Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Vad kan en hantverkare?

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av Bolongo, 17 November 2018, 08.55
24 responses
871 visningar
0 gillar
RasmusL
av RasmusL
 
Skapad av Paco, 11 November 2018, 16.08
1 response
82 visningar
0 gillar
Paco
av Paco
 
Skapad av Mariner, Igår, 19.48
0 responses
45 visningar
0 gillar
Mariner
av Mariner
 
Skapad av Necross, Igår, 19.15
0 responses
28 visningar
0 gillar
Necross
av Necross
 
Skapad av anth, Igår, 10.53
3 responses
108 visningar
0 gillar
God45
av God45
 
Skapad av tommislav, 17 November 2018, 21.23
3 responses
142 visningar
0 gillar
God45
av God45
 
Skapad av God45, 17 November 2018, 20.08
7 responses
149 visningar
1 gillar
God45
av God45
 
Skapad av Förstefadern, 05 October 2018, 12.54
11 responses
1.028 visningar
5 gillar
Spelaroll  
Skapad av Henke, 17 November 2018, 19.19
12 responses
156 visningar
0 gillar
soda
av soda
 
Skapad av luddwig, 11 November 2018, 09.25
1 response
61 visningar
0 gillar
luddwig
av luddwig
 
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • Vad kan en hantverkare?

  Hantverksfärdigheter är ofta styvmoderligt behandlade. De blir en bakgrundsdetalj mer än något som ofta används i spel, eftersom ens förmåga att snickra en takstol eller väva en matta mycket sällan är relevant för de flesta äventyr. Eon IV:s utmaningssystem ger dock möjligheten att använda hantverk till mycket mer än så. Jag har här några förslag på vad hantverksfärdigheter kan användas till. Fyll gärna på med egna!

  I allmänhet
  Hantverkare kan använda sina färdigheter till att värdesätta produkter inom det egna hantverket. De kan också känna igen material, stilar och liknande och därigenom placera personers tillhörigheter geografiskt.

  Garvare och pergamentmakare
  Dessa yrken använder en hel del kemi i sitt värv, och kan tillreda lut och andra enklare lösningar. De ägnar sig också åt ett illaluktande yrke (piss, hundskit och liknande används i garvningsprocessen), så sannolikt har de lättare att motstå äckel och obehagliga dofter.

  Glasblåsare, kockar och smeder
  För att ägna sig åt dessa yrken krävs en hög tolerans för hetta. Hantverksfärdigheten kan användas för att motstå uttröttning på grund av värme.

  Kalligrafer
  Många olika skriftstilar finns inom Jargien, och kalligrafen kan med hjälp av dessa ta reda på om en skribent är mer eller mindre bildad, utbildad sekulärt eller kyrkligt, och så vidare. De är förstås också skickliga både på att upptäcka förfalskningar och på att själva utföra dem.

  Färgare
  Kunskapen om växtfärgning innebär att många garvare också har en allmän örtkunskap. Den må vara inriktad på växter som kan användas för att ge färg åt tyg, men de kan med lite tur identifiera annat också. Liksom garvare och pergamentmakare har de också antagligen en tolerans mot diverse obehagliga dofter.

  Murare, timmermän, etc.
  Med sin kunskap i byggnadskonst har dessa lättare att märka när något är underligt med en byggnad, till exempel när det skulle kunna finnas en lönndörr eller ett hemligt rum.

  Slaktare
  Dessa besitter ofta en grov och primitiv anatomikunskap, baserad på principen att människor och grisar egentligen är rätt lika. När facklorna och högafflarna kommer fram vid lamiaborgen är det slaktaren som vet var man ska slå in träpålen.

  Fler förslag?

 • #2
  Zanguina har ett flexibelt system för att kombinera färdigheter, spetskunskaper och grundegenskaper så att hantverkarfärdigheterna (likt beskrivningen ovan) kan användas till mycket mer än "bara" det faktiska hantverket.

  Kommentera


  • #3
   Ursprungligen skrivet av Paco Visa inlägg
   Zanguina har ett flexibelt system för att kombinera färdigheter, spetskunskaper och grundegenskaper så att hantverkarfärdigheterna (likt beskrivningen ovan) kan användas till mycket mer än "bara" det faktiska hantverket.
   Denna tråd ligger dock i Eon-forumet ;)

   Kommentera


   • #4
    Ursprungligen skrivet av Rymdhamster Visa inlägg
    Denna tråd ligger dock i Eon-forumet ;)

    Såg det, aningen sent. Så därför måhända offtopic, men frågeställningen kändes allmängiltig. Puss.

    Kommentera


    • #5
     De kommande reglerna för Smedjan i modulen Strid använder flera olika hantverk för sina utmaningar. Reglerna gäller utmaning för vapensmide, rustningssmide och dekorationer. Särskilt i utmaningen för att dekorera/pimpa vapen och rustningar används lite udda hantverk som klensmed, guldsmed, lädermakare och kalligrafi. Naturligtvis är vissa hantverk som vapensmed och rustningssmed låsta i vissa utmaningar.

     Kommentera

     Arbetar …
     X