Varulv [R1] Utkante - en liten by bland drakar och demoner

Anthrox

Tunnelseende bybo av oanade proportioner.
Joined
8 Jun 2017
Messages
3,394
Kan väl också tillägga att jag börjar se ett rödare spel i Vimes med, för att han tar ryggen på WH i vad som i mitt tycke är nonsens.
 

Waterhouse

Bring Them Home Now
Joined
24 Jun 2023
Messages
1,434
Alltså, är vi på allvar tillbaka till att analysera lajks som någon form av vettigt mätvärde?
Liksom, VA!? klickar jag lajks på inlägg där jag tycker Impe är smart? C-H-O-C-K-E-R-A-N-D-E!
Absolut, brus och spelförstörande när jag gör det. Hade Hägerstrand gjort det hade han varit superduktig bybo som anstränger sig det lilla extra. Hur var det med ditt tunnelseende igen?

Du tycker på allvar att detta är mindre konstruktivt än att fantisera fritt om att "draken kan kanske förstöra platser, det vore väl tufft"? Vi har platser, diskutera förflyttning dit, hur nattmord funkar, vad samtalsämnena på platserna kan tänkas vara för något är rimliga diskussioner imo. Att diskutera om att draken förstör platser är rimligt om en plats försvinner. Men du kanske vet något jag inte för om DTF som får det att verka rimligt för dig?
 

Sidd

”Bybo”
Joined
13 Dec 2016
Messages
3,710
Location
Oktoberlandet
Tummetottande Dvs vem som skickar mest upptummar (och hjärtögon!). Den måste väl Sidd ta hem alla dagar i veckan va? Nej, det är Anthrox som leder tummandet på 28 efter ihärdigt tummande av Häger och Impe. Fjodor tvåa på 24, har tummat alla förutom Anthrox och Octagonal, men framförallt tummat mig väldigt mycket. Sidd missar tom prispallen för det är Hägerstrand som kommer in på tredjeplatsen med 20 tummar upp och överraskande nog på de två han har mest beef med, dvs Vimes och undertecknad. Sidd fyra med 18 tummar, väl spridda bland deltagarna, bara Octagonal har misslyckats med att skriva något tummvärdigt i Sidds bok.

Brynolf, Vimes och Andersson är inga emojimänniskor, de har tummat 1, 3 respektive 5 inlägg.
Statistik å statistik kan ju tolkas hur som helst och roligt att gräva i.

Bra att nån form av förutfattad mening av att Sidd skulle vara den enda hysteriskt onödigt tummande spelaren på detta sätt kan skjutas i sank.
Det enkla snabba sättet att ge respons kanske jag trendat in nu oss övriga då jag fick gnäll av gammelgubbarna för ett tag sen för det.

Jag ser initialt dock inget mönster med tex distansering som jag kan fatta just nu, kanske att vi troligtvis har flera fraktioner gör detta lurigt.
 

Anthrox

Tunnelseende bybo av oanade proportioner.
Joined
8 Jun 2017
Messages
3,394
Jag ser initialt dock inget mönster med tex distansering som jag kan fatta just nu, kanske att vi troligtvis har flera fraktioner gör detta lurigt.
Det här är något vi behöver uppmärksamma noggrannare! Hela dynamiken i spelet förändras av att vi har scumms med olika viljor, eftersom det inte längre bara är ulvar som måste låtsas vara bybor och bybor som måste se när en ulv ljuger.
En DTF som jagar ulvar har Jättemycket enklare att spela som en bybo, och en DTF som jobbar mot liknande mål som ulvarna har en helt annan approach till vem de ska förhålla sig till. Vi i byn kan i princip jobba som vanligt, för för vår del handlar det mest om att vi ska hitta upp emot fem ulvar, snarare än tre. För ulvarnas del däremot kan det mycket väl bli så att de kan ta rygg på DTF för att uppnå liknande mål.
Nu har vi ju inte supermycket information att gå på kring vad som gäller, men dynamikförändringen kring vilka olika fraktioner kan tänkas ses som vänner och fiender, samt hur de spelas är nog värt att fundera en extra gång på då det kan hjälpa oss att finna scumm som gömmer sig bakom dynamikförändringen.
 

Sidd

”Bybo”
Joined
13 Dec 2016
Messages
3,710
Location
Oktoberlandet
Om vi använder verktygen från Kritisk Ulvrationalitetsteori (Basenanji 2023) kan vi formulera ulvrationaliteter i användandet av lajks, som vi därefter kan jämföra med de mönster vi ser i empirin (Waterhouse 2023). Prövande vill jag föreslå följande ulvrationaliteter:
  • Handhjärta-ulv vill bli omtyckt genom att signalera snällhet, samarbete, närhet och ofarlighet. Rationaliteten är att undvika att bli misstänkt och utröstad för att andra spelare tycker om en. Handhjärta-ulv är frikostig med billiga (som i att de inte kostar någon ansträngning) närhetsbetygelser som lajks.
  • Orolig-ulv vill inte trassla in sig i potentiellt skadliga diskussioner och vill undvika att hamna i spotlighten. Rationaliteten är att undvika misstankar genom att undvika granskning och koppling till andra ulvar. Orolig-ulv är snål med lajks, i synnerhet till ulvkompisar.
  • Lågflygar-ulv vill synas precis lagom mycket för att inte klassas som lågflygare, samtidigt som han vill skriva så lite som möjligt. Rationaliteten är att undvika misstankar genom att egentligen inte säga något och att undvika betungande ulv-arbete genom att skriva så lite som möjligt. Lågflygar-ulv använder lajks, men vill inte anväda uppseendemycket lajks, antagligen är han inte jättenoga med vad han lajkar eftersom poängen är att bara synas lagom mycket.
  • #jagärhär-ulv vill stödja de sidor och personer i en diskussion som gynnar ulvlaget på något vis. Rationaliteten är att bidra till momentum och trygghet för diskussionstrådar och personer som medvetet eller omedvetet agerar på ett sätt som stödjer ulvfraktionen. #jagärhär-ulv använder gärna lajks, men helst i diskussioner han själv inte är inblandad i.
😂
Vågat att lyfta det här greppet med att snacka ulvrationalitetsteorier direkt efter att Basse precis kört det racet för att framstå som konstruktiv bybo och därmed lura upp oss allaihopa på läktaren.
Just saying😂
 

Anthrox

Tunnelseende bybo av oanade proportioner.
Joined
8 Jun 2017
Messages
3,394
En direkt effekt av dynamikförändringen är exv att ulvar inte behöver samarbeta med varandra lika mycket för att få sin vilja igenom. Istället kan de haka på Dåliga förslag för att förstärka dess negativa inverkan (Lex lajks-analys) och medföra extra brus i tråden, utan att flera från samma fraktion riskerar att hamna i trubbel.

Jag tror nog mest på att ingen fraktion består av en enda spelare, för att det skulle medföra att de inte kan koordinera sitt spelande och fraktionen således inte har någon intern gruppdynamik. Det talar ju dock lite emot det med att det då återstår väldigt få bybor, vilket gör att jag ännu mer tror att draken är ihopkopplad med byn på något sätt. Jag tänker då att min teori om att byn har en "drakmästare" som specialroll som någonstans håller draken i schack. Denna roll kan vinna både som bybo och som drake, och om rollen försvinner så händer något med drakarna som fraktion. Och sen har vi två demoner (som jagar ulvar?) Och två ulvar.
 

Anthrox

Tunnelseende bybo av oanade proportioner.
Joined
8 Jun 2017
Messages
3,394
@Basenanji får vi reda på vad utröstade/nattmördade har för roller/förmågor, eller är det bara fraktioner?
 

Waterhouse

Bring Them Home Now
Joined
24 Jun 2023
Messages
1,434
För att förtydliga så menade jag att om någon är ulv tillsammans med en annan spelare på en plats och utför ett lokalt nattmord så kommer bara ulven att vara kvar nästa runda. Om två spelare säger att de går till en plats och en blir nattmördad så vet vi ju vem mördaren är och har fångat en ulv. Det förutsätter som sagt lokala nattmord.
Du är medveten om att i början på varje runda får vi veta var spelare befinner sig? Du har läst och tagit till dig startinlägget? Man får intrycket av att du inte gjort det.

Att jag blivit rödare i din bok för att jag angripit dig ser jag som en hedersbetygelse för du har inte haft rätt om något i min bok.

Det enda som talar mot att du är ulv/scum är att jag undrar om du skulle spela så här nonchalant och illa då.
 

Octagonal

Hero
Joined
24 Sep 2022
Messages
1,462
Så det är alltså bekräftat att vi även får reda på vid vilken plats den som nattmördas dog?
 

BiobunkerVII

Kaoskardinal
Joined
19 Sep 2013
Messages
1,595
Sen finns nog risken att det inte är officiellt vart alla går. Dvs att det ända som kan garantera att jag har varit på ett visst ställe är att jag känner till platsens samtalsämne och att andra som har gått dit kan bekräfta att jag talat sanning. Det riskerar att krångla till detta rejält om det finns lokala förmågor eller så i spel och är något vi måste fundera på. Mitt förslag inledningsvis är att alla måste skriva i tråden vart de tänker gå innan rundan är slut för att vi ska ha koll på spelbrädet och göra det enklare för oss bybor att se helheten och lösa spelmekaniken.
Det här är missen jag pratade om, det kommer efter att du skrivit det här inlägget strax innan
Alright nu är jag med i matchen. Ska läsa ikapp (värma upp) och sedan komma igång på riktigt (in på planen och spela)!
Visst det är bara 12 minuter mellan meddelandena, men samtidigt ”bara” sex sidor att läsa ikapp - diskussionen om samtalsämnena hade varit uppe och Basse gick in och förtydligade. Det måste du alltså missat i din ”komma-in-matchen-ritual” som kanske mer bestod av att raka pälsen i ansiktet.
 

Octagonal

Hero
Joined
24 Sep 2022
Messages
1,462
I början av varje ny runda presenteras vem som befinner sig var.
Jag tolkar detta som att vi får reda på var nånstans de spelare som är kvar i spel befinner sig.

Jag försöker föra spelet framåt och förstå upplägget medans jag uppfattar det som att @Waterhouse snarare försöker sätta krokben. Om du vet massa saker jag inte vet får du gärna dela med dig.
 

Waterhouse

Bring Them Home Now
Joined
24 Jun 2023
Messages
1,434
Så det är alltså bekräftat att vi även får reda på vid vilken plats den som nattmördas dog?
Tror inte Basse skrivit det explicit, men jag utgår från det. Liket dyker ju upp på någon plats. Var vi är är öppen info, borde gälla även utröstade och tuggade.
Du menar att om vi inte får det skulle din plan funka? Lokala nattmord. Vi annonserar vart vi går. Du tror då på fullt allvar att en ulv som är ensam med en spelare (och vet det!) är den ulven som utför nattmordet? Jag tror inte ulvar är så dumma, de kommer nacka någon där det är flera personer.
 

Anthrox

Tunnelseende bybo av oanade proportioner.
Joined
8 Jun 2017
Messages
3,394
Tror inte Basse skrivit det explicit, men jag utgår från det. Liket dyker ju upp på någon plats. Var vi är är öppen info, borde gälla även utröstade och tuggade.
Du menar att om vi inte får det skulle din plan funka? Lokala nattmord. Vi annonserar vart vi går. Du tror då på fullt allvar att en ulv som är ensam med en spelare (och vet det!) är den ulven som utför nattmordet? Jag tror inte ulvar är så dumma, de kommer nacka någon där det är flera personer.
Fast om morden är platsbundna OCH vi får reda på var de mördade är så är det ytterligare en nerf av nattmorden. Det innebär ju i princip att vi i varje runda kommer kunna lokalisera minst en scumm till 50 %, och nattmorden blir svårare att utföra ju längre tid som går. Det är inte hållbar speldesign.
 

Waterhouse

Bring Them Home Now
Joined
24 Jun 2023
Messages
1,434
Absolut sista inlägget från mobilen i sängen:

Tror man på lokala nattmord ska man vara väldigt tyst om vart man går. Har vi tur kan din situation då uppstå, det ligger en död spelare bredvid en ensam spelare på en plats. Ulvarna måste sprida ut sig och hugga i blindo. Eller de kan missa helt, med 3 ulvar 25% bonuschans att de bränner sitt nattmord.
 

Octagonal

Hero
Joined
24 Sep 2022
Messages
1,462
Det här är missen jag pratade om, det kommer efter att du skrivit det här inlägget strax innan

Visst det är bara 12 minuter mellan meddelandena, men samtidigt ”bara” sex sidor att läsa ikapp - diskussionen om samtalsämnena hade varit uppe och Basse gick in och förtydligade. Det måste du alltså missat i din ”komma-in-matchen-ritual” som kanske mer bestod av att raka pälsen i ansiktet.
Jo men jag hade ju inte läst om reglerna som hade släppts redan på kvällen och sedan ändrats. Utgick ifrån åldrade regler och kanske inte tråden om jag kommer ihåg rätt.
 

BiobunkerVII

Kaoskardinal
Joined
19 Sep 2013
Messages
1,595
Med tanke på att folk sitter och kartlägger emojis börjar det här mer ta formen av nån form av 5D-schack, gillar dock @Waterhouse meddelande ovan för jag håller med om att det vore en dålig konstruktion.
Jag tror ungefär lika lite på förslaget att vi ska kunna samordna förflyttning, framförallt om det hänger på nån gentlemens agreement när vi har ulvar och fucking demoner med i spel (drakar håller väl sina ord?!) som jag trodde på Anthrox och Hägerstrands plan förra spelet.

Emojigate - Visst måste väl det @fjodorsenuba nämner, att gå in och ta bort emojis vara snubblande nära att redigera meddelanden?
Om än svårare att kontrollera.
 

Waterhouse

Bring Them Home Now
Joined
24 Jun 2023
Messages
1,434
Fast om morden är platsbundna OCH vi får reda på var de mördade är så är det ytterligare en nerf av nattmorden. Det innebär ju i princip att vi i varje runda kommer kunna lokalisera minst en scumm till 50 %, och nattmorden blir svårare att utföra ju längre tid som går. Det är inte hållbar speldesign.
Nej, inte om det bara var ulvar och bybor i spel. DTF kan påverka det hela, finns för många möjligheter för att jag ska våga uttala mig. Kommer iaf se det som svagt rödande att stå bredvid en nattmördad spelare i början av R2 tills vidare.
Hybridlösning tycker Brynolf är oelegant, men håller inte med, se varulvsdiscot i nora.
 
Top