Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Announcement! It is finally happening!

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av Svarte Faraonen, 23 October 2018, 22.21
21 responses
490 visningar
7 gillar
Svarte Faraonen  
Skapad av God45, 27 March 2018, 21.04
89 responses
4.769 visningar
12 gillar
Måns
av Måns
 
Skapad av Khan, Igår, 12.54
18 responses
330 visningar
1 gillar
Måns
av Måns
 
Skapad av ceruleanfive, 26 November 2018, 09.48
6 responses
135 visningar
6 gillar
ceruleanfive  
Skapad av Rickard, 02 August 2018, 18.13
25 responses
920 visningar
9 gillar
Bolongo
av Bolongo
 
Skapad av Inkognito, 14 November 2018, 20.46
7 responses
285 visningar
2 gillar
Minimoni  
Skapad av Mannen i skogen, Igår, 16.36
0 responses
33 visningar
0 gillar
Mannen i skogen  
Skapad av Cyberhest, 27 November 2018, 12.12
3 responses
199 visningar
4 gillar
Cyberhest  
Skapad av Minion X, Igår, 00.50
4 responses
174 visningar
0 gillar
Cybot
av Cybot
 
Skapad av Skarpskytten, 02 July 2018, 09.29
4 responses
446 visningar
0 gillar
Skarpskytten  
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • Announcement! It is finally happening!

  Det är snart 12 år sedan arbetet påbörjades med en tredje utgåva av Neotech, det har varit en berg-och-dalbana men vi är äntligen inne på slutsträckan! Vi vill fira genom att dela med oss lite om Helmgasts nya produktlinje.
  Neotech Edge är en total remake av det klassiska cyberpunkspelet från 90-talet, centrerat runt konceptet “hur skulle cyberpunk se ut om den skapades idag?”.
  Året är 2070 och världen balanserar på randen. Ett överhettat klimat ritar om världen och flyttar folkgrupper. Automatisering och AI ger välstånd till en ny genmoddad social elit medan massorna tar företagssponsrad basinkomst och strömmar artificiell lycka från Lagren rakt in i sina synnerver.
  Systemet, en symbios av AI-styrda korporationer och stater, övervakar och vallar massorna mot konsumtionens tempel. Men i en värld där allt är uppkopplat har hacking blivit den nya magin. Rörelsen anon länkas samman av darknets där man börjat vända Systemet mot sig självt.
  Det spelar ingen roll om din posse består av anon, solos, krims, riots eller mils. Världen rusar ändå mot kollaps, eller mot ett nytt paradis efter singulariteten…
  Ordet Edge handlar inte bara om hur vi står på randen till singulariteten. Det handlar också om vassa kanter och attityd. Spelet är till stor del skrivet med “in-game” text som hade kunnat komma från år 2070, och precis som världen är den ibland kryptisk eller kontroversiell. Vi tror detta betalar sig i form av inspiration och djup i en genre som lätt blir klyschig. Edge gäller även vassa illustratörer och en uppdaterad formgivning byggd på skarpa vinklar. Nedan ser du vårt nuvarande utkast på stilen i böckerna. Dessa kommer itereras mycket framöver, men ger en känsla för vart vi är på väg!Mycket har förändrats både i verkligheten som Neotech är en kommentar på, och hur vi konsumerar och spelar rollspel. Reglerna är fokuserade på att skapa berättelser men utan att tappa detaljerna där de behövs. Böckerna är visuella och kombinerade med appar. Representationen av kön och kultur är bredare.
  Vi tror stenhårt på att Neotech är något för alla, inte bara trogna fans. Vi behöver er hjälp att nå ut med budskapet genom att gilla oss på Facebook och kommentera eller sprida vår nyheter. Ju fler som kan vara med i den kommande crowdfundingen, desto bättre och snyggare kommer Neotech bli! Så följ oss på facebook.com/neotechrpg och här på vår hemsida helmgast.se/neotech för att ta del av de nyheter och previews vi kommer dela på vägen till crowdfundern!  För bildmaterial och preview, se Helmgasts hemsida.
  Last edited by Ymir; 18 December 2017, 12.50.

 • #2
  Disclaimer: Förseningar kan eventuellt uppstå ifall blackops terminerar mig, Ola eller andra i teamet (trots att vi lagt mycket jobb på att vara geografiskt separerade i en cellstruktur). Förseningar kan även uppstå på grund av de allmänna hoten Murphy och IRL.

  Kommentera


  • #3
   Jag är sjuuukt sugen på att läsa den här visionen av framtiden. Mycket mer pepp på det än själva reglerna :D

   Kommentera


   • #4
    Efter 12 års väntan är det kul att taglinen är "Realtid är för långsamt".

    Kommentera


    • #5
     Sjukt snyggt och I love att texterna är inifrån världen. Till och med en genomointresserad cyberpunk-dissare som jag blir sugen på att skaffa det här. Spännande!

     Kommentera


     • #6
      Sjukt coolt! Det är ju lite synd att spelet inte är en interaktiv AR-app, men ibland får man väl nöja sig med det näst bästa :)

      Kommentera


      • #7
       Ursprungligen skrivet av Måns Visa inlägg
       Sjukt coolt! Det är ju lite synd att spelet inte är en interaktiv AR-app, men ibland får man väl nöja sig med det näst bästa :)
       well en AI-klon av mig skriver ju ett alternativt Neotech på twitter.

       Kommentera


       • #8
        Ser fram emot nya Neotech. Hade mycket kul med första utgåvan och älskar cyberpunk!

        Kommentera


        • #9
         Vafalls?! Ni använder zoner i strid istället för det föråldrade 'antal-meter-du-kan-röra-dig' systemet? Jag tror jag är redo att förbeställa...

         Kommentera


         • #10
          Jag ser ljuset! Tack för att ni kämpar på med Neotech, det kommer så jäkla häftigt!

          Kommentera

          Arbetar …
          X