Tillkännagivande

Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Attributet VISDOM, suger?

Minimera
X
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

  Attributet VISDOM, suger?

  Hej alla rollspelare där ute, jag tänk på de där med Visdom, verkligen ALLA mina spelare har alltid lägst möjliga i Visdom, tycker detta attributet verkar vara riktigt kasst om jag ska vara helt ärlig. Visst de hjälper till att påverka intrycket, men verka inte ha så stor faktor när man spelar.

  Ändrad: Kom på det att de gör att de bli lite svårare att öka färdigheterna att färdigheterna får +2 på svårigheten vid höjning, men 2 mer eller mindre gör inte så stor skillnad egentligen.

  #2
  Fast det är ju minst lika bra som utstrålning , båda ger plus på ett härlett attribut (Intry ck)och +2 vid höjningsslag. Det skall dock sägas om man spelar en kampanj med mycket samtal och sociala spel är ju intryck en sak man kan använda i alla sociala konflikter

  Kommentera


   #3
   Jag har husreglat ett ytterligare sekundärt attribut kallat "Insikt" som är baserat på Visdom och Psyke och kan användas för att komma ihåg detaljer, dra slutsatser och så vidare.

   Kommentera


    #4
    Vi kört så mycket vi kan by the book än så länge i eon 4, men när vi spelade eon 3 då vi hade moddat systemet där man använde attack tärningar som Eon IV använder idag, att man ska slå mer än ett värde för att lyckas, o detta kom vi på för 10 år sen, så kul att Eon IV använde samma system, men ja gillade de där med insikt du snackade om, men vi håller fortfarande på lär oss Eon IV, men många av oss saknar fortfarande mycket från Eon 3 men vi ser väldigt stort potential i Eon IV jag till o med snickrade ihop grejer som slår Ob tärningar o slår fram skador o sånt bara med lite klick, . Hur attributerna inte påverkar färdigheterna längre är något som folket här stör sig på, även ja med. Men kommer väl börja fila lite på reglerna inom en snar framtid antar jag då så mycket i Eon IV är helt konstigt som inte make any sense.

    Kommentera


     #5
     Ursprungligen skrivet av Siljestam Visa inlägg
     Jag har husreglat ett ytterligare sekundärt attribut kallat "Insikt" som är baserat på Visdom och Psyke och kan användas för att komma ihåg detaljer, dra slutsatser och så vidare.
     Vi kör detsamma. Skumt att det inte fanns med i grundreglerna faktiskt!

     Kommentera


      #6
      Med de måtten räknade är utstrålning långt mycket sämre, det kopplas bara till intryck och har bara typ 5 färdigheter det kan boosta vid höjningsslag.

      Kommentera


       #7
       Ursprungligen skrivet av zeerox Visa inlägg
       Ändrad: Kom på det att de gör att de bli lite svårare att öka färdigheterna att färdigheterna får +2 på svårigheten vid höjning, men 2 mer eller mindre gör inte så stor skillnad egentligen.
       2 i svårighetsminskning kanske inte låter så mycket men om man kollar på hur många erfarenhet man måste spendera per höjning så motsvarar det en rabatt på ~33 % (jämför snittantalet slag som krävs för att höja på sida 300). Sen är det så klart bara värt någonting om man ämnar höja färdigheterna som baseras på Visdom.

       Kommentera

       Senaste inlägg

       Minimera

       • anth
        Svar till Äventyr i snö och is
        av anth
        Jag skulle vilja ha mer info (eller länk till mer info).
        Utspelas det på jorden, eller i en fantasyvärld?
        Är det bara kampanjen som utspelas...
        Idag, 15.21
       • ÅkeZorkh
        Svar till [Rescensera ett rollspel som inte finns!] ANMÄLAN
        av ÅkeZorkh
        Prins Valiant på Sveavägen
        Knas i urten
        Gängkrig på segway
        Amongst the thugs...
        Idag, 14.50
       • anth
        Svar till Äntligen!!!
        av anth
        År 2002 utlyste WotC en tävling om vad som skulle bli nästa DnD-kampanjvärld. Spelkonstruktören Keith Bakers Eberron vann.
        Tanken var ett det...
        Idag, 14.48
       • Minimoni
        Svar till Din spelvärld med barnen
        av Minimoni
        Jag är genant bekant med den världen. Har sett allt som producerats till ”Friendship is Magic” samt ”Equestria Girls”. Nu kan jag förklara...
        Idag, 14.47
       • skaraborgarn
        Svar till Skillnader mellan folkslagen
        av skaraborgarn
        Alver och orchers avsky mot varandra är inte rasism det är artism!
        Idag, 13.30
       • Gurgeh
        Svar till Got sista avsnittet! Spoilers!!!
        av Gurgeh
        Spoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooi l!

        Det lämnas ju till tittaren själv att tolka, men jag kan tänka mig att de konstiga...
        Idag, 13.18
       • gabrielledebourg
        Svar till Nostalgi ur ett kulturellt perspektiv
        av gabrielledebourg
        Onekligen. Liksom, jag är ju så jävla nedtrampad i nostalgiträsket om något: Ur Varselklotet, Chock och svenska Call of Cthulhu är väl liksom nostalgiprodukter...
        Idag, 12.53
       • Jocke
        Svar till Public domain och ackreditering
        av Jocke
        För bara några år sen gick Karl Alfred in i public domain och många tecknare roade sig med att rita och publicera egna Karl Alfred äventyr....
        Idag, 11.49
       • Rickard
        Svar till Kompetitiva rollspel
        av Rickard
        Medan världen går under har jag försökt powergäjma i och fick en bra story tillbaka som svar. Jag brukar påstå att man inte kan spela samberättande...
        Idag, 11.41
       • Mekanurg
        Svar till Raser som aldrig spelades
        av Mekanurg
        När jag spelledde EDD hade jag en flexibel inställning när det gällde spelarrollernas folkslag, men mina spelare bannlyste ankor. Deras rollpersoner...
        Idag, 10.35
       Arbetar …
       X