Tillkännagivande

Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Innspill til kickstarter: Strid!

Minimera
X
 
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

  #16
  Hej, har lite funderingar inom stridskonst tekniker. Vad är skillnaden mellan Momentexpertis och Momentspecialisering?
  Teknik föklaringen har samma text.

  Och vidare när jag tittade in vapensmide såg jag att böjdklinga bara hade negativa ändringar (förutom egenskapen Vådlig).

  Kommentera


   #17
   Momentspecialisering kommer först och ger +1T6 skada, därefter kan man välja Momentexpertis som ger ytterligare +1T6 skada (totalt +2T6 alltså).

   Böjd klinga blir sämre i händerna på en otränad person men ger mer skada för den som är skicklig med den (dvs får fler övertag som används till öka skada, -1 i skada kompenseras så fort man får ett övertag till att öka skada). Den som är skicklig med sitt stridssvärd och ofta får 1-2 Övertag kan ju använda övertagen till Öka skada vilket då ger +1T6 till +2T6 mer i skada, vilket kan vara värt -1 i skada utan övertag.
   Last edited by PalMer; 06 April 2019, 15.52.

   Kommentera


    #18
    Jag skulle vilja ha ett förtydligande omkring Fördelarna Fälla och Kast. De är regeltekniskt liknande och i beskrivningen står det att vid ett Kast kan man "våldsamt kasta [moståndaren] till marken". Jag utgår dock från att motståndaren då inte drabbas av efterverkningen Faller i och med att Kast gör normal skada för ett obeväpnat anfall som Fallskada, medan Fälla inte gör någon skada enligt beskrivningen. Det skulle göra Kast objektivt bättre. Alternativt gör Fälla normal skada likt Avväpna och då skull det inte vara några konstigheter. Å tredje sidan kräver Kast att man har båda händerna fria för 2 Övertag. Hjälp!

    Kommentera


     #19
     Båda gör skada. Detta ska förtydligas i nästa pdf.
     Nästan alla efterverkningar för Fallskada ger Faller, så där får man ned motståndaren i 95% av skadeutfallen (om man får in en Allvarlig skada).
     Fälla, får motståndaren till efterverkningen Faller utan att kräva Allvarlig skada.
     Last edited by PalMer; 07 April 2019, 15.18.

     Kommentera


      #20
      Hei igjen !

      Jeg har bare sett 5 minutter på den nye betaen, og så spesifikt på dett par av tingene som jeg har nevnt lenger oppe i tråden.


      Først så var det eksempelet som nå er rettet slik at det ble veldig bra:

      Han anfaller med sin sköld och får 2 Övertag. Han väljer fördelen Flytta striden och tvingar med sin sköld motståndaren till dit hans vapen ligger. Han plockar upp vapnet och kommer nästa runda att vara anfallare med vapnet i hand (dock med -1T6 på anfallet i den rundan).

      I forrige eksempelet så forflyttet han seg i sidehandlingen og så foretok et angrep mot motstanderen, men den nye rettelsen ble veldig bra!
      Men så sjekket jeg ut anfallarens fördelar, for der har alltid jeg tatt en feil med tanke på hva som gjør normal skade siden det ikke var spesifisert på ett par av de (deriblant Fälla.)

      Og det ser ut til å være bra spesifisert nå, men det har dukket opp ett nytt "problem".

      Flytta striden [2+] (endast slagsmål)..

      Der er det jo krav til kroppsbyggning og det er spesifisert at det kun gjelder "slagsmål" (og ikke nærstrid). Og da er jo forståelig at kroppsbygning er spesifisert siden det er "fysisk kroppskontakt som bryting".

      Men da passer vel ikke eksempelet lenger? Han tar jo et skjoldangrep og det er vel definert som nærstrid og ikke slagsmål (og det er jo ikke nevnt noe om kroppsbygning osv i eksempelet..).

      Jeg synes at den tankegangen du var inne på litt lenger oppe var veldig bra:

      Ursprungligen skrivet av PalMer Visa inlägg
      Det får ses som innebörden att Flytta striden, dvs anfallaren styr striden i en riktning och ger inte försvararen valet vart den ska gå.
      Men etter den nye konkretiseringen så er det jo ikke mulig (som jeg klarer å tyde det) å flytte striden ved nærstridsattacker.

      Flytta striden er den eneste som er merket som [Slagsmål], og Greppa og Kast er vel enda mer "slagsmål" enn å Flytta Striden?

      Et kort forslag er å bare fjerne at det skal stå [Slagsmål] på kun Flytta Striden og ingen andre. At det altså kun står [Nærstrid] på den. Hvis ikke så tolker nok spillere det slik at hvis en rolleperson er i slagsmål så er det ikke mulig å bruke Greppa eller Kast, men kun Flytta Striden. Eller er det slik at det menes at en må bruke Slagsmål ferdigheten i stedet for?

      Forslag nummer to er å ha to varianter, altså bruke Flytta Striden som den står nå. Altså at ved slagsmål så må en forholde seg til kroppsbygning osv.
      Men så lage en ny variant som brukes i nærstrid med våpen, men som ikke inneholder noen krav til kroppsbygning.

      For eksempel:

      Styra Striden [2] (Nærstrid): Anfallaren lyckas flytta stridens centrum motsvarande Kort avstånd åt valfritt håll. För förflyttningen gäller vad som är fysiskt möjligt, det går till exempel inte att få en motståndare genom en vägg, men däremot mot en kant motståndaren riskerar att falla från. Attacken gör skada som vanligt.


      Enda en ting som jeg nettopp så som gjør at eksempelet ikke er riktig:


      På slutten av beskrivelsen av Forflytta striden står det:
      ..till Kort avstånd, vilket innebär att motståndaren lämnar striden.

      Eksempelet som står i betaen:

      Han väljer fördelen Flytta striden och tvingar med sin sköld motståndaren till dit hans vapen ligger. Han plockar upp vapnet och kommer nästa runda att vara anfallare med vapnet i hand (dock med -1T6 på anfallet i den rundan).

      I følge beskrivelsen så har han flyttet motstanderen ut av striden (vilket innebär att motståndaren lämnar striden.), så det som egentlig kommer til å skje er vel at i runden etter at han har brukt Forflytta Striden så må striden åpnes på nytt, altså han er ikke automatisk anfaller som det står i eksemepelet??

      Kanskje gjøre det frivillig for den som bruker "Forflytta Striden" om han ønsker å følge etter slik at han fortsetter og være anfaller, eller om han vil gjøre slik at de kommer på fri avstand (eller det blir kanskje for komplisert?).


      Beklager all teksten, jeg synes dere gjør en god jobb ?
      Last edited by Galdermester; 15 April 2019, 09.25.

      Kommentera


       #21
       Man är ju något ”hemmablind” vid det här laget... ???? Vi kollar på formulering för att det ska bli tydligt, återkommer.

       Kommentera


        #22
        Flytta striden [2+] (endast närstrid): Anfallaren lyckas flytta stridens centrum motsvarande Kort avstånd åt valfritt håll. För 2 Övertag kan anfallaren välja att flytta en motståndare med max 2T6 mer i Kroppsbyggnad, för 3 Övertag flyttas en motståndare med max 3T6 mer i Kroppsbyggnad och så vidare. För förflyttningen gäller vad som är fysiskt möjligt, det går till exempel inte att få en motståndare genom en vägg, men däremot mot en kant motståndaren riskerar att falla från. Anfallaren väljer om denne vill följ med i rörelsen eller om striden ska öppnas på nytt nästa runda. Attacken gör skada som vanligt.

        Kommentera


         #23
         Ursprungligen skrivet av PalMer Visa inlägg
         Man är ju något ”hemmablind” vid det här laget... ???? Vi kollar på formulering för att det ska bli tydligt, återkommer.
         Ja jeg vet at det ofte er veldig vanskelig se ting "utenifra". Og en kan ofte lese over sine egne ting 100 ganger uten å finne den opplagte feilen som neste mann hadde funnet på ett par sekunder..

         Men nå ser det jo bra ut! Du får forresten bare si ifra hvis du/dere ønsker at jeg ikke skal pirke for mye bort i sånne "småfeil".


         Kommentera


          #24
          Peta på! Det är jättebra med feedback avseende vad som är fel eller som kan bli bättre! ????

          Kommentera

          Senaste inlägg

          Minimera

          Diskussioner Statistik Senaste inlägg
          Started by Trockel, Igår, 22.07
          5 responses
          208 visningar
          0 gillar
          Senaste inlägg Trockel
          av Trockel
           
          Started by T-RED, 20 May 2020, 22.12
          7 responses
          241 visningar
          0 gillar
          Senaste inlägg dancodan  
          Started by God45, 30 September 2019, 19.49
          234 responses
          10.073 visningar
          8 gillar
          Senaste inlägg Johan Jonsson  
          Started by DeathByTincan, Idag, 12.11
          0 responses
          19 visningar
          0 gillar
          Senaste inlägg DeathByTincan  
          Started by Minimoni, Idag, 08.29
          2 responses
          82 visningar
          0 gillar
          Senaste inlägg Minimoni  
          Started by Lemur, Igår, 09.55
          9 responses
          175 visningar
          0 gillar
          Senaste inlägg APM
          av APM
           
          Started by Feuflux, 22 February 2020, 13.07
          4 responses
          138 visningar
          3 gillar
          Senaste inlägg Nippn
          av Nippn
           
          Started by Big Marco, Igår, 12.54
          3 responses
          322 visningar
          10 gillar
          Senaste inlägg Tre solar  
          Started by afUttermark, 24 May 2020, 18.04
          22 responses
          627 visningar
          0 gillar
          Senaste inlägg Cybot
          av Cybot
           
          Started by Lemur, 25 April 2020, 18.28
          19 responses
          829 visningar
          4 gillar
          Senaste inlägg God45
          av God45
           
          Arbetar …
          X