Tillkännagivande

Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Form och funktion - eqip

Minimera
X
 
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

  Form och funktion - eqip

  Som återvändare till rpgs och NX är det kul att ta del av världsbygget. Det hela växer på mig och många delar jag varit tveksam avhandlas på ett bra vis.

  men.

  hur ser världen ut bortom landskapsbilderna i böckerna? Svävar alla fordon? Måste jag lusläsa eqip bara för att förstå det?
  den flytande, påtagliga virtuella närvaron gör sig tydlig böckerna igenom men inte hur grejer funkar/ser ut/utvecklats de senaste 50 åren.

  eller så är jag trög.

  ge mig en moodboard av filmreferenser (inte andra spel - kan vara svårt att sälja på oinsatta) som belyser var eqip och tech befinner sig (inte miljöer el alt settingvarianter)

  funkar dessa, och vilka fler kan du lägga till isf bland film och tv-referenser? :

  bladerunner - fordon
  alien - rymdfart
  äkta människor - simulering/ai
  5e elementet - bostadsmodul
  altered carbon - tech/eqip
  john wick - superteflontyg  #2
  Approachen vi tog för Neotechs grundpaket var att inte skriva en klassisk grundbok med världskapitel och hela köret, utan vi ville göra det mer modulärt. Dels för att ta ner omfånget lite (lyckades inte fullt så bra som vi tänkt där :) ), dels för att kunna bygga upp världen lite mer över tid och låta spelledare och spelare få mer utrymme att hitta på eget. Dessutom gör in-game-sättet vi presenterar allt på det lite svårare att skriva en klassisk "så-här-är-världen"-text. Men allt har för- och nackdelar och helt klart går det inte att få en komplett bild av Neotechs värld via böckerna just nu.

  Faktum är att vi har detaljerade moodboards för allt vi skapat till Neotech-världen! Vi har också en lång artikel vi använt internt för att beskriva tekniknivån. Dessa vill vi definitivt dela! De behöver en liten genomgång av oss först, men jag kan börja med detta: https://docs.google.com/drawings/d/1INN5nV5GcFaUx6aEeUfNHoWTa4YPodkZ-_vf_LeCpkE/edit?usp=sharing .

  Även om vi inte lyckats 100% i de bilder vi använt för böckerna, så försöker vi undvika att återanvända alltför mycket av klassiska cyberpunk-troper. Det hör till den lite mer trovärdiga tonen vi vill att Neotech har, att de klassiska troperna är rätt uttjatade samt att tiden hunnit springa förbi en hel del. Några exempel:

  - Vektorjet (flygande bilar) finns, men de är inte standard, det är dyra, högljudda saker
  - Vanliga bilar finns förstås, men alla kan köra själv i någon mån så många har gjort sig av med förarhytter, rattar och annat. Samtidigt kräver många länder fortfarande att en mänsklig förare är ansvarig, så det finns också många bilar som ser ut ungefär som idag.
  - Det finns superskrapor och 3D-printade blockhus, men på det stora hela har städer kvar arkitekturen av idag. Det är helt enkelt inte rimligt att helt bygga om städer på 50 år.
  - Cybernetik i klassisk tappning (krom, servon, etc) finns men är old-skool, associeras med veteraner från gamla krig. Modern cyber är delvis eller helt biologisk, framodlad. Det gör också att den ofta kan vara nästan helt osynlig utifrån, men en del vill förstås att deras cyber SKA synas och använder det som ett mode-attribut.

  Dina film-referenser är rätt spot-on. Blade runner kanske har lite väl mycket flygande fordon och enorma byggnader jämfört med Neotech. Alien har betydligt mer utvecklat rymdfart än Neotech, Neotech är mer som SpaceX konceptfilmer.

  Filmen Elysium ger ganska bra matchning på den generella stilen i Neotech. Det är skitigt och gritty med högteknologi men ändå ganska likt nutiden (på Jorden). Det finns visserligen inte en så stor rymdstation som Elysium i Neotech, men det finns mindre varianter i samma tema.

  Kommentera


   #3
   Riktigt bra info. Tack

   Kommentera


    #4
    tack ripperdoc , precis den tumme-pekfinger guide jag behövde. kan vara skönt att inte motsäga kommande officiellt material helt eftersom var och hen får fristila tillsvidare.

    det kan också vara skönt att ni inte sätter allt i sten direkt, då du idag kan bekanta dig med spel som funnits 20-30 år och någon alltid kan hävda att det "inte är så enligt Ultimata Äventyrar Fluffet del 2".

    super om ni kan pubba moodboards då och då med olika teman. besmöter hela min frågeställning i ett svep det här svaret, stort tack!

    Kommentera


     #5
     Tanken med eqip.free i slutet av boken är faktiskt att ge ledtrådar åt vilken teknik som finns och hur den används så på sätt och vis är det meningen att du ska lusläsa den :) Den är liksom en del av världsbeskrivningen.

     Men som tur är finns ju detta forum (med fler) så att vi kan svara på sådana frågor. Vilket vi gärna gör!

     /Johan, huvudförfattare av Eqip

     Kommentera

     Senaste inlägg

     Minimera

     Diskussioner Statistik Senaste inlägg
     Started by Skarpskytten, Idag, 14.50
     0 responses
     6 visningar
     0 gillar
     Senaste inlägg Skarpskytten  
     Started by entomophobiac, 19 February 2020, 10.05
     11 responses
     227 visningar
     1 gillar
     Senaste inlägg Skarpskytten  
     Started by Gurgeh, Igår, 14.45
     15 responses
     324 visningar
     5 gillar
     Senaste inlägg Skarpskytten  
     Started by Henke, 17 February 2020, 18.53
     48 responses
     1.035 visningar
     5 gillar
     Senaste inlägg luddwig
     av luddwig
      
     Started by krank, Idag, 12.08
     3 responses
     56 visningar
     0 gillar
     Senaste inlägg luddwig
     av luddwig
      
     Started by Quasimodo, Igår, 15.57
     4 responses
     146 visningar
     2 gillar
     Senaste inlägg APM
     av APM
      
     Started by CapnZapp, Igår, 15.11
     2 responses
     102 visningar
     2 gillar
     Senaste inlägg Måns
     av Måns
      
     Started by Skymning, Idag, 00.17
     2 responses
     70 visningar
     1 gillar
     Senaste inlägg Skymning  
     Started by Tcherban, 16 February 2020, 00.40
     4 responses
     354 visningar
     3 gillar
     Senaste inlägg dancodan  
     Started by Feuflux, Igår, 13.07
     2 responses
     49 visningar
     3 gillar
     Senaste inlägg Herr Otypa  
     Arbetar …
     X