Tillkännagivande

Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Jag ska spelleda The Lost City (B4), vad ska jag tänka på?

Minimera
X
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

  #16
  Ursprungligen skrivet av Nässe Visa inlägg

  Ja, vad kul! Fortsätt rapportera!! ????
  Ska försöka! :D

  Kommentera


   #17
   Spelmöte #2

   Cast:
   Sylva - Half elf warlock
   Nissa - Gnome thief [spelare frånvarande]
   Vimak - Goliath ... kommer inte ihåg nu vad klassen hette xD
   Blue - Warforged fighter [spelare frånvarande]
   Merzlyax - Dragonborn paladin


   När spelmötet började befann sig våra hjältar i en stor spiraltrappa tillsammans med sex zebrarandigt klädda och drogpåverkade cynodiceaner med kamelmasker. De sex flydde från osynliga ormar och hade sett ut spelgruppen till sina räddare. Det beslutades att de sex skulle leda vägen ner mot den underjordiska staden och de tog täten ner för trappan. Efter en lång vandring i vindlande tunnlar kom ni fram till en korridor med en dörr i varje ände och en panel med knappar strax innanför dörren. När en av knapparna trycktes in smällde dörren bakom er igen och marken började skaka kraftigt. Efter cirka 20 sekunder svängde dörren upp igen men denna gång mot en ny korridor. Sällskapet noterade vilken knapp de tryckt på och begav sig sedan ut i gången. De hittade ett förråd i vilket det växte en mängd gula svampar. När Sylva petade på en av svamparna med ett armborstlod sprutade den ut gula sporer i luften, varpå flera andra svampar gjorde detsamma och skapade ett helt moln. Sällskapet flydde undan rökmolnet men tre av de zebraklädda verkade inte se någon fara och stod kvar. Snart efter att svampsporsdimman träffat dem föll de samman, skrikande och hostande och ögonblick senare var de döda.

   Sylva, Vimak och Merzlyax gick försiktigt in i förrådet när dimman lagt sig och hittade där, förutom en massa ruttna lådor med svamp på, ett stort rävansikte i sten ingjutet i väggen. Under rävens mun stod en skylt med främmande tecken, om en av de kvarvarande zebraklädda kunde översätta till "Hunger". Merzlyax och Vimak tog upp en av de döda zebraklädda för att trycka in den i rävens mun men när de skulle ta sista steget fram trampade de på en tryckplatta, dörren bakom dem smällde igen och rummet började fyllas med vatten! De skyndade sig att kasta in den döda i munnen och efter några ögonblick bet räven ner och hela väggsektionen öppnades upp i en dold gång. de tre hjältarna rusade in där samtidigt som vattnet steg och hittade ännu en dörr. Denna ledde in till ett rum med flera trasiga korgar och en stor och hel korg i mitten av rummet. Merzlyax tittade ner i korgen som var full med skatter (!) men också två enorma giftormar (!!!) som kastade sig upp och bet Merzlyax i ansiktet! En vild strid bröt ut och som tur var kunde Merzlyax läka giftet med helig kraft innan det tog död på honom. Efter några attacker var ormarna döda och skatten samlad i Vimaks väska.
   Vattnet fortsatte dock att stiga och hjältarna letade efter alternativa vägar. De hittade tillslut ännu en dold dörr vidare och efter att ha passerat en kort korridor kom de till en dörr. När de drog i dörren klickade något till och marken började skaka kraftigt. Efter 20 sekunder svängde dörren plötsligt upp och där bakom fanns korridoren med knapparna! Efter att ha gått in och tryckt på samma knapp som tidigare kunde Vimak, Sylva och Merzlyax snart sammanstråla med resten av gruppen igen, till allas lättnad!
   Utforskandet fortsatte och snart hittade gruppen vad som såg ut som ett sönderslaget tempel med ordet "ZARGON" klottrat, graffiti-style, på väggarna. Efter att ha sökt igenom rummet hittade hjältarna en stor tryckplatta som när de ställde sig på den sjönk ner och bildade en ramp ner till våningen under. Där nere fanns ett rum med bilder målade på väggarna av en narr som underhöll två drottningar. På golvet stod en likkista i trä. När Merzlyax öppnade den smällde det ljudligt till och ett enormt dvärgansikte i trä flög ut ur den som en gubbe i lådan på en enorm stålfjäder. Hjältarna fortsatte utforskandet och nedkämpade trearmade odöda monster och en grupp jätte-myrslokar. Resan fortsatte in i en lång gång där de plötsligt konfronterades av två spöken som varnade dem att gå längre. Spökena påstod vara drottning Alexis och drottning Zenobi och varnade hjältarna att om de gick vidare skulle de drabbas av drottningens förbannelse. Gruppen bönföll spökena om hjälp och berättade om hur Zargon fördärvat hela folket och spökena sa att Usamigaras hemliga skrifter kan innehålla nyckeln till att förgöra Zargon. Gruppen struntade i varningen och fortsatte ändå och efter ännu en hemlig dörr hittade de en vackert utsmyckad hall som de senare skulle få reda på var ingången till drottningarnas gravkammare. Hjältarna fortsatte dock inte djupare in i hallen utan hittade en hemlig sidogång som efter att ha lett dem ner för en stege förde dem in i ett uråldrigt sovrum. Förutom möbler fanns där en vit mantel hängandes på en hängare, som tycktes opåverkad av tidens tand. Merzlyax kände en närvaro av odöda från manteln men Sylva tog den ändå på sig och blev besatt av anden av Usamigaras överstepräst från Cynodicea som levt för tusen år sedan! Prästen heter Demetrius och styr helt Sylvas kropp. Sylvas medvetande finns fortfarande kvar där inne men Demetrius kommer att äga kroppen tills det att han slutfört sitt uppdrag: att döda sin onda tvillingbror som är präst under Zargon, vid namn Darius. Allt detta kom som en chock för hjältarna men de kom överens med Demetrius om att arbeta tillsammans, i alla fall för stunden. Hjältarna var vid det här laget trötta och skadade och bestämde sig för att ta sig tillbaka upp till Gorms lärjungar och den säkra platsen högre upp i templet. Resan tillbaka var händelselös och de lyckades lista ut vilken knapp i den mystiska knapp-korridoren som ledde tillbaka till därifrån de kom.

   I trappan på väg upp mot sin säkra viloplats mötte hjältarna Kanadius och hennes krigare som var glada att se hjältarna (mest Blue som sedan tidigare svurit trohet till Gorm, men även resten!). Hon berättade att åtta tungt beväpnade dvärgar hade kommit in från utsidan och att de sökte efter Nissa och Blue, för att de skulle "förstöra den styggelse som de själva skapat". Hjältarna gick tillbaka till sitt rum och vilade. Under natten drömde samtliga mystiska drömmar:
   Vimak drömde att han var tillbaka i sin by som nu var övertagen av onda demonliknande varelser som plågade hans vänner och släktingar. En enorm krigare om fram mot Vimak och slog ner honom "Fortfarande för svag..." Vimak vaknade skrikande.

   Merzlyax drömde att han var tillbaka på den plats han hittat sin gud första gången. Han drömde att han följde en flygande snöflinga därifrån och ner genom gångar i jorden, ner förbi en underjordisk stad och en underjordisk sjö, ner till en kammare där han kände att hans gud ville visa att något ondskefullt existerade, något som måste förgöras. När han vaknade fanns en liten lysande snöflinga som svävade över hans bröstkorg.

   Sylva drömde att hon var en korp som flög över ett fält fyllt av skugglika kroppar. Framför henne fanns en hundra-armad best, så stor att den täckte solen och himlen. Från dess svarta horn strömmade mörker som åt upp månen och dess krokodilliknande dödskallehuvud skrattade moln och pest. Det sista Sylva minns innan hon vaknade är att hon och tusen korpar dök i attack mot bestens svarta horn.
   Last edited by RasmusL; 16 July 2019, 00.27.

   Kommentera


    #18
    Det är mest formen av minnesanteckningar, kanske inte mest underhållande att läsa :P

    Kommentera


     #19
     jag tycker om denna modul!
     kom ihåg att skippa alla investigation rull och sånt
     rollspela istället ut allt fäll-letande!

     Kommentera


      #20
      fler husregler:
      https://idiomdrottning.org/rpg/

      Kommentera


       #21
       Jag hade världens största inlägg på g sen insåg jag att the lost city inte är The shackled city.

       Men ha så kul ;)

       Kommentera


        #22
        Våra hjältar vaknade upp i sin kammare till det falnande ljuset från skalbaggsrumporna. Efter frukost och kort rådslag begav de sig ner till nivån under för att söka efter Usamigaras heliga skrifter som skulle innehålla nyckeln till att besegra Zargon. Färden ledde dem ner till korridoren som rör sig och efter att ha tryckt in bokstaven de två andarna (som påstod sig vara Zenobia och Alexis) visat kom de till en svartmålad korridor med en stjärnhimmel handmålad. Dörren i slutet av korridoren ledde in till en ritualkammare där 13 regnbågsklädda cynodiceaner höll en rit. Ledaren presenterade sig som Auriga, ledare för Usamigaras tillbedjare, och rollpersonerna bemöttes trevligt. Auriga vägrade dock lämna ut information från de heliga skrifterna om inte rollpersonerna svor evig trohet till Usamigara, vilket rollpersonerna vägrade. Efter en del diskussion kom dock ett förslag från rollpersonerna: om de kan ordna ett fredsmöte med de två övriga religiösa grupperingarnas ledare på neutral mark och om detta möte leder fram till en vapenvila så ska Auriga lämna ut informationen från de heliga skrifterna. Under diskussionen smyger Nissa fram och stjäl ett trollspö från Auriga, något som upptäcks när hjältarna är på väg därifrån för att tala med Kanadius. Vimak tar trollspöet och lämnar det tillbaka till Auriga med ursäkten "vi hittade det här i korridoren, är det ditt?" (Auriga blev aningen förvånad och misstänksam).

        Färden går tillbaka till Gorms kammare och Kanadius går med på samma villkor som Auriga men varnar för den tredje ledaren, Pandora för Madarua, som är en blodtörstig och stridslysten figur. Rollpersonerna tänker i alla fall göra ett försök och efter att ha fått vägvisning från Kanadius kommer de ner till Pandora. Pandora är egentligen inte alls sugen på ett möte men kan tänka sig att gå med på det om hon får en av rolleersonerna som gisslan. Efter några vändor kommer rollpersonerna överens om att det är godtagbart och Blue lämnas i Maraduras krigares förvar. Mötet mellan de tre ledarna utspelade sig i korridoren som flyttar sig och rollpersonerna fick medla och lirka och krångla för att det skulle bli något annat än tjafs och bråk. Tillslut nås en överenskommelse: vapenvila i sju dagar och därefter utvärdering, om det gått bra kanske det blir ett längre samarbete. Nissa har dock hunnit bli rastlös och har under förhandlingarna stulit Pandoras vackert utsirade bronssvärd. Pandora upptäcker detta när hon ska göra sorti och blir rasande, aggressiv och rädd. Situationen löses dock med att Pandora flyr från platsen och överenskommelsen mellan de tre sekterna hänger redan på en skör tråd. Blue återlämnas och hjältarna tar sig tillbaka till Usamigaras kammare för att tala med Auriga. Auriga tar fram de gamla skrifterna och visar en passage som säger att Zargon endast kan besegras medelst Förtvinandets svärd som ligger begravt med drottning Alexis. Som tur är har rollpersonerna Demetrius med sig som ve var drottningen vilar och efter en kort stunds vila ger sig rollpersonerna ner i tunnlarna igen.

        De tar samma väg som föregående dag till den vackert dekorerade korridoren med de halvt nedfallna stenblocken. Försiktigt kryper de under stenblocken och kommer in först i den falska gravkammaren och sedan via hemliga gångar till de två verkliga gravarna. Först kommer de till Zenobias grav men denna avstår de från att öppna när Merzlyax känner närvaron av odöda från insidan av kistan. Alexis grav har de dock inte mycket till val med då de direkt anfalls av banshee-Alexis som immateriell stiger genom kistlocket. Demetrius försöker kommunicera med sin drottning men förgäves. En "turn undead" senare är Alexis på väg bort genom väggarna och spelarkaraktärerna skyndar sig att plundra kistan på innehållet: en guldkrona, ett greatsword och en platemail. Merzlyax kan känna att banshee-Alexis är på väg bort men trots den knappa tiden bestämmer spelarna sig att plundra även Zenobias kista. Ett öppnat kistlock och ytterligare en turn undead senare har de ännu en guldkrona samt ett trollspö med sig. På väg tillbaka mot krypgångarna under klippblocken känner Merzlyax att banshee-Alexis närmar sig. De förbereder sig för strid och anfaller så snart banshee-Alexis kommer in genom väggen. Striden är hård, banshee-Alexis är en tuff motståndare som börjar med att sänka Blue med ett skrik (DM:s anmärkning = här gjorde jag en regelmiss då skriket inte ska påverka constructs, my bad!) som också skadar övriga. Några rundor är dock allt som behövs för att spöa bansheen och hjältarna skyndar sig därefter ut genom krypgångarna. De kan dock höra att Zenobias lik härjar någonstans bakom dem och de bestämmer sig för att försöka försegla gången genom att kasta thunderwave på klippblocken. Ett par försök krävs men de får stenarna att falla ner den sista biten med ett öronbedövande brak som lockar till sig sex stycken hobgoblins! Spänningen är dock kortvarig då Demetrius sänker dem alla med en eldboll.

        Färden går tillbaka till Auriga som blir glad att se svärdet men mindre glad när spelarna inte vill lämna det ifrån sig. Efter tuffa förhandlingar där rollpersonerna balanserar en knivsegg från öppen strid kommer de dock överens om att det är bäst att rollpersonerna behåler svärdet tillsvidare. Allt gott! Eller? Nej, inte riktigt, ty Nissa har åter igen blivit rastlös och vill den här gången försöka stjäla Aurigas stridsklubba, något som inte går lika bra som tidigare försök. Auriga blir ursinnig och de 13 magikerna anfaller rollpersonerna. Magic missiles flyger genom rummet på alla bredder och det är endast genom tur med initiativet som gör att spelarna lyckas ta ut Auriga innan hon hinner agera som rollpersonerna klarar sig ur striden utan att någon dör. Efter eldbollar, fäktning allmänt kaos lägger sig dammet. Två magiker har flytt, Auriga är nedgjord och övriga av Usamigaras följare är döda. Demetrius stabiliserar och läker Auriga och hjältarna försöker reda upp "missförståndet" och mäkla fred. Det går sådär. Trots att de läser Aurigas tankar och där ser en hämndlysten skolboks-sociopat så släpper de iväg henne, med förhoppningen om att de kanske kan laga relationen på sikt. Efter detta tar sig hjältarna utmattade upp till Gorms kammare och lägger sig att sova.

        Kommentera


         #23
         NU känns det att spelet börjar ta fart! Spelarna har börjat hitta i alla fall någorlunda på de övre våningarna (även om de fortfarande inte greppat att korridoren som flyttar sig roterar, de tror att det är en hiss) och de har börjat bygga relationer med invånarna. Resan ner till Alexis grav var spännande och nu är det hajp kring att hitta den underjordiska staden för att besegra Demetrius bror Darius som är överstepräst för Zargons kyrka där nere, och kanske röra sig hela vägen ner till Zargon! Spelarna vill också omsätta de pengar de samlat på sig och tror att det ska kunna gå i staden, många förhoppningar! Kul också att de skonade Auriga, som troligen kommer att stabba spelarna i ryggen i framtiden som hämnd :)

         Jag har kul och det verkar som att spelarna också har det, nu måste jag preppa stadens invånare och ett bra relationsnät där nere!

         Kommentera


          #24
          Fin tråd: https://www.dragonsfoot.org/forums/v...a2568dbb0e138d

          Kommentera


           #25
           Ursprungligen skrivet av olaberg Visa inlägg
           Fan vad coolt! Det här ska användas! < 3

           Kommentera


            #26
            DF-tråden som olaberg länkar till är guld, ja. För att få ytterligare inspiration skulle jag uppmana dig att läsa Conan-novellen "Red nails" av Robert E. Howard.

            Kommentera

            Senaste inlägg

            Minimera

            Diskussioner Statistik Senaste inlägg
            Started by Duckwing, 12 August 2019, 20.03
            2 responses
            165 visningar
            2 gillar
            Senaste inlägg Duckwing  
            Started by Theo, 19 September 2019, 13.48
            14 responses
            287 visningar
            6 gillar
            Senaste inlägg Skarpskytten  
            Started by Skarpskytten, 15 September 2019, 16.39
            2 responses
            117 visningar
            1 gillar
            Senaste inlägg Skarpskytten  
            Started by Krille, 16 September 2019, 21.05
            29 responses
            1.216 visningar
            20 gillar
            Senaste inlägg Krille
            av Krille
             
            Started by Dr_Dängrot, 18 September 2019, 18.41
            14 responses
            148 visningar
            0 gillar
            Senaste inlägg Wyldstorm  
            Started by Gombrowicz, Igår, 15.02
            0 responses
            27 visningar
            1 gillar
            Senaste inlägg Gombrowicz  
            Started by luddwig, Igår, 07.46
            12 responses
            153 visningar
            0 gillar
            Senaste inlägg Henkedge  
            Started by Khan, 20 July 2019, 21.23
            68 responses
            2.067 visningar
            7 gillar
            Senaste inlägg Khan
            av Khan
             
            Started by krank, 19 September 2019, 20.35
            3 responses
            79 visningar
            0 gillar
            Senaste inlägg Jocke
            av Jocke
             
            Started by Styrman, 16 September 2019, 18.21
            6 responses
            253 visningar
            0 gillar
            Senaste inlägg Bifur
            av Bifur
             
            Arbetar …
            X