Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

En Handfull Artiklar

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av Dante, 12 March 2017, 21.18
11 responses
351 visningar
2 gillar
Bolongo
av Bolongo
 
Skapad av Rymdhamster, 22 March 2017, 17.40
23 responses
342 visningar
0 gillar
Reddokk Fheg  
Skapad av Vimes, Igår, 20.44
15 responses
241 visningar
4 gillar
Unfair
av Unfair
 
Skapad av clarence redd, Igår, 13.09
3 responses
61 visningar
1 gillar
clarence redd  
Skapad av wilper, 06 November 2016, 16.28
21 responses
598 visningar
13 gillar
clarence redd  
Skapad av krank, 20 March 2017, 22.33
17 responses
452 visningar
7 gillar
PowerNap  
Skapad av Platon, Igår, 21.34
0 responses
32 visningar
0 gillar
Platon
av Platon
 
Skapad av Björn Wärmedal, Igår, 12.24
13 responses
151 visningar
4 gillar
pappa
av pappa
 
Skapad av ceruleanfive, 22 March 2017, 22.44
6 responses
135 visningar
1 gillar
ceruleanfive  
Skapad av Ape of Wrath, Igår, 19.11
3 responses
77 visningar
1 gillar
Skarpskytten  
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • #16


  Tucsons Hjältar? – tionde artikeln i En Handfull Artiklar

  Nu har alla som skaffade pdf-samlingen En Handfull Artiklar under vår crowdfunding fått ett utskick via Sprend med ”Tucsons hjältar?” som pdf. Vi är i full färd med att färdigställa mer bonusmaterial, så räkna med nya artiklar inom kort!

  ”Tucsons Hjältar?” är den lokale reportern Luke Cavanaughs reportage om detektivbyrån Law Unlimited, som har sitt huvudkontor i Tucson. Artikeln beskriver detektivbyråns korta historia, de tongivande personerna och vad de kan tänkas låna ut sina tjänster till. Tucsons Hjältar? är hämtad från speltidningen Fenix fjärde nummer 2005 och innehåller tidiga Westernillustrationer av Lukas Thelin. Tove och Anders Gillbring har skrivit texten, som delvis bygger på en egen rollspelskampanj tillsammans med gamla vänner i Nynäshamn.

  Don’t be a stranger!

  Tove & Anders

  Kommentera


  • #17


   Wells Fargo glömmer aldrig – elfte artikeln i En Handfull Artiklar

   Nu har alla som skaffade pdf-samlingen En Handfull Artiklar under vår crowdfunding fått ett utskick via Sprend med ”Wells Fargo glömmer aldrig” som pdf. Vi är i full färd med att färdigställa mer bonusmaterial, så räkna med nya artiklar inom kort!

   ”Wells Fargo glömmer aldrig” är en kort artikel, som ändå hinner presentera så väl det legendariska diligensbolagets och deras egen detektivbyrå som vilka tekniska undersökningar som kan genomföras 1876 och en illustrerad presentation av Wells Fargo-detektiven Tomas Hayden Caldwell. Han har dessutom ett olöst fall han vägrar släppa, där han kan tänkas ta hjälp av rollpersoner för att få tag i de skyldiga … Artikeln publicerades ursprungligen i speltidningen Fenix, nummer 1 år 2007. Lukas Thelin har gjort bilderna, medan texten har hela fyra skribenter som gjort någon del – trots att artikeln bara är två sidor lång!

   Don’t be a stranger!

   Tove & Anders

   Kommentera


   • #18


    Fabianos förbannelse – tolfte artikeln i En Handfull Artiklar

    Nu har alla som skaffade pdf-samlingen En Handfull Artiklar under vår crowdfunding fått ett utskick via Sprend med ”Fabianos förbannelse” som pdf. Vi är i full färd med att färdigställa mer bonusmaterial, så räkna med nya artiklar inom kort!

    ”Fabianos Förbannelse” är ett äventyrsuppslag författat av Henrik Örnebring och illustrerat av Åke Rosenius. Historien utspelar sig i New Mexico friktionsfritt sida vid sida med en djup katolicism, i synnerhet bland den spansktalande befolkningen vidskepelse och folktro. För de flesta enklare själar är det relativt vardagligt och obestridligen sant att de döda kan visa sig för de levande, att omen av olika slag kan förebåda framtiden, att naturfenomen och märkliga bergsformationer kan förklaras på övernaturligt vis, att djävulen kan uppträda i människohamn och, inte minst, att häxor (så kallade brújas) kan utöva magi och kasta förbannelser över folk. I det kommande supplementet ”New Mexico och Santa Fe” presenteras territoriets legender och folklore. Detta äventyrsuppslag bygger på denna typ av folktro och kan vara ett bra sätt att visa spelarna att sådan vidskepelse dels tas för självklart av de flesta, och dels att vidskepelsen delvis hänger samman med de traditionella familje- och vänskapsbanden bland den spansktalande befolkningen.

    Don’t be a stranger!

    Tove & Anders

    Kommentera


    • #19


     Lagen i Tucson – trettonde artikeln i En Handfull Artiklar

     Nu har alla som skaffade pdf-samlingen En Handfull Artiklar under vår crowdfunding fått ett utskick via Sprend med ”Lagen i Tucson” som pdf. Vi är i full färd med att färdigställa mer bonusmaterial, så räkna med nya artiklar inom kort!

     ”Lagen i Tucson” tar en närmare titt på lagen i Tucson, både vad gäller lagmän och själva sheriffkontoret. Trots artikeln bara spänner över två sidor innehåller den en karta och fyra illustrerade spelledarpersoner. Artikeln är hämtad från det allra första numret av speltidningen Fenix och innehåller något så ovanligt som illustrationer av Anders Gillbring, hämtade från hans eget enorma arkiv av spelledarpersoner som han tecknat genom åren. Se det som en charmig detalj, och inte något som kommer att bli en vana.

     Don’t be a stranger!

     Tove & Anders

     Kommentera


     • #20      Sanningen måste fram – fjortonde artikeln i En Handfull Artiklar

      Nu har alla som skaffade pdf-samlingen En Handfull Artiklar under vår crowdfunding fått ett utskick via Sprend med ”Sanningen måste fram” som pdf. Vi är i full färd med att färdigställa mer bonusmaterial, så räkna med nya artiklar inom kort!

      ”Sanningen måste fram” drar in rollpersonerna i en historia som blandar politiska intriger med bankrån och prostitution. Och förstås tidningar, då det skrivna ordet är en väg till makt och inflytande. Henrik Örnebring har skrivit detta äventyrsuppslag som utspelar sig i sydvästra USA och Mexiko, medan Lukas Thelin har illustrerat. Det är åter ett av hans tidiga Westernalster, då artikeln tidigare funnits med i speltidningen Fenix för tio år sedan.

      Don’t be a stranger!

      Tove & Anders

      Kommentera


      • #21
       Alltså hur många artiklar kommer det bli till slut? Dom verkar ju aldrig ta slut :)

       Kommentera


       • #22
        Tsktsktsk. Först gnäller ni på att inget kommer, sen gnäller ni på att allt kommer.

        Kommentera


        • #23


         Carreras Cantina – femtonde artikeln i En Handfull Artiklar

         Nu har alla som skaffade pdf-samlingen En Handfull Artiklar under vår crowdfunding fått ett utskick via Sprend med ”Carreras Cantina” som pdf. Vi är i full färd med att färdigställa mer bonusmaterial, så räkna med nya artiklar inom kort!

         ”Carreras Cantina” är en äventyrsplats till Western, där flera av intrigerna kretsar kring tuppfäktning på olika vis. Artikeln är komplett med regler för tuppfäktning, kartor och sex illustrerade spelledarpersoner. Henrik Örnebring har skrivit detta äventyrsuppslag som utspelar sig i New Mexico, medan Lukas Thelin har illustrerat. Det är åter ett av hans tidiga Westernalster, då artikeln tidigare funnits med i speltidningen Fenix för tio år sedan.

         Don’t be a stranger!

         Tove & Anders

         Kommentera


         • #24


          A Conspiracy of One – sextonde artikeln i En Handfull Artiklar


          Nu har alla som skaffade pdf-samlingen En Handfull Artiklar under vår crowdfunding fått ett utskick via Sprend med ”A Conspiracy of One” som pdf. Vi är i full färd med att färdigställa mer bonusmaterial, så räkna med nya artiklar inom kort!

          ”A Conspiracy of One” är ett äventyrsuppslag som utspelar sig i Santa Fe, New Mexico. Det är författat av den ständigt lika inspirerande Henrik Örnebring som skämt bort Westerns spelare med stora mängder inspirerande material genom åren – och ännu mer blir det i form av supplementen Deadwood och New Mexico framöver. Eftersom det är Henriks födelsedag i dag ville vi hylla honom genom att skicka ut denna artikel just idag. Lukas Thelin har illustrerat. Det är åter ett av hans tidiga Westernalster, då artikeln tidigare funnits med i speltidningen Fenix, i nummer 1 år 2008.

          Don’t be a stranger!

          Tove & Anders

          Kommentera


          • #25


           Tucsons demon – sjuttonde artikeln i En Handfull Artiklar


           Nu har alla som skaffade pdf-samlingen En Handfull Artiklar under vår crowdfunding fått ett utskick via Sprend med ”Tucson demon” som pdf. Vi är i full färd med att färdigställa mer bonusmaterial, så räkna med nya artiklar inom kort!

           ”Tucsons Demon” är en beskrivning av Tucsons Chinatown, och inte minst den tongledare som styr och ställer bland den kinesiska befolkningen där med järnhand. Tove och Anders Gillbring skrev artikeln, som är ett perfekt komplement till supplementet Arizona. Lukas Thelin har illustrerat även denna gång. Det är ett av hans allra tidigaste Westernalster, då artikeln tidigare funnits med i speltidningen Fenix, i nummer 6 år 2006.

           Don’t be a stranger!

           Tove & Anders

           Kommentera


           • #26


            Indianskolan – artonde artikeln i En Handfull Artiklar

            Nu har alla som skaffade pdf-samlingen En Handfull Artiklar under vår crowdfunding fått ett utskick via Sprend med ”Indianskolan” som pdf. Vi är i full färd med att färdigställa mer bonusmaterial, så räkna med nya artiklar inom kort!

            ”Indianskolan” är en äventyrsplats med tillhörande äventyrsuppslag av Andreas Williamsson, och artikeln har illustrerats av Lukas Thelin. Indianskolan fanns med i en tidigare version i speltidningen Fenix, i nummer 3 år 2006. Det är ingen vacker bild av hur det kunde gå till när indianbarn skulle ”civiliseras” som målas upp i denna artikel. Skolan har placerats strax utanför Coffeyville i Kansas.

            Don’t be a stranger!

            Tove & Anders

            Kommentera

            Arbetar …
            X