Tillkännagivande

Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Oklart hur man slår fram föräldrar

Minimera
X
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

  Oklart hur man slår fram föräldrar

  Började att helt slumpa fram bakgrunden till en rollperson och bortsett från vissa underligheter så funkade det bra till jag kom till att slå fram rollpersonens föräldrar.

  Jag hittar inte hur man får fram deras gemensamma sociala bakgrund eller hur man kommer fram till deras hem i Amerika. Ibland så kommer det upp när man slår livsöden men när detta inte skedde ska man då bara utgå från farföräldrarna/morföräldrarna?

  Sen när man slår fram yrken för barn, vad gör man med de sociala bakgrunderna officerare och soldater. Om man ska slå barnens yrken på samma sociala bakgrund som föräldrarna så blir det konstigt när alla barn endast har ett yrke. (Lyckades skapa en officer som fick fem söner. Nu så överlevde bara en livsödes tabellerna så det blev inget problem men om detta inte skett så skulle det blivit lite konstigt.)

  #2
  utan att kolla i någon bok har jag för mig att man utgår från Pappans föräldrars sociala status. Kan kolla upp i morgon.

  Kommentera


   #3
   Ja, det är lite rörigt och motsägelsefullt med tabeller, och ibland kan man få historisk omöjliga eller åtminstone orimliga resultat. Man måste höfta och fudgea lite, och gärna ändra så att det passar. Ibland kan det vara mer passande att slå på en rolltabell istället, så inte alla gräver guld i Kalifornien och gifter om sig.

   Kommentera


    #4
    Ja, det är verkligen inte pedagogiskt upplagt

    Kommentera

    Senaste inlägg

    Minimera

    Arbetar …
    X