Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

DnD5, Druid, Wild Shape, gift

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av Khan, 21 June 2017, 20.32
9 responses
269 visningar
1 gillar
Rangertheman  
Skapad av krank, 19 June 2017, 10.27
12 responses
216 visningar
0 gillar
krank
av krank
 
Skapad av Sodivra, 13 June 2017, 01.06
19 responses
307 visningar
5 gillar
Sodivra
av Sodivra
 
Skapad av Henke, 24 June 2017, 20.34
4 responses
92 visningar
0 gillar
P.eLL.e
av P.eLL.e
 
Skapad av krank, 19 June 2017, 10.26
5 responses
47 visningar
0 gillar
0.113
av 0.113
 
Skapad av Jocke, 17 May 2016, 20.14
41 responses
1.177 visningar
2 gillar
Rymdhamster  
Skapad av .113, 18 June 2017, 10.56
29 responses
296 visningar
1 gillar
zonk
av zonk
 
Skapad av Elmonster, Igår, 20.17
0 responses
20 visningar
0 gillar
Elmonster  
Skapad av Tant Ragnar, 24 June 2017, 17.21
27 responses
665 visningar
0 gillar
zonk
av zonk
 
Skapad av Bogmoll, Igår, 14.21
3 responses
80 visningar
1 gillar
Rangertheman  
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
  • Filtrera
  • Tidsrymd
  • Visa
Rensa All
nya inlägg

  • DnD5, Druid, Wild Shape, gift

    Vår druid har just blivit level 2 Moon Circle Druid och kan förvandla sig till till CR1 djur.
    Kan druiden t.ex. förvandla sig till en giftig spindel?
    Jag hittar ingenstans att att man inte skulle få det, å andra sidan vet jag att polymorph är en av de saker som DnD nerfat om och om igen för att den alltid ansetts obalanserad.

    Om man kan förvandla sig till en giftig spindel - kan man mjölka spindelns gift?

  • #2
    Om man mjölkar spindelns gift... Vad blir då druiden av med när hen förvandlas tillbaks...? O_o

    Jag hade inte tillåtit det. Men jag har noll stöd i texten för det.

    Kommentera


    • #3
      När detta kom på tal i spel tror jag att kompromissen blev att det tog d6 minuter att mjölka en dos gift, och att giftet bara existerade så länge druiden sedan var i formen av en spindel. Men jag mins även att jag inte var supernöjd med vart det hela lutade...

      Kommentera


      • #4
        Jag hade nog tillåtit det, men med tillägget att giftet förvandlas till någon kroppsvätska när druiden återfår sin ursprungliga form.
        Så länge giftspindeln är CR1 så är det ju RAW tillåtet.

        Kommentera


        • #5
          Spindelgift är (IRL) väldigt energikrävande att framställa, så det händer att spindlar »torrbiter« om de bara är ute efter att skrämmas.

          Så att låta druiden få en level Exhaustion medan hens kropp går på högvarv för att ersätta giftet kanske kunde vara rimligt. Plus att giftet mycket snabbt bryts ner när det lämnat spindelns giftkörtlar.

          Kommentera


          • #6
            Ursprungligen skrivet av God45 Visa inlägg
            Om man mjölkar spindelns gift... Vad blir då druiden av med när hen förvandlas tillbaks...? O_o
            You, your pervy...

            Den biten är enklast.
            Precis som med polymorph gäller att så länge man inte dör läks all skada när man förvandlas tillbaka.

            Kommentera


            • #7
              Ursprungligen skrivet av slanfan Visa inlägg
              och att giftet bara existerade så länge druiden sedan var i formen av en spindel.
              Ursprungligen skrivet av pappa Visa inlägg
              Jag hade nog tillåtit det, men med tillägget att giftet förvandlas till någon kroppsvätska när druiden återfår sin ursprungliga form.
              Det låter som den mest logiska förklaringen, men det ger upphov till andra konstiga effekter.
              Förvandlar sig druiden till något giftigt djur, biter en motståndare och sedan förvandlar sig tillbaka så kommer eventuella långvariga effekter av giftet att försvinna eftersom giftet i motståndaren automatiskt försvinner när druiden förvandlas tillbaka.

              Kommentera


              • #8
                Ursprungligen skrivet av pappa Visa inlägg
                Så länge giftspindeln är CR1 så är det ju RAW tillåtet.
                Jupp, jag insåg just att "nerfningen" av polymorph består i att de inte längre räknar HD, utan CR, vilket löser alla balansproblem.

                Kommentera


                • #9
                  Ursprungligen skrivet av Dante Visa inlägg
                  Spindelgift är (IRL) väldigt energikrävande att framställa, så det händer att spindlar »torrbiter« om de bara är ute efter att skrämmas.

                  Så att låta druiden få en level Exhaustion medan hens kropp går på högvarv för att ersätta giftet kanske kunde vara rimligt. Plus att giftet mycket snabbt bryts ner när det lämnat spindelns giftkörtlar.
                  Om vi nu bortser från att problemet är "löst" genom att jag just bestämde att giftet"försvinner" när druiden förvandlas tillbaka så hade exhaustion och nedbrytning inte varit något problem för druiden hade bara förvandlat sig till något annat giftigt djur, t.ex. en giftorm, som inte har samma problem.

                  EDIT: länk så ni ser att jag inte snackar i nattmössan: https://phys.org/news/2014-02-snake-...es-potent.html
                  Last edited by anth; 12 April 2017, 09.41.

                  Kommentera


                  • #10
                    Tycker det verkar som att dels så är ju druider ändå en "magisk" form(man behåller ju sin intelligens osv) så det känns rätt logiskt att allt gift och liknande försvinner när man byter tillbaka formen.
                    Sen så rent regeltekniskt så står det i DMG att man (för alla "venoms" alltså sånna som fungerar vid kontakt pga t.ex. skada) att djuret måste bli dödat eller vara avsvimmat för att man ska kunna få ut giftet. Och druider som dör eller svimmar går tillbaka till orginalform.

                    Så rent enligt reglerna skulle det inte gå i vilket fall :p sen skulle man väl kunna argumentera emot det, men det står iaf i reglerna :)

                    "A character can instead attempt to harvest poison from a poisonous creature, such as a snake, wyvern, or carrion crawler. The creature must be incapacitated or dead, and the harvesting requires 1d6 minutes followed by a DC 20 Intelligence (Nature) check. (Proficiency with the poisoner's kit applies to this check if the character doesn't have proficiency in Nature.) On a successful check, the character harvests enough poison for a single dose. On a failed check, the character is unable to extract any poison. If the character fails the check by 5 or more, the character is subjected to the creature's poison. "

                    Kommentera


                    • #11
                      Ursprungligen skrivet av Dante Visa inlägg
                      Plus att giftet mycket snabbt bryts ner när det lämnat spindelns giftkörtlar.
                      Jag gillar den här tanken. Om spindeln direkt biter någon kommer de kortvariga effekterna (extra HP-förlust antar jag) ske, men om man mjölkar spindeln kommer giftet snart ha förvandlats till antingen spott, eller till ectoplasma som snart ångar bort.

                      Att magin så att säga är bunden till druiden.

                      Kommentera


                      • #12
                        Ursprungligen skrivet av anth Visa inlägg
                        Det låter som den mest logiska förklaringen, men det ger upphov till andra konstiga effekter.
                        Förvandlar sig druiden till något giftigt djur, biter en motståndare och sedan förvandlar sig tillbaka så kommer eventuella långvariga effekter av giftet att försvinna eftersom giftet i motståndaren automatiskt försvinner när druiden förvandlas tillbaka.
                        Nja, det beror på. Giftet är ju en del av förvandlingen och försvinner/förvandlas ju tillbaka när besvärjelsen bryts. Men offrets kroppsliga reaktion på giftet är ju inte en del av magin, utan ett svar på dess effekt. Så jag hade nog låtit förgiftade offer förbli förgiftade även efter att giftet förvandlats till saliv.

                        Kommentera


                        • #13
                          Ursprungligen skrivet av .113 Visa inlägg
                          att djuret måste bli dödat eller vara avsvimmat för att man ska kunna få ut giftet.
                          [...]
                          "[B]The creature must be incapacitated or dead[/B"
                          Incapacitated är dock inte samma sak som avsvimmad.
                          Incapacitated betyder bara att man inte kan röra sig.

                          Kommentera


                          • #14
                            Ursprungligen skrivet av anth Visa inlägg

                            Incapacitated är dock inte samma sak som avsvimmad.
                            Incapacitated betyder bara att man inte kan röra sig.
                            Det har du ju helt rätt i.

                            Kommentera


                            • #15
                              Ursprungligen skrivet av anth Visa inlägg
                              Vår druid har just blivit level 2 Moon Circle Druid och kan förvandla sig till till CR1 djur.
                              Kan druiden t.ex. förvandla sig till en giftig spindel?
                              Jag hittar ingenstans att att man inte skulle få det, å andra sidan vet jag att polymorph är en av de saker som DnD nerfat om och om igen för att den alltid ansetts obalanserad.

                              Om man kan förvandla sig till en giftig spindel - kan man mjölka spindelns gift?
                              Du har redan fått svar på första frågan: en varelses giftighet är inbakad i dess CR. (druddens förmåga är förvisso fortfarande överbäst kring level 2, men det går ju som tur snabbt över)

                              På den andra frågan är mitt standardsvar: för att använda sig av gift måste man slå precis samma slag som om man blev utsatt för giftet, och misslyckas man klantar man sig - giftdosen förbrukas och du drabbas av dess effekter precis som om du blivit stucken. Samma save DC!

                              Dessutom rekommenderar jag 1 minuts hållbarhet. Detta innebär att enbart i rena ambush-situationer kostar giftstrulet inte handlingar som man bättre lägger på att agera i striden.

                              Tillsammans kanske detta låter drakoniskt hårt, men min minmaxande spelare lyckas ändå missbruka detta, hårt. (Han spelar poisonresistant fighterhalfling och misslyckas bara på en etta.

                              Som han får slå om.)

                              Så egentligen behöver reglerna vara ännu hårdare... :-)

                              Kommentera

                              Arbetar …
                              X