Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

En Handfull Artiklar

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av Leon, 11 January 2019, 14.33
101 responses
3.247 visningar
2 gillar
afUttermark  
Skapad av Opoopo, 15 August 2018, 20.35
12 responses
541 visningar
0 gillar
Rangertheman  
Skapad av krank, 14 January 2019, 11.52
5 responses
179 visningar
0 gillar
Voldstagg13  
Skapad av wilper, 16 January 2019, 17.33
24 responses
814 visningar
12 gillar
luddwig
av luddwig
 
Skapad av Bifur, 09 January 2019, 19.51
58 responses
1.374 visningar
1 gillar
P.eLL.e
av P.eLL.e
 
Skapad av lofty, 16 January 2019, 14.35
3 responses
117 visningar
1 gillar
lofty
av lofty
 
Skapad av Kotaka, 01 January 2019, 22.29
4 responses
188 visningar
1 gillar
Zyx Zoismos  
Skapad av RedMoon, 18 January 2019, 13.54
1 response
101 visningar
4 gillar
clarence redd  
Skapad av RasmusL, 14 January 2019, 18.50
7 responses
206 visningar
0 gillar
Cyberhest  
Skapad av RedMoon, 16 January 2019, 14.01
2 responses
135 visningar
7 gillar
Evokee
av Evokee
 
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • En Handfull Artiklar

  Då har det blivit dags att börja skicka ut artiklar till alla er som beställde En Handfull Artiklar under vår crowdfunding. Det är en diger lista som står under produktion, med allt från gamla godingar från Fenix (där de flesta måste putsas upp och anpassas till Western IV) till helt nyskrivet material. Du kommer att upptäcka att en del material har bytt namn sedan crowdfundingen, i samband med att materialet har färdigställts. I den här tråden kommer vi att lägga upp vilka titlar som skickats ut, allt eftersom de går ut.

  Don’t be a stranger,

  Tove & Anders

 • #2
  Hillbillyland – första artikeln i En Handfull Artiklar

  Nu har alla som skaffade pdf-samlingen En Handfull Artiklar under vår crowdfunding fått ett utskick via Sprend med Hillbillyland i pdf. Vi är i full färd med att färdigställa mer bonusmaterial, så räkna med nya uppdateringar inom kort!

  Hillbillyland handlar om Tennessees och Kentuckys mytomspunna bergsfolk där blod alltid är tjockare än vatten och motstånd mot all form av utsocknes makt en självklarhet … Massor av spelinspiration utlovas!

  Don’t be a stranger!

  Tove & Anders

  Kommentera


  • #3
   Kvinnor i blått och grått – andra artikeln i En Handfull Artiklar

   Nu har alla som skaffade pdf-samlingen En Handfull Artiklar under vår crowdfunding fått ett utskick via Sprend med ”Kvinnor i blått och grått” som pdf. Vi är i full färd med att färdigställa mer bonusmaterial, så räkna med nya artiklar inom kort!
   ”Kvinnor i blått och grått” handlar om några av de kvinnor som gjorde betydelsefulla insatser under det amerikanska inbördeskriget, framför allt som spioner.

   Don’t be a stranger!

   Tove & Anders

   Kommentera


   • #4
    Stoppa Pressarna! – tredje artikeln i En Handfull Artiklar

    Nu har alla som skaffade pdf-samlingen En Handfull Artiklar under vår crowdfunding fått ett utskick via Sprend med ”Stoppa Pressarna!” som pdf. Vi är i full färd med att färdigställa mer bonusmaterial, så räkna med nya artiklar inom kort!
    ”Stoppa Pressarna!” handlar om press och journalistik under vilda västerneran, och är författad av en mästare på ämnet – Henrik Örnebring. Utöver en historisk inblick bjuds spelinspirerande tips och äventyrsuppslag.

    Don’t be a stranger!

    Tove & Anders

    Kommentera


    • #5
     Oväder och ond bråd död – fjärde artikeln i En Handfull Artiklar

     Nu har alla som skaffade pdf-samlingen En Handfull Artiklar under vår crowdfunding fått ett utskick via Sprend med ”Oväder och ond bråd död” som pdf. Vi är i full färd med att färdigställa mer bonusmaterial, så räkna med nya artiklar inom kort!
     ”Oväder och ond bråd död” är en mordgåta modell låsta rummet, författad av den alltid lika mästerliga Anders Blixt. Rollpersonerna kan bli misstänkta, men har alla möjligheter att rentvå sina namn genom att lösa gåtan.

     Don’t be a stranger!

     Tove & Anders

     Kommentera


     • #6
      Skulle köpt "en handfull artiklar" också trots allt. Låter som riktigt nice läsning för ännu mer immersion i settingen, även om grundböckerna är en guldgruva för immersion i alla fall. Sällan som Rollspel är så bra på att förmedla spelvärlden till läsarna som Western är.

      Jag kommer köpa Amerika boken när den är klar, vilket jag räknar med kommer ta tid då vad jag förstått så är den en fet volym och om den skall hålla samma klass som de andra grundböckerna så kommer det krävas mycket arbete.

      Fortsätt med att ge ut fler texter till ert enormt vackra och bra rollspel, och självklart skynda med "Ömfotingen"!!! ;-)

      Kommentera


      • #7
       En splittrad nation – femte artikeln i En Handfull Artiklar

       Nu har alla som skaffade pdf-samlingen En Handfull Artiklar under vår crowdfunding fått ett utskick via Sprend med ”’En splittrad nation” som pdf. Vi är i full färd med att färdigställa mer bonusmaterial, så räkna med nya artiklar inom kort!

       ”En splittrad nation” handlar om det amerikanska inbördeskriget, och inte minst hur det kan användas i rollspel. Artikeln tar upp hur olika delar av landet påverkades, och hur livet i fält kan te sig – inte minst beroende på vilket truppslag rollpersonerna tillhör. Tove & Anders Gillbring har skrivit artikeln, som illustrerats av Lukas Thelin.

       Don’t be a stranger!

       Tove & Anders

       Kommentera


       • #8
        Kampanjer i Guld & Bly – sjätte artikeln i En Handfull Artiklar

        Nu har alla som skaffade pdf-samlingen En Handfull Artiklar under vår crowdfunding fått ett utskick via Sprend med ”Kampanjer i Guld & Bly” som pdf. Vi är i full färd med att färdigställa mer bonusmaterial, så räkna med nya artiklar inom kort!

        ”Kampanjer i Guld & Bly” är en artikel med handfasta tips från två av de mesta och bästa spelledarna och arrangörerna av Westerns figurspel Guld & Bly på konvent (Marcus Brissman och Arvid Björklund). Artikeln innehåller även tre olika exempelscenarion och ramar, som gör det lättare att komma igång och spela.

        Don’t be a stranger!

        Tove & Anders

        Kommentera


        • #9
         Kommer det gå att köpa en handfull artiklar så här i efterhand?!

         Kommentera


         • #10


          Swift Fox & Top Hat – sjunde artikeln i En Handfull Artiklar

          Nu har alla som skaffade pdf-samlingen En Handfull Artiklar under vår crowdfunding fått ett utskick via Sprend med ”Swift Fox & Top Hat” som pdf. Vi är i full färd med att färdigställa mer bonusmaterial, så räkna med nya artiklar inom kort!

          ”Swift Fox & Top Hat” är två levande legender i den amerikanska västern tack vare de romaner som skrivs om dem. Här ges en utförlig beskrivning av dessa antihjältar och författaren som skriver om deras levnadsöden, ihop med äventyrsuppslag för hur rollpersonerna kan komma att korsa deras väg. En av spelsveriges stora profiler, Krister Sundelin som under det senaste året gjort sig mest känd för Hjältarnas Tid, har skrivit denna stämningsfulla artikel som Linus Larsson illustrerat. Swift Fox & Top Hat är en specialframtagen artikel för denna samling och har aldrig publicerats tidigare.

          Don’t be a stranger!

          Tove & Anders

          Kommentera


          • #11
           Är det så att det kan ta en stund innan man får mailet, för jag har inte fått nått än.

           Kommentera


           • #12
            Ursprungligen skrivet av Hans E Magnusson Visa inlägg
            Är det så att det kan ta en stund innan man får mailet, för jag har inte fått nått än.
            Mailet brukar komma rätt fort. Men eftersom vi skickar ut till många adresser samtidigt kan det ibland ta en liten stund.

            /Anders & Tove

            Kommentera


            • #13
             Hamnade i lådan just :)

             Kommentera


             • #14


              Andevärldens Mysterier – åttonde artikeln i En Handfull Artiklar

              Nu har alla som skaffade pdf-samlingen En Handfull Artiklar under vår crowdfunding fått ett utskick via Sprend med ”Andevärldens Mysterier” som pdf. Vi är i full färd med att färdigställa mer bonusmaterial, så räkna med nya artiklar inom kort!

              ”Andevärldens Mysterier” tar en närmare titt på spiritualismen och presenterar en grupp vassa analytiker inom Santa Fes Spiritualistiska Förening som gör sitt bästa för att avslöja bedragare, samtidigt som de drivs av hoppet om att hitta något bevis på att andevärlden faktiskt finns. Artikeln kommer komplett med kampanjuppslag, illustrerade spelledarpersoner och en karta över Santa Fes Spiritualistiska Förening. Henrik Örnebring är mannen bakom intrigerna och texterna, medan Linus Larsson står för det visuella materialet. Andevärldens Mysterier är specialframtaget för denna samling och har aldrig publicerats tidigare.

              Don’t be a stranger!

              Tove & Anders

              Kommentera


              • #15


               Brödraskapet – nionde artikeln i En Handfull Artiklar

               Nu har alla som skaffade pdf-samlingen En Handfull Artiklar under vår crowdfunding fått ett utskick via Sprend med ”Brödraskapet” som pdf. Vi är i full färd med att färdigställa mer bonusmaterial, så räkna med nya artiklar inom kort!

               Brödraskapet är ett hemligt sällskap i Tucson, vars medlemmar är lika etablerade och inflytelserika som någon korrupt affärsring samtidigt som deras bakomliggande agenda är mer politisk än bara egen vinning. Och de tvekar inte att ta till våld för att få som de vill. I artikeln hittar du mer om vilka de är, vad de vill åstadkomma och vilka medel de tar till för att nå dit. Artikeln är hämtad ur nummer 2, 2005 av speltidningen Fenix och innehåller de första bilder Lukas Thelin någonsin gjorde till Western. Tove och Anders Gillbring har skrivit texten, som blir extra användbar för alla som även skaffat supplementet Arizona som togs fram till Western 3, men rymmer mycket användbart ännu.

               Don’t be a stranger!

               Tove & Anders

               Kommentera

               Arbetar …
               X