Tillkännagivande

Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Är Svenska Kulter bra?

Minimera
X
 
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • Frodovic
  svarade
  Har precis beställt "Svenska Kulter - Rollspelet med Sju porträtt av Elvira Wallin".
  Hoppas att det kan passa min grupp som lirar Mutant År Noll, Western och Coriolis ;)

  Kommentera:


 • Rymdhamster
  svarade
  Ursprungligen skrivet av Arfert Visa inlägg
  "Ombord för roligt" är egentligen en "rälsad novell" som Fager själv skrivit. Den kan man hoppa över, om den inte passar gruppen. Och den är galen.
  Jag tänker att om man har med droger på något vänster, antingen i den här kampanjen eller nån annan, och rollpersonerna bestämmer sig för att testa så skulle OFR passa ypperligt att köra då.

  Kanske om det blir indragna i festande i paris- eller moskvalägenheten.


  Eller var det st petersburg?

  Kommentera:


 • Landrim
  svarade
  Jag älskar både novellsamlingen och rollspelet. Jag tycker det är intressant att man spelar ur kultisternas synvinkel och att få se kultisterna som personer och inte bara galningar och kanonmat som de enkelt blir i andra Lovecraftianska rollspel. Att det sen också utspelar sig i Sverige också är bara ett stort plus för min del :)

  Kommentera:


 • Arfert
  svarade
  "Ombord för roligt" är egentligen en "rälsad novell" som Fager själv skrivit. Den kan man hoppa över, om den inte passar gruppen. Och den är galen.

  Kommentera:


 • Tre solar
  svarade
  Vi körde Sju porträtt idag, snittade ett porträtt per två timmar. Den rälsiga sista delen (ombord för roligt) drar ned helhetsintrycket rejält men fram till dess var det både roligt, ösigt, stämningsfullt och väldigt spelbart.

  Reglerna funkade överlag bra och man bjöds ofta på att få lyckas. Precis som i CoC är vansinnespoängen en ospännande del, men det är vad man kan förvänta sig. Grundegenskapsskadan funkade däremot över förväntan.

  Spelet passar mycket väl till Fagers berättelser, och det är exakt vad det utger sig för att göra. Så det är solklart ett bra spel.
  Last edited by Tre solar; 18 August 2016, 02.01.

  Kommentera:


 • Arfert
  svarade
  Smaken är som baken. ;)

  Kommentera:


 • JJoghans
  svarade
  Ursprungligen skrivet av Organ Visa inlägg
  Vad med Fagers skrivande är det du inte gillar?
  Oj, missade det här när det postades way back. Jag vet inte om den här tråden egentligen är rätt plats, för det blir fett off topic, men eftersom du frågar:

  Jag har inte orkat analysera exakt varför faktiskt, men det jag läst "griper" mig inte. Jag är hela tiden medveten om att jag läser någons påhittade berättelse, och börjar därför störa mig på innehållet. Det känns effektsökande på ett sätt som är väldigt ogenomskinligt. Karaktärerna (d.v.s. de få jag hittills läst om) känns platta och tråkiga och/eller ointressanta. Jag vet inte om det beror på språket, handlingen eller dialogen. Jag har gjort två seriösa försök att ta mig an Fager, men jag ledsnar på en gång. Jag har t.o.m. försökt börja på olika ställen. Jag tror inte jag kommer orka göra ett nytt försök.

  Annars älskar jag både "Lovecraftiana" och idén att göra den typen av berättelser i en svensk miljö/kontext, så det är ju nästan generande att jag inte läst Fagers grejor när samlingsverket står här i bokhyllan. Men det är därför jag äger rollspelet.

  Jag har f.ö. fått nästan exakt samma irritationskänsla av två prisade podcasts, nämligen "The Black Tapes" och "De Dödas Röster". Jag vill verkligen gilla dem, men det går inte. De känns otransparenta, och jag klarar inte av att leva mig in i dem. Så till slut blir jag frustrerad och stänger av. Antagligen är jag extremt kräsen med hur jag serveras fiktion, på ett sätt som jag själv inte har full insikt i.

  Kommentera:


 • Arfert
  svarade
  Ur recensionen.

  Å andra sidan tycker jag att spelet lutar sig för mycket på Fager berättelser.
  Det var själva grejen för licensen.

  Hur ska man hantera att rollpersonerna tillber olika Gudar eller att de spelar illvilliga egoister som samtidigt förväntas dra åt samma håll under ett längre spel? Hur gör man karaktärer som inte bara är onda och illvillig?
  Det är ju det böckerna handlar om. ;) Tycker jag. Folk är folk, men med varierade moral. Och splittrade lojaliteter. Det är jobbigt. Är en snubbe som Fredman ond? Inte mer än Tony Soprano.

  Kommentera:


 • Nässe
  svarade
  Har skrivit en recension av spelet här: http://pod-con.blogspot.se/2015/09/n...ulter.html?m=1

  Kommentera:


 • Rangertheman
  svarade
  Hur är det att spelleda? Min sambo har spelat Symbaroum, Tassar och Morrhår och Äventyr, men aldrig själv varit spelledare.

  Kommentera:


 • McKatla
  svarade
  Ja, spelet är bra! Vi har tagit oss igenom såväl introäventyret som kampanjen "Sju porträtt..." med stor behållning – och snittåldern i gänget ligger nog på 45 år...

  Reglerna var ok, men hade vunnit på att tänkas igenom ett varv till. Dock inget som helst bekymmer att använda sig av dem (även om vi aldrig blev kloka på den exakta innebörden hos Psyke och Närvaro trots dussinet spelkvällar... – vi husreglade en del där!).

  Kommentera:


 • Rangertheman
  svarade
  Jag ser verkligen fram emot att prova Svenska Kulter, av två huvudanledningar: Dels för att det verkar väldigt intressant att spela en karaktär som antingen avsiktligt eller genom otur, hamnat i lag med det stora mörkret. En girig och egoistisk anka i Drakar och Demoner är nog det närmaste jag kommit en rollperson som inte är renodlat på de godas sida. Andra anledningen är att jag äntligen ska få spela rollspel igen. Förr i tiden var jag spelledare ungefär 60% av tiden och spelare resten. Men sedan vår nystart med Symbaroum har jag bara varit spelledare. Jag gillar visserligen att vara SL och det passar min personlighet, men någon gång emellanåt är det kul att kunna koncentrera sig på den lite mindre bilden. Jag blev väldigt glad när min sambo hittade regelboken på SF-bokhandeln och nästan omedelbart bestämde sig för att köpa den.

  Kommentera:


 • Arfert
  svarade
  Apropå tonårsgothare... där ligger Kult mycket närmare tonåren än Svenska kulter.. som är betydligt vuxnare. Huvudförfattarna är ju bägge över 50, till exempel. Och de har mig veterligen aldrig varit gothare heller. ;)

  Kommentera:


 • Organ
  svarade
  Ursprungligen skrivet av Dazumal Visa inlägg
  ....trots att jag har svårt för Fagers texter och därför inte lyckats läsa hans böcker.
  Vad med Fagers skrivande är det du inte gillar?

  Kommentera:


 • Organ
  svarade
  Ursprungligen skrivet av P.eLL.e Visa inlägg
  Är spelet ämnat för tonårs-gothare eller kan det funka? Är det ett KULT light?
  SK är alldeles för mycket diskbänksrealism för att man skulle kunna svara ja på någon av frågorna. Närmandet till de ockulta fasorna är i det närmaste minimalistiskt och avskalat i jämförelse med KULT. Ifall det är bra eller dåligt är något du får avgöra själv.

  Kommentera:

Senaste inlägg

Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Started by afUttermark, 24 May 2020, 18.04
24 responses
740 visningar
0 gillar
Senaste inlägg Lupus Maximus  
Started by Dimfrost, 24 May 2020, 15.46
13 responses
192 visningar
2 gillar
Senaste inlägg Tre solar  
Started by Khan, Idag, 10.22
0 responses
16 visningar
0 gillar
Senaste inlägg Khan
av Khan
 
Started by Henke, 23 May 2020, 20.03
5 responses
272 visningar
20 gillar
Senaste inlägg Robert Jonsson  
Started by Minimoni, Igår, 08.29
3 responses
141 visningar
0 gillar
Senaste inlägg Caligo
av Caligo
 
Started by Trockel, 25 May 2020, 22.07
7 responses
315 visningar
0 gillar
Senaste inlägg JJoghans  
Started by Leon, 20 May 2020, 21.00
31 responses
828 visningar
8 gillar
Senaste inlägg Lightshy  
Started by T-RED, 20 May 2020, 22.12
7 responses
284 visningar
0 gillar
Senaste inlägg dancodan  
Started by God45, 30 September 2019, 19.49
234 responses
10.170 visningar
8 gillar
Senaste inlägg Johan Jonsson  
Started by DeathByTincan, Igår, 12.11
0 responses
28 visningar
0 gillar
Senaste inlägg DeathByTincan  
Arbetar …
X