svårgreppbart spel.
 

Halo9000

Swordsman
Joined
9 Jun 2020
Messages
575
@Hellzon, @Genesis

Jag är inte alls säker på att en zombietracker är så oanvändbart för dem. Kom ihåg att zombies vill hålla sig gömda och i slutändan även vill besegra byborna. Det ligger därför i zombies intressen att rösta ut både siare, väktare. Bortsett från en eventuell ulvtracker så är alla andra pings för dem bybor med olika roller.

Skulle en zulf stövelkatt göra ett misstag med en av sina tabeller han postar i syfte att verka aktiv? Kanske, jag ser det som lika troligt som att han begår ett misstag som bybo. Däremot så kan det fortfarande vara ett fejkat misstag.

Angående drevet mot KrilleW... jag håller honom för trolig ulv. @Vimes du säger att det vore iskallt för en nybörjare att rösta sidd i tur 1? Men vid den rösten så hade Basse drevet 7 spelare på sig och troligen tänkte ulv ligan att drevet mot Sidd inte skulle utvecklat. En veteran ulv kan mycket väl ha coachat KrilleW att gömma sig där. De kunde inte ana att både jag och K.K skulle rösta där senare.

Angående drevet mot Empiricus. Jag gillar det. Empiricus har liksom Katten visat sig nyttig med åtskilliga listor och tabeller men vad mer har han åstadkommit? Att han undviker de båda dreven mot både Sidd och Basse har kanske sin förklaring. Är det då KrilleW och Empiricus? På något sätt så tror jag att det ändå att det kan gömma sig en ulv till på Basse drevet dag 1. Jag tänker fortfarande att det isåfall är stövelkatten.

Mina misstankar ligger därför på:

Empiricus eller Stövelkatten som erfaren ulv.

KrilleW som den andre nybörjarulven.

En röst på KrilleW ger nog inte så mycket så jag hänger istället på tåget mot Empiricus och ser vart det leder.

Röst: Empiricus
 

Tant Ragnar

Gamle usling
Joined
23 Jun 2016
Messages
2,097
Absolut. Är KrilleW Sidds ulvpolare tror han förstås att det är lugnt och drevet inte kommer att vända. Jag vill ändå hävda att det är rätt iskallt av en nybörjar-ulv.
Jag håller med att det skulle vara ett kalkylerande drag. Skulle en nybörjare våga sig på det? Kanske, kanske inte.

Givet CV:t som Krille postade i sitt första inlägg så funderar jag på om vi verkligen skall betrakta honom som nybörjare, typ "spana in mina strategier som jag postat i "blood on the clocktower" på bgg".

Jag tror helt enkelt att Krille är mer slipad än vad hans erfarenhet från wrnu-ulvspel ger för handen.

 

Halo9000

Swordsman
Joined
9 Jun 2020
Messages
575
Jag håller med att det skulle vara ett kalkylerande drag. Skulle en nybörjare våga sig på det? Kanske, kanske inte.

Givet CV:t som Krille postade i sitt första inlägg så funderar jag på om vi verkligen skall betrakta honom som nybörjare, typ "spana in mina strategier som jag postat i "blood on the clocktower" på bgg".

Jag tror helt enkelt att Krille är mer slipad än vad hans erfarenhet från wrnu-ulvspel ger för handen.

Jo det där spelet ser väldigt varulvlikt ut. KrilleW kanske vill berätta mer om det?
 

Hellzon

Långsamma Vargen
Joined
22 Jan 2002
Messages
2,440
Location
Köping
Genesis har ju skitmånga inlägg nu men jag kör väl lite:

Vänta, va? Var läser du det? Det låter ju klart läskigt om det är sant, men jag kan inte se det skrivet. Är jag blind? Jag hoppades på att ulvarna och zombierna skulle ha ihjäl varandra.
Napp på sida 1 i R1. Genesis vet inte att zombies är immuna mot ulvnattmord. Notera att det står i zombiernas regeltext men inte i ulvarnas. Om PMen speglar regeltexten så är nog Genesis inte zombie men kan vara ulv.

Å andra sidan, om ulvarna är döda så blir väl zombierna funktionellt mer eller mindre ulvar, så det kanske inte spelar så stor roll?
Genesis återkommande okoll på scumroller är ju grönande.

I R1 följer Genesis Vimes handbok, röstar på andra halvan av rävgate (som råkar vara Halo) för att gröna sig själv och pratar mycket om spökkoden.

Du, lite Hellzon, lite KK, lite de tystaste (KrilleW, Sidd). Jag har hittat lite grejer som oroar mig hos Vimes, och jag tror att om du är grön så är han röd, i alla fall om han överlever natten.
Vilka Genesis misstänker. "Du" är Basenanji. Sund blandning av vad vi nu vet är röda och gröna. Det här är nog Genesis första inlägg som inte är regeltjabb.

Granskning av Basse.

Jag vill också komma med en mer strukturerad lista över mina tankar:

Basenanji
Redan påpekat i detalj ovan. Mest misstänkt just nu.

Empiricus
"Räv-gate" känns lite illa underbyggt. Tycker inte att han presterat så mycket som man kan analysera. Gul.

Genesis
Det är ju jag! Grön.

Halo9000
Man har sagt att han brukar vara aktiv i början. Var väldigt tyst till en början. Har senare börjat presentera lite analys och tankar som man kan ha åsikter om. Gröngul.

Hellzon
För någon som "rensat sitt schema" och som "lever och andas varulvsspel" tycker jag att han är lite passiv. Vill se mer!

Konrad Konvalj
Känns ganska byboig och väldigt ärlig i sina misstankar mot mig. Vill undersöka mig, inte bilda drev mot mig. Känns grön. Se dock Vimes nedan.

Korpa
Har inte skrivit så mycket. Känns vagt grön, men det skulle inte vara svårt att hålla denna position som varulv. gul.

KrilleW
Den senaste analysen var välkommen. Bra med ställningstagande. Grön.

Siddr
Väldigt frånvarande. Har det lite för lätt när alla aktiva drevar mot varandra. Måste komma in i spel snart med lite åsikter som vi kan analysera. Gulröd.

Stövelkatten
Känns vettig och självständig i sina analyser. Bygger inte sina åsikter på andras åsikter. Grön.

Tant Ragnar
Även här vill jag se lite mer. Har kommit lite fluff om "nybörjare" och en analys baserad på magkänsla. Vill ha något mer att bita i. Gul.

Vimes
Verkar vettig och rak i sitt spel. Resonerar. Men också väldigt självsäker och styr spelet. Han håller ganska hårt på att KK är grön. Har sagt att spökkoden är ofarlig, och svarade inte på mitt påpekande att den kan ställa till det i att tolka spökenas röster (mindre problem nu när KK har justerat den så att spöken inte längre ska rösta på de som de tror är gröna). Har antytt att KK skrivit sin kod utifall att spöken kan vara siare, när KK inte alls hade någon sådan tanke. Detta har jag också påpekat, men det svaras inte på.

Jag tror och hoppas att Vimes är grön, och tycker att hans resonemang låter vettiga, men hans bergsäkerhet och selektiva minne när det gäller KK är lite oroväckande. Men eftersom jag ser KK som antagligen grön så borde det inte väcka för mycket misstankar. Gröngul.

Xyas
Det enda han bidragit med är att diskutera massoutningar. Detta gör att han inte behöver ta ställning till något alls, men kan diskutera litegrann i alla fall och argumentera. Om han lyckas hålla sig ifrån att ta ställning tills nästa drag så har han lyckats, eftersom han då har ett "facit" att förhålla sig till och kan justera sina åsikter därefter. Nu säger alla att han alltid är sådan, men det tycker jag inte är en bra förklaring. Det är lite för bekvämt för en ulv att vänta för att se vartåt vinden blåser innan han agerar. Gulröd.
Gul/Rödar Sidd, Empi, Basse, Korpa och Tant Ragnar. Känns ju inte som att han kanske är i lag med Sidd, Empi och/eller Tanten.

Är det bara jag som tycker att detta är en rätt extrem analys? Jag låter bli att kommentera på mig och Halo, men att Basse och Vimes skulle vara på samma lag känns väldigt svårt att tro. Vimes var väl den som drog igång hela drevet mot Basse och har hållit hårt på det. Väldigt magstarkt att göra det mot en ulvkompis, speciellt om det finns zombier som kan mörda även om byborna köper det. Jag tror att om Basse är röd så är Vimes grön. Om Basse är grön så är Vimes misstänkt röd.

Och att sluta sig till att i stort sätt alla skummisar (fyra totalt är ju fullt möjligt och till och med troligt) gömmer sig bland de som mest aktivt slåss mot varandra känns knappast som rimlig skummistaktik, speciellt från båda lagen samtidigt.

Och räv-historien vet ju jag är falsk, men jag tycker att den var svag rent objektivt.

Skulle gärna höra fler kommentera om vad ni tror om denna analys. Är jag dum som tycker den känns rätt långsökt?
Empi försöker para ihop Genesis/Halo och Vimes/Basse i ulvlag, Genesis reagerar. Substans.

Reagerar på Basses outning, vill inte att en eventuell siare ska avslöja sig.
* Ulvgenesis är inte säker på om Basse talar sanning och borde inte varna den riktige siaren för att gå ut.
* Zombiegenesis bryr sig inte om nån siare, Ulvbasse får gärna dö och siarbasse är det väl synd på men OK.
* Bybogenesis är dock ärligast här. Grönande.

Bråk med Empi. Grönande om Empi visar sig röd.

Slut runda 1. Puh. Mycket av Genesis imponerande output är teoretiserande om spelupplägg och regler, och peppande av Basse på slutet. Det finns ändå en hel del substans också.

Hittills känner jag mig ju tryggare med Genesis som en av the good guys.
 

KrilleW

First mate
Joined
27 Sep 2020
Messages
128
Location
Järfälla
Jo det där spelet ser väldigt varulvlikt ut. KrilleW kanske vill berätta mer om det?
Det gör jag mer än gärna.
Spelet leds även där av en spelledare och berättelsen sker i en by med ett klocktorn där SL dör under mystiska omständigheter. Byns uppgift är att ta reda på denna mördare som består av en demon. Till sin hjälp har demonen sina minioner, oftast två stycken. Resten är byfolk som ALLA har olika egenskaper som kan ge ledtrådar om demonens eller minionernas funktioner, placering m.m. Sedan finns det oftast med en utböling med i spelet som ofta gör det svårare för byinvånarna.
Målet är iaf. för byn att försöka hitta demonen och avrätta hen. Och demonen ska vara en av två kvar av resterande byfolk för att vinna. Ingen lätt uppgift, men det går.
För det är där erfarenheten ligger, att vinna som demon.

Nu blev det en massa onödigt snack dock, men den spelstilen går säkert att konvertera till det svenska formatet framöver.

Och det är klart ni kan peka på det CV:t för att lyncha mig sen. Det konstiga är ju dock att jag blivit rätt grönad i mitten och sen nånstans vände det. Allt pga. Ulvsidde. Må han ligga djupt begravd. ⚰

Det är nu nånstans Empericius kommer in och bekräftar i sin analys att det är nåt blaj i görningen igen med mitt inlägg.
Då kanske jag hoppar på det tåget mot honom. För han verkar rätt reko annars. Är det ulvarna som styr rodret nu månne?
Kan tänka mig att analysen om honom och Sidd kan stämma och inte helt omöjligt att Empi med flock offrade Sidd pga. sitt velande, men är det grupptrycket som får mig att tänka annorlunda nu kanske?

Tack för att ni fick igång mig igen Tant Ragnar och Halo9000.

Återkommer med en möjlig analys imorgon kväll.
 

Hellzon

Långsamma Vargen
Joined
22 Jan 2002
Messages
2,440
Location
Köping
Helvete. Alltså det här är riktigt jävla illa. Inte nog med att två bybor rykte, vi är av med vår siare. Jag har en del skärskådning att göra och känner mig delansvarig till detta. Jag kunde inte se Basse som annat än röd. Mycket analys behövs nu. Vimes bör synas riktigt hårt. Jag tänker köra en rejäl genomläsning av alla hans poster när jag får tid.

Även KK var grön, vilket jag trodde, även om jag blev lite paranoid av att han ville outa siare. Men det var ju för att jag var så säker på att Basse var ulv.

Röst: Vimes

Vimes, tror att vi behöver en rejäl förklaring om hur det kunde gå såhär fel. Du är inte ensam ansvarig, men du var först och mest drivande.
Nr 2 på Vimeståget. Grönande att vara så framåt och förstås bli delansvarig om Vimes visar sig grön.

Vimesanalys, tycker inte han kommer fram till något. Det är förstås svårare för en ulv som vet att Vimes är god att "se" något, samtidigt vet vi ju nu att det inte finns så mycket att se.

Hetaste ulvtipsen just nu: Vimes, Halo, Xyas
Behöver undersökas mer: Tant Ragnar, Korpa, Siddr, KrilleW
Grönast i byn: Hellzon, Stövelkatten
Vet inte vad jag ska tycka: Empi
Torsdag kväll kan väl det här vara OK. De Röda hade väl inte utsetts än och de ligger ju på "undersök" och "vet inte". Vimes och Xyas hade inte kört PM-gröning än, och Korpa hade vi faktiskt inte så mycket på.

Försiktigt positiv till massoutning. Det kunde man ju vara när siaren är borta förstås. Notera att zombier inte vinner lika mycket på att outa trackers och väktare då de inte nattmördar bybor i början.

Mycket snack om spelupplägg och rehmgler igen innan...

Vimes+Halo är en klart möjlig kombo.
Det var detta jag tänkt vänta tills efter Xyas svarat med att posta. Följande scenario:
  1. Vimes är spöke och har skillnader i sin rollbeskrivning.
  2. Xyas säger att han är spöke och att han har skillnader i sin rollbeskrivning.
  3. Vimes säger att Xyas är röd.
… är ju helt obegripligt. Detta borde ha totaltgrönat Xyas för Vimes. Jag kan bara anta att Vimes ljuger och är röd som en stoppskylt.
Det här är antingen byboigt eller jätteballsy av Scumgenesis. Mer byboigt för Vimeståget går och Genesis kan bida sin tid om han vill ha ut Vimes. Siddtåget har iofs börjat lite smått med tre deltagare.
Löpande kommentarer på det här spåret följer.
Analys av Xyas/Vimesspåret. Den är fin. Jag tror inte en scum hade orkat lägga så mycket energi på den.

Summa summarum tycker jag att det känns som att Sidd genomgående har riktat sina misstankar mot folk som vi antingen vet är gröna eller som ligger högt upp på mångas (inklusive min) grönlista. Undantaget är väl att Halo och Tant Ragnar smyger in någon gång, men bara på ett hörn.
Siddanalys efter att Vimes/Xyasgrejen tog slut. Rimlig. Vi tog ju Sidd lite ur häcken mer på beteende än nåt konkret.

Nu är det snart dags för mig att spela rollspel. I nuläget känner jag mig okej med att låta min röst ligga kvar på Sidd. Ska försöka ge min "slutet av R1"-lista som folk kan analysera med tanke på resultatet av rundan. Uppmuntrar andra att göra detsamma. Kanske med mer motiveringar än jag har tid med här.

Grönsta:
Vimes
Xyas
Hellzon

Limelunda:
Stövelkatten
Korpa

Gultorp:
KrilleW (Efter Empis genomgång)
Tant Ragnar
Empiricus

Oranjestad (huvudstad på Aruba och Sint Eustatius!):
Halo

Rödlunda:
Sidd

Hade jag inte röstat på Sidd så hade jag röstat på Halo. Skulle vilja se mer analys av honom i nästa runda. Jag skulle även vilja undersöka Korpa och Tant ragnar mer. Jag känner att jag har svårt att placera dem just nu, och de riskerar att glida ned ett snäpp på min lista.
Åsiktslista i slutet på R2. Inga konstigheter baserat på vad vi vet då och nu.

Slut Genesis runda 2 och på mina analyser i natt. Fortfarande trygg med Genesis på bysidan.
 

Hellzon

Långsamma Vargen
Joined
22 Jan 2002
Messages
2,440
Location
Köping
Röststatus:
KrilleW (5): Stövelkatten, Hellzon, Empiricus, Tant Ragnar, Xyas
Empiricus (3): Vimes, Genesis, Halo9000
Halo9000 (1): KrilleW

Det här blev ju spännande. Jag tror ju personligen det sitter scum på båda krokarna. Får klura lite. Gonatt.
 

Hellzon

Långsamma Vargen
Joined
22 Jan 2002
Messages
2,440
Location
Köping
Nä vad fan.

Röst: Empiricus

För att det är bättre sällskap på det tåget.
 
Top