Tillkännagivande

Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

En Handfull Artiklar

Minimera
X
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

  #16


  Tucsons Hjältar? – tionde artikeln i En Handfull Artiklar

  Nu har alla som skaffade pdf-samlingen En Handfull Artiklar under vår crowdfunding fått ett utskick via Sprend med ”Tucsons hjältar?” som pdf. Vi är i full färd med att färdigställa mer bonusmaterial, så räkna med nya artiklar inom kort!

  ”Tucsons Hjältar?” är den lokale reportern Luke Cavanaughs reportage om detektivbyrån Law Unlimited, som har sitt huvudkontor i Tucson. Artikeln beskriver detektivbyråns korta historia, de tongivande personerna och vad de kan tänkas låna ut sina tjänster till. Tucsons Hjältar? är hämtad från speltidningen Fenix fjärde nummer 2005 och innehåller tidiga Westernillustrationer av Lukas Thelin. Tove och Anders Gillbring har skrivit texten, som delvis bygger på en egen rollspelskampanj tillsammans med gamla vänner i Nynäshamn.

  Don’t be a stranger!

  Tove & Anders

  Kommentera


   #17


   Wells Fargo glömmer aldrig – elfte artikeln i En Handfull Artiklar

   Nu har alla som skaffade pdf-samlingen En Handfull Artiklar under vår crowdfunding fått ett utskick via Sprend med ”Wells Fargo glömmer aldrig” som pdf. Vi är i full färd med att färdigställa mer bonusmaterial, så räkna med nya artiklar inom kort!

   ”Wells Fargo glömmer aldrig” är en kort artikel, som ändå hinner presentera så väl det legendariska diligensbolagets och deras egen detektivbyrå som vilka tekniska undersökningar som kan genomföras 1876 och en illustrerad presentation av Wells Fargo-detektiven Tomas Hayden Caldwell. Han har dessutom ett olöst fall han vägrar släppa, där han kan tänkas ta hjälp av rollpersoner för att få tag i de skyldiga … Artikeln publicerades ursprungligen i speltidningen Fenix, nummer 1 år 2007. Lukas Thelin har gjort bilderna, medan texten har hela fyra skribenter som gjort någon del – trots att artikeln bara är två sidor lång!

   Don’t be a stranger!

   Tove & Anders

   Kommentera


    #18


    Fabianos förbannelse – tolfte artikeln i En Handfull Artiklar

    Nu har alla som skaffade pdf-samlingen En Handfull Artiklar under vår crowdfunding fått ett utskick via Sprend med ”Fabianos förbannelse” som pdf. Vi är i full färd med att färdigställa mer bonusmaterial, så räkna med nya artiklar inom kort!

    ”Fabianos Förbannelse” är ett äventyrsuppslag författat av Henrik Örnebring och illustrerat av Åke Rosenius. Historien utspelar sig i New Mexico friktionsfritt sida vid sida med en djup katolicism, i synnerhet bland den spansktalande befolkningen vidskepelse och folktro. För de flesta enklare själar är det relativt vardagligt och obestridligen sant att de döda kan visa sig för de levande, att omen av olika slag kan förebåda framtiden, att naturfenomen och märkliga bergsformationer kan förklaras på övernaturligt vis, att djävulen kan uppträda i människohamn och, inte minst, att häxor (så kallade brújas) kan utöva magi och kasta förbannelser över folk. I det kommande supplementet ”New Mexico och Santa Fe” presenteras territoriets legender och folklore. Detta äventyrsuppslag bygger på denna typ av folktro och kan vara ett bra sätt att visa spelarna att sådan vidskepelse dels tas för självklart av de flesta, och dels att vidskepelsen delvis hänger samman med de traditionella familje- och vänskapsbanden bland den spansktalande befolkningen.

    Don’t be a stranger!

    Tove & Anders

    Kommentera


     #19


     Lagen i Tucson – trettonde artikeln i En Handfull Artiklar

     Nu har alla som skaffade pdf-samlingen En Handfull Artiklar under vår crowdfunding fått ett utskick via Sprend med ”Lagen i Tucson” som pdf. Vi är i full färd med att färdigställa mer bonusmaterial, så räkna med nya artiklar inom kort!

     ”Lagen i Tucson” tar en närmare titt på lagen i Tucson, både vad gäller lagmän och själva sheriffkontoret. Trots artikeln bara spänner över två sidor innehåller den en karta och fyra illustrerade spelledarpersoner. Artikeln är hämtad från det allra första numret av speltidningen Fenix och innehåller något så ovanligt som illustrationer av Anders Gillbring, hämtade från hans eget enorma arkiv av spelledarpersoner som han tecknat genom åren. Se det som en charmig detalj, och inte något som kommer att bli en vana.

     Don’t be a stranger!

     Tove & Anders

     Kommentera


      #20      Sanningen måste fram – fjortonde artikeln i En Handfull Artiklar

      Nu har alla som skaffade pdf-samlingen En Handfull Artiklar under vår crowdfunding fått ett utskick via Sprend med ”Sanningen måste fram” som pdf. Vi är i full färd med att färdigställa mer bonusmaterial, så räkna med nya artiklar inom kort!

      ”Sanningen måste fram” drar in rollpersonerna i en historia som blandar politiska intriger med bankrån och prostitution. Och förstås tidningar, då det skrivna ordet är en väg till makt och inflytande. Henrik Örnebring har skrivit detta äventyrsuppslag som utspelar sig i sydvästra USA och Mexiko, medan Lukas Thelin har illustrerat. Det är åter ett av hans tidiga Westernalster, då artikeln tidigare funnits med i speltidningen Fenix för tio år sedan.

      Don’t be a stranger!

      Tove & Anders

      Kommentera


       #21
       Alltså hur många artiklar kommer det bli till slut? Dom verkar ju aldrig ta slut :)

       Kommentera


        #22
        Tsktsktsk. Först gnäller ni på att inget kommer, sen gnäller ni på att allt kommer.

        Kommentera


         #23


         Carreras Cantina – femtonde artikeln i En Handfull Artiklar

         Nu har alla som skaffade pdf-samlingen En Handfull Artiklar under vår crowdfunding fått ett utskick via Sprend med ”Carreras Cantina” som pdf. Vi är i full färd med att färdigställa mer bonusmaterial, så räkna med nya artiklar inom kort!

         ”Carreras Cantina” är en äventyrsplats till Western, där flera av intrigerna kretsar kring tuppfäktning på olika vis. Artikeln är komplett med regler för tuppfäktning, kartor och sex illustrerade spelledarpersoner. Henrik Örnebring har skrivit detta äventyrsuppslag som utspelar sig i New Mexico, medan Lukas Thelin har illustrerat. Det är åter ett av hans tidiga Westernalster, då artikeln tidigare funnits med i speltidningen Fenix för tio år sedan.

         Don’t be a stranger!

         Tove & Anders

         Kommentera


          #24


          A Conspiracy of One – sextonde artikeln i En Handfull Artiklar


          Nu har alla som skaffade pdf-samlingen En Handfull Artiklar under vår crowdfunding fått ett utskick via Sprend med ”A Conspiracy of One” som pdf. Vi är i full färd med att färdigställa mer bonusmaterial, så räkna med nya artiklar inom kort!

          ”A Conspiracy of One” är ett äventyrsuppslag som utspelar sig i Santa Fe, New Mexico. Det är författat av den ständigt lika inspirerande Henrik Örnebring som skämt bort Westerns spelare med stora mängder inspirerande material genom åren – och ännu mer blir det i form av supplementen Deadwood och New Mexico framöver. Eftersom det är Henriks födelsedag i dag ville vi hylla honom genom att skicka ut denna artikel just idag. Lukas Thelin har illustrerat. Det är åter ett av hans tidiga Westernalster, då artikeln tidigare funnits med i speltidningen Fenix, i nummer 1 år 2008.

          Don’t be a stranger!

          Tove & Anders

          Kommentera


           #25


           Tucsons demon – sjuttonde artikeln i En Handfull Artiklar


           Nu har alla som skaffade pdf-samlingen En Handfull Artiklar under vår crowdfunding fått ett utskick via Sprend med ”Tucson demon” som pdf. Vi är i full färd med att färdigställa mer bonusmaterial, så räkna med nya artiklar inom kort!

           ”Tucsons Demon” är en beskrivning av Tucsons Chinatown, och inte minst den tongledare som styr och ställer bland den kinesiska befolkningen där med järnhand. Tove och Anders Gillbring skrev artikeln, som är ett perfekt komplement till supplementet Arizona. Lukas Thelin har illustrerat även denna gång. Det är ett av hans allra tidigaste Westernalster, då artikeln tidigare funnits med i speltidningen Fenix, i nummer 6 år 2006.

           Don’t be a stranger!

           Tove & Anders

           Kommentera


            #26


            Indianskolan – artonde artikeln i En Handfull Artiklar

            Nu har alla som skaffade pdf-samlingen En Handfull Artiklar under vår crowdfunding fått ett utskick via Sprend med ”Indianskolan” som pdf. Vi är i full färd med att färdigställa mer bonusmaterial, så räkna med nya artiklar inom kort!

            ”Indianskolan” är en äventyrsplats med tillhörande äventyrsuppslag av Andreas Williamsson, och artikeln har illustrerats av Lukas Thelin. Indianskolan fanns med i en tidigare version i speltidningen Fenix, i nummer 3 år 2006. Det är ingen vacker bild av hur det kunde gå till när indianbarn skulle ”civiliseras” som målas upp i denna artikel. Skolan har placerats strax utanför Coffeyville i Kansas.

            Don’t be a stranger!

            Tove & Anders

            Kommentera


             #27


             Mannen som uppfann barbaren – tjugonde artikeln i En Handfull Artiklar

             Nu har alla som skaffade pdf-samlingen En Handfull Artiklar under vår crowdfunding fått ett utskick via Sprend med ”Mannen som uppfann barbaren” som pdf. Vi är i full färd med att färdigställa mer bonusmaterial, så räkna med nya artiklar inom kort!

             ”Mannen som uppfann barbaren” är ett äventyrsuppslag som utspelar sig i Taos, New Mexico. Det kretsar kring en lärd antropolog och advokat som rest dit för att skriva klart en bok, men som den indianvän han är blir han indragen i en marktvist. Rollpersonerna dras in i allt från att förbereda en rättegång till att behöva frita en bortrövad person. Artikeln är författad av den ständigt lika inspirerande Henrik Örnebring som skämt bort Westerns spelare med stora mängder spelkonkret material genom åren – och ännu mer blir det i form av supplementen Deadwood och New Mexico framöver. Lukas Thelin har illustrerat artikeln. Det är åter ett av hans tidiga Westernalster, då artikeln tidigare funnits med i speltidningen Fenix, i nummer 5 år 2007. Här har dock materialet putsats upp, anpassats för Western IV och utökats något.

             Vill du också läsa denna artikel? På begäran har vi öppnat möjligheten för dig som missade vår crowdfunding för Western IV att skaffa denna pdf-samling. På www.åskfågeln.se kan du både se vad samlingen innehåller, samt beställa den i vår webbutik. Alla filer är ännu inte utskickade, utan de skickas ut allt eftersom.

             Glöm inte heller att rösta i Fenix stora läsaromröstning om vad som var bäst inom svensk rollspelshobby under 2016. Omröstning avslutas imorgon så rösta på https://goo.gl/YhhWff

             Don’t be a stranger!

             Tove & Anders

             Kommentera


              #28              Stad av Gas – tjugoförsta artikeln i En Handfull Artiklar

              Nu har alla som skaffade pdf-samlingen En Handfull Artiklar under vår crowdfunding fått ett utskick via Sprend med ”Stad av Gas” som pdf. Vi är i full färd med att färdigställa mer bonusmaterial, så räkna med nya artiklar inom kort!

              ”Stad av Gas” är ett nyframtaget äventyrsuppslag som utspelar sig i New York, men med vissa kopplingar till New Orleans och äventyrsuppslaget ”Stad av Dimma”. De två kan dock spelas oberoende av varandra. Stad av Gas är en utmärkt introduktion till New Yorks mörkare gatuliv, och kvarteren där gängen styr. Författaren Joakim Andersson har skrivit denna artikel, som ger en första försmak på vad som väntar i det kommande supplementet om New York, som han håller på och slutför. Anders Larsson är ett nytt namn i Westernsammanhang, men vi hoppas se mycket mer av honom till Western framöver.

              Vill du också läsa denna artikel? På begäran har vi öppnat möjligheten för dig som missade vår crowdfunding för Western IV att skaffa denna pdf-samling. På www.åskfågeln.se kan du både se vad samlingen innehåller, samt beställa den i vår webbutik. Alla filer är ännu inte utskickade, utan de skickas ut allt eftersom.

              Don’t be a stranger!

              Tove & Anders

              Kommentera


               #29               Stad av Dimma – tjugoandra artikeln i En Handfull Artiklar

               Nu har alla som skaffade pdf-samlingen En Handfull Artiklar under vår crowdfunding fått ett utskick via Sprend med ”Stad av Dimma” som pdf. Vi är i full färd med att färdigställa mer bonusmaterial, så räkna med nya artiklar inom kort!

               ”Stad av Dimma” är ett nyframtaget äventyrsuppslag som utspelar sig i New Orleans, men med vissa kopplingar till New York och äventyrsuppslaget ”Stad av Gas”. De två kan dock spelas oberoende av varandra. Stad av Dimma är en utmärkt introduktion till New Orleans, där hetta, religion och hemliga sällskap spelar en inte obetydlig roll. Författaren Joakim Andersson har skrivit denna artikel, som ger en första försmak på vad som väntar i det kommande supplementet om New Orleans, som han håller på och slutför. Anders Larsson är ett nytt namn i Westernsammanhang, men vi hoppas se mycket mer av honom till Western framöver.

               Vill du också läsa denna artikel? På begäran har vi öppnat möjligheten för dig som missade vår crowdfunding för Western IV att skaffa denna pdf-samling. På www.åskfågeln.se kan du både se vad samlingen innehåller, samt beställa den i vår webbutik. Alla filer är ännu inte utskickade, utan de skickas ut allt eftersom.

               Don’t be a stranger!

               Tove & Anders

               Kommentera


                #30
                Hej!

                Ser att ni inte postat annonsering om den 19:e artikeln (Dr Wycombes Mirakelelixir har jag för mig)

                Och en fråga - finns det något smidigt sätt att få hjälp om man inte fått en länk eller missat att ladda ner en artikel? :) (Och en lista över vad/numrering hade varit jätteanvändbart)

                Kommentera

                Senaste inlägg

                Minimera

                Diskussioner Statistik Senaste inlägg
                Started by kwarnberg, Igår, 19.33
                15 responses
                143 visningar
                4 gillar
                Senaste inlägg 2097
                av 2097
                 
                Started by Måns, 14 July 2019, 14.04
                154 responses
                2.911 visningar
                4 gillar
                Senaste inlägg 2097
                av 2097
                 
                Started by ceruleanfive, Igår, 22.24
                18 responses
                150 visningar
                3 gillar
                Senaste inlägg entomophobiac  
                Started by kwarnberg, Idag, 08.50
                0 responses
                8 visningar
                0 gillar
                Senaste inlägg kwarnberg  
                Started by Lemur, Igår, 22.48
                1 response
                51 visningar
                2 gillar
                Senaste inlägg Bifur
                av Bifur
                 
                Started by 2097, 03 July 2019, 10.31
                47 responses
                1.564 visningar
                0 gillar
                Senaste inlägg 2097
                av 2097
                 
                Started by Henke, Igår, 21.47
                1 response
                62 visningar
                0 gillar
                Senaste inlägg 2097
                av 2097
                 
                Started by God45, Igår, 19.37
                11 responses
                105 visningar
                0 gillar
                Senaste inlägg God45
                av God45
                 
                Started by Mannen i skogen, 17 June 2019, 22.41
                3 responses
                116 visningar
                3 gillar
                Senaste inlägg Mannen i skogen  
                Started by krank, Igår, 11.20
                12 responses
                223 visningar
                0 gillar
                Senaste inlägg Caligo
                av Caligo
                 
                Arbetar …
                X