Tillkännagivande

Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Innspill til kickstarter: Strid!

Minimera
X
 
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • PalMer
  svarade
  Peta på! Det är jättebra med feedback avseende vad som är fel eller som kan bli bättre! ????

  Kommentera:


 • Galdermester
  svarade
  Ursprungligen skrivet av PalMer Visa inlägg
  Man är ju något ”hemmablind” vid det här laget... ???? Vi kollar på formulering för att det ska bli tydligt, återkommer.
  Ja jeg vet at det ofte er veldig vanskelig se ting "utenifra". Og en kan ofte lese over sine egne ting 100 ganger uten å finne den opplagte feilen som neste mann hadde funnet på ett par sekunder..

  Men nå ser det jo bra ut! Du får forresten bare si ifra hvis du/dere ønsker at jeg ikke skal pirke for mye bort i sånne "småfeil".


  Kommentera:


 • PalMer
  svarade
  Flytta striden [2+] (endast närstrid): Anfallaren lyckas flytta stridens centrum motsvarande Kort avstånd åt valfritt håll. För 2 Övertag kan anfallaren välja att flytta en motståndare med max 2T6 mer i Kroppsbyggnad, för 3 Övertag flyttas en motståndare med max 3T6 mer i Kroppsbyggnad och så vidare. För förflyttningen gäller vad som är fysiskt möjligt, det går till exempel inte att få en motståndare genom en vägg, men däremot mot en kant motståndaren riskerar att falla från. Anfallaren väljer om denne vill följ med i rörelsen eller om striden ska öppnas på nytt nästa runda. Attacken gör skada som vanligt.

  Kommentera:


 • PalMer
  svarade
  Man är ju något ”hemmablind” vid det här laget... ???? Vi kollar på formulering för att det ska bli tydligt, återkommer.

  Kommentera:


 • Galdermester
  svarade
  Hei igjen !

  Jeg har bare sett 5 minutter på den nye betaen, og så spesifikt på dett par av tingene som jeg har nevnt lenger oppe i tråden.


  Først så var det eksempelet som nå er rettet slik at det ble veldig bra:

  Han anfaller med sin sköld och får 2 Övertag. Han väljer fördelen Flytta striden och tvingar med sin sköld motståndaren till dit hans vapen ligger. Han plockar upp vapnet och kommer nästa runda att vara anfallare med vapnet i hand (dock med -1T6 på anfallet i den rundan).

  I forrige eksempelet så forflyttet han seg i sidehandlingen og så foretok et angrep mot motstanderen, men den nye rettelsen ble veldig bra!
  Men så sjekket jeg ut anfallarens fördelar, for der har alltid jeg tatt en feil med tanke på hva som gjør normal skade siden det ikke var spesifisert på ett par av de (deriblant Fälla.)

  Og det ser ut til å være bra spesifisert nå, men det har dukket opp ett nytt "problem".

  Flytta striden [2+] (endast slagsmål)..

  Der er det jo krav til kroppsbyggning og det er spesifisert at det kun gjelder "slagsmål" (og ikke nærstrid). Og da er jo forståelig at kroppsbygning er spesifisert siden det er "fysisk kroppskontakt som bryting".

  Men da passer vel ikke eksempelet lenger? Han tar jo et skjoldangrep og det er vel definert som nærstrid og ikke slagsmål (og det er jo ikke nevnt noe om kroppsbygning osv i eksempelet..).

  Jeg synes at den tankegangen du var inne på litt lenger oppe var veldig bra:

  Ursprungligen skrivet av PalMer Visa inlägg
  Det får ses som innebörden att Flytta striden, dvs anfallaren styr striden i en riktning och ger inte försvararen valet vart den ska gå.
  Men etter den nye konkretiseringen så er det jo ikke mulig (som jeg klarer å tyde det) å flytte striden ved nærstridsattacker.

  Flytta striden er den eneste som er merket som [Slagsmål], og Greppa og Kast er vel enda mer "slagsmål" enn å Flytta Striden?

  Et kort forslag er å bare fjerne at det skal stå [Slagsmål] på kun Flytta Striden og ingen andre. At det altså kun står [Nærstrid] på den. Hvis ikke så tolker nok spillere det slik at hvis en rolleperson er i slagsmål så er det ikke mulig å bruke Greppa eller Kast, men kun Flytta Striden. Eller er det slik at det menes at en må bruke Slagsmål ferdigheten i stedet for?

  Forslag nummer to er å ha to varianter, altså bruke Flytta Striden som den står nå. Altså at ved slagsmål så må en forholde seg til kroppsbygning osv.
  Men så lage en ny variant som brukes i nærstrid med våpen, men som ikke inneholder noen krav til kroppsbygning.

  For eksempel:

  Styra Striden [2] (Nærstrid): Anfallaren lyckas flytta stridens centrum motsvarande Kort avstånd åt valfritt håll. För förflyttningen gäller vad som är fysiskt möjligt, det går till exempel inte att få en motståndare genom en vägg, men däremot mot en kant motståndaren riskerar att falla från. Attacken gör skada som vanligt.


  Enda en ting som jeg nettopp så som gjør at eksempelet ikke er riktig:


  På slutten av beskrivelsen av Forflytta striden står det:
  ..till Kort avstånd, vilket innebär att motståndaren lämnar striden.

  Eksempelet som står i betaen:

  Han väljer fördelen Flytta striden och tvingar med sin sköld motståndaren till dit hans vapen ligger. Han plockar upp vapnet och kommer nästa runda att vara anfallare med vapnet i hand (dock med -1T6 på anfallet i den rundan).

  I følge beskrivelsen så har han flyttet motstanderen ut av striden (vilket innebär att motståndaren lämnar striden.), så det som egentlig kommer til å skje er vel at i runden etter at han har brukt Forflytta Striden så må striden åpnes på nytt, altså han er ikke automatisk anfaller som det står i eksemepelet??

  Kanskje gjøre det frivillig for den som bruker "Forflytta Striden" om han ønsker å følge etter slik at han fortsetter og være anfaller, eller om han vil gjøre slik at de kommer på fri avstand (eller det blir kanskje for komplisert?).


  Beklager all teksten, jeg synes dere gjør en god jobb ?
  Last edited by Galdermester; 15 April 2019, 10.25.

  Kommentera:


 • PalMer
  svarade
  Båda gör skada. Detta ska förtydligas i nästa pdf.
  Nästan alla efterverkningar för Fallskada ger Faller, så där får man ned motståndaren i 95% av skadeutfallen (om man får in en Allvarlig skada).
  Fälla, får motståndaren till efterverkningen Faller utan att kräva Allvarlig skada.
  Last edited by PalMer; 07 April 2019, 16.18.

  Kommentera:


 • NotnamedDoden
  svarade
  Jag skulle vilja ha ett förtydligande omkring Fördelarna Fälla och Kast. De är regeltekniskt liknande och i beskrivningen står det att vid ett Kast kan man "våldsamt kasta [moståndaren] till marken". Jag utgår dock från att motståndaren då inte drabbas av efterverkningen Faller i och med att Kast gör normal skada för ett obeväpnat anfall som Fallskada, medan Fälla inte gör någon skada enligt beskrivningen. Det skulle göra Kast objektivt bättre. Alternativt gör Fälla normal skada likt Avväpna och då skull det inte vara några konstigheter. Å tredje sidan kräver Kast att man har båda händerna fria för 2 Övertag. Hjälp!

  Kommentera:


 • PalMer
  svarade
  Momentspecialisering kommer först och ger +1T6 skada, därefter kan man välja Momentexpertis som ger ytterligare +1T6 skada (totalt +2T6 alltså).

  Böjd klinga blir sämre i händerna på en otränad person men ger mer skada för den som är skicklig med den (dvs får fler övertag som används till öka skada, -1 i skada kompenseras så fort man får ett övertag till att öka skada). Den som är skicklig med sitt stridssvärd och ofta får 1-2 Övertag kan ju använda övertagen till Öka skada vilket då ger +1T6 till +2T6 mer i skada, vilket kan vara värt -1 i skada utan övertag.
  Last edited by PalMer; 06 April 2019, 16.52.

  Kommentera:


 • Shepel
  svarade
  Hej, har lite funderingar inom stridskonst tekniker. Vad är skillnaden mellan Momentexpertis och Momentspecialisering?
  Teknik föklaringen har samma text.

  Och vidare när jag tittade in vapensmide såg jag att böjdklinga bara hade negativa ändringar (förutom egenskapen Vådlig).

  Kommentera:


 • PalMer
  svarade
  Helt rätt som du skriver. Hojta till om du har några andra undringar eller synpunkter! ????

  Kommentera:


 • NotnamedDoden
  svarade
  Jag lånar tråden för min egen undring om rustningsmaterial. Det har såklart tillkommit en hel del nya, men i tabellen i den senaste pdf:en så saknas nitläder. Är det avsiktligt?

  Redigering: Jag insåg precis att den bara bytt namn till Förstärkt läder och täcker alltså en lite bredare typ av rustningsmaterial, inklusive nitläder.
  Last edited by NotnamedDoden; 06 April 2019, 13.36. Anledning: Insåg att den bara bytt namn.

  Kommentera:


 • Galdermester
  svarade
  Ursprungligen skrivet av PalMer Visa inlägg
  Angående att en försvarare väljer att flytta med angriparen i ditt exempel 2 (Flytta striden) så får man se det som så att försvararen tvingas i den riktning där vapnet ligger, anfallaren plockar snabbt upp vapnet och är anfallare även nästa runda med vapnet i hand (dock med -1T6 på det efterföljande anfallet).
  Ja selvfølgelig
  Anfalleren styrer striden enten med å «tvinge» motstanderen til å trekke seg bakover en viss retning, eller i eksempelet med skjoldanfallet så dytter eller slår han kanskje rett og slett motstanderen i den retningen han ønsker. Det funker jo utmerket!
  Det rare var jo i forrige eksempelt når han først forflytter seg, og så angriper.

  Ursprungligen skrivet av PalMer Visa inlägg
  Angående att Anfallarens Fördelar så ger alla skada, utom för Markering (där det uttryckligen står att den inte gör skada). Antar att vi har valet att skriva ut att ALLA gör skada om inget annat sägs, eller skriva ut på varje för att vara extra tydlig?
  Men det står jo ingenting i beskrivelsen av anfallarens fördelar at alle gir skade hvis ikke annet er spesifisert.. At Öka skada, og Finna blotta og Lansstöt gir skade er jo innlysende.

  Men av de som ikke er selvforklarende er det igjen:

  Avväpna*
  Fälla
  Greppa
  Kast*
  Flytta striden
  Slå sönder*

  Av de seks fördelene så står det spesifikt på alle utenom Fälla, Greppa, Flytta striden: Anfallet gör normal skada som vanligt.

  Et eksempel:

  Kast krever mer enn Fälla, blant annet trenger en flere overtak hvis en ikke har to hender fri, men på en annen side så står det spesifisert på kast at den gjør skade.
  Hvorfor vil noen her tro at fälla også gir skade når det ikke er nevnt i verken hovedteksten eller i beskrivelsen. Det mest logiske er jo at den ikke gjør det.

  Så enten så må det jo stå i hovedteksten, at alle fordelene gjør normalt skade om ikke annet er spesifisert, og så burde en fjerne «Attacken gör skada som vanligt», som står spesifisert på halvparten av de.

  I grunnreglene er akkurat det samme «problemet», de fördelene som ikke er opplagt gjør skade er:

  Aväpna, Fälla og Slå sönder. Den siste setningen av både avväpna og slä sönder er:
  Attacken gör skada som vanligt.

  Derimot står ingenting nevnt under anfallarens fördelar at alle gjør skade som normalt, så vi har ikke engang vært engang lurt på om Fälla gir skade, det har vi sett på som en selvfølge at den ikke gjør.

  Og når vi har gått imellom de nye kickstarter reglene så har vi sett det som en selvfølge at flytte striden, greppa og fälle ikke gjør skade (gjør forresten greppa også skade?).

  Ursprungligen skrivet av PalMer Visa inlägg
  Antar att vi har valet att skriva ut att ALLA gör skada om inget annat sägs, eller skriva ut på varje för att vara extra tydlig?
  Nå er det jo en mellomting, det står spesifisert at fordelen gjør skade på noen av de, mens det også spesifisert på en av de at den ikke gjør skade som normalt. Hva med de som ikke det står noe på?

  Løsninger er vel å skrive i hovedteksten at alle anfällerens fördelar gjør skade som normalt hvis ikke annet er spesifisert. Eller å skrive at de fordelene som er merket med *, gjør skade som normalt?

  Avväpna*
  Fälla
  Greppa
  Kast*
  Flytta striden
  Slå sönder*


  Kommentera:


 • PalMer
  svarade
  Angående att en försvarare väljer att flytta med angriparen i ditt exempel 2 (Flytta striden) så får man se det som så att försvararen tvingas i den riktning där vapnet ligger, anfallaren plockar snabbt upp vapnet och är anfallare även nästa runda med vapnet i hand (dock med -1T6 på det efterföljande anfallet). Det får ses som innebörden att Flytta striden, dvs anfallaren styr striden i en riktning och ger inte försvararen valet vart den ska gå.

  Angående att Anfallarens Fördelar så ger alla skada, utom för Markering (där det uttryckligen står att den inte gör skada). Antar att vi har valet att skriva ut att ALLA gör skada om inget annat sägs, eller skriva ut på varje för att vara extra tydlig?
  Last edited by PalMer; 26 March 2019, 21.55.

  Kommentera:


 • Galdermester
  svarade
  Ja, det eksempelet var ganske rart
  Men kanskje gå over "anfallarens fördelar" (s. 56) og dobbeltsjekke alle fordelene som gjør normal skade i tillegg til fordelen har det spesifisert. Siden "Flytta striden" tydeligvis mangler den spesifiseringen!

  Kommentera:


 • PalMer
  svarade
  Bra att du är uppmärksam, vi har visst förvillat oss själva i exemplet! ???? Exempel två ska vara för att flytta striden så det ska vi skriva om. Flytta striden ska göra skada liksom Avväpna och Slå sönder ????????

  Kommentera:

Senaste inlägg

Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Started by Marrik den allvetande, Igår, 23.59
1 response
17 visningar
0 gillar
Senaste inlägg God45
av God45
 
Started by luddwig, 10 May 2019, 09.18
72 responses
2.356 visningar
6 gillar
Senaste inlägg Monokel
av Monokel
 
Started by Skarpskytten, 15 September 2019, 16.39
9 responses
321 visningar
2 gillar
Senaste inlägg Skarpskytten  
Started by krank, Igår, 22.13
0 responses
14 visningar
0 gillar
Senaste inlägg krank
av krank
 
Started by krank, Igår, 22.12
0 responses
12 visningar
0 gillar
Senaste inlägg krank
av krank
 
Started by krank, 04 November 2019, 14.50
9 responses
239 visningar
0 gillar
Senaste inlägg luddwig
av luddwig
 
Started by Crafts n Beer, 20 July 2019, 16.28
16 responses
322 visningar
3 gillar
Senaste inlägg Crafts n Beer  
Started by Koftan, 08 November 2019, 18.53
3 responses
152 visningar
2 gillar
Senaste inlägg Drafur
av Drafur
 
Started by Dr_Dängrot, 11 November 2019, 14.55
8 responses
303 visningar
2 gillar
Senaste inlägg Dr_Dängrot  
Started by Massa, 11 November 2019, 09.49
11 responses
330 visningar
2 gillar
Senaste inlägg ChrilleT  
Arbetar …
X