Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Temporär och permanent korruption

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av Thermominator, Igår, 20.20
3 responses
84 visningar
1 gillar
P.eLL.e
av P.eLL.e
 
Skapad av wilper, Igår, 11.08
6 responses
138 visningar
2 gillar
gustaf s  
Skapad av Krille, Igår, 22.04
0 responses
43 visningar
4 gillar
Krille
av Krille
 
Skapad av Feuflux, 05 September 2017, 21.29
10 responses
383 visningar
4 gillar
Feuflux
av Feuflux
 
Skapad av Cake, 06 October 2016, 11.07
65 responses
2.724 visningar
2 gillar
LordXaras  
Skapad av Platon, Igår, 15.52
3 responses
83 visningar
1 gillar
Rangertheman  
Skapad av luddwig, 03 September 2017, 18.12
83 responses
2.717 visningar
0 gillar
Bifur
av Bifur
 
Skapad av Taogoli, Igår, 14.16
0 responses
28 visningar
0 gillar
Taogoli
av Taogoli
 
Skapad av Lambendil, Igår, 09.24
8 responses
132 visningar
0 gillar
Lambendil  
Skapad av ceruleanfive, 19 April 2017, 16.51
51 responses
1.170 visningar
9 gillar
Rangertheman  
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • Temporär och permanent korruption

  Så det här är en galen fråga efter att ha spellett Symbaroum i några år, men vi har alltid räknat temporär och permanent korruption i samma pott. Alltså att har du 2 permanent korruption så är du närmare din tröskel och kan kan lägga mindre magi. Så är din tröskel 7 så har du 5 temporära korruption att lägga innan du når din tröskel. Problemet blir ju då att du har du permanent korruption = med din tröskel så vet vi inte vad reglerna är för att få mer permanent korruption. Då kom vi på att det säkert är två potter. Alltså att temporär korruption alltid är 0 och permanent korruption är sin egen pot så att säga. Hur är det?

 • #2
  Jag kör också med en pott. Är den permanenta så hög att det inte går att använda magi utan att komma över tröskeln, får man försöka sänka den, t.ex. med ritualen Renande eld. Eller acceptera att rollpersonen är på god väg att bli en styggelse.

  Kommentera


  • #3
   Vad jag förstått så är det en pott. Begreppet "Total korruption" används i reglerna som summan av Permanent och Temporär. När Total korruption når Viljestark, blir du en styggelse.

   Kommentera


   • #4
    Ursprungligen skrivet av Opoopo Visa inlägg
    Problemet blir ju då att du har du permanent korruption = med din tröskel så vet vi inte vad reglerna är för att få mer permanent korruption.
    Det fortsätter precis som innan, men nu har du ett permanent stigma.

    Kommentera


    • #5
     Problemet jag tycker uppstår är när din permanenta korruption når din korruptionströskel. Får du då 1t4 permanent korruption varje gång du slänger magi eller på annat sätt drabbas av temporär korruption? Då blir ju din karaktär icke spelbar illa kvickt. Eftersom formuleringen är: När din temporära korruption NÅR din korruptionströskel går det att tolka det som att om din permanenta korruption är samma som din korruptionströskel får du inte längre permanent korruption av att nå din korruptionströskel eftersom den permanent redan är nådd. Det är också lite problematiskt eftersom det tar bort lite av spänningen. Så min kompromiss är att det skapas en ny korruptionströskel mellan din gamla korruptionströskel och din viljestyrka. Så har du 15 i viljestyrka så blir din nya korruptionströskel 12 (mellan 8 och 15). Når du din med temporära + permanenta korruption så får du 1t4 permanent korruption. Nästa steg är att bli en styggelse.

     Detta är i kombination med husregeln med att den permanenta korruption du får av att nå din korruptionströskel inte läggs på korruptionen utan temporär korruption som omvandlas till permanent (om du nu har så mycket temporär korruption)

     Lite rörigt kanske. Poängen är iaf att skapa en till nivå av att få stigman för karaktärsutveckling och att rollen inte ska bli ospelbar om den permanenta korruptionen är = med din korruptionströskel.

     Kommentera


     • #6
      Jag är rätt ny SL till Symbaroum men jag tänkte köra det i två olika potter för att jag vill ha ett lite mer heroiskt spel. När din temporära korruption når tröskeln börjar du ta Permanent korruption istället. När din permanenta korruption når halvägs till tröskeln börjar du få stigma, när tröskeln är passerad så blir du en styggelse.

      Något åt det hållet i alla fall.

      Kommentera

      Arbetar …
      X