Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Fint = ständigt övertag?

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av Quadrante, 13 January 2019, 20.54
25 responses
358 visningar
1 gillar
da_bohz
av da_bohz
 
Skapad av wilper, 16 January 2019, 17.33
20 responses
460 visningar
10 gillar
zonk
av zonk
 
Skapad av krank, 14 January 2019, 11.52
4 responses
120 visningar
0 gillar
Feuflux
av Feuflux
 
Skapad av Kotaka, 01 January 2019, 22.29
2 responses
138 visningar
1 gillar
Opoopo
av Opoopo
 
Skapad av Svarte Faraonen, Igår, 17.30
0 responses
32 visningar
0 gillar
Svarte Faraonen  
Skapad av Leon, 11 January 2019, 14.33
96 responses
2.851 visningar
2 gillar
afUttermark  
Skapad av Galdermester, 16 January 2019, 16.51
3 responses
136 visningar
0 gillar
AnVili
av AnVili
 
Skapad av Khan, 10 January 2018, 10.51
186 responses
7.497 visningar
14 gillar
Khan
av Khan
 
Skapad av Kotaka, 16 January 2019, 23.46
0 responses
103 visningar
2 gillar
Kotaka
av Kotaka
 
Skapad av Drelis, 16 January 2019, 23.19
0 responses
107 visningar
1 gillar
Drelis
av Drelis
 
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • Fint = ständigt övertag?

  Hej!
  Jag ska börja spela Symbaroum och skissar på en karaktär (bortbyting, medicus/alkemist med ambition mot lönnmördare).

  Tänkte ta förmågan Fint för att kunna sätta 5 i träffsäker. När jag läst mer så noterar jag att fint innebär att alla anfall sker i Övertag. Det ger +2 på framgångsslag och +1t4 i skada plus att motståndaren bara kan försvara. Får köpa till Lönnstöt senare så kommer jag göra stabil skada.

  Men kan det verkligen stämma, hamnar jag i permanent övertag eller har jag missförstått något? Eller hamnar jag i övertag efter att jag gjort mitt första anfall? I så fall bör jag ha hyfsat i kvick också.

 • #2
  Tror det är den allmänna beskrivningen som är otydlig. Fint på novisnivå gör det möjligt att anfalla med Diskret vid alla attacker med korta vapen.

  Kommentera


  • #3
   Ja den allmänna beskrivningen är väldans lurig. Tror dock att den är fluff som vid alla andra (tror jag) beskrivningar av förmågor, där den speltekniska effekten beskrivs under novis,
   gesäll och mästare och inte i den allmänna texten.

   Kommentera


   • #4
    Texten ska alltså läsas som att du får attackera o försvara med diskret samt få ett frislag ( när du uppnått mästarnivå) eftersom du överraskar din motståndare i strid. Alltså är det inte samma överraska som beskrivs på ett annat ställe i boken.

    Kommentera


    • #5
     Denna frågan har varit uppe i reddit-gruppen flera gånger och de flesta håller med om att Fint på novisnivå inte ger automatiskt övertag.

     Dock svarade Mattias J-H på en av trådarna och sa att den skulle ge övertag, men att han skulle dubbelkolla med Mattias Lilja som är huvudansvarig för reglerna. Sen har det nog inte kommit någon mer information.

     Dock tycks de flesta fortfarande föredra den mer restriktiva tolkningen och exempel från äventyren tycks också stöda den så vi har fortsatt köra så och antar att det är en feltolkning av MJH. :)

     https://www.reddit.com/r/Symbaroum/c...eint_question/

     Kommentera


     • #6
      is probably a good thing that also rogues and others with short weapons can deal lots of damage. But one can wonder if the text should read "...with BOTH the Short and Precise quality." Have to discuss this with designer Lilja ...

      Verkar som att Mattias är säker på att den ger övertag och det han vill diskutera om det gäller vapen som är båda korta och precisa. Alltså hade jag tillsynes fel... Men Rogues behöver ju knappast bli bättre? en attack i övertag mef en rogue som har giftmästare och lönnstöt ( på mästarnivå) gör 1t4+1 (vapen) +1t8+1t4. Nästa runda gör lönnmördaren 1t4+1t8 skada utan abs i giftskada och återlåtningsskada. (detta utan andra förmågor som ökar skada) Så att lönnmörden behöver kämpa lite för att vara i övertag känns både balanserat och leder till roligare mer varierat spel. Annars blir ju lönnmörfaren bara en fighter som gör massiv skada.

      Jag skulle alltså inte köra med den delen av fint. Det är bra nog att kunna slåss med samma egenskap som du smyger med..

      Kommentera


      • #7
       Läste några fler trådar, det verkar dom åtminstone de engelska reglerna/erratan blivit uppdaterade till att flytta texten om att Fint ger Överraskning (och därmed Övertag) från den allmänna ”fluff”-beskrivningen till regeltexten under Novisdelen.

       Men att vissa äventyr skriver att motståndare aktivt söker övertag för sin Lönnstöt trots att de också har Fint motsäger ju detta. Och så som mästarförmågan är skriven verkar det ju konstigt om man automatiskt får ett frislag på Novis men måste lyckas med ett slag för att få ett (till?) på Mästare?

       Känns som inte allt är helt solklart.

       Kommentera


       • #8
        Att ytterligare frislag på mästarnivå kräver ett lyckat slag är kanske inte så konstigt, det är väl rätt mäktigt att få göra extra attacker.

        Det får bli till diskussion med SL och övriga spelare och göra husregler på detta.

        Kommentera


        • #9
         Bara en påminnelse (om den behövs eller ej vet jag inte) att frislag och en vanlig attack inte är detsamma, då du inte kan använda aktiva förmågor vid frislag.

         Kommentera

         Arbetar …
         X