Tillkännagivande

Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Att skriva äventyr till Svenska Kulter

Minimera
X
 
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

  Att skriva äventyr till Svenska Kulter

  Så jag köpte Svenska Kulter - Rollspelet i går, och läste igenom boken samma dag. Jag gillar den. Även om jag har lite svårt att sätta mig in tankesättet att spela som och skriva äventyr för kultister. Men det är nog bara en vanesak.

  Jag blev genast sugen på att skriva ett litet äventyr till spelet, som utspelar sig på Högskolan i Borås (där jag studerat i sex år nu, så det är en tämligen välkänd miljö). Dock har jag inte skrivit äventyr till den här typen av spel tidigare. Jag har läst några av äventyren som finns, och jag tror att jag börjar få grepp om hur de bör läggas upp, men är det något särskilt jag bör tänka på för att det ska bli ett "lyckat" äventyr? Jag hoppas att det kan bli bra nog för att vara värt att dela, så det skulle vara kul att veta vad som gör ett äventyr till Svenska Kulter bra, med tanke på att jag faktiskt inte hunnit testa spelet än (När inspirationen till äventyr kommer tänker jag inte vänta med att skriva ned det för en sådan detalj att jag inte spelat spelet än liksom).

  Äventyret ska kunna introducera en ny spelgrupp till världen, och rollpersonerna kommer inte vara kultister när äventyret börjar. Det kommer utspela sig på högskolan, där rollpersonerna är mer eller mindre ensamma med en kult bestående av undervisande personal vid högskolan, och är i riskzonen att bli kultens offer för deras första ritual.

  #2
  Du skulle kunna ta inspiration från klassikern Breakfast Club och göra en svensk variant. Rollpersonerna grupp består av olika stereotyper som återkommer i den akademiska världen ( akademikern, den privilegierade, idrottaren, rollspelaren etc). De har fått underkänt på sitt grupparbete men den hjälpsamma föreläsaren ger dem tillgång till högskolans laboratorium/bibliotek eller liknande på kvällstid. Föreläsaren kan tillhöra kulten eller kanske vara deras enda hopp.
  Det jag finner viktigaste med Svenska Kulter är att man ta vara på sådant som tillhör det svenska samhället. Anders Fagers berättelser blir bra för att de i likhet med Ajvide hittar den svenska doften, kaviarmackor, scouter, musikskola och flourtanter kan med rätt vinkel bli lika läskigt som alla klassiska monster och mördare.

  Kommentera


   #3
   Du behöver en fruktansvärd ide som skulle kunna vara sann eller som är sann eller som är sann nog. I mitt Svenska Kulter scenario, "Socialt arbete" som du kan hitta på Saga games hemsida är den idéen att institutionaliserande av barn i bästa fall korrumperar dem och i värsta fall förintar dem, oavsett hur välmenande personalen är. Sedan använder du mythosen till att illustrera den här idéen. Sedan gör du så att du sätter scenariot i en miljö som du känner igen och är bekant med, vilket du redan gjort, och sedan visar du den saken från sin allra värsta sida.

   Så du har Högskolan i Borås, vilka fruktansvärda idéer har vi här? Tja, vi har upptuggandet av arbetarklassen. Högskolan är ung, etablerades väldigt nyligen i en miljö som innan det var mycket mer arbetarklass och "gentrifikationen" av folket som går där är bara en grej. Kulturellt och socialt kapital som man är desperat att byta ut mot det från en bättre klass av människor och man vill bli sedd som en riktig institution för högre lärande istället för en patetisk nykomling känd för textilutbildnngar. LUND OCH UPPSALA SKRATTAR ÅT OSS!!! Men vi har listat ut hur man bygger en Ur shambor, en drömgrav, och efter att den blivit en den av vår institution så kommer vi bränna bort folkhems värdena som fett i en panna! Allt det kräver är utrotandet av tidigare identiteter...

   Jag hade börjat scenariot med spelarkaraktärerna som kultister. Att få dem att bli kultister in game är faktiskt inte roligt eftersom man går ifrån vad som gör spelet bra och gör det till Call istället.

   Kommentera

   Senaste inlägg

   Minimera

   Diskussioner Statistik Senaste inlägg
   Started by Björn Wärmedal, 17 February 2020, 11.05
   86 responses
   2.195 visningar
   13 gillar
   Senaste inlägg Gurgeh
   av Gurgeh
    
   Started by Måns, Igår, 09.28
   3 responses
   223 visningar
   13 gillar
   Senaste inlägg Dunderklumpen  
   Started by Marrik den allvetande, Idag, 11.07
   0 responses
   48 visningar
   1 gillar
   Senaste inlägg Marrik den allvetande  
   Started by McKatla, Igår, 22.42
   19 responses
   238 visningar
   2 gillar
   Senaste inlägg ceruleanfive  
   Started by Evokee, 22 March 2020, 13.38
   45 responses
   2.021 visningar
   2 gillar
   Senaste inlägg JJoghans  
   Started by Zadrith, 29 March 2020, 15.59
   5 responses
   190 visningar
   4 gillar
   Senaste inlägg Zadrith
   av Zadrith
    
   Started by Ymir, Igår, 18.34
   2 responses
   155 visningar
   6 gillar
   Senaste inlägg dancodan  
   Started by bortom12e, Igår, 15.17
   9 responses
   200 visningar
   0 gillar
   Senaste inlägg God45
   av God45
    
   Started by Khan, 15 May 2019, 12.30
   7 responses
   297 visningar
   0 gillar
   Senaste inlägg DanielSchenström  
   Started by Froste, 17 October 2019, 15.30
   29 responses
   967 visningar
   3 gillar
   Senaste inlägg Bolongo
   av Bolongo
    
   Arbetar …
   X