Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Kravfärdigheter för stridskonster

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av luddwig, 19 April 2018, 20.37
12 responses
385 visningar
0 gillar
Staffan
av Staffan
 
Skapad av Staffan, 10 April 2018, 22.49
1 response
100 visningar
1 gillar
Staffan
av Staffan
 
Skapad av God45, 19 April 2018, 15.30
7 responses
318 visningar
8 gillar
Lightshy  
Skapad av Henke, Idag, 10.11
11 responses
195 visningar
0 gillar
Måns
av Måns
 
Skapad av Evokee, 09 April 2018, 15.15
16 responses
739 visningar
0 gillar
anth
av anth
 
Skapad av Max Raven, Idag, 13.01
1 response
76 visningar
0 gillar
Mundo
av Mundo
 
Skapad av Ymir, 26 March 2018, 21.24
33 responses
1.488 visningar
17 gillar
Max Raven  
Skapad av krank, 16 April 2018, 18.08
3 responses
151 visningar
0 gillar
Krille
av Krille
 
Skapad av God45, 19 December 2017, 06.40
223 responses
9.690 visningar
17 gillar
God45
av God45
 
Skapad av LordMarlowe, 22 January 2018, 22.20
3 responses
148 visningar
0 gillar
Kroken
av Kroken
 
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • Kravfärdigheter för stridskonster

  Hej!
  Jag undrar hur ni har upplevt de kravfärdigheter som finns för olika stridskonster? Känns de onödiga, eller gör de karaktärsskapandet komplicerat, eller bidrar de med balans och känsla till rollpersonen?

  Det är alltså detta dokument jag undrar om http://helmgast.se/asset/download/in...2016-03-31.pdf
  Last edited by PalMer; 25 February 2017, 13.58.

 • #2
  Personligen tycker jag de är bra, och ger djup till karaktären, annars blir det lätt att spelare bara väljer den "Bästa" stridskonsten utan att tänka.. Till exempel så har jag konverterat en del Alviska stridskonster och lagt bland annat Dans som krav på vissa vilket ger spelarna en bra bild över hur stridskonsten fungerar och utövas..

  Kommentera


  • #3
   Personligen så har jag alltid gillat den aspekten utav stridskonster. Det är något som alltid har funnits där sedan första Eon boken som tog upp stridskonster "back in the day", åtminstone bland vissa utav dem i alla fall.

   Gillar att det liksom pekar lite på hur stridskonsten är invävd i deras utövares dagliga liv utanför just strid då ju också. Det liksom indikerar stridskonstens filosofi, tanke sätt, värderingar, m.m.

   Med det sagt, när vi skapade egna stridskonster så blev det ju mer eller mindre aldrig så att vi tog med sådana "icke-stridsbaserade färdigheter" som krav, så som vissa officiella stridskonster hade... men det tycke jag inte gör någon skillnad igentligen på det hela, tycker fortfarande om att åtminstone en del av de officiella stridskonsterna innehöll sådana krav.

   Kommentera


   • #4
    Jag gillar att de är där för det ger djup till stridskonsterna och gör dem till något annat än ren skadeökning.

    Dock är det ju lite av en tröskel man ska komma över och därefter känns det lätt att det faller i glömska. Det hade varit intressant att se färdigheterna vävas in lite i användandet, men jag vet inte hur det skulle göras.

    Något som vore intressant vore kanske att göra att man har en bonus i konflikter där man använder två eller fler färdigheter som är kopplade till stridskonsten.

    Eller att de danslika rörelserna i en alvisk svärdsdans faktiskt kan ersätta Dans som färdighet.

    Kommentera


    • #5
     En perfekt sådan situation skulle ju vara om två personer med samma stridskonst duellerar med varandra (på lek eller allvar), då kommer ju Konflikt systemet in i smeten också ju. :)

     Edit... strange... trots att jag läste hela ditt inlägg (Hikage), så lyckades jag på något sätt missa att du nämnde konflikt redan... XD

     Kommentera


     • #6
      Vår spelgrupp gillar kravfärdigheterna väldigt mycket. Det ger flavour till rollpersonen och det höjer tröskeln för att skaffa en stridskonst. I den begränsade utsträckning vi har skapat egna eller pratat därom har vi också lite tänkt att minst en av färdigheterna är en sådan som rollpersonen skulle haft ändå och en färdighet ska ha lite mer begränsad användning* men stärka känslan hos rollpersonen. Vi tyckte oss ha uppfattat det som lite av ett mönster i de exempel som gavs. t.ex.

      *från ett regeloptimerings/rullspelarperspektiv.

      Riddarträning
      Färdighet man skulle haft ändå: rida
      Inte så användbar färdighet: heraldik

      Daaks arm
      Färdighet man skulle haft ändå: rida
      Inte så användbar färdighet: klosterliv

      Regelius fäktkonst
      Färdighet man skulle haft ändå: undvika
      Inte så användbar färdighet: duellera

      Både Daaks arm och St Eboth har två lite mindre användbara färdigheter (klosterliv och helgonens liv samt st eboths hagiografier och heraldik) vilket gör att de känns som en liten extra kostnad. Vi är helt okej med det även om man kanske gruffar lite över att man (också) hade velat göra något annat med poängen än att bara ge djup, kulturell kontext och flavour.
      Däremot så avviker Kamoriansk Järnbärare från mönstret genom att ingen av färdigheterna som krävs för den känns direkt som en extra kostnad. Kanske att man hade nöjt sig med 3T6 i jakt och fiske. Men jämfört med klosterliv eller st Eboths hagiografier känns den betydligt mer användbar. Jag hade kanske sett att man haft en cool expertis iistället för någon av färdigheterna för att förstärka känslan av att järnbärarna är speciella och för att ge oss spelare lite mer att stöna över när vi gör en kamorian med stridskonst.

      Kommentera

      Arbetar …
      X